Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Gaudymo ypatumai, vietos, taktika; pašarai, masalai
 #380745   Rafal
 12 Bir 2012 12:26
Mano didziausi lynai pagauti visi ant kukuruzo. Kartais pasitaikidavo dideliu ir ant slieko, bet reciau. Greiciau ta slieka griebdavo koks eserys, ar karosas, kol lynas uzkibdavo. Dar geras masalas sraige, kuri vandeni plaukioja. Ant jos man kibdavo tik dideli :gutgut Bet specifinis masalas-viename ezere visiskai ignoruoja, kitame geriausias masalas.
 #381539   vvyciokas
 15 Bir 2012 11:53
nu tai yra vinuogines, da kur taip sausumoi gyvena, yra jurines gi suvesk googlei sraige ir ismeta daug variantu ir ivairiu rusiu, o siap tai as klausiau ar cia yra snekama apie paprasta sraige kur visur yra ar vandens sraige
 #381590   Rapalas
 15 Bir 2012 14:34
Bet zmogus parase kad sraige kuri plaukioja vandenyje, o jus pradedat delikatesam naudojamas sraiges is vikipedijos traukti, eini prie vandens ir ieskai kur vandeni yra sraigusiu, tas ir naudoji. Duodat :D
 #382193   Rafal
 18 Bir 2012 11:18
Taip, Rapalas, vandeni! Ne ta kuri ant zemes gyvena, o vandeni. Ne karta nematete? :-D Gal surasiu internete daugiau apie tai, tai parodysiu ;-)
 #382199   Rafal
 18 Bir 2012 11:33
http://fishing.lugansk.ua/blog/2011/05/2339
Suradau...Ten rasosi, jog linai minta sraigemis itt. Jeigu yra sraiges vandeni, reiskias cia ir turi buti kazkur lynai. Jis pats turbut negaudo ant ju...Bet as po to straipsnio, pradejau gaudyti sraigemis. Labai retai, nes mazesni lynai nekimba ant ju, o tik didesni. O ten ku r as gaudau, retai pasitaiko tu dideliu, ir todel mano megstamiausias masalas yra kukuruzas.
 #382320   Daumis
 18 Bir 2012 18:40
Sveiki lynų medžiotojai :) Turiu keleta klausimėlių, tad ir pradėsiu. Kaip sekasi lynus geriau gaudyti PLŪDINE ar DUGNINE :?: Ir kitas, kokias pludes naudojat lynams :?: Ir ar naudojat kokias spec sistemas (svarelių išdėliojimo, pavadelius kokius) :?: Ir kaip lynus gaudyti iš valties :?: Tad tiek iš manęs. Laukiu atsakymų ir dėkui iš anksto :)

P.S. Nepykit jai kartojuosi. Esu žalias lynų žvejyboi. :-D
 #382355   Wytux
 18 Bir 2012 19:20
Jei dameti pludins- gaudyk su pludine, spec lyliniu pludziu nereikia- tiks paprastos, bet kuo jautresnes ir sistemeles eilines. Is valties tai nezinau- nes ir nuo kranto visai patogu :-D
 #382451   Rafal
 18 Bir 2012 21:41
Apie pludes. Asmeniskai dazniausiai naudoju vaglerius. Malonu su jais zvejoti-jautrus/toli uzmetasi. A svereliu isdestymus, nezinau ar reikia rinktis pagal zuvi....abejoju. Visada rinkausi pagal salygas/kibima. Bet apie tai gali pasiskaityti internete, tikrai daug parasita apie ivairus svareliu isdestymus ;-)
 #382457   Wytux
 18 Bir 2012 21:49
Jei geri dedes pastoviai seria makaronais- tai gal ir geras masalas, bet jei gaudai bent jau pusiau 'laukiniai' - tai tada slieku kuokstas, kukuruzas su dzykiu, dzykiu kuokstas manau bus neblogi variantai.
 #382460   Vegys
 18 Bir 2012 21:58
Esu pastebėjęs, kad užmetus prie pat žolių, kibimas žymiai geresnis, nei kad pvz 1 m nuo žolių. Todėl manyčiau, kad lengvos plūdės nereikia, nes tokią sunkiau tiksliai užmest. Imčiau kokią nors 3 g ..
Dėl plūdės jautrumo - manau, kad jiems dzin.
Didesnė plūdė (kaip ir triukšmas) ne visad juos baido. Ištrauki lyną, atrodo turėjai viską išbaidyt, užmeti ir plūdė kaip akmenukas dugnan eina - "sėdi" lynas.
Klausimas kokia plūdė geriau - stacionari ar slankiojanti ? Aš manau, kad slankiojanti geriau. Stacionari tvirtinasi keliuose taškuose, lengviau kimba už žolių ir sunkiau tiksliai užmest nei slankiojančią. Slankiojanti - patogiau užmest, bet reik kad valas gerai slystų, nes jei sliduos sunkiau (pvz lengva plūdė), net ir užmetus arti žolių, skęstantis švinas trauks plūdę linki meškerės (tols plūdė nuo žolių), o ne švinas iš kart tems valą žemyn ... Hmz ... Nežinau ar aiškiai paaiškinau :)
 #382465   Daumis
 18 Bir 2012 22:07
Wytux rašė:Jei geri dedes pastoviai seria makaronais- tai gal ir geras masalas, bet jei gaudai bent jau pusiau 'laukiniai' - tai tada slieku kuokstas, kukuruzas su dzykiu, dzykiu kuokstas manau bus neblogi variantai.
;uolrait
 #382483   Rafal
 18 Bir 2012 22:37
Vegys
Sutinku. Mano manimu taip pat geriau butu slankiojanti plude. Asmeniskai gaudau didesniuose gyliuose, kur stacionari plude nelabai tinka. Ir dazniausiai, masala beveik guliu ant dumbo, pora centimetru juos sieja ;-)
 #382488   Wytux
 18 Bir 2012 22:52
Vegys rašė:... skęstantis švinas trauks plūdę linki meškerės (tols plūdė nuo žolių), ....
Nu nezinau, siaip paprastai zoles irgi buna arciau meskeres :roll: Del kabinejimosi tai po pakirtimo stacionari istrauki virs vandens ir ji niekur nesikabina, kai tuotarpu slenkanti plaukios vandenyje ratais iki kol is vandens islys apatinis 'stoperis'. Siaip man dar neteko susidurti kad viena ar kita plude uzsikabintu uz zoles. O bet taciau gaudant 0.5m gyly naudot wagleri ir dar sunkesni nei 3 gr hmmm....... :roll: :roll: :roll:
 #382489   Vegys
 18 Bir 2012 23:06
Žolės ne visad būna arčiau meškerės. Kalbėjau apie variantą, kai meti link žolių.
Kai gaudai 0.5 m gylyje, plūde gali iškelt. Kai giliau - nevisada.
Kalbėjau apie gylį 1-1.5 m.
Plūdės - na ne karšinės. Žymiai trumpesnės.
Eh ... smagu prisimint Pape ir jos lynus. Žvejybos vieta - už nugaros, kur baigiasi atviras vanduo :
Paveikslėlis
 #382490   Rafal
 18 Bir 2012 23:07
O kas pasake jog as wagleri naudoju 0.5m....? :roll: Dazniausiai zvojoju 1.5m -2.5m gilyje. O nelabai megstu prie zoliu zvejoti, todel jog buna uzkimba didesni ( kazkur 1.5kg ) jie kaip torpeda tada varo i zoles, po to juos is ten sunku/nerealu istraukti. Todel naudoju vagleri, nes ieskau kazkokiu dugno pekritimu, "svariame" ezere.
 #386771   wilkiukstis
 03 Lie 2012 15:01
Sveiki. Man rodos, kad ankstesnėje diskusijoje apie "vandeninę sraigę" turėtas galvoje šis dvigeldis moliuskas http://lt.wikipedia.org/wiki/Bedant%C4%97s. Visiškai sutinku dėl šio masalo specifiškumo - vienur apie jį niekas net nėra girdėjęs, kitur tai pats geriausias masalas (iš patirties teko įsitikinti). Ten kur aš gaudau lynus (šiaurės Lietuvoj) tai yra masalas nr.1. Turbūt didžiausias šio masalo pliusas tas, kad atsikratoma smulkmės ("parazitų") :)
 #386789   TheTomas
 03 Lie 2012 15:54
As tai gaudau lynus zolese, bet kur gylis iki 2m. Naudoju gan sunkias pludes tokias kaip 4+3g kad nuskestu tarp zoliu kabliukas ir visada pasiteisina. Del istraukimo tai kai uzkimba didesnis tai nurauna visas zoles.
 #387152   Rapalas
 04 Lie 2012 16:03
Vegys rašė: Eh ... smagu prisimint Pape ir jos lynus.
Man irgi smagu prisiminti, jau senai senai ten sugalvojo pazvejoti lynus ezere o ne kanale, tada viskas ir prasidejo, pasklido gandai ir prasidejo zvejyba ju, bet siuo metu sake silpnokai su jais, nes sienauja zoles masinike per visa ezera, tai balaganas zuvytems, pats busiu rugpjucio menesi savaitele pameginsiu pazvejoti, bus matyt kaip seksis. Anksciau ezere be lynu dar ir karosu graziu paimdavom, didziausias 2,5kg. Bet ten vegy tokiu gyliu nelabai yra, apie pusmetri, max jau metras kai vanduo pakiles. Beje siemet sake gerai kanale kimba karosai kiliniai kur išsišakojimas vienas nueina i pievas kitas i jura, ant tos sankryžos. Pusbrantke paeme ežere 2,8kg lydi.
 #387168   Vegys
 04 Lie 2012 17:35
Rapalas,
dėl gylio - žiūrint kur gaudai. Išplaukiant "nuo miško" tokio gylio neradau, ten ~ 50 cm sukasi, dažnai irklais dugną kabini. Čia toks gylis per kanalą (meldus) išplaukus. Ale ir ten ne taip lengva tokį gylį rast. Su metru nematavau koks ten gylis, ale kad > 1 m tai 100 %. Jei domina - į pm galiu vietą atsiųst. Kitas dalykas - toks įspūdis, kad vandens lygis keičiasi priklausomai nuo metų ...
P.S. Beje, karoso ežere - nė vieno nesugavęs. Tik kanale.
 #387428   Rapalas
 05 Lie 2012 10:36
Nu idomumo delei imesk, nes as lynus pradejau pries 10 metu gaudyti butent juodajam kanale, paskutiniam isplaukime. O karosu ten yra ir karsiu :D dar pries pora metu viena uz kupros buvau iseges su spinu bet nutruko :)
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 38
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė