Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #382681   tomkinasas
 19 Bir 2012 14:06
vyrgaz rašė:Jei jau nori didesniu atstumu 50gr mėtyti,tai kodėl apie pintą valą nepagalvoji? A..tiesa,ant pintuko beždžionkos nepakabinsi.. :)
man irgi idomu kodel nepakabinsi ? dbr kaip tik zadu eiti pirkti pinta vala bet vis dvejoju gal uztektu paprasto mono skirta feederiui ? beto ka galvojat apie Power Pro Braid 0.08 ?
 #382683   Rapalas
 19 Bir 2012 14:10
Papildomas vienas mazgas arba suktukas. Plius pintukas brangesnis, bet pagrinde mano rites salmo uz 50 lt, nemanau kad draugaus su pintuku. Uzteks man ir mono geresnio. O kai bus normalesne yranga, bus ir pasvarstymai apie pintuka :)
 #382687   vyrgaz
 19 Bir 2012 14:14
Aš čia apie tas,kurios būna su dviem susiglaudusiom plokštelėm,tarp kurių isispraudžia valas..Bet tai yra OT,o tema apie fiderius..
Sistemom rišti naudojamos mono valo atkarpos,kurios prie pintuko jungiamos "kilpa į kilpą" ar kitais būdais..be to gaudant svoriais nuo 50gr jau nepamaišytų šoklideris,iš kurio irgi galima sistemą suraityti..beje,taip aš ir darau..visada.. :ruko
 #382717   Rapalas
 19 Bir 2012 15:21
vyrgaz rašė:Aš čia apie tas,kurios būna su dviem susiglaudusiom plokštelėm,tarp kurių isispraudžia valas..Bet tai yra OT,o tema apie fiderius..
Sistemom rišti naudojamos mono valo atkarpos,kurios prie pintuko jungiamos "kilpa į kilpą" ar kitais būdais..be to gaudant svoriais nuo 50gr jau nepamaišytų šoklideris,iš kurio irgi galima sistemą suraityti..beje,taip aš ir darau..visada.. :ruko
As tave suprantu, bet jei rite kainuoja 50 lt, tai ji neklos normaliai to pinto valo, nes ir mono normaliai nekloja, o pintukas jautresnis, manau metant gali mestis barzdos, del to ir galvoju apie mono geresni. Siaip nepriestarauji pintukui. O koki shoklideri rekomenduotum ir koks jo ilgis turetu buti nuo sistemos iki pintuko? Jei meskere sakykim 3.3 metro ilgio tai reiskias bent 5 metrai?
 #382723   vyrgaz
 19 Bir 2012 15:38
Jei žvejoju tolimais atstumais, tai rišu tokį, kad būtų per du meškerės ilgius..O jei netolimais atstumais, tai tiesiog kokius porą metrų, kad užtektų sistemai susirišti ir galiukas liktų..
Kaži ar labai stipriai skiriasi kokybe ritės už 50 lt ir 120..Tik tiek kad turi aliuminį būgnelį ir momentinį stabdį, kas žvejojant dugnine yra ko ne būtinas..
 #382731   Rapalas
 19 Bir 2012 15:54
Nu momentinis ir pas mane yra ir metalinis bugnelis yra. Bet va pavyzdziui joj jau kala kai vinioji vala po vieno sezono, ir viena buvo nusoke kazkas kad vala suvyniojo konusu, bet paskui pasitaise ir vel normaliai vyniojo.
 #382777   Šaltupys
 19 Bir 2012 17:35
Rafal rašė:
Alvydas2 rašė:Kaip Ovner Broad valas su mazgais draugauja :?: .
Naudojau spininge, ne feederyje. Patiko valas, bet mano manimu dugininei galima geresniu variantu surasti ;-)
Dėkui Rafal ,turėjau omeny pavadėliams .
 #382877   liorenas
 20 Bir 2012 07:04
As vat is savo pusės apie gumas fiksavimui ant ritės... pastebėjau kad lyg prasciau metasi kai ta guma ant ritės uzdėta... :roll: ta prasme kada gaudai dideliais atstumais, tai mano manymu siek tiek itakoja valo isėjima is bugno, kadangi valas suklojamas kalniukais (virs tos vietos kur yra guma) o ne tolygiai (kai gumos nėra)...
Ar cia tik man vienam tokia mintis kyla ar yra ir daugiau tai pastebėjusių? P.S. ritė aisku pas mane ekonominė Catana 4000... :roll:
Siaip kaip bebūtų vistiek esu gumos naudojimo šalininkas, nes maziau pazeidziamas valas klipsavimo vietoj...
 #382880   liorenas
 20 Bir 2012 07:17
Naudojau standartines kanceliarines gumas... :roll: na taip, dėl metimo pradzios kaip ir priekaistu neturiu, bet metimui baigiantis valas iseidinėja nebe taip tolygiai kaip pradzioj ir va tas mane ir nervina siek tiek...principe kai pradeda būgne atsidenginėt guma ir prasideda tas lėtėjimas...gal per mazai jegos metimui naudoju... :roll: a biesas zino kaip ten yr...
 #382886   Rapalas
 20 Bir 2012 08:08
As isvis nefiksvau savaitgali valo ir pataikiau ten kur reikejo, net kai vejas soninis pute stiprus, viena metimas nuejop i sona, pamaciau kaip reikia uznest i sona ir psio, meti nebe tiesiai o pasukes i vejo krypti, ir pataikai. Aisku reikia kazkur ir tikslumo, bet pabandykut su karmuske uzsiserinet ir tada atmusit ranka pataikyti i ta taska. Nu bet cia gal ir ne patarimas :D
 #382892   vyrgaz
 20 Bir 2012 08:32
Rapalas rašė:As isvis nefiksvau savaitgali valo ir pataikiau ten kur reikejo, net kai vejas soninis pute stiprus, viena metimas nuejop i sona, pamaciau kaip reikia uznest i sona ir psio, meti nebe tiesiai o pasukes i vejo krypti, ir pataikai. Aisku reikia kazkur ir tikslumo, bet pabandykut su karmuske uzsiserinet ir tada atmusit ranka pataikyti i ta taska. Nu bet cia gal ir ne patarimas :D
Tai tik tau nuo kranto atrodo kad į vieną tašką pataikai, o realiai geriausiu atveju į 4 kv.m gal ir primėtai..O užfiksavus valą, nusižiūrėjus taikinį kitam krante ir "atmušus ranką" galima į 1 kv.m sumesti.. :roll:
O sufiksas nėra blogas,reikia išmokt teisingai mezgus rišti- naudojau nuo pusės pirmojo fyderiavimo sezono, paskum kitam galutinai perėjau ant pintuko.. :ruko
 #382905   Rapalas
 20 Bir 2012 09:09
30 metru :D As sveiciu is visu jegu kad damesti ten kur reikia ir labai dziaugiuosi jei ir i tuos 4 kvadratiniu metrus pataikau, didesnis pasaro debeselis ir zuvys atkeliauja, vistiek 10 karsiu nebus 1 kvadratiniam metre, tad esmes nekeicia, aisku varzybose jau apie tai nekalbu, ten reikalingas tikslumas. Bet ir ezere jei metysi 10 metru paklaida tai gausis snipstas. Beje as kartais markeri pasidarau ir matau kur metau :)
 #382909   vyrgaz
 20 Bir 2012 09:21
Vegys rašė:
Pagal svarelio mėtymo rezultatus - tuo stipriai abejoju .. :)
Jei tu čia apie meeto atrakciją,tai buvo mėtomas berods 7gr "svarmuo" su 3,9m iki 80 fyderiu iš turbūt nuo 10 iki 15 m atstumo..neklipsavus valo ir siūbuojant "iš apačios"..ir neblaiviam stovyje.. :)
  • 1
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė