Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #396802   Sokratas
 16 Rgp 2012 10:24
gal ir sumaišiau ką, bet ar ne tu sakei, kad nekas su mono?

Aš tai irgi esu bandęs su mono, tai irgi toj pačiopj žvejyboj vėl pakeičiau į pintą, nes tikrai traukiant žuvį jautimas visai ne tas...
Bet aš ne rodiklis, man dar mokytis ir mokytis, aš tik sakau kaip man atrodo...
 #396916   Tironas
 16 Rgp 2012 14:39
bobis rašė:
Tironas rašė:
hamis rašė:Kol kas uz preston reflo nieko geriau dar neradau. Tamprus, gerai amortizuoja. Man 0.13 visiems gyvenimo atvejams.
gal blogai ieskojai? :)
pabandyk sita
http://www.flyfishingstore.eu/index.php ... 36&lang=en

kalba buvo apie mono pavadėlinius valus, o čia-pintukas. ar negerai aš supratau?

turbut nesupratai. juk raso NYLON :) o gumyte uzdeta tam kad fiksuot vala :)
 #396970   Guru
 16 Rgp 2012 17:38
renaldas rašė:
Skridžas rašė:CLARUSO FEEDER monovlas minusas yra labai jau atminties turi,blin per ta jo atminti susigarbanojia ir ant viršunės užsimet momentalai vakar per marytės plauka 2 kartus vos nesufisau virsunės kuria tik ka prisilifavau :neutral:

Gal kas gali rekomenduoti fideriui mono vala?
Pamegink Ownerio, naudoju 0.2, kolkas nieko blogo negaliu pasakyts
;-var-var. aš ir 0,2 pagrindini toki pat naudoju :)
 #396978   vyrgaz
 16 Rgp 2012 17:51
Koks konkrečiai tas owneris? :shock: Ta prasme produkto pavadinimas.
Šitas gal?
http://www.zuklys.lt/index.php?page=cat ... egory=2120
Ir kuo tas sufix mono feeder blogas, apart silpnų mazgų? Prieš tris sezonus naudojau, prieš pereidamas "ant pinto", tai tik atsimenu kad "guminis" buvo.. :?
Ir kas čia per stebuklas už super mažą kainą?Nežinot?
http://www.zuklys.lt/index.php?page=cat ... egory=2273
O pavadėliams šitas? :shock: :gutgut :roll:
http://www.zuklys.lt/index.php?page=cat ... egory=1626
 #396982   Bratka
 16 Rgp 2012 18:14
Taip vyrgi,cia tas owneris ir tas stroftas pavadziam.Tik owneris as kaip pagrindinio nedeciau,tamprus anas labai...pavadziam dar is mono siulyciau dragono HM80,man jis daug labiau patinka nei stroftas ir laiko geriau :gutgut
 #396986   Šaltupys
 16 Rgp 2012 18:27
Skridžas rašė:CLARUSO FEEDER monovlas minusas yra labai jau atminties turi,blin per ta jo atminti susigarbanojia ir ant viršunės užsimet momentalai vakar per marytės plauka 2 kartus vos nesufisau virsunės kuria tik ka prisilifavau :neutral:

Gal kas gali rekomenduoti fideriui mono vala?
Na Minde ,čia aš su tau ginčičiaus
 #396997   ubuntu
 16 Rgp 2012 19:06
vyrgaz rašė:Ir kas čia per stebuklas už super mažą kainą?Nežinot?
http://www.zuklys.lt/index.php?page=cat ... egory=2273
Turiu sita, tikras siaubas, nepirkciau niekada vel tokio, nes baisiai gera atminti turi, sulenkei ir daug tampyt reikia kad issitiesintu :D Ant pirsto apsuki, palaikai minute ir susigarbanoja :DDD
 #397000   Ramekas
 16 Rgp 2012 19:24
vyrgaz rašė:Užsikabinau ant shimano olimpiados,tai ta proga imsiu exage 4000 FB..Nu labai gera kaina, net gėda neimti..Dargi kai vienas gerai žinomas žmogus rekomendavo, tai..Vot.. -liežvis
As dvi irgi FB 4000 uzsisakiau o ka cia skridzas peza nekreipk demesio, uz tokia kaina rite yra super. 390g rite nemanau kad yra sunkus dalykas feederiui.
 #397199   Ramekas
 17 Rgp 2012 11:04
Skridžas rašė:Ramekai o kokia ryte pasirinkti Nemunui patartum? :roll:
Man nemune ties druskininkais karsiams gaudyti pilnai uztenka 4000 rites,nes metimai siekia maximum 40metru,kartais dar maziau, serykles iki 80g. Usoriams naudoju galingas apie 6000-7000 nes metimai iki 50-60m ir sworiai metomi 100-150g.
 #397387   Ramekas
 17 Rgp 2012 22:57
Skridžas rašė:Ne nu aš rimtai gal sakau neverta rinktis lengvos rytės,pvz ant kotu kuris bus usoriams?Nes ffideri galvoju usoriams pirkti,o tu iš Druskininku tai ten usoriu navalaom,sakau gal nusimanai.... :?
Seip su Dainiuška gali pasneketeti del sio dalyko, as biski irgi pas ji sio to klausinejau + savo praktika ir senu usoristu patarimai. Zvejodavau usorius rusiskais metaliniais spiningais trumtais su apvaliomis ritemis, laikui begant perejau ant karpiniu kotu ir seis metais mastau pereiti ant feederiu. Apsiklausinejas zmones susidariau tokia nuomone, kad reiketu galingos rites 6000-7000 (as asmeniskai sau pasiemiau sia http://www.zvejys.lt/market/index.php?d ... t_id=30619 tk dar neisbandziau nes reik feederio, o heavy feederiui man ji per didele ziauriai atrodo) ir ilgo (3,90 - 4,20) extra heavy feederio su ismetimu 150g+, nes metomi svoriai 80-150g, valas 0,30mm. Mano manymu feederis neturetu but labai jau slanginis, nes vistik usorius ziauriai stipri zuvis, o kur ju yra, ten ir srove nemaza buna, daug akmenu, o jie pakirsti tik ir taiko kaip uznesti uz kokio akmens ar siaip kitu kliuviniu, usorius pakirstas ne taip kaip kitos zuvys kyla i virsu, veda pasroviui ar panasiai, jau ji pakirtus iskarto supranti, nes visada veda pries srove, todel ji traukti buna dar sunkiau, braskedavo net mano karpiniai kotai :D duoti laisves irgi negalima, nes ant nugaros peleko turi "peily" toki kaip kairpiai, karosai, kuriuo gaves laisves gali nukirsti vala, todel su slanginiu feederiu nelabai manau ji suvaldytum. Tai tiek butu patarimu pradziai. Sorry visi, kad siek tiek ne i ta tema rasau, bet padedu Skridzui istraukti Nemuno karaliu :D

P.S Nera usu cia tiek daug ties Druskininkais, kaip kadaise budavo zmones pagaudavo po 15-17 per diena. Dabar jei pagauni 2-3 tai cia labai gerai. Mesa nera labai skani, asaku daug, todel laimejus kova malonu ir paleisti, o ne kisti i rukykla ar keptuve :-D nors ir nesu zuvies megejas.
 #397397   vava
 17 Rgp 2012 23:19
Skridžas rašė:Ne nu aš rimtai gal sakau neverta rinktis lengvos rytės,pvz ant kotu kuris bus usoriams?Nes ffideri galvoju usoriams pirkti,o tu iš Druskininku tai ten usoriu navalaom,sakau gal nusimanai.... :?
tu , kai lengva rite usoriams issirinksi, gal galesi ir man padet kokia UL rituke ant tokiu nedideliu šamuku pasirinkt... nes dabar net nezinau ar naudot 4000 ar apaimt kokia lengvesne, nes šamai didesni už 0,5kg nekimba.... bet gal užkibs???
 #397411   renaldas
 17 Rgp 2012 23:46
vava rašė:ramekas, nejauti, kad tave durina???
A is kur jam zinot, kad Skibrzdas turi talenta rimtu veidu durna klausima uzduot, bet pa liubomu zmogus atsake rimtai, gal kazkam kazka naujo pasake, besidomintiems siu zuvu zvejyba.
  • 1
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė