Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #395100   TukasVS
 09 Rgp 2012 14:03
Gal kas pasiūlytumėte kokį kotelį nusipirkti? Žiūriu į nebrangius, tiesiog, kad malonu būtų traukti žuvį, tiksliau sakant jausti jos spurdėjimą. :grin:

Iki dabar vietoj feederio/dugninės naudojau kažkokį šluotkotį, kurį kažkada naudojau žvejybai jūroje, taigi kai parsitempi kokį karšį jis jau būna leisgyvis, o jausmas toks lyg temptum žolių kuokštą, spurdėjimo 0.
Taigi manau net ir ekonominės klasės feederiukas patenkintų mano lūkeščius, bet aišku norisi kuo minkštesnio ir su užmetimu iki kokių bent ~80-100g, nors realiai nžn kiek ir kur pakanka... :)
 #395108   kamstis
 09 Rgp 2012 15:30
TukasVS rašė:Gal kas pasiūlytumėte kokį kotelį nusipirkti? Žiūriu į nebrangius, tiesiog, kad malonu būtų traukti žuvį, tiksliau sakant jausti jos spurdėjimą. :grin:

Iki dabar vietoj feederio/dugninės naudojau kažkokį šluotkotį, kurį kažkada naudojau žvejybai jūroje, taigi kai parsitempi kokį karšį jis jau būna leisgyvis, o jausmas toks lyg temptum žolių kuokštą, spurdėjimo 0.
Taigi manau net ir ekonominės klasės feederiukas patenkintų mano lūkeščius, bet aišku norisi kuo minkštesnio ir su užmetimu iki kokių bent ~80-100g, nors realiai nžn kiek ir kur pakanka... :)
Paziurek skelbimuose,Edmis,parduoda Mistral fyderiuka,kaina nebloga,jei dar paderintum,geras variantas gautusi.
 #395110   kamstis
 09 Rgp 2012 15:33
vyrgaz rašė:Kas tas yra pavasariop? Paskutinį kartą žvejojau gegužės pradžioj per 1 fydercupo turą, su pintu..Ir nieko..
Prisipazink,nesi daug gaudes upeje,o jei dar prie kylancio vandens,nereikia ir pavasario.Su pintuku didelis vargas,aplamai su fyderiu vargas,jei mazi ziedeliai.
 #395326   Antas
 10 Rgp 2012 14:09
TukasVS rašė:Gal kas pasiūlytumėte kokį kotelį nusipirkti? Žiūriu į nebrangius, tiesiog, kad malonu būtų traukti žuvį, tiksliau sakant jausti jos spurdėjimą. :grin:

tu dar kaina parasyk (kiek max gali isleisti). Be to shimano akcija vyksta
 #395330   TukasVS
 10 Rgp 2012 14:28
Sunku pasakyt su tuo išleidimu, norisi kuo pigiau, kadangi kaip ir sakiau, man kažko stebuklingo nereikia, svarbu, kad smagu traukti būtų ir tiek... :) Manau su geru kotu didesnės žuvys nekimba... O dažnai net atvirkščiai būna. :lol:
 #395336   mantucha
 10 Rgp 2012 15:57
20? 50? 100? :D Yra skelbimu lenta pilna tu kotu, manau jei pigu pirksi jau i jokį minkstuma kietuma (kiekvienam skirtingai norisi) prasmes ziuret nėra :) Nusipirksi pigiausia sakysi ple gaidis tas feederis, eisiu spinigaut, tad realiai pajaust kas tas yr, reikia arba pasiskolint ir nesulaužyt arba pirkti puse bieso feederiuką 100-150~ LTL ir matysi kas kaip, niekas tau nepasakys pirk uz 50 LTL šitą kotą nes jis žiauriai geras, nes taip nebūna :) Nori pajaust feeder'io zvejybos malonumus - sąlygas išvardinau aukščiau :) Be to ne vien nuo koto viskas priklauso.. Valas, ritė ir t.t. viskas įeina į koto darbą, na supratai manau :)
 #395894   Antas
 13 Rgp 2012 09:04
TukasVS rašė:Na jeigu už 100-150 galima nusipirkti vidutinį kotą, tai tuomet kaina labai gera. Maniau, kad feederių kaina gali būt panaši į spiningų, todėl ir minėjau, kad ieškau nebrangaus... :)
eik kur prekiauja shimano kotais, gal dar akcija nesibaige, va tau nuoroda iki 100g http://www.zuklys.lt/index.php?page=cat ... tegory=560, http://www.zuklys.lt/index.php?page=cat ... tegory=559, kaina tavo ribas atitinka, istirkuju geriau bus nei pirksi kazka uz ta pacia suma.
 #395974   mantucha
 13 Rgp 2012 13:32
baikalasz rašė:koki vala naudoti gaudant dugnine karsius ? kokio storio pavadeliai ?
Jei niekad nezvejojes dugnine gal pradziai uzsidek 0.2-0.25 storio pagrindi mono vala o pavadelius jau priklauso kokia zuvi ketini gaudyti, bet manau ploninti iki 0.14~ pats tas butu (manau labai gerai tinka dugninei) tai valas turetu buti geresnis (brangesnis siek tiek) nes nepesi keitalioti kabliuku jei valas bus nekokybiskas. O kabliukas irgi priklauso kokie zuveliokai kabinesis, jei desi didesni, gal nepasikirs, tada jau mazint reiktu, tai pradek nuo kokio 10 numeriuko kabliu :)
 #396017   mantucha
 13 Rgp 2012 17:16
pensininkas rašė:pavadeliui turbut nieko geriau nerasi, kaip strofta 0,12-0,14.
kiek skaičiau jis kietokas (netamprus) yra, nebuna "takšt" jei pagrindinis valas dar pintas? Na nebent sistemėlė su mono biški storesniu/minkštesniu valu padaryta, tai gal ir nieko.
 #396026   RoBass
 13 Rgp 2012 17:49
mantucha rašė:
kiek skaičiau jis kietokas (netamprus) yra, nebuna "takšt" jei pagrindinis valas dar pintas? Na nebent sistemėlė su mono biški storesniu/minkštesniu valu padaryta, tai gal ir nieko.
STROFT: GTM-minkstas ir tamprokas (zinoma, yra ir minkstesniu...), ABR-kietas ir netamprus (bet jo nesu mates po 25m, gal todel, kad ir nelabai tinka pavadeliams...)
 #396503   Guru
 14 Rgp 2012 21:59
naudoju 0,12 Owner pavadelinį, ne ką prasčiau, man patiko
 #396575   Ramekas
 15 Rgp 2012 12:05
Sveiki. turiu toki klausimeli, cia daugiau usoriu ir vegeliu gaudytojams upese. Iki siu metu usorius gaudydavau karpiniais kotais, bet kaip isigijau kelis feederius karsiams ir kitai taikiai zuviai, man net nesinori usoriu gaudyti karpiniais kotais, galvo apie 150g ismetimo pora feederiu vient tik nemunui gaudyti usorius ir vegeles, svareliai 80-120g. Tad klausimas butu toks, kaip su usoriu pakirtimu ir jo valdymu srovej, nes usoriaus lupa yra ziauriai stora ir ja prakirsti kabliu reikia daugiau smarves nei koki karsi ar kuoja, plius didesne srove, vala isnesa lanku, zuvis megsta uzvesti uz akmenu ir visa laika pakirsta rauna pries srove. Verta butu isigyti pora 3.60 -3.90m 150g feederiu ar vis tik pasilikti prie karpiniu kotu, nors man jau nelabai kyla ranka su tais kuolais zvejoti.
 #396577   Sokratas
 15 Rgp 2012 12:16
Tironas rašė:
hamis rašė:Kol kas uz preston reflo nieko geriau dar neradau. Tamprus, gerai amortizuoja. Man 0.13 visiems gyvenimo atvejams.
gal blogai ieskojai? :)
pabandyk sita
http://www.flyfishingstore.eu/index.php ... 36&lang=en

kalba buvo apie mono pavadėlinius valus, o čia-pintukas. ar negerai aš supratau?
 #396746   Sokratas
 16 Rgp 2012 06:59
jo, kaina tai skirias, ir stipriai skirias, vos ne 4 kartus: Preston už 100 metrų 22 lt, o Tirono siųlomas 50 metrų- 39 lt

Tik to Preston atsiuntimas dar kainuos, o gal pas mum jo būna?
 #396770   Skridžas
 16 Rgp 2012 08:48
CLARUSO FEEDER monovlas minusas yra labai jau atminties turi,blin per ta jo atminti susigarbanojia ir ant viršunės užsimet momentalai vakar per marytės plauka 2 kartus vos nesufisau virsunės kuria tik ka prisilifavau :neutral:

Gal kas gali rekomenduoti fideriui mono vala?
 #396786   Sokratas
 16 Rgp 2012 09:33
Skridžas rašė:CLARUSO FEEDER monovlas minusas yra labai jau atminties turi,blin per ta jo atminti susigarbanojia ir ant viršunės užsimet momentalai vakar per marytės plauka 2 kartus vos nesufisau virsunės kuria tik ka prisilifavau :neutral:

lyg sakei, kad su mono nebežvejosi?
 #396787   renaldas
 16 Rgp 2012 09:38
Skridžas rašė:CLARUSO FEEDER monovlas minusas yra labai jau atminties turi,blin per ta jo atminti susigarbanojia ir ant viršunės užsimet momentalai vakar per marytės plauka 2 kartus vos nesufisau virsunės kuria tik ka prisilifavau :neutral:

Pamegink Ownerio, naudoju 0.2, kolkas nieko blogo negaliu pasakyts
 #396791   Skridžas
 16 Rgp 2012 09:49
Kad ovneris geras jau vakar isitikinau nes truko tas clarusas o ownerio pvadėlis atlaikė.
bobis rašė:lyg sakei, kad su mono nebežvejosi?
Kaip tai susiję su mano klausimu ir kada aš sakau kad nežvejosiu,jeigu aš tik dabar 3 karta ževjojiu :roll:
  • 1
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė