Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Nuotraukos gamtos temomis, laimikių nuotraukos, fotoreportažai, video
 #386411   TITANIC
 02 Lie 2012 16:10
Na štai ir mano pirmas rimtesnis reportažas:

Atvykom prie tvenkinio apie 06:30 ryto ir aplinkui vasaros ryto gaiva
Paveikslėlis

O čia pačio tvenkinio dalis,kam rodau šia nuotrauka sako,kad panašu į kalnu ežera nors taip nėra.
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Pirmi metimai ir laukimas tos išsvajoto laimikio,tik bežvejojant vis į ausį aižejo čepsėjimas ir pagalvojau jog tai galėtu būti Lynų garsas,bet vat neteko patikrinti,nes neturėjom nei sliekų nei tam tikrų masalų,bet aš dar žadu sugrįšti ir pagauti šio garso autorių.
Paveikslėlis

Na štai po teorijų ir svajonių pirmieji ir laimikiai ir medžiotojas susiraukes :grin:
Paveikslėlis

Prie Laimikio ir Raudonžiebių pievų uogų. :)
Paveikslėlis
 #386412   Ramekas
 02 Lie 2012 16:18
Sveiki. Tai pirmasis mano foto reportazas tikiuosi nebus labai prisviles blynas ir negausiu per ausi :-D

Treciadienio vakara susirinkome su draugais atsigerti alaus ir su vienu pradejom sneketi apie zvejiba (kaip daznai buna vyru kompanijoj). Tad sutareme ketvirtadieni isbandyti karsiu kibima viename negileme ezeriuke. Aisku, kaip visada puse nakties nemiegota, nes begalinis noras zvejot veja salin miega. Ketvirtadienio ryta ~10 val as jau garaze tvarkausi visa savo zvejibine amunicija, dedu viska i masina kelis kartus perziuredamas ar ko neuzmirsau ar viska pasiemiau, skambinuosi su draugu dar karta derindami laika. Isvykstame 15.00 pries tai dar uzsuke i zvejibos parduotuve. Kelione trunka neilgai nes iki vietos ~30km. Aisku, kaip ir tikejausi sustabdo pasienieciai (nes zvejosime pasienio ruoze), patikrina dokumentus, paklausia kur vaziuojam ir palinki laimingo kelio, nors to kelio mums jau liko apie 1km. Atvykstame i vieta, aplink matosi vos vienas kitas zvejys, oras nuostabus, saulute, vakaru nestiprus vejelis, zvejibai oro salygos geros. Viska issilankscius, issidescius, susimaisius isbrinkinus ir tt. pradedu pirmuosius bombardavimus darbe laisvo laiko turint sukonstruotom tokio tipo "bombom" :-D
Paveikslėlis
Uploaded with ImageShack.us

Sumetus 5-8 "bombas" stambesnio jauko maisyto su smulkiu pakeiciu i mazesne 20g seryklele, dedu 0.14 pavadeli ir pirmyn. Kibimai prasideda atsragus po mazdaug 30min ir pirmas zuveliokas keliauja i kranta

Paveikslėlis

Veliau kibimai seka vienas po vis agresyvesni taciau tik smulkus karsiukai 200-500g. Siek tiek atvesus orui susivilioja mano masalu ir vienas kitas stambesnis karsiokas
Paveikslėlis

Sutemus uzpuole mums masalai ir uodai, zinojom, kad ten ju ziauriai daug yra, bet ar gali tokios mazos butybes sulaikyti dideli nora zvejoti :-D isauso penktadienio rytas, 9.00val pakuojames savo iranga, ziuriu, ka turiu
Paveikslėlis

Paimu 7 karsius ir viena eseri rukinimui (5kg), smukme keliauja atgal i savo namus ir svykstame namo pavarge po naktines zvejibos, uodu ir masalu ikandimu su perstinciom rankom ir kaktom, bet laimingi ir issisiepe iki ausu, nes zvejiba pavyko...
 #386462   rusla02
 02 Lie 2012 19:14
Pribrendau ir aš savo 1 reportažui :grin: .
Pasiėmiau 2 savaites atostogų, galvoju: atsižvejosiu taip, kad i spinus pažiuret nenorečiau (naivuolis aš, žinau, kad taip ne bus :grin: )
Tai šiandien pradėjau savo atcižvejojima. 4 ryto skamba žadintuvas, greit rytine kava, cigarete ir į mašina, važiot vis tik 60km.
6 ryte aš jau prie dambos, pirmas metimas ir turiu ši gražuolį.

Paveikslėlis

48cm, svoris 1,6kg.

Pradžia gera, bet užėjo lietus, teko 2 valandas kurksot mašinoj kol apsiramins. Lietus baiges ir aš vel prie dambos, kabinam flat cranka ir turiu ši gražuolį.

Paveikslėlis

480gr.

Bet ant to damba ir baige man prizus dalint. Dar valanda pradrožiau, bet tuščia. Galvoju varau i kanala.
Prieinu kanala ir ka aš čia matau, ogi 2 brakušos skritulius stato. Pavaikštau palei kanala skrituliu gal apie 25 suskaičioju, toliau nebejejau, jau ir taip aišku (ant 2 žmonių, pereboras). Brakušos mane mato, bet sau tyliai darbojas. Išnaglejo visai. Nu galvoju toj jums pirti užkursiu :) .
Paeinu toliau nuo ju, skambinu 911. Dave tel. inspektoriaus. Skambinu, jis atostogose, dave kolegos numeri. Skambinu, normaliai prieme, sake patikrins, bet kažko netikiu. Po 10 min. ves skambinu, akurat jau važioja. Belaukdamas šou, pametau tarp srituliu, 2 metimas ir yra.

Paveikslėlis

1,2kg.

Brakušos to tarpu jau nuo manes nutolo, skambina inspektorius jis jau vietoj, sakau palaukit jie jau prie jusu arteja. Už 30 min. skambina inspektorius dekodamas (supakavo jos). Ogi šie suskiai su skrituliai 38 lydekas išlupo, 3 kartus jau teisti už brakoneriavima. Bauda sake jau ir taip iš kart 3800 (po 100lt. už lydeka) čia tik pradžiai. Ir gerai galvoju, taip jiems ir reikia.
Vidui apeme malonus jausmas, kad padariau gera darba. Ne visi inspektoriai vis tik blogi, yra ir geru.
Reziume: žvejiba super, pagerinau savo 2 rekordus ir dar brakušas padejau pagaut.
Jei kas netaip, stipriai nebarkit :) .
 #386507   liorenas
 02 Lie 2012 20:54
Sveiki berniokai... ::hai-bai
Trumpai apie savaitgali.... :ruko
Jau pries pusantros savaitės Wytux pradėjo neduot ramybės, kad reikia nuzudyt karsi. :!erzina:! :twisted: Kaip pastebėjot (tie kas seka truputi blevyzgas) Vycka uzsipirko rimtai kruopu, as pasiėmiau smulkaus pasaro ir viska suderinę susitikom sestadieni palei vidurdieni... ;uolrait Tiesa, prie mūsų taip visai netikėtai prisijungė ir kolega Arvidys... :gutgut taigi trys broliai šaunuoliai labai normalei pajudėjom link ežeriuko... :ruko 30 km netruko pralėkt pro šalį ir mes jau žiūrim i ezero platybes... :che-he:
Kraunam manta, pučiam valti, traukiam jecholota ir plaukiam tyrinėt kas cia po kam... :ks> Pirmas vaizdelis nieko gero nezada, nes ismanusis aparatas (suprask echolotas) nieko gero nerodo... :roll: Visgi...statom zymekli ant nedidelio 8m gylio ir verciam maza 12 litru viedriuka pasarų... :roll:
Atvirai pasakius po tokio kuklaus pašėrimo, karsio nesitikėjau bent jau iki 3 val ryto... :roll: taip kad kol pasarai gulėjo dugne ir viliojo zuveliokus, mes pietukus pasikepėm, sumušėm po viena kita alaus buteliuka vardan gero laiko ir po truputi ėmėm ruostis meskeres...
Asmeniskai mano zuklė prasidėjo apie 18 val (kolegos pradėjo anksciau)...veiksmo toli grazu nebuvo dauk... :roll: tiksliau jo visai nebuvo... :mėlynvarla ir nors buvau nutaręs gaudyt vienu feederiu, bet is to uzimtumo (sitoj vietoj turėjo nuskambėt sarkastiškai) issitraukiau ir antrajį... :twisted: Jei ant pirmo kabinau 4-5 musės lervas, tai ant antrojo uzpirdolinau 5 mėšlinukus ir pora musės lervu...
Sėdim...Žvejojam...Temsta...
Greta ezero esanciose kaimo turizmo sodybose pasigirdo fejerverkai... :'blud;/ su lig jais Wycka sako: - Einu nusnausiu valandėlę, jei prasidės kazkas, pakelk...su lig sitais jo zodziais atsilenkia antrojo feederio viršūnėlė, kertu ir sakau: - Prasidėjo... :ruko ;-var-var. Priešininkas jauciasi tikrai ispudingas...o dar kai pamaciau iskylant i pavirsiu... :shock:
Žodžiu... :ruko
Paveikslėlis

Bandūra kaip turi būt... ;-var-var. :ruko Nujauciu asmenini rekorda, tad greit kabinu ant svarstykliu ir jos rodo nei dauk nei mazai... :ruko
Paveikslėlis
Ugis 55 cm... ;-var-var.

Rekordas yra, rankos dreba, Wycka miegot nenuejo dar valanda... :-D
Apie 1 val Wycka visgi nusirašo ir liekam su Arvidžiu dviese kimarint... :mhu veiksmo nedauk, taciau islaukus iki 3 val jama dar vienas... ;uolrait :ruko 770 g...uz 20 minuciu pasiraso trecias kandidatas i rukykla... ;-var-var. 1070 g... :ruko
Duodu zvanoka Wyckai ir ziurim kas bus toliau... ;-)
O toliau buvo visai neblogai. Pasigavom dar po viena kita didesnį karšioka, saulei pasirodzius pasirodė ir smulkesnių, bet principe kibo pastoviai...su dviem meskerėm galiausiai atsibodo mojuot, pasilikau tik vieną... :roll:
Pasibuvom iki 10 val ryto ir nutarėm viniotis namo.saulutei pašildžius labai jau miegas imt pradėjo... :[anuol
Laikas kelt tinkliukus is vandens ir žiūrėt koks galutinis rezultatas... ;-)
Paveikslėlis

nelabai matosi bendras turinys, bet namo parkeliavo normytė zuvies... ;uolrait
dar karta rekordininkas... :ruko
Paveikslėlis
P.s. istiestu ranku efektas gavosi puikiai... :-D

tai va tiek chebryte žinių nuo ukmergės krašto... ;-)
Dėkoju uz kantrybę skaičiusiems ir iki susitikimo ant krantelio... ::hai-bai
 #386673   AudriusB
 03 Lie 2012 10:49
Sveiki visi žvejai.
Prabėgo daug laiko ir aš tik šiandien parašysiu savo pirmąjį straipsniuką (nes grįžau iš kaimo, ten nebuvo galimybės prisijungti prie interneto :) ). Žinoma pagavau daug įvairios žuvies, bet ją arba iškart paleisdavau arba nebovo galimybės jos iamžinti.
Taigi mano straipsnis vadintusi
"Ankstus rytas su Lynais"
Birželio 25 dienos ankstų rytą, męs su tėvuku nuvažiavome prie mums labai mėgstamo miško ežeriuko.
Paveikslėlis
(Čia sena nuotrauka jeigu ką :) )
Pasiruošę visus įrankius ir pašarus, patraukėme link labai gražios įlankėlės kur gylis svyravo nuo 50 cm iki 1 metro gal truputi ir daugiau, manau tikras lynų rojus :grin: . 4h pradėjome šėrimo ceremoniją. Šėrėm paprastais gan pigias pašarais sumaišytais su virtom perlinėm kruopom ir šutintais žirniais. Ir tik pašėrus iškart prasidėjo raudžių bei kuojų antpuolis. Bet netruku po gerų 15 min. kažkas pradėjo knistis dugne ir į vandens paviršių ėmė kilti oro burbuliukai. Aišku kaip diena - atėjo lynas arba lynai :-D . Keletą kart sujudėjus plūdei kibimas nustojo. Ir ir vėl pasėdėjus ir ištraukus keletą gan gražių raudžių tėvukas pakirto paprastą lynioką. Ir tą syk jis ant kablio buvo užmovęs dzyko ir kukurūzo sumuštini, kai tuo tarpu aš žvejojau ant slieko bei keletos žirnio gabliukų. Ištraukus ir paleidus lyniuką. Aš tuoj pat pasidariau toki pat sumuštinį :) . Ir tuoj pat sulaukiau to didžiojo tos dienos lyno kibimo. Kibo neilgai, vos kelta gylių plūdės niurktelėjimų ir plūdė ėmė važiuot. Pakirtimas ir lynas gan ramiai keliauja link valties. Tuoj po poros minučių tėvukas ištraukė lyna (nuotraukoje tas mažesnis)dar po kiek laiko aš vieną gan mažą ir kibimas nustojo. Lyg būtų kas akmenų primėtęs. Pabuvoję dar keltą valandų patraukėme namo.
Reziume: 4 lynai (du geri) du maždaug po 300-400 gramų.(vienas keliavo su mumis, nes norėjau ileisti į šalia esanti prudeli taip pat ileidau ir viena iš didesnių. Apie 700 g.)
4 gražios raudės (visos keliavo atgal)
Paveikslėlis

Paveikslėlis
42 cm
Paveikslėlis
1.23 kg. (ten viršuje matosi tušinuko galiukas)
ir..... foto su žveju :grin:
Paveikslėlis
 #386785   Artikas
 03 Lie 2012 15:41
Ką gi. Su sąlyga, jog atsirado laisvesnio laiko atsirado ir pirmi rimtesni mėginimai sugauti poną lydį :) Šeštadieni su ponaičiu TukasVS pamėginome šturmuoti Galvę. Šturmas nepavyko tačiau pasiplaukiojimas ir mojavimas spiningėliais užskaitytas ;) ;-var-var.
Paveikslėlis
TukasVS ešerėcas.

man irgi pasisekė prigriebt žuvies... :/
Du lydekų vaikus :)
View My Video
View My Video

šiandien su būsimąja nuotaka nuvažiavom prie Balžio. maudytis. radom truputuką mėlynių :cool: (per ~1,5h parinkom ~3l ;uolrait )
Paveikslėlis
Bet ištraukiau ir spiningą. ir ką gi. barkšt :)
Paveikslėlis

Visi "grobuonys" paleisti namolio :)
 #387203   Donis
 04 Lie 2012 20:11
Nusprendziau siandien aplankyti savo sena drauga,tekanti per senus silus :gutgut
Paveikslėlis
vandens gal kiek truputuka mazoka,bet judejimas yra :)
Paveikslėlis
neuzilgo pasirodo ir pirmieji gyventojai :grin:
Paveikslėlis
Paveikslėlis
pasitaike ir didesniu ;uolrait
Paveikslėlis
Paveikslėlis
viso pagauta virs desimt ivairaus dydzio upetakiu,smagu,kai upelyje knibzda givybe,atsigauna sirdis,ir pasikrauni teigiamos energijos ilgam ilgam
Paveikslėlis
iki pasimatymo,upeli ir upetakiai :) ::hai-bai
 #387758   shelwius
 07 Lie 2012 13:26
Nepabūgęs vidurdienio kaitros, ėjau žaist su voblikais. Šį kart ne į smėlio dėžę :-D o kap priklauso - prie vandens. Gundymai buvo skirti starkiokui/ešeriokui. Teko abu juos ir apturėt, tik starkeco foto nėra, nes laaaabai jau mažiuks buvo, o ešeriokui leidau papozuot. Stvėrė anas "šakalą" ;-)

Paveikslėlis

Paveikslėlis
 #387761   Mike
 07 Lie 2012 14:46
Vakar 7 val. ant vandens Kauno mariose. Tikslas - ešeriai. Masalas - sukrė. Gylis - 2-3 metrai. Pirmu metimu - bum, sėdi. Nedidelis, šimtgraminis. Tokie keliauja namo. Iki 11 val. pagavau 13 imamų, dar kažkiek atsikabino, nes lūpa labai išsiplėšia, o aš mažo graibštelio neturiu. Tame tarpe puskilograminis salačiukas pasikabino ir dar priedo sprindinis starkiukas.
Paveikslėlis
Rezultate 4,8 kg, didžiausias - 670 g.
Šiandien ryte iš karto po krepšinio su Sačioku pajudame ten pat. Nutempiu Sačioką su ufimka į vietą. Pirmu metimu kibimo nėra, antru irgi. Negerai, nebus žuvies. Bet po truputį pagaunam, aš - geriau, Sačiokas - prasčiau. Pasiimu iš viso 6 ešerius. Didžiausias - 580 g. Vienu metu visai nekibo, tai eksperimentuoti pradėjau. Kodėl kimba tik ant sukrės, o ant vobleriuko nekimba? Turi kibti. Pakeičiau vieną, pakeičiau kitą ir radau - Gloog Hector 3,5 cm auksinukas. Pagavau du ešerius ir tada kalė. Gerai, kad ritės stabdis atlaisvintas, tai prasisukti spėjo. Vaikščiojau su juo kokia 15 min. apie valtį, kol pavargo. Vistik Graphitleader Calzante nepritaikytas tokias žuvis gaudyti. Salatis - 63 cm, 2,055 kg.
Paveikslėlis
 #387921   martiz-zz
 08 Lie 2012 17:54
Paveikslėlis
siandien nors ir ne eserinis oras, bet nusprendziau pamikrinti, kibo gan neblogai ir neblogi 25-35cm eseriai ir sitas 41. is pirmo maniau tikrai lydeka, bet kai pradejo spaust i dugna supratau
 #387985   Stabas777
 09 Lie 2012 07:48
Sekmadieni isplaukem pamedziot eseriu. Ezeras kuriame gaudeme pradzioj buvo ramus, tai kazkaip ir kibimu buvo mazoka. Keitem masalus zvejybos vietas, niekas nedave rezultatu. Ir kazkas apie puse devyniu ryte pradejo kilti vejukas, o su juo pasitaise ir reikalai. Aisku gal suveike ir masalas, nes sumazinom jo dydi, bunybdavom tiek kad kad tiktu ant nedidelio kabliuko. Zvejojom ant reiks guminuku. Va tada ir prasidejo. Eilinis kibimas kertu ir pajauciu kad kazkas gero ant kablio. Priesinas stipriai, rite zviegia, visgi spiningai su nedideliu testu. Pradedam speliot kad jau bus lydeka. Istraukiu ir pasirodo siemt didziausias mano pagautas dryzuotasis.

Paveikslėlis
Aisku nera is paciu gigantu bet vistiek malonu su tokiu pasigalinet. Namuose pasverem tai buvo 600 g.
Po sio eserio kibimai seka vienas po kito. Bet kolkas gaudau as vienas, tevuko spiningas kazko tyli. tada jis pradeda mastyt kas negerai ir poasitvarkes visas sistemas kaip pas mane irgi pradeda pagauti. Neuzilgo ir jam pasiraso puskylinis eserys. Pazvejojam taip iki 11 ryto ir nusprendziam jau pakuotis nes normele kaip ir ivykdyta, o ir kelias laukia dar nemenkas, per visa ezera, pries banga.
O stai ir musu dvieju rezultatas su tevuku bendrai
Paveikslėlis

Taip kad laukiam kitos tokios zvejybos ir imsim kita karta didesnius eserius :D
 #388068   SauliusM
 09 Lie 2012 14:38
Kitokia Norvegija. Pirma karta rasant sita teksta, po 3 valandu rasymo luzo kompas ir visas tekstas prapuole. Idant man rasant tekstas liejasi savaime ir ka rasau, as perdaug negalvoju, tai atgamint pasamones srauta bus ko gero sunkoka, bet bandau, nes maciau kad galejo gautis visai smagus rasinys, tai butu nusikaltimas nepasistengti jo jums atgaminti. Kodel Norvegija kitokia? Vaziavau zvejoti, bet jurine zukle tampant kilograminius pilkerius kilometro gylyje manes niekada nezavejo ir zuvies file kilogramai niekada nebuvo mano tikslas. Mane zymiai labiau domino surf tipo zukle juroje nuo kranto ir spiningavimas. Panasiai maste ir Rytis (liaudyje zinomas kaip okuma) siuo metu dirbantis Norvegijoj. Jo kvietimas ir ilgesnis ispuoles Mindauginiu savaitgalis su papildomu laisvu penktadieniu priverte greitai apsispresti. Kadangi is anksto keliones smarkiai neplanavau, tai nei pigiu lektuvo skrydziu nei juo labiau tiesioginio reiso gauti nepavyko. Teko skristi estu oro linijomis su persedimu Taline, tai vietoj vienos valandos gavosi keturiu valandu skrydis. Na bet elgiantis siek tiek spontaniskai tenka uz tai susimoketi. Taciau viskas gavosi ne taip jau ir blogai. Isskridau is Vilniaus penktadienio paryciais ir 8.30 vietiniu laiku jau buvau Osle. Atgal turejau isskristi sekmadienio vakara ir Lietuvoje atsirasti vidurnakti, tai realiai gavosi pilnos trys dienos Norvegijoj. Savaitgalio zvejybaii tai manau daugiau nei pakankamai.
Trumpa kelione automobiliu su Rycio kambariokais iki ju gyvenamos vietos. Grazi ta Norvegija, jokiu baisiu miestu. Visur miskai, vienkemiai, mediniai namukai gamtoje. Tylu, ramu. Ne veltui visos socialines apklausos rodo kad Norvegai yra vieni laimingiausiu zmoniu pasaulyje. Neuzkrauna jie matyt savo galvu bereikalingais daiktais. Net dazus jie ir tai zino tik dvieju spalvu, tamsiai raudonus ir baltus. Ir dazo viska tom dviem spalvom. Paprasta ir issirenki greitai, nereikia stovet dazu parduotuvej ir valandas sprest galvosuki.
Atvaziuojam iki namu ir laukiu kol Rytis baiigs darba. Visgi norvegai Mindauginiu nesvencia ir jiem darbo diena. Tuo tarpu susipazystu su Rycio kambariokais ir siek tiekk su tuo kaip gyvena emigrave padirbeti lietuviai. Vienuolika vyruku issinuomave sesiu kambariu buta ir pasidare toki mini bendrabuti. Kazkaip labia man primine studentiskus laikus ir gyvenima sauletekio student bendrabuty. Tokia vos ne kelione daugiau nei desimt metu atgal gavosi. Ir siaip viskas rode, kad vyrai atvaziavo dirbti ir uzsidirbti, o ne komfortiskai gyventi ar islaidauti. O ir pats darbo rezimas 6 savaites Norvegijoj ir 2 savaites grizimui pas Lietuvoj likusia seima ne is tokiu komfortiniu. Bet kas stebino tai zmoniu geranoriskas paslaugumas. Skirtingaii nei tevynej like tautieciai, isemigrave buvo paslaugus ir pasiryze padeti. Matyt gyvenimas taiip ismoke, kad esant uzsieny, grupeje vienas kitam ppadedan t gyvent yra lengviau. O ir siaip matyt jiem atvaziavus, kazkas kitas gal padejo isikurti ir isivaziuoti, tai dabar ir jie analogiskai padeda naujai atvykusiem.
Na bet cia jau nukrypau I sona. Grizo Rytis, susikraunam meskeres ir islekiam zvejoti. Su savim veziausi kelionini greys missionary 6 spininga. Sitas 3m ilgio su uzmetimu iki 40gr kotelis budamas 6 daliu labia kompaktiskai sutilpo I lagamina. Dar vienas sio anglisko stiliaus koto ypatumas, tie vidutinio auukscio dvikojai ziedai. Na tokie tarpinio dydzio ir aukscio tarp mum iprastu spininginiu ir kastinginiu kotu. Kazkada pirkdamas pirmaji toki House of Harrdy firmos spininga, dar abejojau, kad tie ziedai bus netinkami nei tam nei tam. Bet finale toks sprendimas pasirode labia racionalus kelionems del ko ir rites su savim veziausi tris. Abu Garcia soron stx 40, sita rite jau Lietuvoje buvo mane itikinusi savo galingumu ir patikimumu, bet vistiek isidejau dar ir penn slammer 360 rite, na visgi jura, Norvegija… o ir siaip ja masciau deti ir ant surfo. Na ir dar su manim vaziavo multiplikacine abu Garcia record 41 rite. Sitas Svedijoij gamintas “multas” tiesiog savo prigimtim buvo sukurtas vartikliu metymui ir labiau tam tinkancios multiplikacines rites man nera teke sutikti. Likusia zukles reikmenu dali sudare ivairiausi masalai ir sistemeles. Visas vien zukles reikmenu svoris sudare 8,3kg. Pasisveriau, kad nevirsyti lektuvuose leidziamo veztis svorio. Na o su fotoaparatu, kazkiek gaiviuju gerimu ir rubais sutilpau i 19.7 kg. Be rubu lagaminas atrode mazdaug taip:
Paveikslėlis
Surfu su savimi neemiau, nes Rytis buvo pazdejes paskolinti kazka is savo meskeriu. Atvaziuojam i vieta ir soliuojam kaip kalnu oziai per akmenis iki vandens. Jau vakreja, tai spiningavima nusprendziam atidet kitai dienai ir susimest surfus. Risam “pulley rig” tipo sistemeles. Lietuvoj gaudant juroj nuo kranto sitos sistemos gal ir near populiarios. Nes mazai kas pas mus tikslingai bando gaudyt menke ar uota ir pleksnem risa keliu kabliu girliandas. Bet mes gi Norvegijoj ir tikimes kazko stambaus. Kas nezino tai ta sistemele atrodo taip:
http://www.fishing-blog.englishfishingg ... ey-rig.jpg
ir jos esme yra tame, kad uzkibus zuviai visas valas nuo pat meskeres iki kabliuko issitempia i viena tiesia linija ir nelieka visokiu pasaliniu pavadeliu, kurie varginant zuvi galetu uz kazko uzsikabinti.. tuo tarpu iki zuvies uzkibimo jis veikia kaip paternoster sistemele su soniniu pavadeliu. Na o Rytis dar priedo lieka istikimas multui ir surfe. Ant savo anyfish anywhere koto montuoja penn 525 mag multa. Uzkrete jis ir mane sita multo liga surfe dalinai. Abieju tipu rites turi ir savo privalumu ir trukumu ir del ivairoves idomu gaudyti abiem riciu tipais. Svareliai skrenda i Drameno fiorda. Kol 4 unciju svoris pasieks dugna tenka ilgokai palaukt. Visgi ne seklus ir smeletas lietuviskas pajurys. gurksnojam arbata ir dar si bei ta, laukiam kibimu ir Rytis pasakoja ka yra tose vietose pagaves. 3kg virs 60cm pleksne (buten pleksne su visom raudonom ir juodom demem o ne uotas), 8 kg lingas, menkes… Veliau rode ir nuotraukas, tai atrodo tikrai ispudingai.
Praeina valanda laiko bet kibimu nesulaukiam, pradeda lyti. Pasirodo ir Norvegijoj gali nekibti. Mes taip ir slidinejam ant tu slapiu akmenu. Po triju valandu permirke ir taip ir nesulauke kibimo, nusprendziam, kol dar visiskai nesutemo ir matysim kur eiti akmenimis, begt iki masinos. Arbata gali isgert ir masinoj, pradziusim, pamiegosim iki ryto ir ryte eisim spiningaut sausi.
Deja is ryto lietus pila taip kad atrodo kaip vandens siena. Zvejoti taip ir neatrandam motyvacijos. Griztam namo ir issikepam masalui pirktas krevetes. Beje, labia neblogas “ale ispanisko” stiliaus receptukas. Keptuveje kol apskrus pakepam smulkiai supjaustytus cesnakus, ju turi buti daug, na mazdaug trecdalis kreveciu kiekio, jie vistiek sukeps. Tada jiem baigiant apskrust i keptuve verciam toki pati kaip cesnaku kieki griezineliais pjaustytu zaliuju alyvuogiu, o pakepus ir jom pilam krevetes. Is pradziu krevetes isleis kazkiek vandens is saves, na o vandeniui isgaravus ir kazkiek jom apskrudus jau galima ir valgyti. Kitu prieskoniu kaip druska ir pipirai kiekvienas galite isidet pagal skoni. Garnyra irgi galite pasirinkti koki norite, bet lauko salygoom (ir ne tik) pilnai uztenka ir duonos. Gal kazkada ir jum bus nekibiu dienu, tai bent jau zinosite kaip panaudoti likusias krevetes. Prikertam tu kreveciu su alum ir luztam pamiegot iki vakaro.
Vakarop nustoja lyti ir nusprendziam lekt paspiningaut. Si kart vaziuojam iki Oslo fiordo.
Paveikslėlis
Nusoliuojam akmenim iki vandens, susirisam spinus ir bandom gaudyt. Rytis gaudo su vartiklem virsutiniuose vandens sluoksniuose.
Paveikslėlis
Na o as bandau dzigauti. Deja, tik bandau. Prie pat kranto yra toks povandeninis skardis. Tai taip nei karto masalo per ta skardi issitraukt ir nepavyko. Kiekk kartu uzmeciau tai tiek kartu masalai ir liko akmenyse. Masalu dezutes lieka smarkiai “apvalyta”. Nusprendziam pervaziuoti i kita vieta ant tiltelio, kuris issikisa uz tu skardziu ir nuo jo galima gaudyti vos ne visiskai vertikaliai. O ir sorono man kazkaip gaila pasidaro su 50gr galvakabliais besibaladojant, tai tuo paciu issitraukiu is bagazines slammeri su 30 lb pintu valu. Geriau jau as atlenkinesiu kablius, nei nurovinesiu. Nuo tiltelio dzigauti jau lengviau. Nurauni jau nebe kiekvienu metmu o gal tiktai kas desimtu. Ir tai jei prie pat kranto jau parsivynioji greiciau tai gali issaugot nemazai masalu, nes visi uzsikabinimai tik prie pat kranto. Zaidziu kazkiek su svoriais ir jei su 28gr svoriu dugna rasti gana sunku, tai 50gr pasirodo pats tas ir labai gerai gali sekti dugna. Taciau nekimba. Antra diena Norvegijoj ir dar nei vieno kibimo. I galva pradeda lysti pilkos mintys. Taciau paciu laiku pasigirsta Rycio “TURIUUUU” ir kotas linkcioja nuo spurdancios zuvies. deja, kelios akimirkos ir zuvis atsipurto. Na bet nuotaika jau geresne, pasirodo yra dar Norvegjoj tos zuvies. Rytis speja kad cia skumbress darbas, tai persirisu vartikle ir as ir sukuojam vandens pavirsiu. Pradeda vakaret ir prasideda. Sukyla skumbres. Vaizdas panasus, kaip ezere sukilus eseriam. Kazkur tik pasirodo vandens pavirsiuj besitaskanciu zuvu burys. Meti ten vartikle ir labia didele tikimybe kad iskart seks kibimas.
Paveikslėlis
Vietiniai skumbres gaudo sistemelemis, panasiai kaip pas mus Lietuvoj gaudomos strimeles. Bet mes nusprendem elgtis sportiskiau ir jas gaudyti vartiklemis. Na panasiai kaip kad musu pajuryje vejazuves.
Viena sekmingesniu pasirodo Kibs tokia pjautine vartikle bet siektiek palankstyta ar pastampuota.
Paveikslėlis
Aisku kibo ir ant kitokiu vartikliu. Pagavau ir ant 32gr moresildos, ir ant 20gr abu Garcia toby, ir ant 25gr kuusamo suomi. Bet ant tos Kibs tai kibo kazkaip vos ne dvigubai noriau tos skumbres. Vat tik lietuvisku aises zilvinu su nidom nepasiemiau, manau irgi butu tike, na bet visalaik vaziuodamas i kelione kazka uzmirsti. Dar kazkaip pakalbam, kad gal visai smagu butut as skumbres gaudyt su kokiu lengvos klases spiningeliu. Nes maniskis iki 40gr uzmetimoo o Rycio Daiwa iki 80gr tai ryskiai per ziaurus tam reikalui ir elgiames su tom skumbrem gana grubiai. Prisigaudom visa maisa tu skumbriu, masalo kaip ir turim, nes tiks tos pacios skumbres gabalai. Ant lieptelio jauciames komfortiskai, tai nusprendziam pasilikt nakciai. Nors surfu ir nepasiemem, dugnines pasidarysim is spiningu. O ir pats lieptelis vertas keliu papildomu zodziu. Ant tureklu kaba zuvies iskelimui is vandens kabliai. Irengta vieta zuvies darinejimui, kurioje gali rasti netgi plastmasines pjaustymo lenteles. Gelbejimo ratas. Yra pavesine, tai nebaisus net ir lietus jei netycia uzeis. Pavesineje stovi plastikines kedes, irengta kulturinga lauzaviete salia kurios gali rasti net kepimo groteles, jei netycia kiltu noras ka nors toj lauzavietej issikept. Sukasi mintys, kiek ilgai visa tai isbutu savo vietoje, jei tai butu visas lieptelis, kurnors Lietuvoje. Norvegai laimingi zmones, bet lenda i galva visokios mintys, kad kas ateina anksciau ar laime ir paskui susiformuoja atitinkamas mastymas, ar visgi laime yra tam tikro mastymo budo ir kulturos lygio pasekme.
Susirisam is spiningu dugnines. Rytis risasi eilini “pulley” o as is kazkur atsiradusia lietuviska pleksnine sistemele. Kibimu ilgai laukt netenka. Rytis issitraukia pirmaji “vaitinga”. Cia ta zuvis tenyksciu lietuviu taip vadinama nuo anglisko zodzio whiting (lot. Merlangius merlangus). Nors teisingas lietuviskas pavadinimas matyt turetu buti merlangas.
Paveikslėlis
Na ir kimba tie merlangai po truputi. Aisku nedideli. Kokiu 200-300gr. Sutemsta. Eilinis kibimas ir dabar jau mano “YYRAAAA”. Cia jau ne merlangas. Meskere sulinkusi ir zuvis stipriai dungsi kitam gale. Kazkas rimto. Deja, bet apie “pulley” ir lietuviskas pleksnines sistemeles jau rasiau. Valas atsipalaiduoja. 0,25 mm lietuviskas storis ryskiai ne Norvegijai… Kol persirisineju sistemele atvaziuoja pora Rycio kolegu. Tai ant lieptelio sedim jau keturi lietuviai. Uzsiimam krabu gaudymu.
Paveikslėlis
Su viltim, kad jie kaip masalas patiks didesniai zuviai. Taip ir leidziam nakti. Tiek ir tos nakties geros 3 ar 4 valandos ir prasvinta. Pradejus svist tie merlangai isvis pasiunta. Tik svarelis pasiekia dugna, taip jau ir linguoja meskere, o gal net ir dugno pasiekt nespeja. Stebiuosi savo spino galingumu. Nors deklaruojamas metimas 40gr, bet imanoma metyt 3 uncijas, atsargiai aisku, bet be didesniu bedu. Nu o 2 uncijas plius skumbres porcija tai drasiai ir “is jegos”. Taip ir lukstenam tuos merlangus viena po kito.
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Vienas is kolegu prisirisa sistemele ir bando gaudyt skumbres, taciau ryte jos taip noriai nekimba, kaip kad vakare. Pagauna gal tik viena ar dvi. Tuo tarpu kito fyderis sulinksta i baronka. Visiem aisku kad cia jau nebe merlangas o kazkas rimtesnio. Issitraukiam savo meskeres ir pasiruose su kabliu padet iskelt zuvi ziuriim kaip vyksta varginimas. Prasideda zuvies svorio speliojimo totalizatorius. Bevarginant zuvi jinai uzauga nuo pradiniu 5 iki 10 kg. priesinasi tikrai inirtingai ir ilgai, taciau pradeda po truputi vargti ir iskyla i pavirsiu. Saida realiai svertu gal tik kokiu 3 kg. net keista, kad budama tik tokio dydzio, galejo taip ilgai priesintis. Taciau vos iskilus i pavirsiu isspjauna skumbres porcija ir nuplaukia savo keliais. Toks vaizdas kad kablys net nebuvo isikabines o tik laike isikandusi it a skumbres mesa. Antras didesnes zuvies sansas nerealizuotas, na bet sita tai nors pamatem ir nebus speliojimu kas yra kas. Zvejojam toliau. Pusryciam ant groteliu issikepam skumbres.
Paveikslėlis
Nors jokiu prieskoniu netturim, bet net ir be ju, sviezia ant zariju kepta skumbre yra itin skani. Pabandymui iskepu ir vien merlanga, taciau jo skonis neypatingas. Dar kazkiek pafotografuoju aplinka su liepteliu.
Paveikslėlis
Ir uzsiemimas darosi nuobodokas. Tai vel pradedam su Ryciu spiningauti. Rytis vel bando gaudyt nuo pavirsiaus vartiklemis o as bandau dzigauti. Dzigo nenori niekas, nors ir Ryciui skumbres nekimba. Nenori nuo dugno niekas nei guminuku, nei pilkeriu nei virs ju paristu strymeriu. Tiesa, Ryciui ant tos pacios, beje, “tiuningines” Kibs uzkimba vienas merlangas. Uzkimba idomiai taip. Uzmete ir pastate meskere, kazka uzsiemes dare. Tik ziuri kad kimba kaip ant dugnines. Matyt griebe beskestancia vartikle. Su ta mintim bandau gaudyt su vartikle prie dugno. Taciau ilgai uztrunka laukti kol nuskes. Tai dvigubai sunkinu “Jura”. Ta nesunku padaryti ziedais susukus dvi vienodas vartikles i kruva. Gal kazkam nezinoma ir idomi ir naudinga “sunkinimo” galimybe pasirodys, tai irgi nufotografavau ta varianta.
Paveikslėlis
Deja nebekimba ir ant jos. Ant tiltelio pradeda rinktis norvegai. Pagrindinis ju taikinys visgi yra skumbres. Kas gaudo sistemelem, o kas su pludine uzsikabines kazkoki koncervuota mailiuka. Nu toki vos ne sprota. Tai su pludine dar kazka pavyko pagauti. Bet jau darosi anksta ant to lieptelio. O ir ispudziu gana. Tai vyniojames namo. Gryze iskart luztam miegot, nes visgi dvi naktys miegotos ne lovoj o zvejyboj ir jauciasi nuovargis. Atsikeles suzinau idomia naujiena. Pasirodo Norvegijoj sekmadieniais jokios parduotuves nedirba. Skirtingais nei musu maximos ar rimi ar akropoliai. Norvegam sekmadienis yra sekmadienis ir reikia ilsetis. Nedirba net kaikurios (o gal ir daugelis) benzino koloneliu. Laimingi zmones tie norvegai…. Ta proga anksciau islekiu i oro uosta, kad bent tenai galbut gausiu nusipirkti kazkokiu lauktuviu sunui. Pakeliui dar pasisnekam su Ryciu apie tai, kas ir kada cia kimba. Kad upej gerai gaudo ir karsius ir starkius ir vegeles. Na norvegiskas lasisas su upetakiais ir palijom zino visi. Na bet cia “standartine” Norvegija, o sitas mano rastas prasideda zodziais kita Norvegija. Kad menkes nuo kranto geriausiai kibo geguze ir dabar vel gerai kibs matyt tik atsalus vandeniui rudeni. Kad jau kaip ir turejo kibti wrasse vietiniu lietuviu pramintos katasuniais, gal del savo margo rasto, o gal del kitokiu priezasciu… taciau “katasuniai” kazkodel nepasirode irgi. Ziema nuo ledo fiorde taip pat galima gaudyt ir menkes ir slakius, tai galbut kitakart vaziuosiu poledinei zvejybai. Oro uoste pasivaikscioju po zaislu parduotuves, isgeriu alaus su “plastmasiniu” orouostiniu sumustiniu sumustiniu ir as jau lektuve namo.
 #388279   hamis
 10 Lie 2012 09:26
Du tūkstančiai dvyliktų metų liepos aštunta diena, vos pramerkus akis pirma žvilgsnis per langa. Šiek tiek niūrokas vaizdas, bet žvejyba jau suplanuota prieš savaitę tad pradedu krautis manatkes ir laukiu žinių iš Renaldo.
Neužilgo mano laukimas buvo apdovanotas telefono skambėjimu. Nieko nelaukdamas kaip senas feederastas kertu ir jaučiu kitam gale... Renaldo balsas :-D Persimetam keliais žodžiais, ko pasekoje išvykimas ankstinamas.
Dvylika valandų trisdešimt šešios minutės vietos laiku, kraunu savo mantą ir pasiridenu Renaldo link. Atvykus šiek tiek nustembu pamatęs daiktų kiekį :-D Mašiniukas mano neitin talpus, o Šilutėje dar laukia sustojimas dasikrauti likusius mano daiktus.

Šilutė. Vargais negalais sutalpinę pasileidžiam Rusnės link, o iš jos sukam Skirvytėn.
"Užlipus" pylimu ir artėjant prie upės pradedam stebėtis, nes žmonių nė kvapo. Dedu viltis, kad pats "betonkės" galas su smėliuku ir duobe taip pat laisvas. Šioks toks jauduliukas apima, greičiausiai is laimės radus laisvą norimą vietą ir pagaliau atsibeldus iš miesto prie upės.

Pirmiausia nusprendžiam susitvarkyti "komforto" reikaliukus ir tada judėti arčiau upės.

Paveikslėlis

Ilgai netrukome, gal tiesiog nepastebėjau kaip iškilo rūmai ir daiktai patys nukulniavo ant kranto smeliuko :-D

Renaldas pradeda pasiruošimą
Paveikslėlis

Prisijungiu ir aš pirmiausia paganyti savo veizolus
Paveikslėlis

Tada nusprendžiu, kad nevalia atsilikti ir kimbu į darbą
Paveikslėlis

Šiandien darome dvikova tarp raudono ir geltono jauko. ( Raudonas- sensas, trapper ir kažkieno dar mišinys :-D Geltonas- žvejo tako ir faidės hibridas, norėjosi stambesnės frakcijos.)
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Kol brinko jaukai, aš nusibeldžiau į šalia esantį "sektorių" patikrinti kas gero. Gero nieko neradau, bet įdomaus šio to radau.
Tokie "ale ekologiski" rankų darbo stoveliai, realiai nebuvau niekas matęs, tad likau sužzavėtas :-D
Paveikslėlis

Tiesa dar radau pilna pakrantę spalvotų kakučių :mėlynvarla :koliorava :/nek

Grįžtu atgal, o Renaldas jau sedi soste ir daro pirmus užšėrimus.
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Nusprendžiam padaryti kelis kadrus, kad pasirodyti kol "gražūs" :-D Prie to pačio ir savo "sektoriu" įamžinti.

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Na ir aišku mūsų nekalti veidai :-D
Paveikslėlis

Prasidėjo žūklė, tad lakstyti su foto aparatu laiko nebeliko.
Renaldo vaišių stalas
Paveikslėlis

Ir mano siūlomas delikatesas :-D
Paveikslėlis

Mano pagrindinis tikslas buvo išmeginti savo naujajį feederiuką, tik pradžioj labai man sunkiai sekėsi su užmetimu. Įrankis itin liaunas ir "šlangavotas", tad judesius ir įsitikinimus kaustė baimė...
Renaldas neapsikentes pademonstravo, kad bijoti nėra ko.
Paveikslėlis

Deja man tai nepadėjo ir eilinį kartą darant metimą baimė "imdavo viršų" :cry:
Renaldas kaip patyręs ir visko matęs žvejys, nepasimetė ir greitai sureagavo į situaciją. Pradėjo daugeliui žvejų gerai jau žinomą gydymą keistu pavadinimu "Po pidiset". Ir ka, Jūs, manot- padėjo ''plot ;-var-var. :/brazasista

Žodžiu taip netempiant gumos atėjo vakaras ir teko persikelti arčiau stalo. Kažkokių ypatingų kibimų nebuvo. Plakiai, plakiai, viena kita kuoja didesnė ir viskas.
Kėlėmės vėlai, apie septintą valandą ryto. Iš vakaro dar Mantas atvažiavo. Sėdom atgal prie meškerių su tikslu visgi išvysti tą paslaptingąjį Skirvytės karšį...

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Vėliau pradėjo kepinti ir net plakių kibimas silpo, bent jau man :-D
Oriukas išpuolė fantastiškas ir gera nuotaika laikėsi visą laiką.
Paveikslėlis
Mantas

Po kiek laiko iš kitos pusės atplaukė gulbė ir su mielu noru suvalgė tai kas liko is vakaro ( liko duona ir dešrelės :-D tik dešreles as suvalgiau :-D)
Paveikslėlis
Gulbė :-D

Atėjo laikas, pakuotis ir kelti sparnus atgalios. Prie to pačio nusprendėm pažiūrėti kas tinklelyje gyvena :ruko

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Pasvėrus, rodyklė ~11 kg "gryno plakio" ir keletas kuojų. Visos žuvys paleistos, deja ne visos jau galėjo plaukti namo 'viarkt Keturi plakiai ir viena kuoja keliavo į Klaipėda :-D
Laikas praleistas puikiai, sveikatos geros, oras superinis. Ko daugiau žmogus gali noreti? Aš asmeniškai didelio dideliooo KARŠIO :-D :-D

Iki :/brazasista :/braj;
 #388286   Rapalas
 10 Lie 2012 09:52
Jo gražus reportažėlis, nors kaip nebūdinga norvegijai su mažai mažų laimikių :lol:
O bet tačiau mano reportažėlis menkas matyt nebus kam labai įdomus, nes kaip nekaikurie sako fermoi gaudai '''bum . Bet vistiek pasidalinsiu šiokiais tokiais įspūdžiais:
Kadangi atėjo ilgasis savaitgalis, nutarėme jį praleisti pas draugus sodyboje. Aišku kadangi mano kraujyje teka žvejybos genas, tai nėra išimčių, kad ten nėra vandens kuriame būtų galima pažvejoti. Taigi penktadieni apie piet atsiduriam toje sodyboje. Tikslai yra 2: 1) pagauti baltajį amūrą; 2) prazonduoti viena ežeriuką pelkėse. Taigi jau pirmają dieną užsiėmiau amūrų gaudymų, saulė švietė labai skaisčiai, paviršiumi plaukiojo nemenkos torpedos ir puskiliniai karosai, paradoksalu, bet mažų karosų ten nėra. Tvenkinio fauna yra amūrai, karosai ir ešeriai, pastarieji išbadėje ir matyt suėda visus ikrus, tad smulkmės be jų ten nesurasi. Kukurūzas ne ką prastesnis masalas ešerių žūklei :ruko . Taigi pirmaja žvejybos dieną tepavyko suvilioti desietka mažų ešeriukų ir vieną puskilinį karosą. Bei palikti tris auskarus tvenkinio karaliams. Išaušta šeštadienio rytas. Išsimiegojus apie 8 valanda su žmona pajudam pelkės link, dasibrauti iki ežeriuko yra kas veikt. Bet per užsispyrimą, norą ir tikėjimą viltimi, kad anam gale gali pajusti rimtą smūgi gena mus tolyn. Įsitaisę ant lieptelo pradedam drožti vandenį juodą kaip smala. Aš bandau twičinguoti, o žmona su ultralaitu ir mikro vobleriukais. Man kolkas nesiseka o vat žmona iškrapšto pirmajį juodą negriuką vardu ešerys. Visa patenkinta iš laimės, bet po 5 minučių entuziazmas baigėsi ir eina degintis. Tuo tarpu aš imu į rankas lengvajį įranki ir užsiemu juodūjų rainių vilionėm. Per pusvalanduką ar valandėle pagaunu nemažai ešeriukų, bet jie visi sprindiniai ir keliauja iškart namo. Dar susigundo ir juodamargė silkė mano siūlomu pontončiku iwano spalvos. Taip sugebėjau tame ežeriuke atidaryti kelis dar nekaltus vobleriukus ''plot : Pontoon21 crackjack 38, gagagoon 60 berots, rapala countdown 5 ar 4 matyt, duel stoop 70 ir 50 modeliukus ir net nebepamenu ka dar. Saulė greitai sega i odą ir mum nebeužtenka tik išsimaudyti, tenka slinkti namo į pavėsį. Gryžes tvenkinyje vėl užsiemu amūrų žūkle. Žūklei naudojau dvi meškerytes, pikeriukas iki 15gr užmetimo ir vietoi plūdinės spiningėlis 3 metru iki 21 gramo pasitarnavo. Masalas buvo kukurūzas. Jau vakarėjant ateinu pažiūrėti prie meškerių ar niekas neužkibo ir žiūriu, kad galūnėlė lankstosi, griebiu meškerę ir kertu. !-kliovas-! yra. Pasikviečiu pagalbininkę žmoną, nes graibštas liko namuose. Kova trunka ilgokai, mažieji paršeliai vis turi jėgos paprašyti valo, o storokas pavadėlis 0,17 nelabai gerai laiko žuvį tad labai ir neprievartauju.
Paveikslėlis
free picture hosting
Kita pagalbininkė taipogi stebi kas ten aname gale pliuškenasi :shock:
Paveikslėlis
upload photo
Ir po gerų dešimties minučių šiaip ne taip pirmasis tvenkinio šeimininkas jau mano rankose :tia-tau
Paveikslėlis
photo hosting
Laimingas visas, išsišiepes rodau gražuolį paparaciui. Užmetu dugninukę vėl, pludinukė tariama kitam gale o aš prie stalo :)
Eilinį kartą patikrinu meškeres ir matau, kad anam gale prudo nebesimato mano plūdės, lekiu kaip beprotis prie meškerės, griebiu, kertu ir jaučiu kad yra. Deja pagal valo kryptį ir žuvies pasirodymą pavirįiuje suprantu, kad ji apsisuko apie būsimo liepto polius, bet šiaip ne taip sugebu ją iš ten iškrapštyti ir krantu atkeliauju iki vietos kur patogu traukti. Su šalia esančiais žmonėm dalinuosi įspudžiai kur buvo nuplaukus žuvis:
Paveikslėlis
upload pictures
Šis amūras spardosi gerokai stipriau, tad mintyse kirba kad dar didesnis ir dar stipresnis, jam jau prireikė keliom minutėm daugiau kad išvilkti jį į krantą. Bet pagaliau jis jau mano rankose ''plot
Paveikslėlis
picture hosting
Amūriukai beveik vienodo svorio, vienas 3,38 kitas 3,43 kg. Pirmasis eina unt vakarienes stalo, antrasis i kitą tvenkinį valyti žolių. Tos dienos įspudžiai tuom ir baigėsi. Išaušo sekmadienio rytas ir mus pasitiko baisingas lietus su žaibais visai pašonėje. Paminėsiu kad šią naktį nusprendėme miegoti palapinėje, tad buvo nelabai smagu kai žaibai blaškėsi aplinkui taip arti. Išsimiegojus ir papusryčiavus apie 9 pajudam vėl link ežeriuko, šį kartą pasieme tik lengvają artileriją. Kaitri saulė nesutrugdo ešeriokams kibti ir toliau, beveik kas antru ar trečiu metimu pasirašo po ešerioką. Einamiausias vistik buvo DUEL stoop 50sp su auksiniais šonais ir juoda nugarėle. Viso per abi žūkles ištraukėm virš 30 ešeriokų. Manau rezultatas būtų kur kas geresnis jei kažkokią valtelę būtų įmanoma nusigabenti iki ten. Kaitri saulė vėl pargena mus namučio. Paliekame žuvis ramybėje ir leidžiam laiką besiilsėdami ir maudantis kas 5 minutes nuo karščio. Tad toks tas reportažėlis, kurio matau trumpu nepavadinsi, nes priblevyzgojau čia iki soties :twisted: .
Paskutinį kartą redagavo 1 Rapalas. Iš viso redaguota 10 kartus.
 #388324   Paulius#14
 10 Lie 2012 12:14
Sveiki, visi!
Negalėjau prieiti prie kompo pora saivaičių, tad neparašiau jokio straipsnio.

Rašysiu straipsnį apie praeito mėnesio žvejybą.

Žvejyba prie tvenkinio plūdine 06-22

Važiuoju prie ežero paplaukioti su draugais, spigina saulė, aš dairausi sukioju galvą nuo saulės spindulių ir akies krašteliu užmatau nemažą ežeriuką, galvoju , kad reikės vėliau užsukt ir pažiūrėti kas ten gyvena.
Ryte aitsikėlęs 7 valandą ryto minu dviratį prie tvenkinio. Važiuojant keliuku pamatau gražias pievas ir augalus:

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Kelias buvo šlapias po naktinio lietaus ir važiuot dviračiu beveik nėišėjo:

Paveikslėlis

Paveikslėlis

O štai ir ežeriukas :)

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Žvejojau prie šulinio kur žuvys gibo gan neblogai:

Paveikslėlis

Užsimetęs plūdę su musės lerva, laukiu kibimo, o jis tik pokšt po keliolikos sekundžių ir žuvis krante. Aukšlė!

Vėl metuosi ir matau vėl kibina masalą ;-var-var. ištraukiu dar vieną aukšlė.

Užsimetu ir laukiu dar vienos aukšlės pareinant, bet, kad žiuriu ešeriukas užkibo! ''plot

Bežvejojant ir ištraukiant kas kelias aukšles ir ešeriukus , pradeda kaitinti saulė:

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Dar po kelių aukšlių ešęrių kibimų, užkimba raudė ;uolrait , o vėliau dar pora!

Pažvejojęs dar valandžiukę keliauju namo, štai laimikiai:

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Visas žuveles, paleidžiu tegul auga :) :

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Buvo puiki žvejyba :)

Paveikslėlis

Iki pasimatymo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :grin:
 #388460   Airis
 10 Lie 2012 19:51
Atradau pamirsta karjeriuka. Per valandele 8 peiliukai. Reiskias atsigauna po isalimu.
Paskutinis egzempliorius vainikavo zvejyba. Labai pikts, ant 56 riggie
Paveikslėlis

Paveikslėlis
 #388513   SauliusM
 11 Lie 2012 08:45
lygiai tokio pat dydzio pries keleta savaiciu Gargzdu skaidriajam karjere man netgi didesni 70 ridza sege. :-D patinka jom ten ridzai. ir eseriokam patinka.
ai va, pagal foto data tai tas vyko birzelio 16 d.:

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

foto situ irgi nebuciau dejes, bet kad jau kalba taip pasisuko tai :oops:
cia tas betonas fone tai beje ta vieta kur gaisrininkai vandeni semia, jei kas zinot ta karjera.
 #388604   Edosius
 11 Lie 2012 14:33
Kruopščiai suruošti du įrankiai. Feederis „baltai“, Machas – „juodai“ žuvims gaudyti. Bandysim po darbo pasedėti šalia vandens kelias valandas, kurios pratiksi velniškai greitai..
Žiūrėk akimirką saulė „plikę“ kaitina, po pusvalandžio lietus smegenis praplauna, vėjas plaučius pravalo, o dundulis į žemę beldžiasi.. Nuostabūs vaizdai, graži aplinka, ir visa tai čia – liepos mėnesį Lietuvoje..
Pliumteli įvairiausių kvapų prisotinti pašaro rutuliai vandenin.. vienas, du trys.. Gana. Lauksim atkeliaujančio lyno...
Šėryklėlė lekia dešimt kartų ale į taip išpopuliarėjusį vadinamą „vieną tašką“.. Ten gi tikėsimės atkeliaujančio vakarienėi karšio...
Kukurūzas, kelios musės lervos paslepia aštrų kablį.. Švyst vandenin... Žiūrėk ir abi meškerės jau darbinėje būsenoje..
Ne Smetonos laikai dabar, tad žinodamas kad teks ilgokai laukti įsitaisai patogiai krėsle, gal net ir užsirūkai...
Vanduo pilnas gyvasties – vandens vorai, nematyti kirminai, gulbės, narai.. žiūrėk po pusvalanduko pasimato ir žuvies verčiami burbulai.. ATPLAUKĖ supranta žvejys!
Neužilgo ir feederis kratosi nuo alkanų ir sužverėjusių kuojų ar tai peršviečiamų plakių.. O kur tas ramus ir užtikrintas viršunėlės lingavimas ar tai plūdės niuksėjimas?
Tik apsikaustęs kantrybe Žvejys visa tai pamatys..
Pirmasis rimtesnis feederio linktelėjimas.. Pakirstas „eina“ šonan.. o pavargęs pasirodo visu gražumu, kad didesnis už petelnę.. Poto antras, trečias... Didesnis, mažesnis, šviesesnis, tamsesnis... Smagūs pasakyčiau ::liux
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Šokteli plūdė.. panirsta, iškyla, paraižo vandens paviršių „aštunkėmis“ ir nunyra gelmėn..
Vanduo užverda, valas žoles pjauna.. visokiausiais įmanomais vingiais iš gelmių pasirodo geltonu švarku apsirėdęs siluetas, o raudoni akių lešiai bei juoda lyg anglis uodega išduoda – taip, tai Jo Didenybe Lynas.. Ne vienas jis čia užsuko, o su keliais broliukais, kurie taip pat neatsispiria siūlomomis vakarinėmis vaišėmis..
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Vakarėja.. Laikas namolio... Baltieji plačiapečiai prieš raudonakius laimi 3:2.. Dar keletas žvejo nerealizuotų vienuolikos metrų baudinių lieka prisiminimuose surašytų juodai ant balto..
Iki kito "juodai balto" vakaro.. :/braj;
 #389180   Donis
 13 Lie 2012 14:50
Kazko syrit nesimiegojo,prabudau anksti,sedau risti musiu,bet ir muses nesiriso,nustumes viska i sona,susikroviau i tase brydkelnes,musiu dezutes,pasiemiau museline ir patraukiau link upelio...
Paveikslėlis
rytas pasitaike labai permainingas,tai saule,tai lietus,tai vel saule ir vle pila kaip is kibiro,bet tas kibimui itakos nedare,margiai smagiai ciupo siulomas museles ir mielai pozavo
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

zengdamas upeliu groziesi pasakiskais vaizdais,besikeiciancia gamta,pavalgai serbentu neislipes net is vandens,uzkandes vel pakovoji su upetakiu,argi gali buti nuostabiau :)
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

tuose dziunglynuose nustebino ir voratinkliu stiprumas,metant musele,sniuras liko kaboti ore,paciu mezgeju nemaciau,gal ir gerai,gal kokia nezinoma rusis :-D
Paveikslėlis

Paveikslėlis

smagiai praleistas rytas,viso pagauta astuoni ivairaus dydzio upetakiai,aplankytas dar vienas senas pazystamas upeliukas
Paveikslėlis

Paveikslėlis

kita ryta,kai nesimiegos vyksiu prie kito upoksnio,kuriu dar ne vienas,bet su kuriais butinai reikes pasilabinti,neprarasti rysio.
iki kitu kartu :/braj;
 #389363   shelwius
 14 Lie 2012 12:59
Truputį laiko turėjau, tai išlekiau prie savęs vobleriokų pamaudyt. Nors tikėjausi šapalą su meknaitę rast, bet tik vieną smagų stuktelėjimą turėjau ties žolių liniją ir tuom viskas baigės. Teko keist vietą ir bandyt rimtesnį žuvelioką kokį suerzint. Tam tikslui ir voblikus maudžiau didesnius- nuo 78mm iki 90mm. Bet tai kur tau, ignoras visiškas nuo salato ir lydžio, paguodė, gal kiek ir nustebino "mariakai", kurie godžiai tuos voblikus ryjo vos ne iš Nemuno vagos ;-)

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis
 #389369   WooHoo
 14 Lie 2012 13:55
Teko šią savaitę keletą dienelių pabūti prie Zalvės/Sartų. Spiningavom iš valties su varikliuku, tai patikrinom visas potencialias vietikes. Daugiausiai darbavomės Zalvėje, nes perplaukimas į Sartų ežerą šiek tiek sudėtingas ir su elektriniu varikliu Sartuose nebelabai.. Zalvėje, intensyviai pradirbom 3 dienas ir pavyko suvilioti tik 1 dėmesio vertą plėšrūnę. Priešinosi itin aktyviai, turbūt buvo iki šiol smagiausias traukimas su šiais metais įsigytu St. Croix LTWS66MLF2 Legend Tournament (iki ~11g) spiningėliu. Svėrė beveik 4 Kg:
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Kadangi 1 išvykos vakarienę buvo suplanuota maitintintis sugautais laimikiais, teko ją parsinešti namo, nes daugiau nieko valgomo pagauti nepavyko :) Kibo ant iki šiol neprakalbinto ZipBaits Rigge 90SP:
Paveikslėlis

Turiu pasakyti, kad nesitikėjau, jog pirma rimta lydeka taip nudroš jo dažus :)

Taigi praspiningavę beveik 3 dienas Zalvėje ir pagavę tik vieną Lydeką (aišku buvo dar gal kokių 10-15 sprindinių ešeriukų ir peiliukų), nusprendėme, kad čia nebeverta gaišti laiko.
Tiesa beplaukiodami aptikome ir tinklą, bet pabijojome traukti ir deginti, kad paskui pačių brakonieriais kas nepalaikytų :) Sakėme, kad gryže paskambinsim GA, nes buvom palikę telefonus, bet kol gryžom, tai pagalvojom, kad turbūt ten nieko neberas. Ką jūs tokiais atvejais darote?

Žodžiu arba Zalvės ežeras iššukuotas tinklais arba šiaip ten nebekimba - nusprendžiam pabandyti Sartus, ten, jau visai kita situacija, ir echalotas rodo gyvybę ir gyliai jau rimtesni (dažniausiai rodo ~ 8m, o žuvis ~4 m gylyje, didžiausias gylis buvo 22m :shock: ). Bandėm ir velkiauti ir šiaip mėtyti, bet nieko doro suvilioti nepavyko (buvo tik keli atsargūs bakstelėjimai). Tada brolio draugei, kuri buvo apginkluota UL spiningėliu ir mikroguminuku, visai prie kranto užkibo pirma jos gyvenime lydeka. Oj buvo juoko, kol ji ją nuvargino.. :-D Ištraukę pasvėrėm - 1,5 Kg, bet kaip pirma gyvenime ir ant UL, įspūdžiu buvo daugiau negu reikia. Pradėjo stipriai kepint saulė ir akumuliatorius eiti į pabaigą, tai nusprendėm traukti link namų. Supratę, kad akumuliatoriaus kelionei atgal nebeužteks, nusprendėm varikliui padėti irklais :) Taip ir gryžom, pakeliui dar pamikrinom keletą ešeriukų. Pasidariau išvadą, kad bent jau toje Sartų pusėje (prie Zalvės) be benzininio variklio nėra ką veikti.
 #389388   WooHoo
 14 Lie 2012 17:21
Šiaip nesiteisinu, bet šį kart parašysiu kodėl taip atrodo :)
Ji dar nemažą laiko tarpą buvo tampoma prikabinta prie valties tarp tokio sieto:
Paveikslėlis
Taigi sietas jai buvo ryškiai per mažas, vos pavyko ją į jį įgrūsti, tad ir liko tokia susisukus :) Dėl to taip ir atrodo nuotraukose - snukis nusisukęs į priekį, vizualiai trumpesnė. O šiaip svėrėm, ne iš akies čia svorį susigalvojau. Gal dar pridėčiau, kad ji atrodė neproporcingai stora, nors ir skrandyje nieko neradom.
Tai tiek.. ;-)
 #389439   shelwius
 15 Lie 2012 09:14
Vakar vakarop tikrinau Neries pakrantes. Gyvybės ženklų žuveliokai nenorėjo rodyt, bet atkaklumas savo padarė ir kažką radau vistiek ;-) Pirmoji žuvis- salatukas susigundė savadarbe vartikle :

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Gyvena jis toliau :gutgut :

http://www.youtube.com/watch?v=9I0i0RQiOiE&feature=plcp

Pakeitus dislokacijos vietą ir masalų arsenalą nuo vartiklių iki voblikų, pavyko dar sugundyt ir šamoką buožgalviuką :

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Dar pavyko porą mažiukų starkiokų tuo pačiu voblikų pajamt, bet dėl jų dydžio ir nepatogumo fotiką traukt įsibridus, jų nepamatysit :-D Beje, šamukas taipogi gyvena toliau ;-)
 #389448   EDVD
 15 Lie 2012 10:04
Vakar vakare po darbų, pavalgius, nugalėjus sukilusį tinginį ~18h atsidūriau su žmona prie Karvio ežero. Pasiruošimas ilgai netruko, iš seniau turėjau indelį dzikiukų, indelį kukurūzų ir poką Žvejo tako Karšis. Apie rezultatus trumpai: sportavau su pikeriu su sprindinėm kuojytėm ir vienas karšiukas 400g iki 21h. Gal ir visai nebūčiau čia nieko rašęs ir pasakojęs jei ne šis veikėjas:
Paveikslėlis

Prisistatė jis jau po 5min, dar kraunantis daiktus. Matosi, kad prie žmonių pripratęs ir trinasi aplink kojas, kad tik su juo kas pažaistų. O jei niekas nežaidžia su juo, tai jis žaidžia su visais :lol: Reikia kuoliuką įsmeigti, tai tas iškart prišoką žiūri kas čia ką daro. Atsidariau kukurūzus, tas iškart pripuolęs pradeda lakti-ėsti kukurūzus :twisted: Juos paslėpus pašaro kibire - jį iš kibiro reikia krapštyti. Na nieko užsimečiau, atsisėdau ir jaučiu, kaip kažkas bando lipti kelnėm :shock: Trumpam pavyko atsikratyti mažojo teroristo numetus jam mažą kuojytę, nes atsibodo žiūrėti, kaip jis aplink tave varlę pasigavęs tampo :lol: Vėliau ištraukus karšiuką, kuris beje didesnis už jį buvo, tas niekaip nenorėjo leisti man ištraukti kabliuko, kurį bandžiau iš giliai iškrapštyti pasidėjęs žuvį ant žemės, ir įkando man į pirštą :-ug Tai gal tiek įspūdžių iš vakarykštės trumpos žvejybos. Kadangi nieko panašaus į kompaniją karšiukui neištraukiau, tai visos žuvys plaukioja toliau. Išskyrus kurią surijo besotis :gutgut
 #389454   marenas
 15 Lie 2012 10:29
cia mano vakarikstis laimikis,teneni,nekas bet kaip vasara normalei vis ne atsosas,iki pietu,jai iki vakaro tikiu kad butu daugiau,lydekiukstis,keli eserei,atsargiu isejimu lidekiuksciu dar buvo bet persigalvodavo.Paveikslėlis
upload photo
 #389485   cyma
 15 Lie 2012 15:41
Sveiki, bestarkiaujant Kauno mariose, pagerinau asmeninį "aukšlės" rekordą. Penktadienio vėlus vakaras, Reins'o guma, 14g galvakablis, lengvas džiginis kotukas. Žuvies likimas - suvalgyta :oops: :-D Dar buvo ištraukti aštuoni starkėcai, iš kurių trys paimti (du ant legalumo ribos, vienas liko be žiaunos :oops: )

PaveikslėlisPaveikslėlis

PaveikslėlisPaveikslėlis
 #389870   Vitolis
 16 Lie 2012 21:41
Bandžiau nužudyt Ešeriecų keletą. Pavyko tik penketas. Bet visi kai viens. Ir visi tik ant šio gražuoliuko. Kiti masalai tylėjo. Net ir smirdukais nesidomėjo :-D
Paveikslėlis
hosting images
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 18
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė