Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#37240   cesius
 23 Rgp 2007 08:36
Reiktu kada Ketvergiu karjera uzdauzyti su dzerkais, ka manai :?: :grin:

#37247   x-rap
 23 Rgp 2007 10:23
reikia surinkti informacijos apie ketvergiu karjera.
rytoj su spiridonu varysim i ramuciu tvenkini. esu zvejojes viena karta, bet be rezultatu. gal si siki pasiseks?

#37251   Agis
 23 Rgp 2007 11:11
Jei atrasi vietos tarp skrituliu tai pasiseks.Jei nesiruosiat starkiauti tai is karto varykit vos ne prie galo, kur berzynelyje aistele su staliukais yra.Ten nusileidimas normalus.Bent jau buvo :roll: Nusileidus is karto i kaire :lol: Ten kelmu d...ja, bet su dzerkais neturetum kabinti.

#37256   x-rap
 23 Rgp 2007 11:37
Agis rašė:Jei atrasi vietos tarp skrituliu tai pasiseks.Jei nesiruosiat starkiauti tai is karto varykit vos ne prie galo, kur berzynelyje aistele su staliukais yra.Ten nusileidimas normalus.Bent jau buvo :roll: Nusileidus is karto i kaire :lol: Ten kelmu d...ja, bet su dzerkais neturetum kabinti.
ten ir galvojau zvejoti

#37267   cesius
 23 Rgp 2007 15:36
sugalvojau nukirst tokio dazymo dzerka, jei duos rezultatu, zinosiu, kad spalva ne esminis faktorius :grin:
Paveikslėlis

#37294   Xrapas
 24 Rgp 2007 07:52
Papildymas:

Paveikslėlis

Salmo FATSO 10 cm floating ir SLIDER 10 cm sinking.
Dukra, grįždama iš Kroatijos nupirko Lenkijoje :roll:
Atostogaudamas mėginau "šukuoti" Daugų ežero seklumas ir įlankas džerkais, bet nesudominau nieko. Vobleriai bei sukriukės, tiesa, irgi buvo turbūt neskanūs :donknow'
Dviejų savaičių rezultatas- trys neimamos lydekaitės ir keliolika ešeriokų... :oops:

#37296   cesius
 24 Rgp 2007 09:15
Turiu toky draugely ant Vilniaus " A daba gerai", tai jis gaudo Dviragio ezere, geru aparaciuku pagauna , tik nezinau ar ten dzerkinis ezeras :?:

#37297   senuks
 24 Rgp 2007 09:21
Buenos dies-oi būt gerai facą išbandyt.Tiesa sakant,net nežinočiau kaip jį pravedinėt.Pas mus sakė tik rudeny atveš. :cry: Dabar,kai einu ties namais pasvaidyt naudoju tik 7cm slidery,bo didesnių baidosi.Vanduo didingai skaidrus.Šį ryt nubėgau tai apie 1,5kg niekaip neištempiau krantan,nes gan statu.Kol galvojau šokti vandenin ar ne,padariusi keletą žvakių-atsikabino.Nu ,bet užkibo ant kibs surf blizgės :-D

#37324   cesius
 24 Rgp 2007 18:38
Tai va, gryzau is Truseliu karjero, nuo 17-19val 4 kliovai ant smilerio, viena kibima prasral, dvi prie koju atsikabino- nesudirbo koto akcija, vienas peiliukas gavo kably y barzda , bet keliavo paugeti :roll:

#37331   x-rap
 24 Rgp 2007 19:24
kur randasi triuseliu karjeras?

#37333   cesius
 24 Rgp 2007 19:32
Klaipedos rajone :grin:

#37336   spiridonas
 24 Rgp 2007 20:08
x-rap rašė:kur randasi triuseliu karjeras?
vaziuojant link eketes tvenkinio, salia kelio

#37438   cesius
 27 Rgp 2007 14:21
Manau teks savo dzerka truputuka padet y kampa ir rimtai uzsiimti su Doniu ir muchom, nes esu sau prisizadejas pagauti pirma savo gyvenime kirslyyyyyyy :oops: , sako rudeny jie biskuty sukyla :roll:

#37449   x-rap
 27 Rgp 2007 19:11
Xrapas rašė:
cesius rašė:Cia Xrapai rimtai, cia del to, kad nekliutu valas uz nukirpto vielos galiuko.Man taip atsitiko ir pradejau lydyt.
Tai kad pas mane jie nekyšo:

Paveikslėlis

...Išmokau formuoti, kai sukriukes gamindavausi ;-)
xrapai, gal yra kokiu nuoruodu, kaip padaryti tuos galus taip graziai, arba pats parasyk trumpai. meginau pats daryti, bet is storesnes vielos. nelabai graziai isejo. manau meistrai yra atidirbe kokia technologija. aciu isanksto.

#37463   Xrapas
 28 Rgp 2007 06:37
x-rap,
Nuorodų nesu matęs, tiesiog seniau esu daręs nemažai sukriukių- įgūdžiai liko... :roll:
Labai svarbu geri instrumentai: replytės apvaliais galais, mažos plokščios replės ir kokybiškos kandiklės.
Vielos galiuką, iš kurios formuosi kilpelę (apie 40 mm) stačiu kampu atlenki nuo ilgojo vielos galo. Tada apvaliom replėm ant to trumpojo galiuko suformuoji norimo diametro kilputę, įvedi masalo kilpą ir užsuki 3- 4 kartus vija prie vijos. Maždaug iki pusės įkerpi vielą, dasuki iki galo ir tik tada nulauži galutinai. Taip nukirptoji vieta gaunasi prigludusi prie vielos.
Nežinau, ar aiškiai aprašiau, bet paqbandyk, turi gautis.
Jei bus laiko, pamėginsiu padaryti "operacijų" foto ;-)

#37465   x-rap
 28 Rgp 2007 07:07
supratau kaip daryti,tik ar gausis man graziai,nes naudosiu stora viela-apie 0.8
.ziurejau cormoran kataloga,tai butent is 0.6-1.0 yra daromi spec. dzerkiniai 'pavadeliai'.

#37468   Agis
 28 Rgp 2007 07:44
X-rapui :Kai busi Siluteje, nueik i Iki prekybos centra, ta kur nuo Klaipedos atvaziuojant.Per vidury to centro rasi tokia parduotuve "Pasidaryk pats" eini iki pat galo ir kazkur antroje-trecioje eileje nuo kairio krasto yra stendas su yvairiu rusiu vielomis, suvyniotomis i mazus ritinelius.Paskutiny kart tenai buvau geguzes menesy, bet pasirinkimas buvo gana didelis, buvo netgi aptrauktos plastmase zalia, gal atrasi tinkamos , as ten irgi pirkausi, nes Klaipedoj nieko panasaus nera.

#37475   Xrapas
 28 Rgp 2007 08:35
Agis rašė:...stendas su yvairiu rusiu vielomis, suvyniotomis i mazus ritinelius...aptrauktos plastmase zalia...
Aš panašių mačiau Vilniuje, bet labai minkštos :roll:
Dar mėginau suvirinimo variuotą vielą 0,8 mm- irgi pasirodė minkštoka.
Vienoje parduotuvėje radau "firminių" Cormoran džerkinių pavadėlių, bet jau jų kokybė- :evil:

X-rap- jei daraisi iš storos vielos, pabandyk išlankstyti tokį užsegimą:

Paveikslėlis

Čia perdariau iš to "firminio", viršutinę kilpą palikau originalią. Man visai patiko, tik atsegti/užsegti replėmis reikės ;-)

#37480   Agis
 28 Rgp 2007 09:42
Tikriausia pamenat Vital rasymus apie pavadelius is 1-2 stygos.Siulyciau nebrokinti it kitu stygu, nes tas apvyniotas sarvas gana lengvai nusiima.Stygos gala ispaudi i varstota , o is kito galo atplesus sarvo gala tempi ir visai normaliai nusivynioja, lieka tik plienine viela, pagal stygas ir diametrai skiriasi.Zinoma viso sarvo is karto nuvynioti neina, taciau nusikirpus kokia 20-25 cm. vel lengvai vyniojasi.As jau isbandziau ;-)

#37481   cesius
 28 Rgp 2007 09:50
Bandziau penktadieny Truseliu karjere uzdet ant samapalo pavadelio Cortestiny karabina 32kg, tai tik viena karta buvo uzsikabines jerkas :roll:

#37483   Xrapas
 28 Rgp 2007 10:02
Agis rašė:...Siulyciau nebrokinti it kitu stygu...
Kažkaip nepavyko Vilniuj muzikos prekių parduotuvės, prekiaujančios plieninėm stygom rasti... :donknow'
Tose, kur lankiausi, pardavėjai trauko pečiais ir siūlo amerikietiškas kapronines stygas po 50 Lt :-D

#37491   cesius
 28 Rgp 2007 12:12
Gal esat kas jerkines Kalotej, pagal viska tai jerkinis telkinys, tik kiek esu buves su draugeliu, tai tik keli piestukai pasitaike :roll:

#37497   x-rap
 28 Rgp 2007 13:07
pasidariau keleta pavadziu. normaliai gavosi tik is kokio 4 karto. del atsargos visgi uzdejau termo vamzdelius ant uzsukimu, nors truputi ikirpus i viela, ji graziai nuluzdavo uzsukus.(xrapo ideja).manau, kad neblizgetu, reiks nuspalvinti su juodu flamasteriu.
siaip metant ir su minkstais rapalos pavadeliais, man neuzsimesdavo dzerkas, tik tampant kartais pagaudavo, bet po keliu valandu zvejybos pavadeli galima ismesti , nes jis susilankstydavo ir neidavo istiesinti.

#37499   cesius
 28 Rgp 2007 13:31
Manau, kad tu nespalvink, jei(lydekai) giliai pofik tas blizgesys :!:

#37500   Gdainius
 28 Rgp 2007 13:37
Xrapas rašė:
Agis rašė:...Siulyciau nebrokinti it kitu stygu...
Kažkaip nepavyko Vilniuj muzikos prekių parduotuvės, prekiaujančios plieninėm stygom rasti... :donknow'
Tose, kur lankiausi, pardavėjai trauko pečiais ir siūlo amerikietiškas kapronines stygas po 50 Lt :-D
Prie stoties yra muzikos prekių parduotuvė:
http://www.maps.lt/redirect.asp?usernam ... sFaktorius
prieš kokį mėnesįten pirkau plienines stygas, 1 vnt.-5lt apie 60-70 cm ilgio,storių buvo įvairių nuo 0.3 mm iki 0.8 mm

#37501   Xrapas
 28 Rgp 2007 13:44
Gdainius rašė:...Prie stoties yra muzikos prekių parduotuvė...
AČIŪ :/braj; , apsilankysiu. Esu buvęs, bet nedirbo.
Reikia medžiagų prisiruošti, nes žiemą nežvejoju, vakarai prailgsta... :-D

#37504   Xrapas
 28 Rgp 2007 14:03
x-rap rašė:...manau, kad neblizgetu, reiks nuspalvinti su juodu flamasteriu...
Pamėgink gabaliuką vielos, iš kurios darei pavadėlį, pakaitinti iki raudonavimo pradžios. Jei neatsileis ir nesuminkštės (čia nuo plieno priklauso), gali taip visą pavadėlį patamsinti. Jei labai trapi, tai dar net geriau- plienas normalizuosis ir mažiau lankstymų bijos ;-)

#37524   tuomahaukas
 28 Rgp 2007 21:31
Pšeprašom, o tie žali standūs pavadėliai džerkavimui visiškai netinkami ? :roll:

#37536   Xrapas
 29 Rgp 2007 06:25
tuomahaukas rašė:Pšeprašom, o tie žali standūs pavadėliai džerkavimui visiškai netinkami ? :roll:
Tinka ir anys :lol: , bet kai pamėginau fluorokarboninius,žaliuosius ir plieninius labiausiai pastarieji patiko: rečiausiai persimeta kabliai.

#37590   x-rap
 29 Rgp 2007 18:45
siandien ismeginau pasidarytus pavadelius. nei vieno dzerko uzsikabinimo uz pavadelio. su minkstaisiais pavadeliais kartais usikabindavo.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 63
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė