Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #374303   ciapajavas
 18 Geg 2012 15:25
man labiausiai imponuoja tai, jog jis neturi atminties, nesivelia barzdos. applause rite + imperial spining = gal 2 barzdos smulkios per penkias zvejybas. beto manau kad jie gana saziningai zymi valo atlaikymo svori.
 #374304   Tadunce
 18 Geg 2012 15:27
Nu, man ir šiaip su mono nelabai pasitaikę yra barzdų... O gal ir atsiminčiau kokių porą per keletą sezonų.

O kaip su tamprumu? Labai tamprus?
 #374306   ciapajavas
 18 Geg 2012 15:33
jeigu rite prabangi, jeigu nemegsti zvejoti per veja, jei nesi atgrubnagis tvicinant - pilnai tikiu kad nepasitaiko :D as i tuos kriterijus sunkiai telpu.
del tamprumo tai mano supratimu, gal ir galetu kietesnis buti, bent jau mano zvejybos iprociams. nznau jei nemegsti monofilamento tai ir nepamegsi, bet man tai limpa sitas :) gyvenimas pagerejo galima sakyt. nes nueini i vietine zukline, klausi kas naujo siemet, ka parekomenduotum kokybiskesnio, tai rankos mostas visada buna link pigiu ir neaiskiu prekiu :D
 #374313   Tadunce
 18 Geg 2012 15:53
Na, aš irgi applause gaudau su tvirtesniu kotu..
Oro nesirenku žvejybai :-D

Nesakau, kad nemėgstu, tiesiog kiekvienam įrankiui savas panaudojimas... Tai vat ir mono yra kur naudoju.
Kol kas vienas geresnių man owner broad (nors kiek aš jų tenaudoju), tik tamprus kai guma jis man..
 #374326   SauliusM
 18 Geg 2012 16:12
Tadunce rašė:Kol kas vienas geresnių man owner broad (nors kiek aš jų tenaudoju), tik tamprus kai guma jis man..
vat del to ownerio as ir nevirskinu, o imperialas nera toks tysalas...
 #375991   Donasssss
 24 Geg 2012 22:50
gal kas galit parasyti, kur siauliuose galeciau nusipirkti florakarboninio valo seaguar. nes pas mus vienoi parduotuvej neturejo reikalingo storio,o kitoj nezinojo kas tai yra :grin: ryt vaziuosiu iki siauliu,tai butu gerai nusipirkti.
 #376955   Tironas
 29 Geg 2012 22:29
na, protingieji kurmiai pamokinkit mane dabar. Sedziu prie dezes Varivas PE valu. Visokie Mubaru light game, super pe, 8 giju, 4 giju. O3 ar 1.2, bet jie visi vienodai sudinai laiko elementaru mazga ( nu ta kur daroma paprasta kilpa). prie kai kuriu valu japoske idejes galiuka kazkokio mono valo ir piesinuka su kosminio sudetingumo mazgu. prie kitu nieko nera.

Kaip man ji parduotuvei parduot, kai kox kaimietis uzrisa mazga ir mato kad jis nieko nelaiko? koki mazga rekomenduojat? ar tik bemazge sistema? ar dar kokiu gudrybiu yr?
Galbut jau buvo cia panasiu klausimu, bet gal galeciau gaut issamu atsakyma?
 #377138   p.arturas
 30 Geg 2012 13:54
siemet ant vieno spino panaudojau nanofila berklio, jau po keliu zvejybu eme serpetotis, net tokie gumuliukai susidare. zodziu nieko gero su tuo daiktu. ir dar labai garsiai pro ziedelius sliauzia.
tiesa zuviai lydekoms kibti tai netrukde :)
 #377148   Rapolas
 30 Geg 2012 14:19
Tironas rašė:...Galbut jau buvo cia panasiu klausimu, bet gal galeciau gaut issamu atsakyma?
Pašlapint... ;-) nu ir mazgas palomar (viengubas), kuris net kaimiečiui pilnai "įkandamas"
 #377188   Aqua v.
 30 Geg 2012 15:30
vygis13 rašė:Aiškiau nebūna, man puikiausiai šitas mazgas laiko, neturiu nusiskundimu :)
Rapolas rašė: Pašlapint... ;-) nu ir mazgas palomar (viengubas), kuris net kaimiečiui pilnai "įkandamas"
Kokiam cia valui paprastas Polomar jums panaceja ??
Gal apie 0.2 Power Pro kalba :lol: ?
 #377195   DainiusM
 30 Geg 2012 15:37
laiko tas varivas man visus mazgus be problemu... tame tarpe polamara. ir su FC suristas gerai laiko... sunmazgiais aisku nerisu... :)
 #377202   Gedcka V
 30 Geg 2012 15:53
Su tais mono ir pintais, nerimas pagavo. Nežinau kurį geriau nusipirkt. Pripratau prie pinto, bet trūkinėja man jis ( PP 0,135mm) gal kiek ir per plonas. Tai sakau nusipirksiu mono ir užteks.
http://zuklys.lt/index.php?page=catalog&category=971 Pasirinkau tokį, atrodo normalus, arba http://zuklys.lt/index.php?page=catalog&category=972 . Gal kas bandę tokių valų?
 #377203   Aqua v.
 30 Geg 2012 15:54
DainiusM rašė:laiko tas varivas man visus mazgus be problemu... tame tarpe polamara. ir su FC suristas gerai laiko... sunmazgiais aisku nerisu... :)
jei "laiko visus mazgus", tai tikriausiai tiesiog reikalavimai "laikymui" nedideli.
cia panasiai kaip diskusijoj del bridkelniu: kazkam "gerai" gumines, ir ka tu jam, jei jo tik tokie reikalavimai drabuziams, avalyniai ir pns
 #377207   Rapalas
 30 Geg 2012 15:58
Imk pontoone exteer, man tas kur laike 4.5 kg spinui irgi gerokai per plonas buvo ir trukinejo, bet ul paemes dar plonesni tai laiko gerai kaip ul. Dabar stren berots buvo galima laimeti kode, gauti uz lipdukus, gavau 0.16 uzsidejau spinui ir be problemu, nei trukineja, nei ka. Laiko gerai.
 #377209   Rapalas
 30 Geg 2012 15:59
Gal tas power pro 8 giju naujas neblogas, nebandziau nezinau, paprasta tik turejau tai be to kad uzstorintas buvo neblogas. O sufixsas is atsiliepimu tai tikrai prastas pasirinkimas.
 #377212   deto
 30 Geg 2012 16:16
Sveiki. Reik patarimo renkantis pintą valą spinigui. Spinigas 2,7m., masalai iki 15g, žvejosiu nuo kranto smarkiai apaugusiame tvenkinyje lydekas, ešerius. Žadu pirkt Power Pro Braid pintuką, tik va dėl storio neapsisprendžiu. kaip manot ar užtkektu 0,15mm/9kg valo žvejojant tokiais masalais ir gana gausiai žolėmis apaugusiame telkinyje? ir dar klausimas kokie storėsnio pinto valo minusai? girdėjau, kad užmetimo atstumas mažėja. ar yra dar kokių minusų? :)
 #377364   vava
 30 Geg 2012 21:42
0.15 uztektu. su tokiais valais karmuskes meto zmones ir irgi zoles be problemu parsitempineja dideliais kiekiais :)
 #377444   Rapolas
 31 Geg 2012 08:35
Teisingai mąstai... kuo storesnis pintas valas, tuo mažiau užmesi masalą ir tuo sunkiau jį jausi "tempdamas" atgal, o ir masalo žaidimas priklausys nuo "troso" storio, be to pvz. plaukiantį voblerį su plonesniu "pintiaku" panardinsi giliau, o ir žvejybos malonumas su plonesniu žymiai didesnis (nu bet čia ne visiems, kai kam atvirkščiai:D). Taip kad geriau rinkis optimaliai ploniausią pintą valą. Pagal tavo išvardintas sąlygas sakyčiau nuo 0.15 iki 0.21mm ;-)
deto rašė:Sveiki. Reik patarimo renkantis pintą valą spinigui. Spinigas 2,7m., masalai iki 15g, žvejosiu nuo kranto smarkiai apaugusiame tvenkinyje lydekas, ešerius. Žadu pirkt Power Pro Braid pintuką, tik va dėl storio neapsisprendžiu. kaip manot ar užtkektu 0,15mm/9kg valo žvejojant tokiais masalais ir gana gausiai žolėmis apaugusiame telkinyje? ir dar klausimas kokie storėsnio pinto valo minusai? girdėjau, kad užmetimo atstumas mažėja. ar yra dar kokių minusų? :)
 #377475   Donasssss
 31 Geg 2012 09:44
nu tai,kad 0,2 lydekaujant jau netoks ir plonas... o siaip jei gaudysi nuo kranto ir dar kazkokiais brangesniais masalais,tai tikrai neverta nusiploninti labai
 #377705   Marius1
 31 Geg 2012 20:14
deto rašė: ir dar klausimas kokie storėsnio pinto valo minusai? girdėjau, kad užmetimo atstumas mažėja. ar yra dar kokių minusų? :)
Gaudant vėjuotą dieną, gaudant upėje srovėje. Va šie minusai storo valo kurių dar nepaminėjo
 #379184   Mr. Nobody
 05 Bir 2012 19:01
Gal kas yra bandęs "Dyneema" valus? Gan pigių radau 12 doleriu už 300 metrų, o lietuvių parduotuvėse 56 litai uz 110 metrų..
  • 1
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 232
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė