Sveiki

Pagaliau atitolau nuo mokslų, tad galėsiu aprašyti savo žūkles.
Penktadienio vakaras
Laukiu aš jo ir nesulaukiu. Saulė kepina iš visų jėgų, o taip norisi pažvejoti, tenka laukti vėlaus vakaro. Neiškentęs, po kiek laiko, susiruošiu meškeres ir judu. Priėjus ežerą, nuotaika kiek susigadina. Vėjuota ir karšta, o kas blogiausia, jokio debesėlio

.
Netoliese kažkas išvaiko žuveles, numanydamas, kad ten gali būti lydekutė, nueinu ten. Pirmas metimas, bumbt. Nieko nelaukdamas kertu ir jau jaučiu kitam gale, kažką tokio, kad vos partempiu

Ir, aišku, keliauja atgal vaikytis mailiaus
Vėliau, paėjus kiek toliau, ties žolių juosta, ištraukiu dar tokių pora lydekaičių. Paskui, po tuščios valandos mėtymo, prieinu vietą kur įteka upelis į ežerą. Pasikeičiu guminuką, įsitaisau į poziciją ir metu. Traukiu, traukiu aš tą guminuką, jau noriu ištraukt iš vandens ir vėl permest, tik, kaip šoks iš po kojų šaudyklė, taikydamasi į guminuką, kuri taip ir nepagriebė, ir nuplaukė parodydama špygą

. Keičiu spalvą, ir vėl metu. Ir vėl, tik prisitraukus guminuką prie kojų pagriebė, kertu, yra. Prigriebiu graibštą, ir įtempiu aš ją

.

Pamatuoju, ilgis 46cm. Imama, bet tiek to, griebta jau vargšė, ir taip jau prisikentėjus, paleidžiu tą pamaivą.
Netoliese, kažkas išvaiko mailių. Prisėlinu prie tos vietos, metu. Suku rankenėlę ir kažkas lyg ir bando griebt už uodegos, aš jau noriu kirst, bet pagalvoju jei ragauja ir kablio neliečia apžios daugiau. Ir teisingai padariau, griebė, kertu ir jaučiu agresyvų muistymąsi. Prisitraukiu, ogi čia spygliuotasis ponas ešerys

Papozuojam, pamatuojam(16cm.) ir paleidžiam. Per daug gražus, kad būtų paimtas

.
O štai ir vakaras atėjo, saulė nuriedėjo, lova migti kviečia, laikas pėdinti namo.
Šeštadienio rytas
Žadintuvas skamba, žvilgtelnu koks oras pro langą, o ten lyja...

. Dar tik 6h ryto, pagalvojau, kad pamigsiu valandėlę kitą. Miegu, bet kažko žadintuvas neskamba. Pasižiūriu, ogi neužstatytas

, staigiai rengiuosi rūbus, sumuštinį į ranką, vandens atsigeriu ir šaunu pro duris. Oras

, debesuota, šioks toks vėjas pučia, tik tiek, kad daug vėsiau nei vakar. Termometro stulpelį rodo tik 9 laipsnius. O man nė motais, žingsniuoju link ežero.

Dedu praeitos dienos 'žudiką' ir švystelnu masalą ties nendrių juosta. Bumbt, per kotą. Kertu, yra. Traukiu, prisitraukiu ešerys, įrijęs iki vidurių mano guminuką. Jo laimei, iškabinu. Bet įmetus į vandenį, situacija pasikeičia. Pilvu aukštyn ir viskas, kad ir kiek judinčiau jei judesio. Tenka dėtis į sietką, kurią prigriebiau manydamas, kad ką gero pagausiu šiandien. Po poros metimų vėl ešerys, ir vėl įrijęs iki vidurių. Paskui pratraukęs dar porą sykių ir nieko nepagavęs, judu tolyn

.

Paviršiuj lynai čepsi, raudės plaukioja, bet lydekų nematau. Po šių žodžių, netoliese kažkas stiprokai išvaiko mailių. Tyliai prieinu prie tos vietos, metimas, griebia. Kertu, irrr nepakertu

. Antras metimas, vėl bumpt per nagus. Kertu ir vėl nepakertu

. "Kažkas ne taip",- pagalvoju. Keičiu spalvą, metu ir vėl traukiu. Prie tos vietos kur kibo, lėtinu masalo judėjimo tempą, ir tai pasiteisina. Griebia užtikrintai lydeka, kertu. Dabar jau tikrai nepabėgs. Jau atrodo pavargo, tempiu link savęs, susigrabalioju graibštą, ir jau noriu įtempt margašonę, o, kad ji man į orą su tuo guminuku, tik kaip šoks. Laikau valą įtemptą, vairuoju spiningą. Vėl tempiu link savęs ir įvelku ją. Išeinu, ant kranto, nes buvau įsibridęs, pamatuoju ilgis netoli 65cm.
Sučirškia telefonas, reikia eit namo. Ir jau pačiam krašte ežero, dar užmetu guminuką, ir kad šoks iš vandens su tuo guminuku, net širdis suvirpa. Kertu, jaučiu kitam gale pasipriešinimą. Vynioju valą, stabdį atleidinėju, bandau žaist aš su ja. Po kelių minučių įvairuoju į graibštą ir tempiu į krantą. Pamatuoju, 50cm. Susipakuoju daiktus ir lekiu pietų

. Grįžus pasveriu, didesniąją lydeką, svoris 1,5kg. Nedidelė, sekantį kartą, teks ieškoti didesnių

.
O pavasaris jau visu gražumu...

Kaip sakoma, penkialapė alyva pildo norus. Aš jų matau trejetą

Iki kito karto, žvejai