Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #377370   vava
 30 Geg 2012 21:53
klausot, Trituruse jamiau Toray Ultimate mono valo pavadeliams. gal turit kas toki? su mazgais man nedraugauja. Sprotas sake, paslapint reik. Vistiek nelaiko...
 #377459   vava
 31 Geg 2012 09:09
na, tuo metu nesvarsciau seaguaro, bet dabar paziurejau jo kaina, tai tikrai buciau doleriu pagailejes.. :) o jis tik fluorokarbonas yra? mono ner?
.. o del to sproto susibalamutinau... reiskia kazkada mane ne taip informavo zmones apie psefdanymus.. :)
 #377525   Antas
 31 Geg 2012 11:55
Timocha aisku fideriui iki 100 gr visai nereikia ziureti i rites virs 5000, 4000 pilnai uztenka, jei nori dar lengviau - imk lengviau.
vava rašė:klausot, Trituruse jamiau Toray Ultimate mono valo pavadeliams. gal turit kas toki? su mazgais man nedraugauja. Sprotas sake, paslapint reik. Vistiek nelaiko...
bandei mazga pakeisti? beje koks pavadelio storis is islaikymas?
 #377602   OverDosE
 31 Geg 2012 14:59
Sveiki forumiečiai,

Turiu klausimėlį ir tikiuosi gauti iš jūsų patarimų.
Neseniai įsigyjau feeder'į (nuo vaikystės donkėmis žvejojau) http://profishing.com.ua/udilischa/fide ... 3.6-m.html ir prie jo trys viršūnėlės. Ant viršūnėlių nieko nėra parašyta, o šiame sait'e rašo, tai 2, 3 ir 4 uncijų. Ruošiuosi savaitgalį išbandyti su 40 - 50 g. šeryklėle + pašaras. Tai, kurią viršūnėlę patartumėt naudoti, veiksmas - ežere. Paėmęs už viršūnėlių galo matosi, kuri minksčiausia, kuri vidutinė ir kieta. Taigi, kokią viršūnėlę naudoti, tokiai šeryklėlei su pašaru?
 #377610   vyrgaz
 31 Geg 2012 15:09
OverDosE rašė:Sveiki forumiečiai,
Turiu klausimėlį ir tikiuosi gauti iš jūsų patarimų.......Taigi, kokią viršūnėlę naudoti, tokiai šeryklėlei su pašaru?
Pačią minkščiausią kokią tik turi..Net ir su ja dar kažin ar visus kibimus matysi.. ;-) Užmetimo metu viršūnėlės nelūžta, jei tu to bijai.. :ruko
 #377623   OverDosE
 31 Geg 2012 15:44
vyrgaz rašė:
OverDosE rašė:Sveiki forumiečiai,
Turiu klausimėlį ir tikiuosi gauti iš jūsų patarimų.......Taigi, kokią viršūnėlę naudoti, tokiai šeryklėlei su pašaru?
Pačią minkščiausią kokią tik turi..Net ir su ja dar kažin ar visus kibimus matysi.. ;-) Užmetimo metu viršūnėlės nelūžta, jei tu to bijai.. :ruko
Tokio atsakymo ir laukiau, dėkui

Nu išbandysiu liauniausią viršūnėlę ir padarysiu išvadas ar reikia dar minkštesnės jeigu čia ta mano minkščiausia yra dviejų uncijų.
 #377629   senelis
 31 Geg 2012 16:00
OverDosE rašė: Ruošiuosi savaitgalį išbandyti su 40 - 50 g. šeryklėle + pašaras. Tai, kurią viršūnėlę patartumėt naudoti, veiksmas - ežere.
O kam ezere 40-50 gr serykla? :roll: Jei nera vejo,arba jis nestiprus, sunkesnes negu 15-25 gr. seryklos ir nereikia :roll:
 #377633   OverDosE
 31 Geg 2012 16:14
senelis rašė:
OverDosE rašė: Ruošiuosi savaitgalį išbandyti su 40 - 50 g. šeryklėle + pašaras. Tai, kurią viršūnėlę patartumėt naudoti, veiksmas - ežere.
O kam ezere 40-50 gr serykla? :roll: Jei nera vejo,arba jis nestiprus, sunkesnes negu 15-25 gr. seryklos ir nereikia :roll:
Pilnai suprantu, bet čia gramatūrą renkamės pagal oro sąlygas, jeigu prieš bangą žvejoji ir vėjas 5 - 8 m/s ir reikia gana tolimo metimo, tai manau atitinkamai reikia ir šeryklėlę (gramatūrą) naudoti tokio sąlygom.. Arsenale visada jų yra daugiau ir pagal oro sąlygas ir metimo nuotolį juk renkamės.

Bet prie štai mano užduotame klausime esmė buvo tokia, kad jeigu šeryklėlę naudoji sunkesnę ar reikia keisti viršūnėlę kiestesnę.. Gavau atsakymą, kad galiu drąsiai naudoti minkščiausią..
 #377854   Wirtualus
 01 Bir 2012 10:05
Norejau paklausti jusu ismintingieji kurmiai koki mazga naudojate formuodami kilpa karmuskei (gardnerio sistema) ant pinto valo...Bo kazkaip savaitgali skausmingai isitikinau kad Foxas tikrai moka skrysti :)
 #377860   vyrgaz
 01 Bir 2012 10:50
Wirtualus rašė:Norejau paklausti jusu ismintingieji kurmiai koki mazga naudojate formuodami kilpa karmuskei (gardnerio sistema) ant pinto valo...Bo kazkaip savaitgali skausmingai isitikinau kad Foxas tikrai moka skrysti :)
Neaišku kaip tu ją formuoji ar iš vientiso valo-
palikęs apie 40cm atkarpą nuo galo lenki pagr. valą, darai 10-15 cm ilgio kilpą...
ar darai didelę kilpą, tada ten kažkurį trečdalį nukerpį, prie ilgesnio galo pavadukas, trumpesnio šėryklėlė.. :roll:
Mazgai- aštuoniukė, arba 5x aštuoniukė.. :gutgut
(dabar taip ant greičio nerandu paveiksliuko)
 #377878   Wirtualus
 01 Bir 2012 12:23
vyrgaz rašė:palikęs apie 40cm atkarpą nuo galo lenki pagr. valą, darai 10-15 cm ilgio kilpą..
Va taip darau...Bet man tas mazgas apsukus 10 x astunke ir truksta :(
 #377927   Danila
 01 Bir 2012 15:10
Wirtualus rašė:
vyrgaz rašė:palikęs apie 40cm atkarpą nuo galo lenki pagr. valą, darai 10-15 cm ilgio kilpą..
Va taip darau...Bet man tas mazgas apsukus 10 x astunke ir truksta :(
Pabandyk sušlapint rišant, kad valas valo nenupjautų.
 #378385   Guru
 03 Bir 2012 07:46
OverDosE rašė:Sveiki,

Norėjau pasiteirauti paternoster ar simtrinėje sistemoje, kai pavadėliui skirta kilputė, ar ją jungiat suktuko pagalba, "kilpa į kilpą" ar dar kokiu kitu būdu. Gal dar yra geresnis variantas?
Aš naudoju mažytį konektorių craluso plūdininkų. Ir kaip anti susukėjas veikia ir kaip konektorius, pavadėlį pakeisti užtrunką keletą sekundžių.Be konektoriaus kilpa kilpon kartais susuka.
Kažkaip ir aksesuarus dedu kilpa kilpon to konektoriaus nerišu mazgu.
 #378602   Liveris
 04 Bir 2012 09:29
Tesiam toliau kėdutės tobulinimą. Pritaisytas meškerių laikiklis, nužemintos galinės kojos, padailinta oda. Liko nudažyti.
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Laiklis ištraukiamas atsukus apatinį varžtuką.
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Paburtas žuvies tinkliukas, tik liko nupjauti perilgus galiukus.
Paveikslėlis
Paveikslėlis
  • 1
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė