Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #377527   nieks
 31 Geg 2012 11:58
Neseniai buvau Pikeliškių ežere (iš šiaurinės pusės, kur gyliai nėra dideli), tai kibo tik nedideli mekšrai. Ir kibo tik žvejojant su plūdine, ant dugninių absoliutus nulis.

Gaudžiau ant kruopų ir kukurūzų. Šiaip matyt vietas reikia žinot, nes kiek ten gaudau tai tik smulkmė ima.

Taip pat ten šalia yra Žalesėlis, gal kas bandė ir ten gaudyt? Kiek žinau abu šie ežerai yra išnuomoti.
 #377622   pensininkas
 31 Geg 2012 15:37
Zaleselis privatus, jo savininkas - vriednas kaimo lenkas, isivaizduojantis save ereliu. aplink ezera jo zemes, pamatys pikta jo akis tave - maza nepasirodys :-D
O pikeliskese man irgi siemet per kokias 4 zukles vien delno dydzio kuojytes, plakiukai, eseriukai ir raudeles. dar tokio otsoso niekad nebuvo :?
 #377731   andzej1984
 31 Geg 2012 20:49
pikeliskese girdejau is vietiniu zveju kad tasai nuomininkas tik pinigus uz leidimus renka ir neivelnio neizuvina ezero.
mano manimu jaigu babkes renki reiktu ir izuvint bent kiek
 #377741   nieks
 31 Geg 2012 21:01
Čia tas Žalesėlyje? Lyg nujausdamas kažką negero ten ir nebandžiau žvejoti :)

Į rytus nuo Žaleso ežero yra dar vienas telkinys (ten link Molėtų plento važiuojant), ar jis irgi privatus?

Tiesa, bežvejojant kažkas į šalia esančius meldus buvo atplaukęs, krūmai net vartėsi. Gaila, kad nebuvo matyt kas ten buvo, bet įtariu, kad lynas koks.
 #377870   pensininkas
 01 Bir 2012 11:33
ten toks apvalus, nedidelis - gali net nebandyt :-D tuscias kaip sulinys :-D visi sodininkai baige ji nugrezt 'viarkt
 #379110   Albaz
 05 Bir 2012 16:00
jo man irgi šie metai Pikeliškėse nieko gero neatnešė dar,apart kuojų max delno dydžio :e:e bet gal dar ankstoka karšiukams. Beje ten toliau už paberžės yra dar pora ežerų pirmasis "musės" o antrasis "glintiškės" bent taip juos vadinam :oops: tai pirmajam šiais metais dar nebandęs,bet praeitais neblogu lynų ir plakiukų sugavęs esu :gutgut
 #381346   nieks
 14 Bir 2012 17:03
Sekmadienį buvom nulėkę su plūdinėm, tai kaip visada, maži mekšrai ir tiek (dugnines galima pamiršt, nes kaip į šulinį jas sumeti). Tik šįkart pastebėjau, kad labai kažkaip sunku pakirst daros; pradėjau įtart, kad ten gal ir didesnės žuvys "juokauja", kadangi kelis kartus kertant kažkas rimtai suspurdėjo kitam gale ir atsikabino. Neša plūdę į šoną, bet kai kerti - nieko... Visi kibimai ant kruopos, bandžiau siūlyt ir žirnių, bet matyt nepatinka.
 #381503   pensininkas
 15 Bir 2012 09:45
nestandartinius masalus naudojai, kiek pats zvejoju, kiek kiti - dar nemaciau. viens kitas ant perlines pabando, nebent seria jomis savo vieteles.
 #381546   mantucha
 15 Bir 2012 12:05
Aš asmeniškai bandžiau sliekus kurkurūzus ir dzikus, tai toks jausmas, kad pripratinta žuvis prie dziko ir kitas masalas neįdomus :) Bandymai užmesti feederi į gilesnius vandenis rezultatų jokių nedavės (šulinys). Visas veiksmas (vaikų) prie žolikių 10-15 metrų nuo kranto :D pensisninkas visas pikeliškių pabaisas išgaudęs :D
 #381548   pensininkas
 15 Bir 2012 12:09
bus laisvesnio laiko savaitgali, imesiu foto keleta dar likusiu pabaisu :)
 #381560   pensininkas
 15 Bir 2012 12:37
cia yra standartiniai masalai daugelyje ezeru, kai zuvis pirma karta mato zirni, sunkiai jai sekas suprast kas tai per daiktas, todel dazniausiai apuoscius, nuplaukiama.
dar itakos turejo ir oru nepastovumas bei staigus vandens temperaturos perkritimai. kolkas orai isivyravo tokie, kad leidzia tiketis geresnio kibimo nei buvo pries tai :gutgut
 #381561   mantucha
 15 Bir 2012 12:39
Galėtumėt man pikeliškių ekspediciją pravesti, nes pirmą kartą važiavau, tai vėl užsirūstinau ant visų sodybų, kurios užtvėrusios privažiavimus prie vandens '''bum
 #381567   pensininkas
 15 Bir 2012 12:53
siais laikais ekspedicijos brangiai kainuoja :lol:
nebandziau, man pikeliskiu ezeras yra tas, kur po darbu keliom valandom pasisedet su meskere ir pailset, o jeigu reikia vaziuot, tai jau vaziuoju zymiai toliau ir bent keliom parom :cool:
 #381873   saulius77
 16 Bir 2012 21:16
sveiki, del Pikeliskiu ezero norejau dar jusu pasiteiraut. Siaip zvejoju uosvijoj Utenos rajono ezeruose, taciau dabar nenusimato ilgesniu iseiginiu nei kad viena diena ir noretusi isbandyti netolimus nuo Vilniaus ezeriukus. Cia jau daug prirasyta ir pripasakota, taciau ten nesu buves ir man idomu, kaip ten su automobiliu privaziavimas, kur ten atvykus geriausia sustot, ar daug vietu zvejoti nuo kranto? Labai patinka lukuriuot lyno ir manau deretu pabandyt ir si ezera :) dekui uz atsakyma :)
 #383265   pensininkas
 21 Bir 2012 09:06
O as vakar atsidariau su lesciais Pikeliskese. Jei tuos lescius galima taip vadint :lol: jeigu pernai standartas buvo 250-300g, tai siemet vargiai net 100g siekia :lol: nu bet per pora h prilukstent 27 vnt visai smagu, pasportavau :cool: griebe dzyka su slieku, atskirai nei tas nei anas nedomino. is 27 zuvelku 21 lescius, kiti asariecai. zuvys plaukioja toliau :ruko veiksmas pludine, 2,5m gylyje.
 #385610   p5eudo
 28 Bir 2012 15:15
Sveiki
Gal galite pasiulyti kur galima ramiai pazvejoti nakti ir pailseti kartu?
Ieskau vietos su tinkamu tam krantu (3-4 meskerem) ir kad nebutu didelio triuksmo ar daug zmoniu. Gerai butu dar ka ir pagauti :)
Tinka ezerai 100 km spinduliu nuo Vilniaus.
Is anksto dekoju uz pasiulymus.
 #386075   mantas60
 01 Lie 2012 06:17
Siais laikais labai sunku rasti vietas su privaziavimu prie vandens telkinio,ir dar jai statyti palapines, tai is vis..... viskas privatu juk.
 #388522   kremenchug
 11 Lie 2012 09:22
Sveiki, as naujokas. siandien ruosiames su seimyna pavaziuoti prie ezero pazvejoti, pasistatyti palapine , pasikepti kepsnineje saslyko. Galbut galetumete patarti kur geriau Vilniaus apskrityje? didelis dekui :)
 #388979   kremenchug
 12 Lie 2012 20:35
Vilniaus apylinkese ramesnes vietos surasti nepavyko, tai nusipirke gera zemelapi leidomes i pajieskas. Taip labai tragiska situacija prie vandens, telkiniu, visusr privacios valdos. Kiek paklaidzioje netycia sutikome girininka, graziai paprasius pasake ramia grazia vietele salia Žverno ezero. Rezultatas : vakare nieko, ryte po gero lietaus kruva raudziu prilupom :)
 #389004   vava
 12 Lie 2012 21:55
nu jo, sunku aplink Vilniu rast kazka ramesnio
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 44
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis