Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kas, kur, ant ko šiuo metu kimba ir kt. aktuali informacija
 #362671   paska
 16 Bal 2012 12:26
Palaikau hami ;-var-var. ,tvarka galetu būti lankstesne ir nieko blogo tame nebūtu ,bet yra kaip yra :grin: Mane labiau domina ,ka duos tie surinkti pinigai gamtai (prisiminus Atmatos apgulti ši savaitgali,tai ju turetu susirinkti nemažai)
 #362672   hipy
 16 Bal 2012 12:29
o tai kaip ten su atskira skiltim pastaboms, perkant leidima per alis? ar bitej, ar cia kazkas rase, kad ten valandas iraso ir zvejoja su vienu leidimu 24 h.
 #362740   predas
 16 Bal 2012 15:06
Sveiki visi rybokai, kam cia ta kipisa keliat del to laiko, jei istatyme parasyta para, vadinasi para, kur parasyta kad iki einamos dienos 00val., gal ka praleidau? Tas pats ir su viena zvejyba ir laimikio limitu, yra savokos ir apibrezimai:
4.9. viena žvejyba – vieno asmens mėgėjiška žūklė ar limituota žvejyba nuo
atvykimo į žvejybą iki žvejybos pabaigos.
8. Vienos žvejybos metu leidžiama sugauti ............ nenurodytų leidžiamų gaudyti, žuvų
bendras svoris neturi būti didesnis kaip 5kg.

Tai gi cia viskas aisku, jei nori gali ir kelis kartus per para atvykti ir zvejyba pradeti is naujo, bet va kas yra tas atvykimas ir isvykimas, cia jau paliekamas sioks toks neaiskumas, suprantama jei zmogus atvaziavo su automobiliu, bet jei jis tarkim gyvena ar turi koki soda 300m. nuo vandens, tai jam parejus namo ir parnesus laimiki skaitosi zvejybos pabaiga? Va cia ateityje as jau matau problemu su piknaudziavimu.
 #362753   Urlys
 16 Bal 2012 15:32
Hami nesinervink su Tamstos logika viskas tvarkoje :grin: . O problema iš tikrųjų godume, kai norima daugiau teisingumo didinamas matavimo tikslumas, o ne atvirkščiai (prisiminkite mobiliuosius operatorius) ir nereikia šia dumti akių kai vienas pradeda gudrauti, kodėl kitam ir toliau apsimetinėti kvailiu? Trumpiau šnekant reikia sąžiningesnės tvarkos visiems ir spiningautojams ir dugnininkams.
 #362773   predas
 16 Bal 2012 16:50
Paskubejau su atsakymu, perskaites ankstesnius postus iki galo supratau kas noreta pasakyti.
Taip, jei leidimas bus perkamas ateiciai, tarkim kitam sestadieniui, tai jis galios nuo vidurnakcio iki vidurnakcio, ir cia nieko nepadarysi.
Ar tai problema? Sakyciau ne didesne nei visu kitu leidimu ar dokumentu galiojimo tvarka, beveik visi jie galioja pagal data, o ne pagal laika, apart keletos trumpalaikiu leidimu kurie galioja iki juose nurodyto laiko.
Apskritai naujuose megejiskos zukles taisyklese matau daug neisbaigtumo, daug neaiskumu ir paliktos vietos interpretacijai, bet tokia jau musu istatymu leideju praktika, istaiso viena klaida, bet pridaro arba palieka desimtis kitu.
 #364302   hamis
 19 Bal 2012 12:00
Gavau atsakyma is p. V.Graičiūno

Klausiau, ar sistema dar tobulins ir kaip cia su tuo laiku ir naktine zvejyba. Taip pat, ar dvi korteles suteikia teisia pagauti po dienos norma.

Laba diena,

Sistemą dar tikrai tobulinsime, artimiausiu metu turėtume pasirašyti sutartį su Spaudos kioskais, R- kioskais dėl meškeriotojo bilietų ir kortelių išdavimo.

Meškeriotojo kortelė galioja kalendorinei parai iki 24.00 val. Perkant Perlo terminale atspausdinamas ir kortelės įsigijimo laikas. Tokiu atveju jau priklauso nuo konkretaus aplinkosaugos inspektoriaus – inspektoriai, su kuriais kalbėjausi , jei nepraėjusi para nuo kortelės įsigijimo, žvejų nebaus, bet jei atsiras tokių inspektorių kurie baus - jie formaliai bus teisūs.

Sąvoka „viena žvejyba“ buvo įvesta tam, kad kontroliuoti nustatytą leistiną sugauti žuvų kiekį, nes tikrinti kiek žvejas sugavo žuvų buvo pasidarę beprasmiška, kadangi visi žvejai pasiteisindavo vienodai – o aš jau žvejoju trečia para (ir to nepaneigsi, jei žvejas turi meškeriotojo kortelę mėnesiui ar žvejo bilietą metams). šiuo metu, nepriklausomai nuo to kiek laiko žvejojate jūsų laimikyje neturi būti daugiau nei leidžia taisyklės žuvų.
 #364429   pensininkas
 19 Bal 2012 14:37
jei tau cirikas yra daug, tai issiparduok visa zvejybini inventoriu ir eik su kepure prie turistu susiburimo vietu. 10 lt parai uz bilieta, tai cia 1 kg jauko. as jei vasara varau zvejot su nakvyne, man visi pasarai, jaukai, priedai, maistas, kisielius, kuras ir t.t. kainuoja ~150-200 lt parai jei nevirsiju 60-80 km i viena puse ir del to tragedijos nedarau, del to maisu pilnu zuvies nevezu. man tai poilsis ir hobis. jei kazkam per brangu - vadinas reik atsisakyt zvejybos kaip pomegio. nes ateityje viskas turi tendencija brangt, o ne pigt.
 #364437   Tadunce
 19 Bal 2012 14:41
Daugumai, nelabai teisingas žodis... Nėra taip jau blogai..
p.s. aš galvojau, kad spiningautojai masalam daug išleidžia.,.
 #364453   Koollis
 19 Bal 2012 14:54
giedriuzzz rašė:Tai kad daugumai žvejyba pragyvenimo šaltinis o ne hobi :lol:
Jei taip butu, nespetai vaikyt nuo duru su karosais :grin:
 #364455   paska
 19 Bal 2012 14:55
giedriuzzz rašė:Tai kad daugumai žvejyba pragyvenimo šaltinis o ne hobi :lol:
Nu ir užlenkei tu čia :e:e Kur ta dauguma?Daugumai žvejot prabanga darosi.o kad pragyvent iš žvejybos ,tai čia išvis nerealu '''bum
 #364488   Koollis
 19 Bal 2012 15:40
Na, kai mokejo po 10lt, manau daug kas del ju tylejo, kai mokes po 50 tyles maziau.
 #364500   Diver
 19 Bal 2012 15:54
tylek. skambink. dazniausiai rezultatas nulinis. GA tik meskeriotojus be leidimu megsta gaudyti. gal prisibijo brakusu, o gal ten savi... sunku pasakyti.
 #367280   TukasVS
 26 Bal 2012 16:15
KarolisK rašė:Sveiki, planuoju rytoj zvejoti Vilniuje Vilneleje. Kur galima isigyti leidima vienai dienai?
Įsigyti galima, bet kokiame "Perlo" žaidimų terminale. O gal jau ir SMS žinute galima, tačiau dar nerandu apie tai informacijos. :)
 #369697   Shtulas
 04 Geg 2012 18:10
Šiandien atsibudau, kad mano leidimas jau pasibaigęs. Chebra patarkit kur greit nusipirkt (be internetinių bankų pavedimo), nes ryt žūklė, o aš nelegalas :?
 #369960   Sportininkas
 06 Geg 2012 10:30
Gal jau eina SMS zinute nusipirkt leidima? Be to ar nusipirkus e-bankininkyste atsiskaitant ar butina atsispausdint ten ta lapa kazkoki? Baiges mano dienos kai legaliai zvejot galiu :S
 #370306   Artūras-
 07 Geg 2012 13:51
Kugelis rašė:Gal jau eina SMS zinute nusipirkt leidima? Be to ar nusipirkus e-bankininkyste atsiskaitant ar butina atsispausdint ten ta lapa kazkoki? Baiges mano dienos kai legaliai zvejot galiu :S
iki 16m. leidimo nereik. Liktai sakei kazkur, kad tau 15.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 30
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė