Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #373698   HIPIS
 17 Geg 2012 08:12
Neieskok tu navarotu..jei tinka imi jei ne neimi..
Visi navarotai jo baigias kai koks starkis pasokines, su savo peleku cirkst..arba kolega cigaretes pelenus pabers...
Butina prie jo koki virsu apsaugini det..kad ir is linoliaumo..
Visas jo pliusas, valtis lengvesne..o toliau pagal poreikius..
 #375087   Andrius0522
 22 Geg 2012 10:39
Kleckas1978 rašė:
Andrius0522 rašė:
HIPIS rašė:Andrius0522

Panasei ir man..nesu girdejes nei blogo nei gero..
Nors aprasymuos, pletkuos kalba jog garsoki oru ausinami, :roll: bet tuo paciu maziau bijo nezgrabno vartotojo.. Be to galima ji uzvedinet ir neikista vandenin..na cia seip nelabai navarotas..bet patikrinimui kur kieme, visasi neblogai..
Kazi apkatke irgi be vandens galima :roll: nuimi sraikta ir birbini kai zolepjove..
manau net sraigta nebutina nuimti...nes apkatke tik varikliui daroma,sraigtas nesudils oru sukdamasis :)
apkatke darosi ir reduktoriui - del to butina vandenyje po apkrova daryti kad gerai pridiltu reduktoriaus dantraciai, neveltui gi kojoj tepala po apkatkes reikia keisti ;-)
nereikia kojos tepalu po apkatkes keisti...tik variklio tepala...bent jau vandeniu ausinamam varikliui...
 #375160   HIPIS
 22 Geg 2012 14:23
O man mercurio pardavejas sake kitaip...po 10 po 20 po 50 po 100val.. keiti ir kojoi ir varikli. Jis tuo paciu tvarke visus imanomus varyklius, teike servizo paslaugas, garantini ir pogarantini...tai manau zinojo kaip reik.. :roll:
 #375192   egiosa
 22 Geg 2012 16:24
Tas 10, 20, 50 ir 100 val. yra kažkoks nesusipratimas. Kiek žinau daugumai variklių "apkatkė" yra 10 val., po kurios keiti tepalus. Po to iki grabo lentos kas 100 val.
 #375224   HIPIS
 22 Geg 2012 18:42
Man taip buvo pasakyta ir kaskokas lapelis dar duotas..
Cia taip isaiskinta buvo ,,Laivo sandelije,,..
O jie ten tas pats kai masinu servizas, net eile visokiu kateriu susidaro ..
Tai kaip ir turetu zinot.. :roll:
Nors man kas..garantiniu aptarnavimu naudojaus..garantija Mercuriam vizgi 5 metai..
 #375244   Kleckas1978
 22 Geg 2012 20:35
http://www.yamaha-motor.com/assets/serv ... 1_1392.pdf
stai yamaha manualas 8arkliu ir ten aiskiai lentelej 41 psl. nurodyta kad naujam keisti po 10val ir po to visalaika kas 100 valandu :!:

visiem varikliam naujiem taip mano ziniom yra nurodyta gamintoju - o ten ka kas issigalvoja ir sako tai jau kiekvieno asmininis reikalas o gamintojas yra gamintojas.
 #375260   Andrius0522
 22 Geg 2012 21:13
gamintojas suinteresuotas kad vaziuotum y YAMAHA centra keisti tepalus ir aisku moketum besanus pinigus...kiek kalbejau sake ir kiti zmones,nereikia kojai is po apkatkes...aisku blogiau nebutu tikrai,bet jei sako kad nelabai reikia,nevaziuosiu 110 km del pakeitimo ...
 #375357   Kleckas1978
 23 Geg 2012 08:10
prie ko cia gamintojo suinteresuotumas? cia tu turetum buti suinteresuotas kad variklis laikytu kuo ilgiau, beje litras tepalo normalaus i koja kainuoja apie 40lt ir jo uzteks 5ag varikliui itariu 5-6 kokiem kartam (t.y) 5-6 metam, jei tai tau per didele prabanga, tai kaip tu benza pili varikliui gal ir kokia atrabotke varai?
pakeisti tepala maksimum 15min - atsukti du varztus isleidi tepala, po to supilti su spec pompike galima ar su paprastu svirksta ar klyzma ir tiek tu reikalu, tai ne lietuviu gi geriau pasakyt kad gamintojai durniai nieko nesuprantantys ir klausyti kazkokiu garaziniu lygio meistru :O
 #375757   Andrius0522
 23 Geg 2012 23:25
nu kam tu db vejus sneki,suinteresuotas nes vezi kojai keisti tepalus pagal garantini,o ten pas juos tepalas varikliui kainuoja 80 litu,o kiek kojai nzn,nes pasake kojai keisti tepalus tik pas garantini,bet sako is po sezono bus per akis...-kojai...o variklio tepalus sako keisk pats nieko tokio,tik gedimo atveju garantinis ziures kad butu yamaha tepalai...
 #375982   Donasssss
 24 Geg 2012 22:11
Kleckas1978 rašė:prie ko cia gamintojo suinteresuotumas? cia tu turetum buti suinteresuotas kad variklis laikytu kuo ilgiau, beje litras tepalo normalaus i koja kainuoja apie 40lt ir jo uzteks 5ag varikliui itariu 5-6 kokiem kartam (t.y) 5-6 metam, jei tai tau per didele prabanga, tai kaip tu benza pili varikliui gal ir kokia atrabotke varai?
pakeisti tepala maksimum 15min - atsukti du varztus isleidi tepala, po to supilti su spec pompike galima ar su paprastu svirksta ar klyzma ir tiek tu reikalu, tai ne lietuviu gi geriau pasakyt kad gamintojai durniai nieko nesuprantantys ir klausyti kazkokiu garaziniu lygio meistru :O
kas del garaziniu meistru ir del salonu meistru,tai geriau gal patyleti... kiekvienam skirtingai sako. cia buvo kazkas pasakojas,kad laivo sandely per savaite du kartus skirtingi zmones,visiskai skiringas teorijas isvedinejo apie tapati dalyka. o kas del masinu remonto tai kai pasiklausai apie visokias sostenas,centrus, tai plaukai pestu stojasi,auksciausio lygio durinimas ir neysivaizduoju kas man turetu atsitikti su galva,kad as ten nors kada gyvenime koja ykelciau,o vat kazkam ten autoritetai...
 #376709   Askorbas
 28 Geg 2012 22:10
ok biciuliai, situacija tokia... turiu Larusa 320, ir turiu tohatsu 9.8 2T nauja.. ant gliso dviese nu niekaip.. klausimas - ar cia valties problema ar su varikliu kazkas negerai ? gal kas galiesit protingai paaiskinti..
 #376714   Kleckas1978
 28 Geg 2012 22:21
su 10ag turi ir 3 zmones (iki 100kg jei zmogus) i glica istemti su ta valtele - jei variklis naujas ir is salono pirktas vaziuok pas pardaveju nes tikrai taip negali buti, pas mane kazkada 6ag 2t variklis 2 zmones istemdavo i glica su visais rakandais.
na gal koks apkatkes rezimas variklyje yra kuris neleidzi didesniu apsuku surinkt ir pan.... ir t.t. gal kur ora siurbe kuro padavime ar blogai sureguliuotas ir t.t.
 #376776   vytiocha
 29 Geg 2012 10:33
Taip turi i glisa kelt apie 270-280kg liuosiai.Visu pirma reik padaryt ivazinejima-apkatke,pagal rusus po ivazinejimo galia ryskiai padideja lyginant su nuliovu.Kitas variantas variklio kojos padetis.Valtyje gali buti du jauciai po 140kg vistiek tohele turi kelt i glisa
 #376789   Askorbas
 29 Geg 2012 12:08
o, vytiocha, davai issiaiskinam kame cia reikalas.. ok, ta as suprantu 10ag/270kg...skaiciojam - valtis/variklis/kuro bakas/seip rakandukai - 100kg... as 110kg = 210.. tai tas antras turi sverti nedaugiau 60kg.. gal as cia smegenu ne toj vietoj jieskau, bet gaunasi kad nu nekaip su 2 ant gliso neiseiti..
abkatke padarita teisingai, tik vos ne geriau ejo pries abkatke... kuojos padetis ligtais ok, ant 2 skiles.. aukstis - skiautere mesdavo, pakeliau ant 12mm. skiautere dingo.. gali buti kad cia dar susije su toum kad as ant karbo varztuka pajudinau, norejau kazka ten paregulioti.. o dabar kaip atstatiti neisivaizduoju
vienu zodziu kuriasi dabar is pirmo patraukimo, net neteikia gazo rankenos ant zimies deti, is galines padietes uzsikuria - cia kaip, per riebus misinis gal, nes taip gi neturi buti?
 #376794   Plikis
 29 Geg 2012 12:56
Gal aš čia neytema , o gal kam bus idomu! turiu Stingrėju 360 ir varikliukas Honda 5. Kadangi valties transo aukštis 385, o variklio koja 433 nutariau paaukštinti transa, dak kavitacinė plokštele butu zemiau transo nedaugiau kaip 2cm. Dadėjau 3,5cm. Rezultatas toks: anksciau ibaidydavau kazkur apie 17km/h, šeštadieni išbandziau 19-2,4 km/h. Gal dar butu ėję ir daugiau, bet buvo bangos.Likau patenkintas ;-var-var. i glisa išeina lengviau ''plot .
 #376797   Andrius0522
 29 Geg 2012 13:05
Askorbas rašė:ok biciuliai, situacija tokia... turiu Larusa 320, ir turiu tohatsu 9.8 2T nauja.. ant gliso dviese nu niekaip.. klausimas - ar cia valties problema ar su varikliu kazkas negerai ? gal kas galiesit protingai paaiskinti..
as su 5 ag ir 2.70 valtimi kartais iseinu kartais ne...sutikau atmatoje zmogu kuris beda paaiskino...jis tapati pasidares...-
kur kabinamas variklis susikele ta visa lentele,va db sako iseinu y glica drasiai...,nes variklis budavo po valtimi per zemai,ir niekaip neidavo pagauti atakos kampo...sake sraigtas turi eiti po valtimi 2 cm kazkas,nors nuskambejo biskiuka ydomiai man tie 2 cm...manau jei tik tiek nuleidus sraigta davus gazo apsiburbuliuotu vanduo ir ilgai kol trauka pasigautu,bet va jei koki4 cm manau teisybes butu labai daug...bet cia kalba eina apie 5 ag 4takti varikliuka...
 #376801   Askorbas
 29 Geg 2012 13:28
Andrius0522 rašė:
Askorbas rašė:ok biciuliai, situacija tokia... turiu Larusa 320, ir turiu tohatsu 9.8 2T nauja.. ant gliso dviese nu niekaip.. klausimas - ar cia valties problema ar su varikliu kazkas negerai ? gal kas galiesit protingai paaiskinti..
as su 5 ag ir 2.70 valtimi kartais iseinu kartais ne...sutikau atmatoje zmogu kuris beda paaiskino...jis tapati pasidares...-
kur kabinamas variklis susikele ta visa lentele,va db sako iseinu y glica drasiai...,nes variklis budavo po valtimi per zemai,ir niekaip neidavo pagauti atakos kampo...sake sraigtas turi eiti po valtimi 2 cm kazkas,nors nuskambejo biskiuka ydomiai man tie 2 cm...manau jei tik tiek nuleidus sraigta davus gazo apsiburbuliuotu vanduo ir ilgai kol trauka pasigautu,bet va jei koki4 cm manau teisybes butu labai daug...bet cia kalba eina apie 5 ag 4takti varikliuka...
gerai zmogus viska paaiskino... priklausomai nuo variklio, tranco aukscio, tranco/variklio kampo tas atstumas gali buti skirtingas, net 5mm.. kai sraigtas prades ora gaudyti tada jau nebekeli... arba pagal JPS ziuri, jeigu greitis krenta nebekeli.. o del burbuliavimo ir traukos gali nepergiventi... kelsiu ir as dar daugiau bet jau reikia tranco apsaugines plokstes kelti i virsu irgi
 #376837   Askorbas
 29 Geg 2012 17:15
Andrius0522 rašė:Askorbas:-tai taip iseina visa ta reikala reikia daryti vandenyje,tuos pamatavimus?ar siaip sausumoje ant priekabos?ziureti tuos centimetrus?
is savo patirties galiu tik kazka pasakiti... ant priekabos viskas atrode idealiai o ant vandens jau nebeatrode. is po variklio ejo tokios 2 skiauteres, vos ne fontanai, ir taskesi labai.. pripjoviau 6mm faneros juosteliu, ir kisau po viena.. sugebejau pakisti 3, tai yra pakeliau 18mm.. skiauteres dingo, bet jauciu kad dar galima kelti..
tie 5cm nuo ploksties iki dugno manau yra toks kaip atskaitos taskas, o ne taisikle. tarp kitko iskart ir apsukos maximalios pakilo link optimaliu, kas yra gerai..
tai va, o be GPS, tachometro, ir ne ant vandens manau niekaip
 #376854   Andrius0522
 29 Geg 2012 18:04
Askorbas rašė:
Andrius0522 rašė:Askorbas:-tai taip iseina visa ta reikala reikia daryti vandenyje,tuos pamatavimus?ar siaip sausumoje ant priekabos?ziureti tuos centimetrus?
is savo patirties galiu tik kazka pasakiti... ant priekabos viskas atrode idealiai o ant vandens jau nebeatrode. is po variklio ejo tokios 2 skiauteres, vos ne fontanai, ir taskesi labai.. pripjoviau 6mm faneros juosteliu, ir kisau po viena.. sugebejau pakisti 3, tai yra pakeliau 18mm.. skiauteres dingo, bet jauciu kad dar galima kelti..
tie 5cm nuo ploksties iki dugno manau yra toks kaip atskaitos taskas, o ne taisikle. tarp kitko iskart ir apsukos maximalios pakilo link optimaliu, kas yra gerai..
tai va, o be GPS, tachometro, ir ne ant vandens manau niekaip
turiu tu GPS,kad tik tu visokiu sudu man truktu,noriu glico pastovaus... :),bet kaip mane besina tokie dalykai,gerus daiktus dar tobulinti...kils ranka man atrodo pirkti tuos variklio sparnus,gal jie pades isvvengti valties niokojimo.

Gal kas turit asmeniskai tuos variklio sparnus,?kaip atsiliepimai?vieni sako gerai kiti sako pinigu ismetimas...neina susidaryti nuomones.
 #376856   vytiocha
 29 Geg 2012 18:07
Askorbinui-ne visai taip pagal svori.Blogiausiu atveju kelt i glisa turi du po 120-130kg.Koja variklio mano abieju varikliu ir valciu atzvilgiu truputuka atgal,bet per marytes plauka.Rusai raso,kad isejus i glisa valtis eina ciut pakelusi prieki ir koja nebera vertikaliai vandeniui.Mano atveju valties nosis 7-10prosentu aukstyn,okoja verikaliai vandeniui.Siaip vyruciai bega ne valties svoris,o ilgis kuo ilgesne valtis tuo daugiau svorio variklis kels glisan.Del variklio pakelimo-nereikia bijot kelt savo jamahele 9.9-15 ag 2tkt turiu paklijaves ledo ritulio saiba.Pasikele 2.8cm,bet dar iki pilnos laimes idealaus glisavimo trusta 1.2cm.Merkuriui 5ag 4tkt. esu paklijaves irgi saiba-daugiau neina reiketu kelt transo plokstes.Sogeris mano turi suzi-15ag 2tkt.Irgi paklijaves saiba da reiketu kelt kokia 1.5-2cm, kels transo ploksteles.Labai gerai variklis skaitosi pakabintas kai kojos kavitacine plokste yra 1-1.5cm zemiau transo dugno lygio.O variklio pasvirimas turi buti toks,kad kavitacine plokste eitu lygiagreciai valties kilio iki pat galo.
 #376865   vytiocha
 29 Geg 2012 18:20
Andriau taip mano ant jamahos uzdeti galingi sparnai.Jie tokiai valciai kaip mano nelabai reikalingi.Bet velgi rusu labai giriami 4-5-6ag varikliu turetoju.Duodant gazo maza valtis pritupia skandindama gala ir issiropsti su silpnesniu varikliu sunkiau einasi.Sparnai prikelia gala ir lengviau lipama i glisa.Tik reik zinot,kad maksimalus greitis mazes 1-2km\h nedidelis pasipriesinimas.Siaip mano 290airdec valtele sunkiau lipa i glisa su 5ag merkuriu negu 420 zodiakas su tuo paciu varikliu.Netgi su jamaha jauciasi didesnis nenoras suteikt man malonuma mazosios.
  • 1
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 248
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė