Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #384259   renaldas
 25 Bir 2012 10:43
vyrgaz rašė:O tai, Renaldai, ir šėryklą tvirtini būdu kilpa į kilpą (čia apie paternosterį)? Mačiau kad pas senelį jokių svetimkūnių ant sistemų nėra..O kokį valą naudoji pintą ar mono? Ar pasirenkį vieną ar kitą priklausomai nuo žūklės salygų? (per varžybas)
Ne, serykla kabinu prie karabino, serykla taip a taip ant dugno guli, o kilpa i klipa uzimtu daug laiko ja pakeist. Paskutinius kelis metus gaudziau tik su pintu, bet dabar pradedu prisimint ir mono, ypac kai reik gaudyt plonais pavadeliais ir nemaza tikimybe uzkibt dideliai zuviai.
 #384378   audrutis
 25 Bir 2012 14:47
Sveiki. Iskart prisipazinsiu, kad sitoje temoje praktiskai nesilankau, bet perziurejes keleta paskutiniu lapu naudingos info visai negavau, tad nutariau uzklausti :) Gyvenimas daro korekcijas ir is spiningisto vis labiau ir labiau tampu feederastu (nera kito tokio zukles budo, kuri imanoma sklandziau suderinti su seimos isvykomis i gamta), tad atejo laikas apsirupint ir rimtesniais sio zukles budo irankiais, nes rimtesni irankiai - didesnis malonumas. Iki siol turejau 2 feederius ir 2 Cormoran rites (100 litu vertes kiekviena, gal net maziau). Feederiai buvo dar puse velnio, bet rites perejus prie ju nuo spininginiu sukdavosi labai nevykusiai. Zodziu viena feederi nurasiau, o viena pasilikau naudojimui, nes jis tikrai atitinka mano lukescius. Reziume toks, kad turiu dabar issirinkti dar viena feederi ir 2 rites. Pagrindines zukles vietos - ezerai ir vidutiniskai sraunios upes, o kadangi is prigimties esu ul-ininkas, antrojo feederio ieskau TIK lengvo (senasis taip pat yra toks), tad ir rites reiktu komplektuot prie dvieju lengvu feederiu. Biudzetas butu iki 1500 (pasikartosiu - 1 kotas ir 2 rites).
Taigi kokias firmas, kokius modelius galetumet patart uz tokius pinigus. Is lietuviskuose saituose randamu "virtualiai" apziurejau tik shimano produktus, ju pasirinkimas placiausias. Taciau velgi ten modeliu daug, o kur visus apziureti "gyvai" net nezinau. Del riciu labai didelis klausimas yra ar su priekiniu, ar su galiniu stabdziu. Spiningui visada naudodavau tik priekiniu stabdziu, taciau feederiui galbut geriau naudot galiniu, nes pigesni modeliai? Daug kyla klausimu ir mazai i juos randu atsakymu, o si tema tokia plati (rites, kotai, sistemeles, valai), kad bijau pradet ja issamiai skaityt visa. Labai lauksiu pagalbos is kolegu feederistu :)
 #384395   Diver
 25 Bir 2012 15:45
ziuriu linkes pasisvaistyti. feederis ne spiningas. nereikia high tech.... aisku cia tik mano nuomone.
kotas pas mane toks:
http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=4820
esu labiau nei patenkintas. meta puikiai, lengvutis. zuvi traukti vienas malonumas.
rite sita visai sauni tolimiems metimams pakankamai lengva.
http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=3727
turiu tokia nauja isigijes, bet kol kas ant feederiuko tarnauja sita. dar nesukeiciau...
http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=1913
aisku galima ir sustresnius isigyti tik klausimas ar verta. geriau dar gera kede uz kokius 100-200 isigyti, pasaru kruva, serykliu visokiu. bet dar karta sakau, kad tai tik mano nuomone...
 #384406   Skridžas
 25 Bir 2012 16:31
Dėl ryčiu aš audruti tavo vietoje rinkčiausi su priekiniu,nes tau juk iprates jau su priekiniu kam tau su galiniu,nes su preikiniu ir kokybiškesnės ir stipresnės..O jeigu su galiniu imsi tai tada tegul buna su vėlevėla kad galėtum greitai atleisti stabdis kitu atvėju bus tik žingsnis atgal ,jeigu imsi paprasta su galiniu..O beto jeigu turi gera spiningine ryte bent 3000 tay kodėl nepabandžius ar ji tau ne per maža jeigu ne tai ir išpsresti reikalai su ryte..Na o dėl koto...pvz esu čiupinėjęs bestmasteri 3,6 ilgio tay toks šlangavaotas jis netgi ji priskirčiau prei laito nei prei medijum,tai jausmas toks idomus kai trauki žuvelioka..bet man sakyčiau gal labiau patinka kietesni...Vėlgi čia skonio reikalas..gal ;i ir nepavikti iš pirmo karto susikomplektuoti ko norisi..nes pvž. man tik dabar dašuto kas labjausai patinka :roll:
 #384409   renaldas
 25 Bir 2012 16:33
Turbut kiekvienas turi savo "skoni" irankiams ir patart kazka, kad liptu sunku, reik paciam palaikyt rankoj, papurtyti, pasukinet, pakrapstyt ir t.t. :) Is kotu kaip rase Diver Sekspyrai smagius kotus daro arba pasiziurek is tu paciu Shimaniu, Beastmasteriu ar Alivio seriju, rasi manau tikrai is ko pasirinkt, as asmeniskai gaudau su Drennanais, i joki kita fideri jo nekeisciau (bent jau kolkas :-D ), bet ju LT nelabai gausi, nors lyg girdejau Kotas Vilniuje uzveze ju partija pabandymui, bet lyg jau baigia juos isluot.

A del rites tai cia pats turi sprest, vienintelis i ka atkreipk demesi, imk nemazesni nei 4000 pagal shimano dydi, smagiau ir greiciau trauksi ir as asmeniskai tik uz priekini stabdi, tada ir pati rite mazesne ir lengvesne gaunas i kiek teko dometis, tokios rites ilgiau tarnauja ir stabdis geriau veikia.
 #384414   vava
 25 Bir 2012 16:40
Jei megsti kietus kotus, tau patiks Shekspear, jei patinka "slangai", ziurek Shimano. Donatelo dabar pasieme beastmasteri.., nu tai man sekspyro Mach2 labiau patinka
 #384468   audrutis
 25 Bir 2012 18:30
Dekui uz patarimus. As esu slangu salininkas, tad jau matau reiks lekt kur papurtyt shimanus. Del rites tikrai itikinot rinktis priekini stabdi, bus iprasciau. Apie galinio stabdzio rimtas rites nieko nezinojau, todel ir paklausiau, nes kazkaip buvau isitikines kad jos skirtos feederiams. Del riciu tai pas mane ul megeja didziausia rite yra 2500 dydis pagal shimana, o tokia feederiui manau per maza. Antravertus 3000 dydis juk toks pat, skiriasi tik bugnelis. Mastau dabar ar imt dvi 4000 dydzio, ar viena tokia, o kita 3000. Viena riciu kartais tupes ir ant matcho, tad gal visgi imt viena mazesne....susimasciau :)
 #384509   vava
 25 Bir 2012 19:58
sita klausima adresuociau Xrapui, kuris pasakytu, katra is ju lengviau apkrovas pakels. ir, jei tai butu abiem vienoda, tada imciau su didesniu perdavimu (ypac, jei kainos panasios)
 #384683   Liveris
 26 Bir 2012 08:17
Na kuo didesnis perdavimas, tuo silpnesnis rites mechanizmas, na kazkiek silpnesnis. Geriau imt didesnio dydzio rite su mazesniu perdavimu, nei mazesnio dydzio su didesniu perdavimo. Viskas kompensuosis ant bugnelio dydzio, o turesi ilgaamzikesne rite.
 #384738   audrutis
 26 Bir 2012 10:24
Shimano Beast masterio L 335 cm nera Zuklyje, taip pat nera ir Rytu Europos sandeliuose. Nebegamina ko gero :(

Dabar mastau ar imt Beast master M 365 ilgio, ar visgi geriau ziurinet lighta is kitos shimano serijos. Papurtyt Panevezy nebus kur, nors ka ten pripurtysi feederiui, tik zuklei realiai isbandysi. Issiaiskinau kad slangos tiek Beast master, tiek kiti shimanai. Beliko nusprest :) O nusprest sunkiausia :)
 #384773   Antas
 26 Bir 2012 12:46
Audruti ar tau istikruju reikia fiderio? gal uztektu ir pikerio, lengvas, trumpas ir labiau panasus i ul klase, uzkibus normaliai zuviai pasijausi kaip ir su ul panasioje situacijoje, tavo rites nuo spiningo 2500 tiktu pikeriui, be to jie iki 40 gr (yra pikeriu ir iki 20gr), toliau jau fideriai (dazniausiai eina) - sunkesnes klases. Su pikeriu upese sunkiau, bet ezeruose ir kur netoli kaip tik liuks, pasedeti su seima ir auksles, raudes palei nendres ar kuojas iki puses kilo (arba kilo jei rasi) palupti kaip tik tas + seryklu yra ir lengvu ( nuo 10gr).
su fideriu malonumas tik geras - sunkias, tai yra mesines zuvis lupti.
 #384779   audrutis
 26 Bir 2012 13:07
As jau uzsisakiau Beast master medium 366 cm. Bet kuriuo atveju jei jis man bus per sunkus, turiu kita visai nebloga light feederi, o sita naudosiu taip pat pagal paskirti, nes sunkesnio feederio kaip ir neturejau. Kadangi pataupiau ant riciu ir pasiemiau dvi Orra SX 30 dydzio (gavau vietoj po 200 litu uz kiekviena), ir jei naujasis Beast masteris nebus pakankamai universalus, t.y. bus labiau sunkesne artilerija, tada Ebajui ar kur kitur ieskosiu ir to 335 cm light varianto bei pilnai uzpildysiu savo arsenala nevirsydamas planuotos sumos :)
 #384788   Donatelo
 26 Bir 2012 13:28
Ka tu cia kliedi kad tik sunkias mesines zuvis lupti su fyderiu yra geras malonumas??? Tarkim, jai tavo fyderis iki 130g ismetimo,, tai as tikiu kad jokio malonumo su juo gaudyti smulkesne zuvi.... Bet siemet isigijau iki 70g fyderiuka,, tai su juo traukiant kuoja 200 gramu jis labai maloniai linksta ir jauciamas kiekvienas zuvies smugis... Medaus slynyje reikejo rankose papurtyti Renaldo Drennan fyderiuka,, suprastum kad jis kur kas malonesnis uz pigius pikeriukus ;-) Uzmusk mane,, bet nesuprasiu taves, kam pirkt dugnine meskere ir gaudyt raudeles ir auksles salia nendriu....
 #384806   audrutis
 26 Bir 2012 14:25
Donatelo rašė:Uzmusk mane,, bet nesuprasiu taves, kam pirkt dugnine meskere ir gaudyt raudeles ir auksles salia nendriu....
As irgi sito nesuprantu :) Dugnine meskere ne i sias zuvis orientuota :)
 #384810   Diver
 26 Bir 2012 14:39
sutinku su donatelo. palei meldus pazvejoti geriau uz pludine nieko nerasi.
siaip esu feederio salininkas, bet... paskutine zvejyba teko atsiprasyti pludines. neeme ant feederio nors tu ka. o paserus ranka palei zoliu juosta su pludine labai gerai laika praleidau. puse kibiro delniniu ir didesniu kuoju. minijoj uz priekules toj vietoj labai lengva tekme ir dugnu vos vos velkamas masalas trauke zuvu demesi. nejudanciu niekas beveik nesidomejo. gal viena ar dvi kuojos tik.
 #384839   Antas
 26 Bir 2012 16:13
Donatelo rašė:Ka tu cia kliedi kad tik sunkias mesines zuvis lupti su fyderiu yra geras malonumas??? Tarkim, jai tavo fyderis iki 130g ismetimo,, tai as tikiu kad jokio malonumo su juo gaudyti smulkesne zuvi.... Bet siemet isigijau iki 70g fyderiuka,, tai su juo traukiant kuoja 200 gramu jis labai maloniai linksta ir jauciamas kiekvienas zuvies smugis... Medaus slynyje reikejo rankose papurtyti Renaldo Drennan fyderiuka,, suprastum kad jis kur kas malonesnis uz pigius pikeriukus ;-) Uzmusk mane,, bet nesuprasiu taves, kam pirkt dugnine meskere ir gaudyt raudeles ir auksles salia nendriu....
kas kaip nori tas taip ir gaudo, nieko uzmusti nenoriu :-D. As pikeri (iki 40 gr) gaudau salia nendriu arba uz nendriu koks metras - du, kur gylis iki 3 metru ypac kai krantas seklus, o nendres ar zoliu linija tolima yra, tai yra ne pries nendres, kur nuo kranto keli metrai ar keli cm + maza serykla, o fideri metu toliau i gylesni gyli - tikedemasis didesnes zuvies (stambiu kuoju ir t.t.). be to link kranto ne tik auksles ir raudes atplaukia, bei mazos kuojos .... O 200 gr kuojas daug maloniau su pikeriu traukti, zinant, kad pikeris irgi normaliai metosi (jei jau snekam apie meskeres linkima ir zuvies smugiu jautima). sklinda gandai, kad auksles ir 7 metru gylyje gerai kimba :-D

p.s. be to pikeriai ne tik pigus buna :ks>
  • 1
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė