Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #378220   Jurginas
 02 Bir 2012 14:16
Na jei jau tikrai esi toks žalias, pirk tą mitchellą ir galvos nesuk, nes aš tai jau net nebežinau nuo kurio čia galo pradėt klausimus atsakinėt.
O šiaip kadangi kaip suprantu tvičint nesiruoši, tai gali ir kažką kitko nei tas mitchellas žiūrėt. Nes anas bus gan standus ir kentės užmetimo nuotolis. Pvz http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=3035
Bet jei jau tikrai nori įtilpt į standartus ir nusipirkt tikrą UL ir turėt jau ganėtinai rimtą įrankį, atkreipk dėmesį va į šitą http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=5200 Kainuos kažkiek daugiau nei 300, bet ir instant malonumas didesnis bus, ir upgradintis ne taip greit reikės.
 #378223   giedriuzzz
 02 Bir 2012 14:22
Imk Norstreama ir galvos nesuk. Pats su tokiu gaudau šapalus, puikiai su jais susitvarko, o ir masaliukus gerai meta. Pas mane užmetimas 2-12gr ;-)
 #378226   Domas
 02 Bir 2012 14:34
giedriuzzz rašė:Imk Norstreama ir galvos nesuk. Pats su tokiu gaudau šapalus, puikiai su jais susitvarko, o ir masaliukus gerai meta. Pas mane užmetimas 2-12gr ;-)
Tai kad tavo užmetimas dar didesnis, tai turėtų dar standesnis būt nei tas mitchellas :)
Man tai tas mitchell'as dar patiko dėl rankenos, labai patogi, teko čiupinėt (tik kad Lite Evo modelį). Tas Norstream'as kaip ultralightui galėtų trumpesnį drūtgalį turėt...
Radau dar va tokį kompromisą: http://www.zvejokpigiau.lt/product_info ... ts_id/1726
 #378229   giedriuzzz
 02 Bir 2012 14:41
Turiu ir Mitchela 2-8gr užmetimo. Bet šapalauti upėje patogiau su Norstreamu, geresnis metikas ;-)
Mitchel standesnis. Matau daugiau skirtas tvičui ;-)
 #378245   Marius1
 02 Bir 2012 15:17
Domas rašė:
giedriuzzz rašė:Imk Norstreama ir galvos nesuk. Pats su tokiu gaudau šapalus, puikiai su jais susitvarko, o ir masaliukus gerai meta. Pas mane užmetimas 2-12gr ;-)
Tai kad tavo užmetimas dar didesnis, tai turėtų dar standesnis būt nei tas mitchellas :)
Man tai tas mitchell'as dar patiko dėl rankenos, labai patogi, teko čiupinėt (tik kad Lite Evo modelį). Tas Norstream'as kaip ultralightui galėtų trumpesnį drūtgalį turėt...
Radau dar va tokį kompromisą: http://www.zvejokpigiau.lt/product_info ... ts_id/1726
Na pagal tavo pageidavimus, labiau tikrai tiktų norstreamas. Ir šiaip šapalams šis kotas afigenas sakyčiau :gutgut
 #378246   TukasVS
 02 Bir 2012 15:21
O kaip dėl kitų žuvų? Ar įmanoma įsigyti tokį įrankį, su kuriuo būtų galima ir patvičinti ar padžerinkit prireikus, tačiau, kad nenukentėtų nuo to metimo nuotolis? Šiaip ežeruose planuoju gaudyti daugiau su valtimi, bet upėje tai tik nuo kranto.
 #378247   SauliusM
 02 Bir 2012 15:26
Domas rašė: Natūralu kad kuo didesnis užmetimo svoris, tuo kotas atlaikys didesnę žuvį.
nu kas cia do briedas? kotai nuo zuvies traukimo kokia didele ji bebutu neluzta ir atlaiko visa tai. o luzta nuo kreivarankisko elgesio su kotu nebent arba jei brokuoti kokie nors yra.
 #378248   DainiusM
 02 Bir 2012 15:28
Tukasv: o moteri esi naturoj mates grazia, auksta plaibojiniam zurnalui tinkamu proporciju, dar gera seimininke, nuostabaus harakterio ir su palikimu minimum milijono... ir kad i zvejybas be burbejimu tave palydetu? as tai net pasakose apie tokias negirdejau... o tau mat spiningo butent tokio prireike... :)
 #378249   SauliusM
 02 Bir 2012 15:30
Domas rašė:Tai kad tavo užmetimas dar didesnis, tai turėtų dar standesnis būt nei tas mitchellas :)
daugiau apie kotus spreskit pagal tai kas ant ju uzrasyta... plius ilgiai norstream ultros iki 12 ir mitchelo skiriasi.
 #378250   SauliusM
 02 Bir 2012 15:32
DainiusM rašė:Tukasv: o moteri esi naturoj mates grazia, auksta plaibojiniam zurnalui tinkamu proporciju, dar gera seimininke, nuostabaus harakterio ir su palikimu minimum milijono... ir kad i zvejybas be burbejimu tave palydetu? as tai net pasakose apie tokias negirdejau... o tau mat spiningo butent tokio prireike... :)
durnas gal? imtu tau kas ir sakytu tokia boba zinodamas :lol:
 #378252   TukasVS
 02 Bir 2012 15:38
Tai norit pasakyt pas visus dabar spintoje po 10 spiningų yra ir pusę iš jų vežatės į žvejybą? :)

Turėjau omeny pvz., upėje norėčiau pagaudyti šapalus, apie ką čia visi ir šneka, tačiau su tuo pačiu spiningu būtų neblogai pagauti ir upėtakį ar ešerį kokiam ežere, tačiau pvz. ešerį kiek žinau dažnai tenka erzinti, judinant masalą. Todėl ir noriu susižinoti, ar įmanoma nusipirkti tokį spiningą, kuris nebūtų per minkštas tvičingui ar džerkinimui, tačiau būtų įmanoma su juo padoriai pamėtyti nuo kranto? Kitaip sakant, ar galima šiuo atveju apsieiti be meilužės? :)
 #378253   SauliusM
 02 Bir 2012 15:42
TukasVS rašė:Tai norit pasakyt pas visus dabar spintoje po 10 spiningų yra ir pusę iš jų vežatės į žvejybą? :)
pries pora menesiu skaiciavau tai 16 spiningu spintoj stovejo. dabar gal kiek daugiau. i zvejyba vezuos 2-3 jei gaudyt is valties ir 1-2 jei nuo kranto. bet vaziuodamas i kiekviena zvejyba zinau ka ir kaip bandysiu gaudyt tai tam skirta kota ir pasiimu.
 #378254   DainiusM
 02 Bir 2012 15:42
TukasVS rašė:Tai norit pasakyt pas visus dabar spintoje po 10 spiningų yra ir pusę iš jų vežatės į žvejybą? :)
Pas mane haremas... is 8 berods. Visu nesivezu, vezuosi tuos, kurie reikalingi toms salygoms ir tai zuviai kuria ruosiuosi gaudyti. :roll:
p.s. ir dar matau, kad bent dvieju nu verkiant reiketu... :oops:
 #378256   SauliusM
 02 Bir 2012 15:48
siandien Trituruse ciupinejau Pontoon 21 seven&half SHS 769XF kota 17.5-56.0gr 15-30lb Ex.Fast Heavy Terms Jigging...
bliamba vos neissinesiau as to koto. nu toks fainas. ir menkem dzigaut ir dar daug kam... ir pilkeriuka as ant jo 60gr pasikabinau ir dzerka 50gr... ir rituke 4000 uzsidejes buvau. nu taip viskas ten vietoj pas ta kota... nu menkem dzigaut tai gamyklinio o ne custom surodbildinto koto teisingesnio as nemaciau. ir siaip sito pontoono tai nebuvau kazkaip trituruse uzmates anksciau.
 #378280   giedriuzzz
 02 Bir 2012 16:50
TukasVS tai tu ieškai koto, kad galėtum ir 3gr masaliukus mėtyt ir 50gr džerkus :shock:
 #378281   TukasVS
 02 Bir 2012 17:01
Hmm, aš maniau, kad džerkavimas tai tiesiog būdas pravedinėti. :eek: Tuomet viskas daug aiškiau darosi, nes labai painiojuosi su šitais dalykais dar. :oops:

Na tai vienintelė dilema išlieka, ar imti kietesnį ir aukoti užmetimo nuotolį ar minkštesnį ir aukoti tvičingą... Ar įmanoma su minkštu kotu suvilioti ešerį, jeigu jį reikia erzinti?
 #378284   Vitolis
 02 Bir 2012 17:09
TukasVS rašė: Tai norit pasakyt pas visus dabar spintoje po 10 spiningų yra ir pusę iš jų vežatės į žvejybą? :)
... Kitaip sakant, ar galima šiuo atveju apsieiti be meilužės? :)
Tai kad nelabai :-D žinoma kaip Sauliaus 16+ nebūtina turėt. Nors ir pats neseniai panašiai stove turėjau :-D Dabar apsieinu su 4 (neskaitant muselkos). Bet išsiverst su vienu irankiu.... geriau jau ką nors blatnesnio sumislyk parašyt. Ko tu užsiciklinai su tuo užmetimo nuotoliu. Nafik jis tau taip parūpo. Nežiūrėk ką ten išpindėję profai paisto. Tau gi Giedriuzz tiesiai parašė. Imk ir būsi laimingas. Kai pajusi, kad jau pribrendai, kad atskirt džerką nuo UL, tada nusipirksi kitą. O ir klausimų nebekils panašaus pobūdžio. Arba jau nepatingėk daugiau čia pasiskaitinėt apie rekomendacijas ir diskusijas kotų klausimais ir viskas paaiškės. Tuo pačiu ir pasimokysi.
Nepiktai jei ką. Sėkmės :/braj;
 #378285   giedriuzzz
 02 Bir 2012 17:11
Tai aišku įmanoma. Tas Norstreamas juk nėra šlanga kažkokia. Su juo ir patvičint, suteikt masalui žaismą su mažesniais vobleriukais. Be to juk ešerius ir šapalus gali gaudyt ne vien vobleriukais, bet ir sukrėm kokiom ;-)
Su tuo norstreamu esu ir lydekas gaudęs, aišku su atitinkamo svorio masalais, su 2kg lydekioku be problemų susitvarkiau upėje :)
 #378286   TukasVS
 02 Bir 2012 17:30
Ačiū už patarimus. :) Tiesiog iš pradžių atrodė, jog viskas gan sudėtinga, nes spiningavimas man buvo tamsus miškas, neskaitant to, kad reikia mesti ir traukti. :grin: Dabar kur kas aiškiau ir lengviau apsispręsti... :)
 #378317   Domas
 02 Bir 2012 19:55
giedriuzzz rašė:Turiu ir Mitchela 2-8gr užmetimo. Bet šapalauti upėje patogiau su Norstreamu, geresnis metikas ;-)
Mitchel standesnis. Matau daugiau skirtas tvičui ;-)
Giedriau, kadangi tu turi tiek Norstream'ą UL tiek Mitchell'ą L - gal galėtum pakokomentuoti kuriam reikalui kuris patogesnis? (žuvys, masalai, darbas ir t.t.). Dėkui ;)
 #378320   giedriuzzz
 02 Bir 2012 20:07
Na pas mane Norstreamas 2-12 gr tai jau kažkaip nelabai UL netgi labiau L nei Mitchell :lol:
Mitchelas 2-8 gr beje pirktas tik šiemet ir dar normaliai neišbandytas.

Norstreama naudoju šapalų žūklei, o Mitcheliuką ėmiau ešeriecams su vobleriukais patvičint iš valtikės ir kai po visokius bruzgynus reikia trintis :)
Bandžiau su juo ir šapalauti, bet nepatiko, man tam reikalui per trumpas jis.

P.s. kuo toliau tuo labiau reikia įvairesnių kotų, kad būtų galima prisitaikyti įvairiose situacijose :grin:
 #378327   Domas
 02 Bir 2012 20:20
giedriuzzz rašė:Na pas mane Norstreamas 2-12 gr tai jau kažkaip nelabai UL netgi labiau L nei Mitchell :lol:
Mitchelas 2-8 gr beje pirktas tik šiemet ir dar normaliai neišbandytas.

Norstreama naudoju šapalų žūklei, o Mitcheliuką ėmiau ešeriecams su vobleriukais patvičint iš valtikės ir kai po visokius bruzgynus reikia trintis :)
Bandžiau su juo ir šapalauti, bet nepatiko, man tam reikalui per trumpas jis.

P.s. kuo toliau tuo labiau reikia įvairesnių kotų, kad būtų galima prisitaikyti įvairiose situacijose :grin:
O kokių ilgių pas tave abu šie kotai?
(Aš pats galvoju apie 210cm imt.. Valties tai aš savo neturiu, tik rektarčiais pas ką nors įsitrinu :), o šiaip nuo kranto dažniausiai.. )
 #378329   TukasVS
 02 Bir 2012 20:30
Taigi po visų galvojimų nusprendžiau imti 0,8 - 7g Norstream'ą, 2,29m ilgio. Tikiuosi nepaves šis kotas... :)
 #378423   ToOmas
 03 Bir 2012 13:04
Sveiki, reikia jusu pagalbos. Dabar taupausi pinigus, galvoju pirkt spiningeli nauja. Tik vat nezinau koky - gal padesit daugmaz su ilgiais ir viskuom kitu? Na, apibudinsiu kur ir kaip zvejoju:

1. Virvytes upe (plotis 4-6 metrai, buna ir platesniu vietu)
2. Vietomis daug kliuviniu (sakos po vandeniu)
3. Zvejoju tik gumomis, dazniausiai 7 cm ilgio, masalo svoris su galvakabliu apie 10-12gr (tiksliai nzn)

Na va, nezinau cia naudinga ta informacija bus ar ne (pirmajy spininga man isrinko pats pardavejas, toky pigu uz 27 lt :D, sake pasitreniruot) tai vat nelabai zinau kokiais kriterijais reikia kliautis norint pirkt spininga. Tikiuosi supratot mane ir padesit :) Is anksto AČIŪ!

P.S. Kaina iki 200lt
 #378444   slavikas
 03 Bir 2012 15:45
Rinkčiaus apie 240 cm. ilgio ir iki 18g. užmetimo. Iš pradžių galvojau , kad išrinkti nebus sunku ,bet perėjau per internetines parduotuves ir neradau ką patarti tokį su kokiu norėčiau pats žvejoti . Džigui reiktu jautrios viršūnės ,bet įklijuotos viršūnės naujokui nesiūlau ,o jautrių vientisų blankų kainos kitokios. Pirkti paprastesnį universalu kotą , geltonos spalvos pintuką ir orientuotis pagal jį. Gal tokį-http://parduotuve.spiningavimas.lt/spin ... etta-.html. už 206lt. Upėje kliuvinių daug , toks rezervą turi.
 #378458   Domas
 03 Bir 2012 17:48
Nu įtikinot ir mane su tuo Norstream Ultra :-) Tik negaliu apsispręst tarp 213cm 0.5-5g ir 229cm 0.8-7g... Kadangi žvejoju daugiausia nuo kranto, turbūt ilgesnis geriau? Bet kita vertus, jei lendi prie mažų upelių apžėlusių krūmais ir medžiais, gal trumpesnis patogiau... :donknow'
Ar labai didelis skirtumas bus užmetime?
 #378459   Marius1
 03 Bir 2012 17:51
Užmetime skirtumas bus minimalus, o realiai tai išvis vargu ar pasijus. Skirtumas gali šiek tiek jaustis , kada reik iškišus spininga pro kokias žoles priekrantės ar šieikštus pravest. Nu bet ilgiu skirtumas labai nedidelis, tad gal tiesiog žiūrėk kuri gramatūra reikalingesnė.
  • 1
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė