Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, plūdės, masalai, priedai
 #324926   gerulis19
 06 Gru 2011 20:09
Shtulas rašė:Kurioj vietoj buvai? Nu gi sakau, kad jei pačiam patinka ir džiaukis :)
buvau kur prie gariunu tie valimo irengimai
tenai buvau tik po pietu,tai znoniu gal 15gaude :)
rytoj jai iseis tai is ryto bandysiu nulekt
 #365558   dainiuška
 22 Bal 2012 10:59
Ketinu įsigyti rimtą boloninę meškerę - su match'u Nemune nebeišeina pasiekti, ko noriu. Pasiruošęs mokėti nemažą kainą iki keturženklio skaičiaus - bile daiktas būtų geras. Domina 7 m ilgio, svoris, kaip įsivaizduoju, neturėtų viršyti 350 g. Pvz., Shimano Catana BX TE GT 3-700:

http://www.zuklys.lt/index.php?page=cat ... egory=1829

Tačiau didžiausią dvejonę kelia išmetimo (testo) svoris. Tarkime, šiuo atveju jis yra 6-12 g. Kaip suprantu, šis kotas geriausiai dirbs šio svorio diapazone, automatiškai tai turėtų būti susiję su koto techninėm savybėm (lankstumu). Nemune dažniausiai gaudau šapalus ir kuojas, išleisdamas pasroviui ir 20, ir net 50 metrų valo (ypač tai liečia gaudant batonu šapalus). Klausimas toks: ar gan liaunas meškerykotis su tokios gramatūros lankstumu man leis patikimai užkirsti žuvį, esančia gan toli nuo meškerės? Ar nebus kotas pernelyg "šlangavotas"? Galbūt labiau patartina imti, kad išmetimas būtų bent nuo 20 g? Tokiu atveju meškerykotis, kaip suprantu, nebebus toks liaunas ir pakirtimas gausis kietesnis, patikimesnis. Iš anksto ačiū visiems atsakiusiems, o jeigu dar įmestumėte kokią nuorodą į boloninį meškerykotį, būtent skirtą tokiai "tolimai" žvejybai - tiems dar didesnis AČIŪ :)
 #365574   Sportininkas
 22 Bal 2012 11:53
gavau stai toki varianta. 4 metru. http://www.zvejoklis.lt/lt/prekiu-katal ... ognese-497 . naudot galvoju karosiukam/lynam/aukslem. ar pasiteisins? karosiukus prude gaudysiu kuris gal tik 6x6m ir dar kitokiam biski didesniam. lynus netoli nuo kranto. auksles kaip suprantama irgi netoli nuo kranto..

kad padidintumet nuotrauka spauskit ant + zenklo prie naujiena uzraso.
 #365606   Sportininkas
 22 Bal 2012 14:38
o toki kota galima butu panaudot kaip dugnine letoje sroveje su 2 unciju svinu? su spiningu teko karta uzmest 2 ar tai 3 unciju svina su uzmetimu 7-35gr ir normaliai gavos. nes dabar neturiu dugnines normalios tai galvoju gal sita butu galima panaudot? vaikysteje nesvarbu kokia meskere buvo tiko kaip pludine dugnine ar spiningas :D
 #365614   giedriuzzz
 22 Bal 2012 15:24
Na pagal užmetimą nesiryžčiau mėtyt 2, tuo labiau 3 uncijų svarelio :roll:
 #365804   Mike
 23 Bal 2012 07:20
dainiuška rašė:Ketinu įsigyti rimtą boloninę meškerę - su match'u Nemune nebeišeina pasiekti, ko noriu. Pasiruošęs mokėti nemažą kainą iki keturženklio skaičiaus - bile daiktas būtų geras. Domina 7 m ilgio, svoris, kaip įsivaizduoju, neturėtų viršyti 350 g. Pvz., Shimano Catana BX TE GT 3-700:

Tačiau didžiausią dvejonę kelia išmetimo (testo) svoris. Tarkime, šiuo atveju jis yra 6-12 g. Kaip suprantu, šis kotas geriausiai dirbs šio svorio diapazone, automatiškai tai turėtų būti susiję su koto techninėm savybėm (lankstumu). Nemune dažniausiai gaudau šapalus ir kuojas, išleisdamas pasroviui ir 20, ir net 50 metrų valo (ypač tai liečia gaudant batonu šapalus). Klausimas toks: ar gan liaunas meškerykotis su tokios gramatūros lankstumu man leis patikimai užkirsti žuvį, esančia gan toli nuo meškerės? Ar nebus kotas pernelyg "šlangavotas"? Galbūt labiau patartina imti, kad išmetimas būtų bent nuo 20 g? Tokiu atveju meškerykotis, kaip suprantu, nebebus toks liaunas ir pakirtimas gausis kietesnis, patikimesnis. Iš anksto ačiū visiems atsakiusiems, o jeigu dar įmestumėte kokią nuorodą į boloninį meškerykotį, būtent skirtą tokiai "tolimai" žvejybai - tiems dar didesnis AČIŪ :)
Dainiuška, aš manau, kad geriau tau būtų susisiekti su Martynu Baranausku iš Pylos klubo. Jis tikrai geriau patrs dėl "bolonkės". Aš asmeniškai, ieškodamas rimto koto už rimtą kainą žiūrėčiau į Colmic arba Milo. Italai vis tik "bolonkę" ir sugalvojo.
 #365888   Jonvabalis
 23 Bal 2012 11:22
dainiuška rašė:Ketinu įsigyti rimtą boloninę meškerę - su match'u Nemune nebeišeina pasiekti, ko noriu. Pasiruošęs mokėti nemažą kainą iki keturženklio skaičiaus - bile daiktas būtų geras. Domina 7 m ilgio, svoris, kaip įsivaizduoju, neturėtų viršyti 350 g. Pvz., Shimano Catana BX TE GT 3-700:

Man cia nepanasu, kad tavo nupasakotam tikslui labiau tiktu 7m bolonke, matcho turetu pakakti. Pats irgi pries kelis metus perejau nuo matcho prie bolonkes, bet mano tikslas buvo daugiau pagerinti pludes pravedimo kontrole sroveje, bet ne tolimi metimai. Pas mane Colmic Ipanema(7m)testas iki 10 g., 3 kg karsi istraukiau be graibsto, nedidinciau gramaturos, nes tai bendram svoriui itakos, nebent zadi deti sunkias pludes. Zinoma, kad po matcho 7m bolonke atrodys daugiau botagas, taciau greitai priprasi. Siaip pagrindiniai parametrai butu bendras svoris ir kuo daugiau ziedu, nes per lietu valas baisiai limpa prie koto ir nervuoja kai is kelinto karto tik pavyksta normaliai uzmesti.
Blight'as turi, nepamenu kokios firmos, nesenai isigijes 7m bolonke, baisiai gyre man :-D
 #365903   dainiuška
 23 Bal 2012 11:52
Tai man ir reikia tam tikslui, kad pagerinti pravedimą srovėje. Dabar užmetu, tarkime, 20 m link Nemuno vidurio ir, kad plūdė tokiu atstumu nukeliautų toli pasroviui, mano 4,50 m match'as nebepadeda - tiesiog per trumpas, tuoj ant vandens gula dalis valo ir plūdė yra tempiama link kranto. Plūdes dedu nesunkias, max 10 gramų. Kaip jau ir rašiau - labiausiai domina, ar su liaunu, mažo svorio išmetimo, kotu pavyks tinkamai pakirsti toli nuo manęs esančią žuvį.
Ačiū visiems už patarimus, gal dar ir Blight pasidalintų savo nuomone? :/braj;
 #365986   blight
 23 Bal 2012 16:38
Ale tai kaip nujausdamas užsukau šiton temon, dabar supratau kodėl ausys kaista :lol: dainuška, jei pasiruošęs išleist apie septynis su dviem nuliais, tai iš dabartinių kas yra pasirinkime Lietuvoj (šitą kelią prieš du metus perėjau, tai gal dabar jau kas naujo ir atsirado) man labiausiai patiko Shimano Speedmaster Bolo Match (taipogi 7m). Aš dažnai gaudau ir didesnėj Nemunoo srovėj, tai po prieš tai turėto puskilinio Zebco Trophy, dabar aš su juo kaifuoju - lengvutis (287gr) bet nepaisant to labai greitas, gali greit pakirst staigiai šapalo panardintą plūdę :-D Galima visai komfortabiliai žvejoti ir per lietų, nes turi viso 15 žiedelių, na aišku jei jau žaibuoja nuo nutrenkimo neapsaugos :-D Na tokių karšių kaip Jonvabalis nelupau (kolkas :-D ), bet po pusantro teko išvilkt ne vieną, o ir su šapalai virš kilo susitvarkė be problemų :roll: .
 #377271   TukasVS
 30 Geg 2012 19:07
Prisiminiau, kad turiu sportinį kotą, taigi norėjau paklausti, kur būtų galima įsigyti amortizatoriukų(gumyčių), kurie rišasi ant pačio galiuko, o prie jo jau rišamas valas? Kažkaip neteko matyti nei tokiu kotų nei šių gumyčių žvejybos parduotuvėse.
 #377380   blight
 30 Geg 2012 22:25
Amortizatoriai rišasi tik prie štekerių. Prie sportinio koto (boto) galo tiesiai per konektorių rišasi valas ;-)
 #377424   TukasVS
 31 Geg 2012 07:49
Kad atsimenu rišdavau ir ant šio koto ir šiaip ant galiuko ten nieko nėra, todėl nežinau kaip tas valas laikysis ten. Paskutinį kart su tuo kotu žvejojau prieš maždaug 8 metus, tai nelabai ką beprisimenu. :?
 #377553   Dekanas
 31 Geg 2012 12:52
Konektoriu pagal galiuko stori pasirinkt galima zvjybiniu prekiu parduotuveje. Po to su super klijais priklijuot :)
 #377598   TukasVS
 31 Geg 2012 14:52
Rimtai klijais? Bet juk vanduo tirpina klijus. :roll:
 #377645   Shtulas
 31 Geg 2012 17:09
Tu čia kokiam vandeny gaudai? :shock: Per kiekvieną žūklę visi mano match'ai mirksta vandeny (galūnės), nu dar nei vieno klijai nenutirpo :)
 #377684   TukasVS
 31 Geg 2012 19:38
Tai kad dauguma klijų tirpsta vandeny... :) Na bandysiu paklausyti. :)
 #377686   Shtulas
 31 Geg 2012 19:46
Siūlyčiau atkreipt dėmesį į laiką, per kurį jie ištirpsta, į sąlygas, kuriomis tirpsta ir į laiką kiek meškerė bus vandeny. Manau tada bus aišku, kad laikysis tau tas konektorius ilgai, ilgai ;)
 #377720   TukasVS
 31 Geg 2012 20:27
Šiaip ar taip, apvažiavau šian beveik visus Rovanos filialus, tačiau niekur nėra konektorių. Buvo tik viename tačiau per dideli, vistiek paėmiau, nes patarė pabandyt suplonint... Tačiau nieko gero nesigauna. 'viarkt Gal kas žinot kur būtų galima jų nusipirkti? :?
 #377740   Edmis
 31 Geg 2012 21:00
Rovana :grin: Aplenk tu ta parduotuve...Jei konektorius per didelis,ant meskeres galiuko patepk kliju ir uzvyniok pinto valo arbo kokio siulo,kurio stori parink atsizvelgdamas,kiek ten to laisvumo tarp meskeres virsuneles ir konektoriaus.Kai apvyniosi-leisk isdziuti,o tada vel patepk klijais ir uzdek konektoriu ant virsuneles.
 #377797   Jurginas
 31 Geg 2012 23:31
Beveik garantuoju, kad jei pakankamai mažo konektoriaus neradai pirkt, tai garantuotai nusipirkai šūdiną konektorių. Nu nes kaip įsivaizduoju, jei jau parduotuvė turi normalių konektorių, tai turėtų ir mažo diametro jų turėt. Jei dar porą litų ar kažką ten panašaus sumokėjai, tai gali mest lauk ir net nebandyt nieko ten klijuot. Kažkokia gi salmo parduotuvė vilnioj atsdarė, pažiūrėk, gal ten kažko bus.
 #377802   tukasG
 01 Bir 2012 05:59
Nebūtinai pigūs konektoriai - blogi konektoriai. Prieš truputį daugiau negu metus laiko ieškojau konektoriaus savajai sportinukei. Kupišky jų buvo tik Romadoj ir tik plastmasinių po pora litų už vienetą. Iš keleto rūšių išsirinkau berods "Browning" vardu pažymetus, dėl viso pikto prigriebiau dar keletą, kad jeigu sulūš būtų kuo pakeist, priklijavau su super klijais (berods "Bizon") ir žūklėn. Na ir nesulūžo dar kol kas man tas konektorius, klijai neištirpo, nors ir žuveliokų ne visai menkų buvo, ir žvejojau ne vieną kart tam patpe ir per lietų, ir "zacepų" keletas buvo, kai pavadėlis trūko patempus... Aišku jeigu intensyviai dalyvaučiau varžybose, tai gal ir būtina ieškot kažko kokybiškesnio, kad nepavestų lemiamu momentu, bet žūklei savo malonumui kol kas man pilnai užtenka ir tokio. Aišku, jeigu gausi, tai pirk kokybiškesnį, bet jeigu ne, tai pradžiai gal ir tas po pora litų visai gerai sueis...
 #377809   TukasVS
 01 Bir 2012 07:22
Net nepagalvojau apie kokybę pirkdamas, šiaip ar taip turėjo tik tokių ir tik tokio skersmens kokį davė, kainavo pusantro lito už 5vnt. :lol: Dėkui už patarimus, šian reikės aplėkti jūsų minėtas parduotuves ;uolrait :)
 #379107   Albaz
 05 Bir 2012 15:51
TukasVS rašė:Net nepagalvojau apie kokybę pirkdamas, šiaip ar taip turėjo tik tokių ir tik tokio skersmens kokį davė, kainavo pusantro lito už 5vnt. :lol: Dėkui už patarimus, šian reikės aplėkti jūsų minėtas parduotuves ;uolrait :)
Siaip amortizatorius deda ir "botams" bet cia daugiau ant karpiniu kotu,o del konektoriu tai normalus nuo 4 lt kainuoja Jai vilniui ieskosi tai parduotuvese seiminiskiu gatvei "kotas" ir oze "salmo" tikrai yra ir kokybes geros ;-) :gutgut
 #388586   Evaldas Z
 11 Lie 2012 13:14
sveiki ::hai-bai reikia man nupirkt koki koteli megejiskai (labai megejiskai :-D ) zuklei pludine. zmogus zvejoja retkarciais prie progos kokio pasibuvimo gamtoj su palatkem metu ir pan. as pats su pludine mazokai susipazines ir siaip jau kokie 3-4 metai vien spinu gaudau, tai esu kaip ir zalias. kadangi prie pludines gryzt kolkas neketinu, tai ir skaityt visko, kas cia prirasyta, man ner prasmes :roll: tai va, ieskociau kazka uz ~200lt. jeigu kas ka gali pasiulyt uz tokia kaina nesunkiai randamo ir bent kiek padoraus - buciau labai dekingas. galit i pm. ACIU :/brazasista
 #388747   blight
 12 Lie 2012 07:35
Evaldas Z rašė:sveiki ::hai-bai reikia man nupirkt koki koteli megejiskai (labai megejiskai :-D ) zuklei pludine. zmogus zvejoja retkarciais prie progos kokio pasibuvimo gamtoj su palatkem metu ir pan.
Pirmiausia tai reiktų apsipręst ar match'iuką, ar teleskopinę :roll: . Šiaip už 200lt tai netgi labai gerą nupirkt galima ;-) :-D
 #388760   Edmis
 12 Lie 2012 08:30
blight rašė:..... Šiaip už 200lt tai netgi labai gerą nupirkt galima ;-) :-D
Gal galima pavyzdziu,kokios"labai geros"uz tokia kaina iseina :neutral: ...gal ir as susigundysiu.
 #388823   Evaldas Z
 12 Lie 2012 09:48
blight rašė:Pirmiausia tai reiktų apsipręst ar match'iuką, ar teleskopinę :roll: . Šiaip už 200lt tai netgi labai gerą nupirkt galima ;-) :-D
mastau apie match'iuka :roll:
 #388872   blight
 12 Lie 2012 11:56
Iš match'iukų smagūs tos pačios serijos Okuma Solitron, bet 3,90 ir 4,20 m ilgio. Kaina jo čia ~150 lt, bet šiandien ten kaip tik buvau - tai jau visi iššluoti, likęs tik 4.50 m "mačas", tyčia pabandžiau palaikyt rankose, jau tikra bandūra, sunki nesmagi ;-) EvaldasZ jei Vilniuj kur pamatysi, pačiupinėk :roll:
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 50
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė