Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #405002   MINDULE
 11 Rgs 2012 22:53
aras-paukstis rašė:ar vaivorykstiniai upetakiai dauginasi naturaliomis salygomis upese ir upeliuose? kiek zinau jie yra dirbtinai auginami pruduose ir parduodami i maximas ir pamasiai.....
Labai retai, bet pasitaiko kad dauginasi ir naturaliomis salygomis.
 #405004   krioklis
 11 Rgs 2012 23:04
looking4snow rašė:Vandens pajuryje nebuvo visa vasara, iskyrus tuos retus momentus po smarkaus lietaus, kai kelioms dienoms vagos prisipildydavo. O dabar paskutines dvi savaites tai isvis buvo praktiskai zemiausio lygio, vien saltiniais matinami upeliai ir daugiau jau turbut net nebegali nusketi, nes saltiniai pramusa bet kokiomis sausros ar karcio salygomis. Nors cia visiems skirtingai, nes pamenu kai kazkas bande teigti, kad sia vasara pajurio upese vandens buvo laaaabai daug. :D

Vaivorykste tai galejai ir pasiimti, nes anas ne vietinis ir dar priedo agresyvesnis uz margucius, todel nukonkuruoja vietinius.
Taip ir teigsiu toliau, siandien buvau upelyje silutes rajone tokio auksto lygio jau seniai nemaciau! Ir kas svarbiausia ne vienam upelyje! Taip Zvelsa yra nusekusi ir stipriai buvau praeita savaite.
 #405007   looking4snow
 12 Rgs 2012 00:09
Zvelsa tik vienas is desimciu upeliu be vandens. Bet nuo penktadienio man rodos daug kur buvo pakiles vanduo. Palauk pora dienu, turetu nukristi vel. Dar pora dienu nelis, bus toks koks buvo visa vasara - labai labai zemas. Is kitos puses dabar jau ruduo, mazesnis isgaravimas, nes dienomis nekarsta ir greiciausiai bus daugiau krituliu, tai automatiskai bus aukstesnis vandens lygis nei vasara, kaip ir turetu buti rudeni. Ateis slakiai i maziausius upelius pasisveciuoti pas upetakius. :/braj;
 #405167   Tadunce
 12 Rgs 2012 13:03
Su šakėm?

Judu iki upės, gal rasių giminių.
Vakar tik tokio pobūdžio gyvūnai domėjosi kas pro šalį plaukia
Paveikslėlis
 #405522   looking4snow
 12 Rgs 2012 23:43
Pratesiant diskusija apie gyli - siandien 45 cm margis revoje is po pakrantes zoliu, nu taip gal 25-30 cm gylyje. Sakau, tas gylis visiskai nulis emociju. Vieta dideliam yra svarbiausia. Kiek teko pagauti didziuju, kokie trys ketvirtadaliai eme is po tokiu vietu, virs kuriu buvo normalus stogas virs galvos. Cia aisku nereiskia, kad reikia pakisti po tais paplautais krantais ar kelmais. Paima tose sleptuvese budami ir is toliau traukiama masala.

Aj tiesa, ir vel jau galima sakyti eilini karta pagavau nenormaliai daug lydeku. Zvejojau gal pusantros valandos pries sutemstant ir spejau pasigalyneti su 9 lydziais... Pirmi tokie metai man, kad upetakinius upelius taip masiskai uzplustu lydziai. Tikrai nepamenu kitu tokiu metu. Kodel sakau upetakinius upelius? Todel, kad kaip jau minejau, tai pirmi metai kai upetakius istume lydziai, seniau ten ju budavo tik vienas kitas.
 #405525   krioklis
 12 Rgs 2012 23:55
Ne tik lydziu bet ir eseriu padaugejo! Siais metais jau nupjove 4 voblerius lydziai ir dar brangiausius :(. Blyn gal jau metalinius pavadzius det reiks????
 #405534   Sportininkas
 13 Rgs 2012 07:23
nu baikit jau.... kiek gaudziau upetakius tai nei vienos lydekos nemaciau..... nei pagavau.. pora eseriu pagavau ir 1 sapala.. o visi kiti upetakiai tai negi jus ten jau lydekas gaudot vien?
 #405543   Vegys
 13 Rgs 2012 07:46
Kiek laiko gaudai (keliose žūklėse buvai) - primink visiems !!! Ne per anksti išvadas darai ?
 #405604   looking4snow
 13 Rgs 2012 09:57
Kugeli, upelis upeliui nelygu. As jau nebelendu i visai mazus upelius, kuriuose gyvena tik upetakiai ir kujagalviai su dyglemis, nes ten yra tik upetakiu nerstavietes ir didieji juose negyvena. Mane domina tik rekordiniai margiai, nes as ju jau tiek atsigaudes, kad tiesiog sugauti upetaki senai nebekelia jokiu emociju. Dideja upes - dideja ir zuvu ivairove. Bet anksciau nebuvo tiek lydziu niekada niekada, kiek ten gaudydavau. Cia tie mano minimi neitetini kiekiai lydeku yra is dvieju upiu (viena pagrindine, kita - jos intakas). Ruozai vis kiti, nes tais paciais metais i ta pati ruoza negriztu (su ypac retomis isimtimis), bet is principo viskas vienoje teritorijoje. Matomai ten vyko labai labai sekmingas lydziu nerstas pries 2-3 metus, nes absoliuti dauguma sugautu lydekaiciu buna 30-45 cm. Dar tose upese liko keletas ruozu, kur planuoju prasieiti, tai net neabejoju, kad dar apturesiu dvi zvejybas su dvizenkliu skaiciumi lydziu. O kituose upeliuose nera bloga situacija - pagauni ten koki viena-du lydzius per zvejyba, o upetakiu skaiciai buna dvizenkliai. Bet kad visai visai nepagauti lydekos gaudant upetakius, tai nebebuna man taip. Budavo, kol gaudziau tuose mazuosiuose permyzamuose upeliuose, bet kaip jau sakau, nebera ka juose veikti, nes kol pagauni viena normalu upetaki, turi pamucyti dvidesimt sprindiniu. Tegul mailius ten laminingai auga.
 #405697   Sportininkas
 13 Rgs 2012 14:05
nuo pat ankstyvo pavasario iki dabar gaudau. nera tiek daug bet nei vienos lydekos nepagavau. upetakinis upelis tai ne nemunas tai ten lydekas ir pagauna.... o upelis yra upelis...
 #405699   macka
 13 Rgs 2012 14:08
Tadunce rašė:Su šakėm?

Judu iki upės, gal rasių giminių.
Vakar tik tokio pobūdžio gyvūnai domėjosi kas pro šalį plaukia
Paveikslėlis
Grazuolis. Nera cia ko skustis :)
 #405713   MatasM
 13 Rgs 2012 14:42
Čia ir nuo regionų specifikos, ir nuo upių baseino priklauso. Aš Upėtakius gaudau tik Dzūkijos nutryptuosiuose, poroj Dubysos ir vienam Šventosios intake, tai per kokį 15 metų esu pagavęs 3 lydekėles, visos Siesarty.
 #405714   MatasM
 13 Rgs 2012 14:43
Tiesa, Žeimenos intakuose irgi esu daug kartų gaudęs - nepagavau nė vienos lydekos.
 #405770   looking4snow
 13 Rgs 2012 17:21
Nu gerai, pakalbam pavadinimais, nes vistiek visi upetakiniai upeliai visiems zinomi ir cia kazka slepti nera tikslo. Gaudau upetakius be isimties visoje Lietuvoje virs autostrados iskyrus Zeimenos intakus jau gal 8 metus, todel gerai zinau kuriame upelyje ir kuriame to upelio ruoze ko tiketis. Visi mazieji kaip Trimesedis, Savasa, Viesete, Letausas, Lukne ir t.t. man nebeidomus, nes ten 90 proc. kibimu bus upetakiu vaiku. Kam to reikia? Tegul jie ten saugiai uzauga ir iskeliauja i normalias upes. Lydeka tokiuose grioviuose retai sutiksi, gal Letause dazniau ju pasitaikydavo. Tai jeigu jus gaudote tokio tipo upeliuose, nenuostabu, kad nesusiduriate su lydekomis. Gaudykime neskriausdami upetakiu vaiku normalaus dydzio upetakiniuose upeliuose, nu tipo kaip Asva, Serksne, Alantas. Ar cia pagal jus jau dideles neupetakines upes? Lydeka tokioje Asvoje sugauti pigiau grybo. Aisku ne visuose ruozuose, bet kalbam apie tai, kad jus isvis lydeku nesugaunate upetakiaudami. As nekalbu apie motinines upes, kaip Minija, Jura ir pan., ten tai logiska, kad net paciuose aukstupiuose lydziu yra ir tokiu upiu tikrai nekyla liezuvis vadinti upetakinemis. Bet kalbu apie tokius upelius, kurie jau yra nepermyzami ir su nemazai giliu duobiu, sietuveliu, dideliu savartu kliuviniu is kuriu neiskrapstysi zuvies ir labai noredamas, kas suteikia tikejima, kad bent jau teoriskai tame upelyje galetu gyventi dideli marguciai. Tokiu upeliu yra tikrai nemazai ir lydeka juose sutikti pakankamai nesunku. O kaip parode paskutinis menuo, kartais ju buna net daugiau, nei galetum isivaizduoti.
 #405826   aras-paukstis
 13 Rgs 2012 19:42
as gaudydamas upetakius skirtingose upeliose esu pagaves daugiau negu 5 lydekas (tikslaus skaiciaus nepamenu) dyziai nuo 20 cm iki 3.200kg ir manau tai visai normalu nes jos gyvena beveik visur :D
 #406511   looking4snow
 15 Rgs 2012 22:40
Oj oj oj, tipo upetakis tai Dievas. Eiline zuvis kaip ir visos. Taip, man ji irgi graziausia, megstamiausia, idomiausia ir t.t., bet reikia dalintis dziaugsmu ir su kitais zmonemis, o ne ziureti i viska tik savanaudiskai. Tada gal reiketu uzdrausti ir patarineti kitiems kokias rites, valus, masalus naudoti, nes juk tai irgi padidins kitu sugavimus. Zmones - padarai gyvenantys bendruomenese, todel ir dalintis viskuo reikia draugiskai.
 #406573   looking4snow
 16 Rgs 2012 10:11
O sito tai jau reiketu prasyti turtingesniu uz mane, nes ir pats nepriestarauciau, jeigu kas papildytu saskaita. :D

Kiekvienas zvejys turi zinoti MZT kaip desimt Dievo isakymu. O ten juodu ant balto pateiktas sarasas draudziamu upeliu rudeni. Idomu kodel, gal ten auksles su saulazuvemis nersia? :roll: Tai arba jus teigiate, kad zvejai nezino taisykliu (nu nu nu, negrazu gi taip), o tuo paciu ir tu upeliu, arba pasireiskia elementarus egoizmas. Is mano isvardintu tik Trimesedzio sarase nera, bet tai kad jame tu upetakiu gal net ir nebera jau. Gal pries 3 metus kalbejau su Skrupskeliu, kaip bandyti pakelti vietine upetakiu populiacija, nes ji stabiliai metai is metu mazejo, tai jam isvis buvo naujiena, kad ten apskritai yra marguju. O mazeja ne del zveju, tiesiog keiciasi upelio rezimas, per paskutinius ~5-6 metus labai padaugejo bebru veiklos padariniu, kelininkai kazkuria cia vasara pralaida po tiltu dare ir vandens beveik nebuvo. Buvo dar ir tokia vasara, kai ten duobese nuo dumbliu vanduo dvoke praktiskai netekedamas. Tai ir nebeliko lasisiniu zuvu. O zmones tegul gaudo sau i sveikata, vistiek visko neisgaudys, o ir taip dalis zveju juos paleidzia atgal. ;-)
 #406607   Replay
 16 Rgs 2012 14:25
Laba diena visiems ::hai-bai Esu naujokas Jusu forume :oops: Labai susidomejes esu siu Karalisku zuvu zvejyba.Zvejoju jau nemazai laiko ir galima sakyt atsidaves tik Spiningui.Pilnai suprantu kad vietu tikrai neisduosite,kas be galo liudna...bet noreciau bent kad kas jei nebutu gaila pasakyt...ar aplink Jurbarka yra koks upelis kuriame butu galima sugauti sia miela zuvi :roll: Propoguoju tik C&R zvejyba,tad tikrai siu zuveliu neisgaudysiu. :)

Jei atsirastu geras zmogus...kuris uzvestu ant kelio :oops: Buciau labai dekingas.Galima butu ir PM. :)
Mielai ir i kompanija prisijungciau zvejybai.
 #406615   Tadunce
 16 Rgs 2012 16:15
Kaip ir rašė lašišos temoj, kad svarbu ne KUR, o KAIP :)

Labai prastą laiką pasirinkai pradėt upėtakiaut, nes liko 14 dienų iki draudimo jiems gaudyti :)
 #406617   Replay
 16 Rgs 2012 16:27
Pilnai zinau Kolega MZD taisykles :) Ir zinau kad teks laukti iki ziemos...bet dar iki spalio 1 laiko patikrinti kazkoki upeli turiu,tik beda kad ...reikia ji zinot.Upeliu daug,bet siu zuvu ne visuose yra. :)
 #406625   Replay
 16 Rgs 2012 17:13
Taip radau upeli viena itraukta i 170 berods jei gerai menu lasisiniu upiu ir upeliu skaiciu,bet...ar jame yra cia jau :roll: sunku ka ir sakyt.Kaip pvz:anksciau senais laikais ir Suvalkijoj sakydavo buvo pagrindinej jos upej Sesupej,kuri nepriskiriama lasisiniu seimos upiu sarasui,bet dabar kalbos atvirkscios kad ne su ziburiu nerasi.Taip ir cia neaisku ar belike...nes kazkaip internetinej erdvej nieko neradau apie ta upe ar upeliu pavadint kad pagauta upetakiu.
 #406628   Vegys
 16 Rgs 2012 17:29
Reiškias, planuok tolimesnę kelionę. Pvz panevėžiečiams iš vis ne kas, reik nemaža atstumą iki upėtakinės upės nuvažiuot. Kažin, ar jiems upėtakinės upės LV ne arčiau būtų ?
 #406629   Replay
 16 Rgs 2012 17:37
Turbut gali but ir taip...kad teks vaziuot ir toliau. :) Bet vistiek kaip sakoma...viltis durniu motina :grin:
 #406645   xmindax
 16 Rgs 2012 18:27
Kartais bunu Jurbarko krastuose, tai kiek zemelapi studijavau arciausei galimas upetakinis upelis yra Jotija, zvejojau ten tik 2 kartus ir be sapalu nieko nemaciau, nors sirdis jaucia kad tikrai ten margiu yra.
 #406653   looking4snow
 16 Rgs 2012 18:44
Tai tu automobilio gal neturi, kad toks klausimas? Nes jeigu turi automobili vaziuok i siaure ir bus tu upetakiu kas antrame upelyje.
 #406656   Sportininkas
 16 Rgs 2012 18:58
kaune jeigu yra tai ir kitur turi but. siandien sezona upetakiavimo uzdariau... nes turbut licenzijos reikes po to jau gaudyt tam upelyje. tai apie 10 margiu pora is ju legalus. labai nuliudino grazus ruozas. dideles duobes. uz revos iskart duobe. pries reva duobe. gilios apie 70cm gal gylis. upetakine vieta zodziu... tuscia buvo... o ten kur visada zvejodavau tai vienas grazus isejimas turbut gal slakis koks... (naglasis kirstukas) su vobleriu nuplauke..
 #406663   Vegys
 16 Rgs 2012 19:20
Kugelis rašė:siandien sezona upetakiavimo uzdariau... nes turbut licenzijos reikes po to jau gaudyt tam upelyje
Taisykles pasiskaityt nefasonas ? Pasiskaitytum, sužinotum, kad upėtakių sezonas yra iki spalio 1d. Tik kai kuriose upėse licenzijų reik. Bet įsitikinęs 99.99%, kad tavo upėje (dzin, kad nežinau kur gaudai) tos licenzijos nereik.
 #406674   Replay
 16 Rgs 2012 19:42
Automobilis yra tikrai :grin: juk 21 amzius :grin: Nebeda ir toliau nuvaziuot,bet jei yra galimybe salia atrast,tai ko nepasinaudot.Todel toks klausimas ir iskilo :roll:

Atsiprasau kad jau ne i tema pokalbiai krypsta.
  • 1
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė