Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #395492   Domas
 11 Rgp 2012 12:09
Kipas rašė:Speju kad metis tau kaspinus sita rituke su 0,08
O kas tai įtakoja? Ir jei mėtys kaspinus su 0.08, tai kokį rekomenduotumėt?
 #395496   Tadunce
 11 Rgp 2012 12:55
Daugiausiai tai ritė įtakoja.
Su plonais ir minkštais pintukais tvarkosi truputi aukštesnės klasės ritukės..
Įtariu, kad bent porą šimtukų reikės surast ritei, kad turėtum mažiau bėdų.

500, manau, kad mažoka, atsibos sukt taip greit ją, jei kur įlysi upelyje traukdamas su srove masalą
 #395503   Domas
 11 Rgp 2012 13:08
Tadunce rašė:Daugiausiai tai ritė įtakoja.
Su plonais ir minkštais pintukais tvarkosi truputi aukštesnės klasės ritukės..
Įtariu, kad bent porą šimtukų reikės surast ritei, kad turėtum mažiau bėdų.

500, manau, kad mažoka, atsibos sukt taip greit ją, jei kur įlysi upelyje traukdamas su srove masalą
Tai kad perdavimo santykis žiūriu visų dydžių vienodas...
Gal konkrečiau ką iš ričių rekomenduotumėte ir kokio maždaug dydžio reikėtų orientuotis?
 #395505   Tadunce
 11 Rgp 2012 13:12
O suvyniojamo valo ilgis skiriasi.

Dydis geriau didesnis, bet neperžengiant svorio.
Galima ir 2500 dydžio neperžengt UL svorio, bet pagal žiūrimus įrankius suprantu, kad biudžetas ne tas.
Pas mane pirmoji ul buvo shimano exage FC. 1000 dydis. Dar guli stalčiuj.
Su .148 pontoon exteer'u atgaudžiau apie pusmetį, tai didelių bėdu nebuvo su ja.
Aišku, kilpų buvo viena kita, bet ne siaubas.
Ir tos dažniausiai patvičinint voblikus, traukiant greičiau prieš srovę, kai tik užmeti ir pradedi vynioti valą laisvą. Sukloja negražiai, o po to kuriuo nors metimu kilpas numeta.
 #395507   Vegys
 11 Rgp 2012 13:15
Domas rašė:Tai kad perdavimo santykis žiūriu visų dydžių vienodas...
Tikriausiai, būgnelio storis skiriasi. Ale šį kart - nedaug. Valo suvyniojimas 53 cm vs 57 cm. Svoris irgi ne daug kuom skiriasi.
 #395511   SauliusM
 11 Rgp 2012 13:31
Domas rašė:...galvoju kažką iš 0.08 pintų valų..
tokio storio pintu valu nebuna. buna tik nesaziningi pardavejai, kurie vejus ant ipakavimu raso ir zmones durnina.
 #395514   Domas
 11 Rgp 2012 13:53
Tadunce rašė: Dydis geriau didesnis, bet neperžengiant svorio.
Galima ir 2500 dydžio neperžengt UL svorio, bet pagal žiūrimus įrankius suprantu, kad biudžetas ne tas.
Na aš suprantu kad čia šitam forume daugiausiai turtingieji plaukioja, kurie gali sau leisti įsigyti brangesnius įrankius, bet leiskit ir varguoliam pažvejot :) Nenoriu išleist daugiau 150-170Lt ritei, ir žiūriu kad svoris būtų iki 200g. Iki šiol maniau kad Mitchell ritės pagal savo kainą tikrai neblogos (ant medium spiningo kokius 3 metus naudoju Mitchell 308X Gold, tai bėdų neturiu, na gal ir buvo per tą laiką porą kartų susivėlus..), na bet jei išbandėt šį Avocet Gold modelį ir sakot kad tikrai kaspinus mėto, tai gal kažką kito reikės paieškot...
SauliusM rašė: tokio storio pintu valu nebuna. buna tik nesaziningi pardavejai, kurie vejus ant ipakavimu raso ir zmones durnina.
Taip, skaičiau nemažai apie tuos storių interpretavimus, girdėjau apie šitą reiškinį :) Bet pagal kažkokį storio kriterijų vistiek valą reikia nusipirkt (nesvarbu kad jis dvigbai pagražintas).
Čia kitam forume prisiskaičiau, kad daugelio UL'ininkų favoritas "Sasame Samuline" pintas valas, bet kad niekur aš tokio nematau pirkt..
 #395516   Tadunce
 11 Rgp 2012 13:59
Jei kokį kietą dratą naudojai ant medium spiningo, plius gaudei gumom, arba mesk - trauk principu voblikais, tai nesistebiu, kad nemėtė barzdų.

Bijau Tave nuliūdinti, bet už 170lt vargiai rasi naują, besitvarkančia su minkštu plonu pintuku ir į 200g telpančią ritę.

Tokiu atveju siūlau pažiūrėti į skelbimus, gal kokia pusėtina išlys..
Nesiūlau jokių biomasterių, fuegų ar pan..
Galima ir už padorią kainą rasti pusėtiną ritę
 #395520   Domas
 11 Rgp 2012 14:14
Tadunce rašė:Jei kokį kietą dratą naudojai ant medium spiningo, plius gaudei gumom, arba mesk - trauk principu voblikais, tai nesistebiu, kad nemėtė barzdų.

Bijau Tave nuliūdinti, bet už 170lt vargiai rasi naują, besitvarkančia su minkštu plonu pintuku ir į 200g telpančią ritę.

Tokiu atveju siūlau pažiūrėti į skelbimus, gal kokia pusėtina išlys..
Nesiūlau jokių biomasterių, fuegų ar pan..
Galima ir už padorią kainą rasti pusėtiną ritę
Naudoju dabar Sufix "0.13" pintą (vyniojamą pirkau, tai dabar modelio nepamenu), ir daugiau vobleriais nei gumom gaudžiau, ir tikrai ne mesk-trauk... Nu bet nesvarbu, turbūt aš laimės kūdikis :)

O jei už 170lt nieko gero neišeina, gal kažką konkretaus kad ir šiek tiek brangesnio galėtumėt parekomenduot? (dar du atrinkti variantai iki 200g: Abu Garcia Citrus (192g) ir Abu Garcia Cardinal 100Ui (šita tik 178g), bet vėlgi, apie jas nieko nežinau..)

Kitas variantas, kad nesiveltų, kaip suprantu naudot šiek tiek storesnį pintuką?
 #395524   SauliusM
 11 Rgp 2012 14:37
Domas rašė: Taip, skaičiau nemažai apie tuos storių interpretavimus, girdėjau apie šitą reiškinį :) Bet pagal kažkokį storio kriterijų vistiek valą reikia nusipirkt (nesvarbu kad jis dvigbai pagražintas).
o kodel nepirkt tu gamintoju kurie raso teisybe?
Domas rašė: Čia kitam forume prisiskaičiau, kad daugelio UL'ininkų favoritas "Sasame Samuline" pintas valas, bet kad niekur aš tokio nematau pirkt..
kas cia visiem per zajobas su tuo sasame sia savaite uzejo keliuose forumuose... nu jis gal ir buvo geras valas pries desimt metu, kai geresniu nebuvo... bet siandien... yra zymiai geresniu valu manau. kad ir tas pats pontoon 21 exteer jei jau pinigus taupyt. beje, ploniausias 0.128 storio... nes teisybe uzrasyta... ir pigesnis dar uz sasame...
 #395525   Kipas
 11 Rgp 2012 14:47
SauliusM rašė:
Domas rašė:...galvoju kažką iš 0.08 pintų valų..
tokio storio pintu valu nebuna. buna tik nesaziningi pardavejai, kurie vejus ant ipakavimu raso ir zmones durnina.
Gal geriau reiktu sakit kad vieni daugiau kiti maziau meluoja nes dabar idomumo delei primeciau 0,19 power pro super8slick ir senesni modeli power pro 0,10 tai tikrai akyvaizdzei matosi tie skirtumai....tai nezinau ar cia tas storesnis paplonintas ant etiketes ar tas plonesnis arciau realibes :shock:
 #395527   Domas
 11 Rgp 2012 14:49
SauliusM rašė:
Domas rašė: Taip, skaičiau nemažai apie tuos storių interpretavimus, girdėjau apie šitą reiškinį :) Bet pagal kažkokį storio kriterijų vistiek valą reikia nusipirkt (nesvarbu kad jis dvigbai pagražintas).
o kodel nepirkt tu gamintoju kurie raso teisybe?
Domas rašė: Čia kitam forume prisiskaičiau, kad daugelio UL'ininkų favoritas "Sasame Samuline" pintas valas, bet kad niekur aš tokio nematau pirkt..
kas cia visiem per zajobas su tuo sasame sia savaite uzejo keliuose forumuose... nu jis gal ir buvo geras valas pries desimt metu, kai geresniu nebuvo... bet siandien... yra zymiai geresniu valu manau. kad ir tas pats pontoon 21 exteer jei jau pinigus taupyt. beje, ploniausias 0.128 storio... nes teisybe uzrasyta... ir pigesnis dar uz sasame...
Tai žinoma kad pirkt tuos kur rašo teisybę, tik reikia juos žinot, ko aš čia ir atėjau :)
Dėl Samuline, čia tik paminėjau nes daug kas gyrė - nežinojau kad jis toks senas. Dėkui už rekomendaciją, paieškosiu Pontoon'o 21 Exteer. Blin, kaip sunku žvejui mėgėjui susiorientuot... :) Prisiskaitai šen bei ten, o paskui galvok kur geras, o kur melas... Kokios dar nuomonės apie Berkley Fireline ir PowerPro valus?
 #395529   Kipas
 11 Rgp 2012 15:03
Fireline kiek zinau megsta pameluot...powerpro bent jau as tikiu kad prie sazinigesniu.
 #395533   HazeNN
 11 Rgp 2012 16:04
uz 200lt yra tu riteliu normaliu pvz Abu Garcia Ora SX (biski virs 200gr bet nedaug) arba Mitchell Mag Premier (1000 modelis nei 200gr nesveria) spiningavimas elte joms dabar nuolaidos :) as su 0.10 pintuku ir shimano catana rite gaudau ir dar nei vienos barzdos neturejau :D o pievas visokias dirbuos :D

o del pintu valu visi gamintojai tiek power pro,berkley,sufix ir visi kiti peza nesamone su tais diametrais nelabai as ir bekreipiu demesi nafik gincitys ? vistiek neispresit problemos. tam ul man rodos tinka betkoks zinomesnio gamintojo 0.06-0.10m valas! toki ir pasijami ir nesuki sau galvos.
 #395534   Domas
 11 Rgp 2012 16:28
HazeNN rašė:uz 200lt yra tu riteliu normaliu pvz Abu Garcia Ora SX (biski virs 200gr bet nedaug) arba Mitchell Mag Premier (1000 modelis nei 200gr nesveria) spiningavimas elte joms dabar nuolaidos :) as su 0.10 pintuku ir shimano catana rite gaudau ir dar nei vienos barzdos neturejau :D o pievas visokias dirbuos :D

o del pintu valu visi gamintojai tiek power pro,berkley,sufix ir visi kiti peza nesamone su tais diametrais nelabai as ir bekreipiu demesi nafik gincitys ? vistiek neispresit problemos. tam ul man rodos tinka betkoks zinomesnio gamintojo 0.06-0.10m valas! toki ir pasijami ir nesuki sau galvos.
O! ta Mitchel Mag Premier sudomino, ~180 Lt ir svoris tik 192g, kažkaip ir pražiūrėjęs aš ją buvau.. :) Dėkui už rekomendaciją, jei tikrai nebloga ritelė tai manau reiks ją ir griebt :)
Dėl valų tai aš jau irgi iš nevilties taip pat kaip ir tu pradėjau galvot - imt kuo plonesnį, geriau žiūrėt į laikomą svorį (nors irgi kas ten žino ką rašo), nei į diametrą... Nes čia to tikrojo storumo nesužinosi, nepasinėrus į kiekvieno gamintojo "tyrinėjimus"...
 #395535   Marius1
 11 Rgp 2012 16:42
Sukiojau abi ,orras sx ir Mitchell mag premier. Orra man labiau patiko, pats darbas švelnesnis pasirodė, ir jėgos rezervas didesnis. Ta michell tokia pampersinė man pasirodė
 #395536   HazeNN
 11 Rgp 2012 16:58
matai mitchello sita labai islengvinta tai po kitu ir atrodo kad pampersas :D bet manau kad nebloga o ypac ul spiningeliui.
 #395538   SauliusM
 11 Rgp 2012 17:14
Kipas rašė:Fireline kiek zinau megsta pameluot...powerpro bent jau as tikiu kad prie sazinigesniu.
i filereline, powerpro, spiderwire ir visu kitu pintalu kuriuos gali nusipirkt Cabelase uz kelis ar keliolika doleriu uzrasus as net neziuriu, nu nes ten visiski vejai surasyti. tuos valus gali rinktis nebent is akies, kad va mazdaug tokio storio tinka...
 #395539   SauliusM
 11 Rgp 2012 17:19
Domas rašė: Prisiskaitai šen bei ten, o paskui galvok kur geras, o kur melas...

maziau skaityt, daugiau zvejot reik ir atsirinksi kas yra kas pats
Domas rašė: Kokios dar nuomonės apie Berkley Fireline ir PowerPro valus?
jei fireline braid tai toks varguoliskas bet visai naudojamas astuongyslis. o powerpro tai visiskai varguoliskas valas, bet jei litu neturi, tai galima juo visai normaliai naudotis. nors man gal spiderwire stealth labiau uz power pro patinka. nors aisku ir power pro ir stealth kainuoja plius minus ta pati ir yra panasus labai naudojime.
 #395541   Marius1
 11 Rgp 2012 17:23
HazeNN rašė:matai mitchello sita labai islengvinta tai po kitu ir atrodo kad pampersas :D bet manau kad nebloga o ypac ul spiningeliui.
Nu, bet gi žmogus nori dar ir šapalus gaudyt, o tai greičiausiai vyks esant vienokiai ar kitokiai srovei. Štai kodėl Orra šiame reikale pranašesnė man pasirodė, nu ir kaip minėjau sukasi ji kažkaip sklandžiau
 #395546   alkanas
 11 Rgp 2012 18:35
labai idomu butu kad kas pamatuotu potuna21 ta 0,kiek ten nepamenu ir 0,kazkiek sasame samuline , na zodziu paziuret realiai kuris storesnis kuris plonesnis, neziurint i deklaruojama uzrasa, bet realiai kuris pagaminamas plonesnis
 #395550   gintars
 11 Rgp 2012 19:13
Buvau kazkada pasiules ismatuoti realius valu diametrus (ant porimcio mikroskopo su mikrometrine liniuote), tik kad neatsirado norinciu pasidalinti keliu centimetru ilgio valo gabaliukais, o paciam vaiksciot po parduotuves ir prasinet atsipjaut valo kazkaip nesinori...
 #395561   SauliusM
 11 Rgp 2012 20:12
alkanas rašė:labai idomu butu kad kas pamatuotu potuna21 ta 0,kiek ten nepamenu ir 0,kazkiek sasame samuline , na zodziu paziuret realiai kuris storesnis kuris plonesnis, neziurint i deklaruojama uzrasa, bet realiai kuris pagaminamas plonesnis
pontoonas yra tas pats YGK valas. gytis kazkada kiso po mikroskopu, tai kas uzrasyta, tai taip ir yra. nemanau kad YGK butu leide pontoonui terst savo varda ir rasyt neteisybe. o samuline nematavau, bet sudejus pati ploniausia 0.04 berods ar koks ten su ploniausiu pontoon exteer 0,128 tai vizualiai sasame plonesnis neatrodo. gal net storesnis.
 #395575   HIPIS
 11 Rgp 2012 21:48
Prie UL..pintukas, visiskai ner butinas...
Aisku, cia skonio reikalas, bet mono 14-16..bus ;uolrait
 #395579   gdeivis
 11 Rgp 2012 22:15
SauliusM rašė:
Domas rašė: Kokios dar nuomonės apie Berkley Fireline ir PowerPro valus?
jei fireline braid tai toks varguoliskas bet visai naudojamas astuongyslis. o powerpro tai visiskai varguoliskas valas, bet jei litu neturi, tai galima juo visai normaliai naudotis. nors man gal spiderwire stealth labiau uz power pro patinka. nors aisku ir power pro ir stealth kainuoja plius minus ta pati ir yra panasus labai naudojime.
Spiderwire stealth 6 lb valas (tipo 0.10 mm) patiko labiau uz PP 0.10 - toks minkstesnis, svelnesnis ir net zolytes su juo galima lengvai paraveti. Nors PP stipresnis, bet ir kietesnis. Spideri geriau is ebay siustis - 274 m kainuos maziau 100 LT:
http://www.ebay.co.uk/itm/Spiderwire-St ... 3cc95a0662
 #395581   SauliusM
 11 Rgp 2012 22:23
as is cabelas ir spider ir power pro ir fireline per ispardavimus siunciuos. gaunasi spule 10 baksu kazkas. kartais dar pigiau. nu per kaledas arba per amerikoniska nepriklausomybes diena (liepos 4) tokie stebuklai dazniausiai buna.
 #395588   alkanas
 12 Rgp 2012 02:59
SauliusM rašė: pontoonas yra tas pats YGK valas. gytis kazkada kiso po mikroskopu, tai kas uzrasyta, tai taip ir yra. nemanau kad YGK butu leide pontoonui terst savo varda ir rasyt neteisybe. o samuline nematavau, bet sudejus pati ploniausia 0.04 berods ar koks ten su ploniausiu pontoon exteer 0,128 tai vizualiai sasame plonesnis neatrodo. gal net storesnis.
cia matyt ant kiek kieno zvairos akys, arba valo net nemate, nes mano akys rode, jog sasamas plonesnis ir minkstesnis. tiesa sakant, blogai jog pontuno pavadinimo kuri lyginau nepamenu ar ten extreme ar extere, bet buvo pateikti tiek tas tiek kitas, tik tiek kad kazkuris is ju buvo tas0,14 su kazkiek. kuris geresnis nesiginciju net ;uolrait tuoj vaziuoju zvejot, o jus galesit ir toliau sprest globalines temas gvildent :lol:
 #395597   SauliusM
 12 Rgp 2012 08:07
alkanas rašė:...buvo tas0,14 su kazkiek..
*BLYN* nu... taigi rasiau kad 0,128... gal baik cia protingesni uz visus likusius vaizduot...
  • 1
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 172
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė