Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #372486   SauliusM
 14 Geg 2012 16:04
maciau :-D ten ir daugiau ju yra. labai tinka nuotaikos pakelimui. ypac tas kur Pitercov'as berods pasakoja apie starkiu zukle nakti ziema prie minus 20. ir kad jis taip pradejo zvejot nes Maskvoj kamsciai dideli ir jam atsibodo 3 valandas namo vaziuot. tai tipo iki pirmos nakties pazvejoja ir grizta per 40 minuciu... :lol: o sitas tai panasus i multika Avengers kur mano vaikas ziuri. ten irgi visokiu nerealiu yra. Halkas, Kapitonas Amerika, gelezinis zmogus, Toras, dar ten daugiau yra, kitu tai nebepamenu jau...
va radau traileri to multiko, nu vien prie vieno:
http://www.youtube.com/watch?v=R_Tgw6f61Vg
we can fight :lol:
 #372540   Tadunce
 14 Geg 2012 17:54
Įdomi technika, po tiltuku ar palinkusiomis šakomis tikrai labai praverstų
 #372542   WooHoo
 14 Geg 2012 17:55
Tadunce rašė:Įdomi technika, po tiltuku ar palinkusiomis šakomis tikrai labai praverstų
Jo, bet čia turbut jau reikia būtinai kokio crank formos voblerio ir plaukiančio.
 #372565   vvyciokas
 14 Geg 2012 18:38
turiu klausima, ar okuma spiningai patvarus ir ar apsimoketu toki nusipirkt?
 #372572   Tadunce
 14 Geg 2012 18:47
O kokia serija domina?
Oktana kolegai dar nesulūžo...
 #372599   SauliusM
 14 Geg 2012 19:26
WooHoo rašė:Kaži ar kas nors iš šio forumo narių mėto taip virš 50 Lt kainuojančius voblerius kaip parodyta 33 arba 54 sekundę šiame filmuke?
http://www.youtube.com/watch?v=fFF8YDbF ... 92jg-Ty7QU
:-D
klausimas ar pats filmuke nusifilmaves realiai zvejyboj taip meto ar cia tik filmui pasimaive ir pavyko tik 2 dubliai is 100...
 #372684   Taacis
 14 Geg 2012 21:17
WooHoo rašė:Kaži ar kas nors iš šio forumo narių mėto taip virš 50 Lt kainuojančius voblerius kaip parodyta 33 arba 54 sekundę šiame filmuke?
Ne voblerius taip meto. Guminius daugiakojus visokius. Galvojau, kad gal ir naudinga ishmokt taip metyt, bet atsiminiau, kad taip nebent upetakiui po krumu pakishinet aktualu, bet kazhkaip nesitiki, kad toks pavirshiumi chiuozhiantis "achlamonas" savimi ir savo "atbegimu" neishbaidys zhuvies, kuri pripratusi prie ramaus gyvenimo po krumu... Nu joks maistas taip nelaksto vandens pavirshiui. Nu, bet gal bassams tai dzin, nezhinau...
 #372694   MariusM
 14 Geg 2012 21:27
SauliusM rašė:klausimas ar pats filmuke nusifilmaves realiai zvejyboj taip meto ar cia tik filmui pasimaive ir pavyko tik 2 dubliai is 100...
asmeniškai pats tokius šaudau metimus :oops: , tik tenka paskui iš kito kranto pasiiminėti masalą arba vandenyje medžius pakilnoti :lol:
 #372719   SauliusM
 14 Geg 2012 22:46
Taacis rašė:
Ne voblerius taip meto. Guminius daugiakojus visokius. Galvojau, kad gal ir naudinga ishmokt taip metyt, bet atsiminiau, kad taip nebent upetakiui po krumu pakishinet aktualu, bet kazhkaip nesitiki, kad toks pavirshiumi chiuozhiantis "achlamonas" savimi ir savo "atbegimu" neishbaidys zhuvies, kuri pripratusi prie ramaus gyvenimo po krumu... Nu joks maistas taip nelaksto vandens pavirshiui. Nu, bet gal bassams tai dzin, nezhinau...
va va... basam pelkej... tie tai tokios glushos zuvies ivaizdi man sukele, kad glusesne tai net nezinau kas galetu but... nieko nebijo, kimba ant belekokiausio shudo... nu cia amerikoj taip. gal visokiose italijose kur anie ivezti nenaturaliai yra ir kitaip. bet is kitos puses tai kam ten to mandrazo reik tiem basam kai jie belekur ant beleko kimba tai nezinau. bassmasterio varzybom gal. kai tikslas pagaut 3 kuo didesnius bassus ir tuos dickius tris atnest pasvert. o siaip tris bassus tai jauciu belekoks *pyp* pagaut galetu kur anu yra. nu bet cia mano nuomone su mano asmenine patirtim tik is vieno telkinio floridoj. kodel amerikonai kulta is tos zuvies gaudymo padare tai nezinau... nors is kitos puses tai ir hamburgeris su kokakola amerikonui maistas.
 #372755   SauliusM
 15 Geg 2012 08:55
Fabai rašė:Tai teigiamai veikia masalu gamybos industrija
va su tuo tai pilnai sutinku :lol:
bet siaip pas zvejojancius amerikonus visokiu megabass, zipbaits, jackall ir kitu monstru praktiskai nemaciau.
mases gaudo tuom ka pardavineja cabelas ir basspro. kitais masalais gaudo vienetai turbut.
nu o cabelase ir basspro tai is japonu vienintelis lucky craft.
tam ezere kur as gaudziau tai jau ko ko o pointeriu LC tai mirkyta permirkyta buvo. nes visi taame ezere turintys teise gidaut gaudavo demo LC nemokamai, kad klientam isiulyt tipo. tai visi ju klientai ir gaudydavo su LC. bet nepaisant to, visgi ant pointer 65 sugebejau tam ezere ikalt antra pagal dydi tais metais tam ezere pagauta bass'a. nu jis tikrai tu pointeriu turejo but atsiziurejes iki negaliu.
taip kad man teorija, kad bass'as antra syk ta pati neima sunkiai tiketina. va tas dickis mano( jau buvau dejes fotke kelis kart, bet pakartosiu, nes ne visi archyvus forumo skaito):

Paveikslėlis

eme pointer 65 misty shad spalvos. r ne jis vienas eme. ten tie basai ta pointeri viens po kito kale. per 3 valandas ar 16 as ju pagavau ar kazkur panasiai vienetu. nu jau nepamenu tiksliai. 5 metai atgal tas buvo jau...
 #372756   Rapalas
 15 Geg 2012 08:59
Nu meto tai graziai, bet man dabar paziurejus iskilo toks klausimas, kaip jie taip toli uzmeta, man kazkodel taip neiseina su 15 gramu masalais toli uzmesti. Nuo ko cia priklauso? Meskeres, rites, valo? Kaip isgauti maksimalu uzmetimo atstuma? Nes kolkas su mesmale vienareiksmiskai metau toliau ta pati masala.
 #372815   WooHoo
 15 Geg 2012 12:08
ten dar daug priklauso nuo kameros kuria filmuoja, gal tik atrodo, kad toli meta o iš tikro...
 #372827   Rapolas
 15 Geg 2012 12:32
WooHoo rašė:ten dar daug priklauso nuo kameros kuria filmuoja, gal tik atrodo, kad toli meta o iš tikro...
Ne nuo kameros, kuria filmuoja, o nuo "filmuotojo", lygiai taip pat, kaip ir nuo pačio... "metiko" (ir jo metimo technikos) daugiausia priklauso, kiek toli jis nuskraidins masalą ;-)
 #372832   Rapolas
 15 Geg 2012 12:56
Rapalas rašė:Nu meto tai graziai, bet man dabar paziurejus iskilo toks klausimas, kaip jie taip toli uzmeta, man kazkodel taip neiseina su 15 gramu masalais toli uzmesti. Nuo ko cia priklauso? Meskeres, rites, valo? Kaip isgauti maksimalu uzmetimo atstuma? Nes kolkas su mesmale vienareiksmiskai metau toliau ta pati masala.
Man "kastingas" ir "muilinės" kolkas dar "neatrastas" būdas... O jei su klasika mėtyt (nu aišku, jei klasika ne nevska ir bambukas:D), tai mano prioritetai būtų tokie: 1.žvejys 2.kotas 3.ritė 4.valas (jei užmetinėt tą patį masalą).
Būtų įdomu sužinot kastingo meistrų nuomonę (procentais), nes iš vieno šaltinio girdėjau, kad 1.žvejys sudaro apie 70-80% "svorio", o visos kitos dalys - likusius procentus.
 #372833   SauliusM
 15 Geg 2012 13:01
o prasme tu procentu kokia? viskas svarbu ir nors be vieno is situ elementu nieko tu nepametysi. o dar svarbiau kad jie visi deretu tarpusavyje.
 #372837   Rapolas
 15 Geg 2012 13:20
SauliusM rašė:o prasme tu procentu kokia? viskas svarbu ir nors be vieno is situ elementu nieko tu nepametysi. o dar svarbiau kad jie visi deretu tarpusavyje.
:gutgut :gutgut
 #372838   RytisJ
 15 Geg 2012 13:31
Sveiki ::hai-bai , nors esu naujokas bet jau gana ilga laika pavartau jusu foruma. ;-var-var. Taigi nusprendziau pakeist spininga pastebejau, kad apie spinus pas jus diskutuojama daugiausiai is visu man zinomu forumu :gutgut , taigi gal parekomenduotumet ka nors ~2,70m ilgio, jigavimui pagrinde 4-16g, bet kartais ir sukre uzmetu kokia. Gaudau karjeruose, tvenkiniuose, kartais upese pagrinde lydekas ir eserius. Manau suma kuria investuot galiu butu iki 450lt. Buvau nusiziurejas shimano, bet paskaiciau pas jus, kad jis labiau vertinamas uz rites, o ne uz spinus :neutral: Taigi gal pasiulysit koki smagu spiningeli, kuri butu galima rast Kaune? ;uolrait
 #372843   Xrapas
 15 Geg 2012 13:40
RytisJ rašė:...apie spinus pas jus diskutuojama daugiausiai is visu man zinomu forumu...
Mes SauliųM turim :cool: :lol:
Sveikas prisijungęs :/braj;
 #372849   SauliusM
 15 Geg 2012 13:56
Xrapas rašė:Mes SauliųM turim :cool: :lol:
aciu aciu, kam tos geles.
RytisJ rašė:Manau suma kuria investuot galiu butu iki 450lt.
uz tokia suma tai gal pabandyk i TSUDA kotus pasidairyt?
atrodo jie mazdaug va taip:
http://www.biteplius.lt/lt/2content.dia ... 6.395250-=(293853890
ir ieskot ju reiktu Koto prekybos tinkle.
arba kad jau tiek pinigu ruosiesi mest, tai gal pasitaupyk dar kelis simtus ir pasiimk st.croix avida 2,6m iki 28gr, tai tikrai itin universalu daikta turesi.
 #372850   Tadunce
 15 Geg 2012 14:02
Tai kiek dabar avidai kainuoja? :shock:
Paskutinį pirkau prieš gerus metus ir su nuolaida ir tūba gavosi ~500lt, ar mažiau..
Net ir oficialiai ant etiketės rašo 575, kiek pamenu
 #372851   SauliusM
 15 Geg 2012 14:06
Tadunce rašė:Tai kiek dabar avidai kainuoja? :shock:
Paskutinį pirkau prieš gerus metus ir su nuolaida ir tūba gavosi ~500lt, ar mažiau..
Net ir oficialiai ant etiketės rašo 575, kiek pamenu
tai cia trumpieji berods tiek kainuoja. o ilgieji ale "lasisiniai" kur 2,6m ir ilgesni tai berods brangesni.
ju gi kaina nuo ilgio smarkiai priklauso.
nors bala zino, jau labai senai avida pirkau paskutini kart.
 #372852   RytisJ
 15 Geg 2012 14:09
Na kadangi skaiciau jau jusu foruma tai tikrai tikejau is Sauliaus isgirsti apie avida :-D O tai is tikro uz 500lt tai gal ir galeciau ji paimti ;uolrait O kaip jum Futjitsu Shogun spiningeliai?
 #372853   SauliusM
 15 Geg 2012 14:13
RytisJ rašė: Futjitsu Shogun spiningeliai?
yra labai daug ir ivairiu modeliu. bet dzigaut as jais nebandziau, tai burt is kavos tirsciu nepradesiu.
ka zinau ta rasau. dzigui avidas mano protu yra optimalus kainos ir kokybes santykiu.
nu jei alergija amerikoniskiem kotam tai gali i major craft restive serija pasiziuret. ten galima rimtu konkurentu avidam atrast:
http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=5197
 #372863   RytisJ
 15 Geg 2012 14:32
Vat deja, kad ne alergija,o tiesiog kaina kolkas alergija kelia :-D Taigi gal kas parekomenduotu koki spininga jau turima ir vykusi jigui? Nes vos tik i parduotuve nueini tai daznai burt pradeda kaip reikalas, taigi noreciau suzinot koki isbandyta ir tinkama spina jigui, nebutinai naujausia ar is kieciausiu blanku. Suprantu, kad amerikonai labiausiai pasiteisine, bet kolkas niekaip iki ju nedasispausciau, o zvejot tai norisi :)
 #372866   Mike
 15 Geg 2012 14:40
Bandyk pasižiūrėti Dragon modelį Team Dragon. http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl ... k6214.html Jie panašūs (nesakau, kad tokie patys, bet tikrai panašūs savo darbinėm savybėm į Avidus (berods nuo Avidų jie ir nukopinti)). Į norimą kainą turėtum sutilpti. Keli draugai gaudo su šia serija, nė vienas nesiskundžia. Rasti gali Rovanoje.
 #372887   RytisJ
 15 Geg 2012 15:14
O kaip jums Berkley bei Fenwick kotai? Visgi jie irgi is avidu gimtines.. ;uolrait
 #372889   SauliusM
 15 Geg 2012 15:17
RytisJ rašė:O kaip jums Berkley bei Fenwick kotai? Visgi jie irgi is avidu gimtines.. ;uolrait
jo firmos tai ten registruotos, bet rinkti tai jie daugumoj atveju pas siauras akis.
nu aisku fenwick HMG serija tai man patinka, bet nepigesni jie uz avidus tai visai...
  • 1
  • 177
  • 178
  • 179
  • 180
  • 181
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė