Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #385309   Vitolis
 27 Bir 2012 16:58
HIPIS rašė:Pasistojo klausimas, gal padetumet..
Nes nerandu info... :ks>
Kuo skirias..
HONDA BF2.3DK2 SCHU
HONDA BF2.3 D6SCHU

Blin info reik ant smugio '''bum ..nes pats pardavejas nezino..o uzsakymas jau sendien..
As buvau jau apsirinkes..BF2.3 D6SCHU..visa info susikrapstes..o cia va islindo nauja koduote, kad ko nepriburciau, nes gyvai paciupinet ner galimybes..

Zodziu HELP :!: ..
BF 2,3 DK2 SCHU Naujas modekis 2012 m.
http://moskva.msk.slando.ru/obyavlenie/ ... 4uPI1.html
 #385348   HIPIS
 27 Bir 2012 18:55
Dekui vitol..bet as jau rusus buvau perkrates, nuo iki...
Kaskaip i kelinta diena isejo susiskambint su lietuvos HONDA atstovais..
Tai tu raideliu kombinacijos pakeitimas, ju zodzeis, tai variklio spalvos-atspalvio pakeitimas :lol:
Zodziu jis jau ryt ar poryt bus pas mane, priklauso kaip siuntu tarnyba dirbs..
Su nuolaida visai neblogai gavos..

Seip keliose vietose uzejau jog glusas jo 2012 patobulintas, na tai tikrai blogiau nebus..
 #386194   egiosa
 01 Lie 2012 19:24
Sveiki,

Gal žinot ar bandėt tų Neptune karbus valyt. Pas mane 5 Hp. Kokia ten to valymo procedūra. Bijau kišt savo atgrubnagius biški. Kartais vedas iš kokio 4-5 karto, tai norėčiau praplaut tą karbą dėl įdomumo. Šiaip kokia 15-20 val praplaukiojau su juo, viskas kol kas neblogai, ekonomija džiugina.

kaspysius rašė:
Mindaugasm rašė:
egiosa rašė:Nupirkau iš Vikingo 5 Hp varikliuką Neptune. Pirmasis bus mano. Turėjau biski reikalų, kol užvedžiau. Pasirodo tie pardavėjai neįdėjo stop rakto. Kol nusileidęs gesinimo mygt ukas - vesk nors iki apsikakojimo. Aš, žioplys šito nežinojau. Variklis pigus, lyg ir veikia viskas, tačiau įdomu, kad Vikingas, turėdamas visokius ISO standartus, pirkėjui neduoda lietuviškos instrukcijos, detalių, kaip stop raktas neduoda irgi. Mat variklį man siuntė į Klaipėdą, tai vietoje pasikolioti neišėjo.

Na nusipirkai tai gerai , bet atsimink , kad jie turi elektronikos problemu ir jos pasireiskia taip , paluki plauki kokius 5 km is p....st uzgesta , tada daryk beleka nuzkursi , jei pora valandu nieko nedarysi su tuo varykliu , tai tada uzsikurs. Jau nekarta teko uksiruoti draugus , jie nusipirke Neptunus is to Vikingo. Dar nematei , tie neptunai ten atsirado pries pusantru metu ir buvo uzklijuoti lipdukai ryskus su uzrasu DEFEKT

Atu bent kaskiek supranti apie tu varikliu sandara kokia tau elektronika cia bloga? issivalo karbus tegu susireguliouja laisvas apsukas ir misini ir viskas ten gerai neskleiskit cia ereziju su ta elektronika.
 #386205   Andrius0522
 01 Lie 2012 19:50
neprakaituok sunau!!!kalbejau pries kelias su zmogum is Vln,sako kiek beziutrejau as jy kiek bemylejau tik metus man islaike!!!krc gaidys tie varikliai...
 #386229   marenas
 01 Lie 2012 20:42
seip merkuriu 2,5 varau jokiu problemu,nereik nei degimo reguliot nei karbo valyt, tai reiskia vikinge viskas bruokuota ,neveltui be pakuociu pardavinieja,patc zadejau pirkt,geriau parsuna nes duoda 2m garantija
 #386230   upa
 01 Lie 2012 20:44
a kap tos Hondos 2,3 eksplotacijoj ?

:ruko
 #387623   HIPIS
 06 Lie 2012 09:23
Klausimelis..
Naujas variklis..jame tepalo ner visai ar vizgi kojoi yra... o varikli nera..
Cia kaip eina is gamintojo.. :?:
As instrukcijoi to neradau, tik radau jog pries ekspluotacija reik uzpildyt varikli tepalu..
 #387651   HIPIS
 06 Lie 2012 13:48
As irgi taip supratau, dekui..
 #395477   egiosa
 11 Rgp 2012 09:36
Lekia tas mano Neptunas, tempia kaip arklys. Tik kartais vedasi tik iš 4-5 kartų. Daugiau jokių bėdų.
 #395547   Kleckas1978
 11 Rgp 2012 18:38
nereikia ten karbo valyti - reiks valyti tada kai nedirbs ant laisvu ar gazo nebepriims
O kad vedasi is 3-4 patraukimo saltas tai cia nieko baisaus
O vat jei tik uzgesinus ir iskart vedant tik is 3 ar 4 karto - tavo vietoj pabandyciau pariebinti misini ant laisvu - atsukti laisvu apsuku adata 1/4 apsisukimo jei nepades dar 1/4 ir t.t. jei tas pats s.... atstatyti i vieta ir vezt i garantini tegu jie ten knisasi - nes variklis kol siltas turi kurtis is 1 patraukimo .
 #395638   egiosa
 12 Rgp 2012 13:27
Kleckai, o kur ta adata randasi ??? Dėkui

Kleckas1978 rašė:nereikia ten karbo valyti - reiks valyti tada kai nedirbs ant laisvu ar gazo nebepriims
O kad vedasi is 3-4 patraukimo saltas tai cia nieko baisaus
O vat jei tik uzgesinus ir iskart vedant tik is 3 ar 4 karto - tavo vietoj pabandyciau pariebinti misini ant laisvu - atsukti laisvu apsuku adata 1/4 apsisukimo jei nepades dar 1/4 ir t.t. jei tas pats s.... atstatyti i vieta ir vezt i garantini tegu jie ten knisasi - nes variklis kol siltas turi kurtis is 1 patraukimo .
 #395802   egiosa
 12 Rgp 2012 20:54
Didelis dėkui, Kleckai, už pagalbą, bandysiu prie progos atsargiai suktelti.

Kleckas1978 rašė:http://parsun.eu/outboard/spare+parts/F5/CARBURETOR/
NR 14 - tik nepradek belekaip ratais sukinet nes prisizaisi ir isvis nedirbs - gamykliskai buna isstatyta pusantro rato issukta +-1/4 rato standartiskai - musu pardavejam dzn ir parduoda net nepatikrine ir galutinai nesureguliave :/nek
 #396509   Mindaugasm
 14 Rgp 2012 22:17
egiosa rašė:Didelis dėkui, Kleckai, už pagalbą, bandysiu prie progos atsargiai suktelti.

Kleckas1978 rašė:http://parsun.eu/outboard/spare+parts/F5/CARBURETOR/
NR 14 - tik nepradek belekaip ratais sukinet nes prisizaisi ir isvis nedirbs - gamykliskai buna isstatyta pusantro rato issukta +-1/4 rato standartiskai - musu pardavejam dzn ir parduoda net nepatikrine ir galutinai nesureguliave :/nek

Pasitikrink plude karbe , dazniausiai buna nesandari ir prisipildo benzo
 #396519   Kleckas1978
 14 Rgp 2012 22:47
jei plude prisipildytu benzo - tai turetu perpilineti benzina nes neuzsidarytu arba per velai uzsidarytu karbo kamera ir del to uzpilineti zvake ir dustu variklis (panasiai kaip kad plauktum su patsosu), bet pas ji viskas Ok tik nesikuria - kas mano poziuriu panasu i tai kad uzvedant gauna per mazai kuro - aisku reiktu dar zvake pabandyti pakeisti nes taip ar taip atsargine tureti valtyje butina!!! nes kai prie vandens uzsilenks o zvejoti noresis tai bus nervu :/nek
 #396576   Sokratas
 15 Rgp 2012 12:07
Kleckai 1978, žinai viską apie valtis ir variklius, apie spiningus, valus ir dar daug ką. Tas yra puiku, o ir patarimų mums neskundi, turim iš ko pasimokyti.
O kada parašysi kad žuvį pagavai?

Perverčiau 24 puslapius tavo pasisakymų :

http://www.zvejotribuna.net/forumas/sea ... or_id=1708

pasigedau žuvų , žvejybų tavo, sorry už nekluklų klausimą :oops: tiesa, nelabai atidžiai težiūrėjau, bet tas tikrai seniai man krito į akį... Neslėpk, pasipasakok, smalsu, netikiu kad žmogus tiek išmanydamas viską, nepagautų niekad...
 #396603   Kleckas1978
 15 Rgp 2012 16:11
Bobi - suprantu kad prikolini - stai tau atsakymas kad daugiau nesikabinetum - manau nedera zvejui girtis ar guostis kad pagauna ar nepagauna - cia kiekvieno asmeninis dalykas (man pvz isvis ne i tema atrodo kai prifotkina kibira eseriu ar lydekas nudvesusias kokioj pievoj ar vonioj :/nek ), bet kadangi jau klausi tai atsakysiu - siais metais su zvejybom - atsosas, buvau ~15 kartu isplaukes Kursiu marios, atmata (vaikas mazas namie ir darbas be atostogu - laiko nelabai yra del to ir zvejybu po pusdieni tik tiek mazai) - beje siais metais amzinai ant nekibos uztaikau (tik spiningauju) ir taip kad nu na... :-niak' nes kaip apsidairai nu niekam nekibo ir tiek ta diena '''bum jei esi kursiu mariose zvejojas tai suprasi kodel sakau kad niekam, nes jei kibtu tai matytusi iskart kad kazkas kazka pagauna - amzinai visur kolhozai.
Pagavau kelis imamus starkius siemet ir eseriu pasitaike, ant lydeku siemet ne karto nebuvau zvejoti isvares.
beje niekam as ir neaiskinu kaip reikia zvejoti, o jei kazka ismanau apie variklius ar koki kota ar rite ciupinejau tai jog issakau apie juos savo nuomone nera joks nusikaltimas - nepatinka mano zinutes - ignoruok ir viskas bus OK.
 #396693   Andrius0522
 15 Rgp 2012 22:08
Kleckas1978 rašė:Bobi - suprantu kad prikolini - stai tau atsakymas kad daugiau nesikabinetum - manau nedera zvejui girtis ar guostis kad pagauna ar nepagauna - cia kiekvieno asmeninis dalykas (man pvz isvis ne i tema atrodo kai prifotkina kibira eseriu ar lydekas nudvesusias kokioj pievoj ar vonioj :/nek ), bet kadangi jau klausi tai atsakysiu - siais metais su zvejybom - atsosas, buvau ~15 kartu isplaukes Kursiu marios, atmata (vaikas mazas namie ir darbas be atostogu - laiko nelabai yra del to ir zvejybu po pusdieni tik tiek mazai) - beje siais metais amzinai ant nekibos uztaikau (tik spiningauju) ir taip kad nu na... :-niak' nes kaip apsidairai nu niekam nekibo ir tiek ta diena '''bum jei esi kursiu mariose zvejojas tai suprasi kodel sakau kad niekam, nes jei kibtu tai matytusi iskart kad kazkas kazka pagauna - amzinai visur kolhozai.
Pagavau kelis imamus starkius siemet ir eseriu pasitaike, ant lydeku siemet ne karto nebuvau zvejoti isvares.
beje niekam as ir neaiskinu kaip reikia zvejoti, o jei kazka ismanau apie variklius ar koki kota ar rite ciupinejau tai jog issakau apie juos savo nuomone nera joks nusikaltimas - nepatinka mano zinutes - ignoruok ir viskas bus OK.
va va pats galas man patiko,jei kazkas nepatinka ignoruok ir viskas ;-var-var. ;uolrait
 #396738   Sokratas
 16 Rgp 2012 05:16
Dėkui už atsakymą, iškart aiškiau pasidarė...

Kuršių mariose žvejojęs nesu, o ir netraukia, netraukia vien dėl to, kad man per toli, o ir pasiplaukiojimui tenais įrangos neturėčiau. O žvejyba ant molo ,,kolhoze", jei reik nervus gadintis- irgi ne man. Bet situaciją įsivaizduoju ...

Na, jei mes čia nepasiguostume, nepasigirtume kaip sekėsi, sutik, gan nykus, nuobodus tas mūsų tinklapis pataptų.

O kad pasidalini savo žiniomis, tai čia tik didžiulis pliusas :gutgut , ir tik pasveikint galima už tai...
Kaip sakoma, ginčuose gimsta tiesa. Aišku, stebina kai kurių vos ne kibimas į atlapus, jei jo nuomonė nesutampa, bet čia jau nieko nepadarysi, žmonės esam, visokių yra visokių reikia, kaip sakoma...

Sorry, biški nukrypom nuo temos, jei moderiukam nepatiks, ištrins, ar prekels į ten kur atrodo reikalinga...
 #397043   Mindaugasm
 16 Rgp 2012 20:41
Sveiki visi, duokit patarima, turiu PVC 360 AL ir Honda BF5 ,dabar man siulo pirkti Honda BFP8 , bet tam reikes teisiu kuriu neturiu , o is esmes tie 5ah ir 8ah ar labai skiriasi ?
 #397048   savas
 16 Rgp 2012 20:48
Tuoj ateis Kleckas ir paaiskins, kad skirtumas tik tame (jei neperdarytas), kad gausi issilaikyt teises. Kai turesi teises, tai geriau butu 10 arkliu... Bet kam tau jie, jei kelis kartus isplaukes uzsimanysi 15? O siaip geriausia pirkt naudota koki 25 (tokia valtis gali sau tai leist). Ir is viso, ko cia sukt galva - imi koki progresa ar amura su kajute, statai merso dizeli ir turi valti visiems gyvenimo atvejams.
 #397056   DainiusM
 16 Rgp 2012 21:00
:-D :-D :-D :lol: :lol: :lol:
del 10AG tai sutinku, dar geriau 15 su desimkes dokais... svoris +/- tas pats. :)
 #397270   Kleckas1978
 17 Rgp 2012 14:53
Mindaugasm rašė:Sveiki visi, duokit patarima, turiu PVC 360 AL ir Honda BF5 ,dabar man siulo pirkti Honda BFP8 , bet tam reikes teisiu kuriu neturiu , o is esmes tie 5ah ir 8ah ar labai skiriasi ?
Bus skirtumas tikrai nes Honda 8ag yra pridusintas 9,9 variklis (kubaturos vienodos 222 kubiku) - trauks kaip 9,9ag bet maks greitis bus mazesnis - kaip pas 8ag.
2 zmones tems i glica be problemu :gutgut su 3 zmonem ne pro kur.

kadangi PVC 360 zvejoti daugiau kaip 2 zmonem katorga tai 8ag uzteks jai - tik tiek kad ta honda 8ag svere jau 42kg - o tai biski daugiau nei 5ag - paciam reikia spresti ar reikia tau ar nereikia.
Teises jei turi univ.aukstaji 100-150lt atsieina (nes tada kursu nereikia), jei ner aukstojo - kursai 400 + 100-150lt kitos islaidos. ir teises turi visam gyvenimui.
 #397272   Kleckas1978
 17 Rgp 2012 15:02
savas rašė:Tuoj ateis Kleckas ir paaiskins, kad skirtumas tik tame (jei neperdarytas), kad gausi issilaikyt teises. Kai turesi teises, tai geriau butu 10 arkliu... Bet kam tau jie, jei kelis kartus isplaukes uzsimanysi 15? O siaip geriausia pirkt naudota koki 25 (tokia valtis gali sau tai leist). Ir is viso, ko cia sukt galva - imi koki progresa ar amura su kajute, statai merso dizeli ir turi valti visiems gyvenimo atvejams.
nu amuras per didele prabanga prie dabartiniu kuro kainu 1ltr -5lt. :-D jei normalu varikli uzkabinti (minimum 70ag o geriau 90-115ag jam)- uzsiknisi kura pilti nes gausis su litru kad nuplauki 1-2km :/nek
progresas uz 1500 lt kursiu mariose :gutgut bet jei tik po ezerus ar upikes lt plaukioti jis nereikalingas - o puslei 360 su surenkamu dugnu 25ag konkretus ekstrymas :[anuol ribui kokiam 3,5m tai jo gerai 25 ag - tada smagu buna :gutgut
progresas gerai zemupi ar kokiose kauno mariose :gutgut
 #397291   DainiusM
 17 Rgp 2012 16:33
Kleckas1978 rašė:Bus skirtumas tikrai nes Honda 8ag yra pridusintas 9,9 variklis (kubaturos vienodos 222 kubiku) - trauks kaip 9,9ag bet maks greitis bus mazesnis - kaip pas 8ag.
2 zmones tems i glica be problemu :gutgut su 3 zmonem ne pro kur.

kadangi PVC 360 zvejoti daugiau kaip 2 zmonem katorga tai 8ag uzteks jai - tik tiek kad ta honda 8ag svere jau 42kg - o tai biski daugiau nei 5ag - paciam reikia spresti ar reikia tau ar nereikia.
Teises jei turi univ.aukstaji 100-150lt atsieina (nes tada kursu nereikia), jei ner aukstojo - kursai 400 + 100-150lt kitos islaidos. ir teises turi visam gyvenimui.
ir nafik ana pirkt jei 43kg sveria pridusintas penkioliktukas su 308 kubiko, o leidimai plaukiojimui abiem tie patys (apribojimai prasideda virs 10AG)? vat ir skaiciuojam ka nesam ir ar tai verta musu tasymosi...
p.s. as apie 20-30AG ir mislijau ant ribchiko, bet ju svoris nubaide nuo minties :)
 #397302   Kleckas1978
 17 Rgp 2012 17:25
Ar ilgam nubaidei tas mintis :-D ???
ziurek pasimaisys koks 2T 30ag nebrangiai (jie svere ~50kg - praktiskai vos sunkesni kaip tavo 9,9 4T) ir ziurek susigundysi dasipirkti antra varikli pramogom :-D
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 81
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė