Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #369963   Vegys
 06 Geg 2012 11:03
Tadass,
super foto. Ypač pirma.
Laimikis aišku irgi super, sveikinimai !
 #370450   AndriusM
 07 Geg 2012 19:40
Sveiki , klausimėlis ne į temą kur kaune galim nunešti išvalyti / sutepti rite , po paskutines žvejybos kažkoks traškesys yra , kai gauna apkrovos(toks jausmas kad smėliuko papuolė). Kadangi kolkas kaune dar tik pusmetis gyvenu , tai nelabai žinau , gal patarsit kur kokybiškai ir normalia kaina tvarko ? Ir aplamai kokios kainos tvarkymo , gal man nė neapsimoka nešti savo Ryobi ecusimos nešti , bet jai dar tik sezonas :idea:

P.S kadangi neradau panašios temos (atsiprašau, jei tokia yra) , tai klausiu čia kur daugiausiai reiškiuos :)
 #370477   liorenas
 07 Geg 2012 20:10
Bandyk nest Salmoliton pas Silvestra...tik kaip ten su kainom - nezinau... :roll:
 #370479   Tadass
 07 Geg 2012 20:14
Sutepk valo vediklio guoliuka (reikia atsukti tik 1 varzteli). Duodu 99 proc. kad is ten tas uzesys.
 #370575   PelkiuSenis
 08 Geg 2012 06:55
Tadass rašė:Sutepk valo vediklio guoliuka (reikia atsukti tik 1 varzteli). Duodu 99 proc. kad is ten tas uzesys.
Mano zauberiui buvo tas pats, tik ten jau sutepti nebereikejo, ten reikejo jau guoliuka keisti. Pries sezona susitepiau ta guoliuka.
O jei nori profilaktikos - tai silainiuose, turgely, galima priduot, o jie perduoda kazkokiam zmogui, kuris tuo uzsiima. Tuo kartu uz pofilaktika ir guoliuka (10lt) bendroje sumoje sumokejau 25 berods :roll:
 #370686   Sportininkas
 08 Geg 2012 14:13
Kaip strike pro 4.5cm ar tai 4cm. 5.5gr sinking upelyje tiktu? Nes daugiau kiek maciau visi su floating zvejoja upeliuose tai ir nuplukdint ji galima iki tam tikros vietos o sinking tai kazkaip nelabai :donknow'
 #370692   SauliusM
 08 Geg 2012 14:26
ne visada ta vobleri plukdyt reik... kad sukres neplaukia nieks del to perdaug nepergyvena ir gaudo tuos upetakius....
 #370705   Sportininkas
 08 Geg 2012 15:41
internete maciau ir floating versiju tokiu paciu spalvu/dydziu reiks pasiieskot ir nusipirkt. ryt varysiu turbut y ta upeli tai apseisiu su sukrem dar kolkas
 #370752   Sportininkas
 08 Geg 2012 19:25
Buvau ikeles i foto reportazus praeitos upetakiu zvejybos ataskaita bet nelabai kas ziurejo turbut.. kadangi tai susije tik su upetakiais tai dar karta pasidalinsiu video kuriame paleidziu mazaji margaji zuviuka nemo :D http://www.youtube.com/watch?v=Y7jvU3Ih9c8
Ryt varau vel ten pat y upeli gal pagausiu didesni arba bent panasaus dydzio ir jei upetakis bus nepilnametis paleisiu ir nufilmuosiu vel. O jei pagausiu legalu bent kokiu 33-35cm galvoju pasimt ant sumustiniu ir galvoju ar nebusiu isvadintas mesininku? Lasisa pirkt ant sumustiniu per brangu :-ug 'viarkt
 #370754   cesius
 08 Geg 2012 19:33
Jo reikia suest dauguma upetakiu savo upelyje kur gaudai, tai iseis pigiau nei pirkt lasisa ir galesi vel vazinet ir degint kura kol rasi kazka panasaus, geras biznis ;uolrait
 #370759   Sportininkas
 08 Geg 2012 19:56
Aš nekalbu kad kiekviena legalą iš eilės imt... Tiesiog 1 iš kokių 10 galima gi pasiimt ar ne? P.S man 17 metų ir važinėju su autobusu/troleibusu žvejot. O gal man imt visus legalus ir ne ir sustabeliuot ant stalo turgelyje?.... Jeigu cesius tas kuris uždirba 3000lt per mėnesį ir gali nusipirkt lašišos 100gr už 10lt tai aš moksleivis išlaikomas mamos kuri uždirba nuo 30lt iki 70lt per diena ir susimokėjus visus mokesčius vos išeina už ką pavalgyti negaliu sau to leisti.. + kur sliekininkai išgaudo viska iš upelio ir nepaleidžia ar tai butu mailius ar 1kg upėtakis ir kur sakykim aš pagaves per praeitus metus nemažai lydekų ir pasiemes tik 2 tai manau visai padoru. + upėtakio turbūt net ragavęs nesu
 #370760   SauliusM
 08 Geg 2012 19:57
cesius rašė:Jo reikia suest dauguma upetakiu savo upelyje kur gaudai, tai iseis pigiau nei pirkt lasisa ir galesi vel vazinet ir degint kura kol rasi kazka panasaus, geras biznis ;uolrait
bijau, kad vaikas su autobusu i zvejyba vazineja kolkas. ir jei jau jis mamai parves koki viena legalu upetaki, tai tikrai bedos tame neturetu but.
 #370769   cesius
 08 Geg 2012 20:19
Tu irgi pradejai nuo vieno karto, o daba ir vedes ir vaiku turbut turi :grin: Mastyme esme.
 #370771   SauliusM
 08 Geg 2012 20:23
cesius rašė: Mastyme esme.
as irgi apie ta pati, kad reikia mastyt, o ne kategoriskai etiketes klijuot. nera viskas sitam pasauli tik juoda ir balta. dazniausiai yra begale tarpiniu pilku atspalviu. ir kartais ne taip lengva nustatyt ar kazkuri pilka yra labiau juoda ar labiau balta.
 #370774   cesius
 08 Geg 2012 20:32
Visada ir visur sakysiu ,kad lasisines zuvis lietuvoj reikia saugot ir pasiimt galima tik tokius kurie nebenori gyvent. Ir visokie pasakymai jog kiti smaugia ar as negaliu paimti vieno, man juokingi, suteikim sansa tam vienam ,kad galetume atvaryt rytoj.
 #370775   SauliusM
 08 Geg 2012 20:34
cesiau, tu man gali paaiskint toki fakta, kodel zmones paeme i rankas museline meskere anksciau ar veliau tampa smarkiai kategoriski?
 #370778   cesius
 08 Geg 2012 20:42
Ne kategoriski, labiau pardeda vertint aplink save vykstancius reiskinius. Turim skiepyt jaunai kartai ,kad upelis su savo margiukais yra kaip kunigas sielai isvalyt ne skrandziui uzpildyt.
 #370781   Sportininkas
 08 Geg 2012 20:46
cesius rašė:Ne kategoriski, labiau pardeda vertint aplink save vykstancius reiskinius. Turim skiepyt jaunai kartai ,kad upelis su savo margiukais yra kaip kunigas sielai isvalyt ne skrandziui uzpildyt.
Tai reiskia, kad kunigai nemirtingi ar kaip? Visgi nepaklausysiu taves jeigu pagausiu 33-35+ cm upetaki viena bent pasiimsiu tikrai paragavimui. O tokie kurie nebenori gyvent (45cm+) man turbut nera matyti ir turbut 3-5 metus y prieki as nei vieno nepamatysiu. Ir tu geriau sliekininkui sita fraze pasakyk kad upetakinis upelis su upetakiais yra kaip kunigas. :liež-uvis :liež-uvis
 #370784   cesius
 08 Geg 2012 20:50
Sugadintas esi sunau, dar net nepradejas.
 #370796   Sportininkas
 08 Geg 2012 21:09
cesius rašė:Sugadintas esi sunau, dar net nepradejas.

Gali but zinok. Bet jei as gyvenciau klaipedos kraste tai man upetaki paimt butu didziausia nuodeme vien del to kad buciau ju ant tiek apsirijes kad geriau viena batona valgyciau negu su upetakiu. Cia gi kaunas.... 1 upelis turbut kuriame yra upetakiu ir as geriau vadovausiuos mzt. 30cm yra legalumo riba.. o kad tu apsirijes upetakiu nuo jaunystes nori pasakyt tai kad as negaliu paskanaut tai.. gal dar y parduotuve nueisi ir pasakysi kad lasishu ir upetakiu nepardavinetu?
 #370802   ramass
 08 Geg 2012 21:23
Kugeli, nekreipk demesio. Daznas cia sventa karve vaizduoja. Pagaves legala turi teise imti ar ne, ir joks cesius Lietuvoj zukles taisykliu nekuria. Paburnos , gales ZT taisykles paskaityt

"15. Kiekvienas žvejys ,sugavęs laimikį pagal šiuo metu galiojančius leistinus būdus ir kiekius, turi teisę elgtis su žuvimis savo nuožiūra ir niekas nedraudžia to laimikio nuotraukas talpinti forume tam skirtose temose.Nuotraukų komentavimas neturi būti įžeidžiamo pobudžio, tokio kaip mėsininkas, brokonierius, nepriėdėlis ar panašiai ir tokie įžeidžiantys komentarai bus ištrinami tuoj pat pastebėjus moderatoriams, o tokiam komentatoriui bus pareikštas įspėjimas "Moderatorių pranešimuose"."
 #370805   shuo
 08 Geg 2012 21:25
Kugelis rašė:
cesius rašė:Sugadintas esi sunau, dar net nepradejas.

Gali but zinok. Bet jei as gyvenciau klaipedos kraste tai man upetaki paimt butu didziausia nuodeme vien del to kad buciau ju ant tiek apsirijes kad geriau viena batona valgyciau negu su upetakiu. Cia gi kaunas.... 1 upelis turbut kuriame yra upetakiu ir as geriau vadovausiuos mzt. 30cm yra legalumo riba.. o kad tu apsirijes upetakiu nuo jaunystes nori pasakyt tai kad as negaliu paskanaut tai.. gal dar y parduotuve nueisi ir pasakysi kad lasishu ir upetakiu nepardavinetu?

nesinervuok :) viskas cia gerai, tik nepiknaudziauk ;uolrait
 #370810   SauliusM
 08 Geg 2012 21:35
cesius rašė:Ne kategoriski, labiau pardeda vertint aplink save vykstancius reiskinius. Turim skiepyt jaunai kartai ,kad upelis su savo margiukais yra kaip kunigas sielai isvalyt ne skrandziui uzpildyt.
kuom tas tavo upelis su margiukais yra geresnis ar isskirtinis tarkim lyginant su nemunu ir jo plakiais ar eseriais. ir isvis kuom tas upetakis uz eseri tarkim geresne zuvis? vienos zuvies pries kita isaukstinimas yra absurdu absurdas. ir jo. 15 forumo taisykliu punktas yra i tema. nors Vegys buvo dar teisingiau suformulaves kazkada. Jei patys sau taikot kazkokius aukstesnius reikalavimus tai nereiskia, kad galima juos primetinet kitiem. bet vat muselinykam sito nesuprast panasu. jiem (daugumai ta prasme, ne visiem dar aciu dievui) visur ir visada reikia kitus pavaizduot kazkoki elita vos ne nuo olimpo nulipusi ir pamokyt kitus to "teisingesnio" gyvenimo budo. nors niekas jiem niekada jokiu teisiu nustatinet kuris gyvenimo budas yra teisingesnis o kuris ne. vat tuom mane tiesa sakant muselinykai labai smarkiai ir uzpi.sa jei nesikeikiant ir nuo sito muselininku briedo lengvai pykina. butina patrydaliot kaip senmergem ant kiekvieno kampo apie vargsiukus upetakiukus su kirsliukais... :-vimt

as pasakiau. atsiprasau, jei biski perdaug tiesiai ar grubiai.
 #370828   iusegun
 08 Geg 2012 22:08
sauliau, jau nusitrydaliojai pats kaip kokia senmerge su tais plakiais ir eseriais. gal atsiversk ichtiologijos vadoveli ir paskaityk kuom anie skiriasi :-D
 #370832   SatanKlaus
 08 Geg 2012 22:13
Kugeli, atsipalaiduok ir nekreipk dėmesio į kategoriškus Cesiaus pasisakymus. Jis nori kad IŠ KARTO visi būtų subrendę, atsakingi, na, kaip muselininkai (nors tarp jų *BLYN* yra mėsininkų tikrai :/nek ). Pagaudysi, pagausi, pavalgysi, laikysies taisyklių ir supratimas pats ateis, garantuoju, tik nereikia iškart savo nuomonės primetinėti. Pats gaudau upėtakius jau beveik 30 metelių. Ir gaudžiau juos taip pat ir slieku ir nieko blogo tame nemačiau, nes nebuvau muselininkas, mano tėvas nebuvo muselininkas, ir tai NEBUVO DRAUDŽIAMA. Be to labai sportiškas būdas (kas masto kitaip galim padiskutuoti). Niekad netempiau namo krūvom upėtakių (juo labiau nelegalų) nors pagaudavau jų tikrai nemažai. Dabar karts nuo karto parnešu vaikui (imu tokius nuo 36 iki 40 cm). Kodėl toks dydis? Na, todėl kad pats sau tokį nusistačiau ir jis nesikerta su įstatymais. Karoč, Kugeli, laikykis taisyklių, klausyk savo sažinės ir viskas bus :gutgut ;uolrait
 #370833   SauliusM
 08 Geg 2012 22:14
iusegun rašė:sauliau, jau nusitrydaliojai pats kaip kokia senmerge su tais plakiais ir eseriais. gal atsiversk ichtiologijos vadoveli ir paskaityk kuom anie skiriasi :-D
skiriasi tik tuom kad skirtingos zuvu rusys. nemaciau nei vienam vadovelyje parasyta, kodel upetakis turetu buti kazkokia labiau garbinama zuvis nei pvz eserys. cia tik visuomenej egzistuojantis stereotipas ir nieko daugiau. eiline zuvu rusis kaip ir visos kitos.
 #370836   Wytux
 08 Geg 2012 22:16
SauliusM rašė:.... nemaciau nei vienam vadovelyje parasyta, kodel upetakis turetu buti kazkokia labiau garbinama zuvis nei pvz eserys. ....
Tai skiaz neskaitei muselines vadovelio :roll:
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė