Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Apie viska... ir rimtai, ir nerimtai
 #373480   Tadunce
 16 Geg 2012 17:46
Gal ir paspringsiu, bet tik už gerus norus.

Vegy, atrodo forumo senbuvis, o užkliuvo murzius, kuris, forume taip pat suprantamas, kaip feederastas, o meškerė iš kadagio šakos, tai tikrai nelabai švariai atrodo :-D

Tokių žuvų ėmimo niekada nesupratau ir nesuprasiu, juolab, kad užsienyje galioja limitai "iki" ir žuvies kiekiu ir dydžiais nesiskundžia..
Džiaugtis turėtum, kad jaunimas tokį požiūrį turi.

Kas iš to, jei imčiau viską, prikiščiau pilną šaldiklį, bet vistiek dar imčiau, kaimynam duočiau... Ot visi kalbėtų, kad a**enas žvejys esu.
O patikėk, kad atsibosta grįžus namo klausytis tos pačios dainos, kad kur žuvis, *PYP* žvejoji, jei neneši namo, jaunas durniuoja, tai ir tėvą privertė durniuot, vos ne išvyčiau iš namų taip žuvies neneštum..
 #373491   Arvidys
 16 Geg 2012 17:59
Tadai ta pati istorija man su kaimynais ir upėtakiais... Tai dabar sakau, kad ne žvejot buvau, o šeip pasivaikščiot... Vasara buvau kelis lynus atsivežęs tai visi apsiramine buvo, bet po žiemos trukt už vadžių vėl iš pradžių...
 #373495   Tadunce
 16 Geg 2012 18:03
O man "pretenzijas" reiškia Indrės diedulis, močiutė, uošvienė, uošvis, mama, kartais ir pati Indrė ką nors užmeta, bet ji jau nuraminta...
Dar kartais ir Mindę palazdavoja, kad su pvc bridkelnėm kaip mėsininkas atrodo :-D

Giedriau, išsiaiškinau kuri skaniausia
 #373499   MariusM
 16 Geg 2012 18:09
mano vaikystės kaimukas, dabar vapšie nusiaubs ir taip elektrikų alinamą užtvanką,o kalbant apie karpius ten jie, o ypač tokie, jeigu ką nekimba ir nuo seno žinoma kaip tokius pagauna '''bum .
Paskutinį kartą redagavo 1 MariusM. Iš viso redaguota 16 kartus.
 #373500   Vegys
 16 Geg 2012 18:10
Tadunce rašė:Vegy, atrodo forumo senbuvis, o užkliuvo murzius, kuris, forume taip pat suprantamas, kaip feederastas, o meškerė iš kadagio šakos, tai tikrai nelabai švariai atrodo :-D
Nuo kada meškerės kokybė rodo, žvejys murzius ar ne ??? Turiu draugų, kurie kaime gyvena, įrankiai "toli iki elito", bet juos vadinu Žvejais iš didžiosios raidės, nes jie tokie ir yra.
Ar tuos, kurie žūklę pradėjo nuo lazdyno, irgi murziais vadint reik ? Ar tik tuos, kurie dėl kažkokių tai priežasčių vis dar tebežvejoja senoviniais įrankiais ?
Tadunce rašė:Tokių žuvų ėmimo niekada nesupratau ir nesuprasiu
Čia tavo problemos ar to žvejo problemos ? Kam perši savo nuomonę ? Taisykles jis pažeidė ar ne ?
Tadunce rašė:juolab, kad užsienyje galioja limitai "iki"
Mes kalbam apie Lietuvą. Su Lietuvos taisyklėmis. Pradėsim žiūrėt kas užsienyje - prieisim iki to, kad Australijoje (ar kur te ?) negalima paleist karpio. Kodėl žiūri užsienį / kemši savo nuomonę čia, Lietuvoje ??? Kuri taisyklė leido tau tokius žmonius murziais vadint ?
Tadunce rašė:Kas iš to, jei imčiau viską, prikiščiau pilną šaldiklį, bet vistiek dar imčiau, kaimynam duočiau... Ot visi kalbėtų, kad a**enas žvejys esu.
Kartais namo žuvies parnešu. Kartais - ne (nė vieno upėtakio neragavęs, 1 kiršlį suvalgęs, kai spec. gaudžiau karpius - visus paleidęs). Nuo to niekas nekalba (arba nepastebėjęs, arba man nesvarbu) koks aš geras ar blogas žvejys. Ne dėl kaimynų kalbų gaudau.

Man murzius - kuris taisykles pažeidinėja, kuris pilną alaus butelį/bambalį iki telkinio atsinešt gali, o va atgal - jau nesugeba ...
 #373506   Arvidys
 16 Geg 2012 18:28
Va visiškai mano mintys sutampa su Vegiu, šiuo klausimu. Kažkas dar labai gerai buvo forume parašęs: "Jei sau susikuri aukštesne kartele tai netaikyk jos visiems!" Gal ne žodis žodin, bet panašiai.
 #373515   Vegys
 16 Geg 2012 18:41
Arvidys rašė:Kažkas dar labai gerai buvo forume parašęs: "Jei sau susikuri aukštesne kartele tai netaikyk jos visiems!" Gal ne žodis žodin, bet panašiai.
Mano žodžiai, tik SauliusM kelis kart juos pacitavęs buvo :)
 #373687   audrutis
 17 Geg 2012 08:02
Vegys rašė:Mes kalbam apie Lietuvą. Su Lietuvos taisyklėmis. Pradėsim žiūrėt kas užsienyje - prieisim iki to, kad Australijoje (ar kur te ?) negalima paleist karpio. Kodėl žiūri užsienį / kemši savo nuomonę čia, Lietuvoje ??? Kuri taisyklė leido tau tokius žmonius murziais vadint ?
Vegy, neisizeisk, bet parasei tipiska dar tarybu laikais isugdyto kareivelio nuomone. Musu kartos beda, kad ugde is musu tik paklusnius kareivelius, kurie moka uoliai vykdyti taisykles, taciau sunkiai suvokia, kad taisykles, kokios jos bebutu, tera kazkieno kito sugalvotos bei primestos, ir tas kitas net nebutinai vertas pagarbos. Labai tikiuosi, kad naujoji, Tadunces atstovaujama, karta nebus tik paklusnus kareiveliai, o bus tie generolai, kurie pakeis zaidimo taisykles. Jei jau einam i Vakaru Europa - reikia eiti visose srityse, nes kai musu vandens telkiniai bus dar labiau nualinti - is zveju tapsime mezgejais...... ir nereikia tik dabar pradet viskuo kaltinti brakonierius, nes tai jau nebejuokinga.....
 #373694   Wytux
 17 Geg 2012 08:08
o tu tikras , kad tie busimi generolai bus geresni nei buve/esami? nes jau dabar zmogeli, padariusi viska pagal taisykles 'kapoja' kiekvienoje temoje kaip brakusa .... o tam brakusai, kuri katik pramete menesiui ne zodzio nepasake...aj tiesa, jis ten karsius per nersta ir draudima dubasino maisais, o ne kazkoki upetaki legaliai suvalge .....
 #373700   sonca
 17 Geg 2012 08:12
Jo ir yra taisyklės kuriose nurodyta, kad 10 m. tvoros atkarpa turi į ežerą eiti :) Jei taisyklės nebeatitinka laikmečio, tai jas reikia keist, bet vaidint šventuolį ir bandyt padaryt kitus tokiais tai atsiprašau. Beje daug kur dar yra pas mus betvarkės, ne tik su žuvies kiekiais, bet ir su atliekų rūšiavimu, statybos leidimais ir pan.
 #373705   Donis
 17 Geg 2012 08:17
O as daugiau palaikau Vegio puse,labai gerai jis parase,ne kiek vienas turi galimybe isigyti rimtesni iranki ar nusipirkti geresni ruba,ir tai reiskia,kad jis murzius,kad is jo galima tyciotis ir vadint nemoksa ar dar kazkuo? Dazniausiai tokie buna rimtesni zvejai uz tuos kurie atvaziuoja su parketiniais dzipais ir brangiais irankiais. Ne viena deduka esu sutikes,kur pagaves tikrai neima nelegalaus dydzio zuvies arba neleistina kieki,dazniausiai pasiima tiek,kiek jam reikia tai dienai,ir jokiu saldikliu pas juos nebuna ir jie puikiai mato,kas siaubia ju vandens telkinius,dazniausiai tie nedaede is miesto.
Cia Vegio taikliai pasakyta :gutgut : Man murzius - kuris taisykles pažeidinėja, kuris pilną alaus butelį/bambalį iki telkinio atsinešt gali, o va atgal - jau nesugeba ...
 #373721   Tadunce
 17 Geg 2012 08:42
Vyrai, užsiciklinot su tuo murzium. Gražiai buvau parašęs aukščiau, kad "murzius" apskritai, nereiškia to paties, ką "murzius" forumošk kalboje.

Turėjau omenyje gaudančius "donkėm", feederiais ir pan.
Kad prastesni įrankiai, tai tikrai nereiškia, kad mažiau pagauna, ar kultūros stoka.
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 144
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė