Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #405241   SauliusM
 12 Rgs 2012 14:40
Evuldis rašė:Ziuriu zukles prekiu parduotuvese taip pat, kaip ir autosporte..jei zalias, tai turesi daug visokio sudo lentynoje:)
o tai manei kad ne :lol: nors sudo ten nera. kitur tie daiktai pilnai pritaikomi...
 #405245   Evuldis
 12 Rgs 2012 14:43
Kitur, tai kur? Issegus kabliukus vaikams zaist? :D
 #405319   SauliusM
 12 Rgs 2012 18:19
Evuldis rašė:Kitur, tai kur? Issegus kabliukus vaikams zaist? :D
is tu 5 masalu, kur parasiau kad lydekom nelabai, tai 2 blizges tinkamos zvejybai juroj nuo kranto, dvi salaciam gaudyt ir vobleris sapalam.
 #405324   Evuldis
 12 Rgs 2012 18:29
Silainiu turgaus kioskas itrauktas I mano juoda sarasa:)
 #405325   SauliusM
 12 Rgs 2012 18:31
Evuldis rašė:Silainiu turgaus kioskas itrauktas I mano juoda sarasa:)
be reikalo. nes zipbaitu ir pontoonu Kaune kitur nelabai gausi kaip suprantu.
 #405329   Marius1
 12 Rgs 2012 18:35
SauliusM rašė:
Evuldis rašė:Silainiu turgaus kioskas itrauktas I mano juoda sarasa:)
be reikalo. nes zipbaitu ir pontoonu Kaune kitur nelabai gausi kaip suprantu.
Baršauskinėj gausi ;uolrait
Bet pagal kainą ir asortimentą tai bratkiai be konkurencijos šitoj srity :gutgut
 #405331   Evuldis
 12 Rgs 2012 18:40
Nezinau tikrai kur ko yra pirkt, bet kai s.. Prisiperki uz 500lt nors pasakai, kad lydekas gaudai, o o gauni dar kruva daiktu su kuriais aplamai nezinai ka gaudyt ir kur, tai tikrai pikta.
 #405335   Marius1
 12 Rgs 2012 18:42
Nu jo, tokie tie broliai :-D ....
Nežinant ko atėjai, gali ir už štukytę xer znajet ko parsinešti :-D
 #405336   SauliusM
 12 Rgs 2012 18:43
nu jo, kaip uz 500 ir lydekom tai cia tau biskiuka "prikrove"...
 #405343   Vegys
 12 Rgs 2012 18:50
5 vobleriai, 3 kuusamo blizgės, 2 spoon'ai, 2 aisės ... + 4 dar kažkokios (rankų darbo ?) blizgės + kabliukai su žiedeliais kainuoja 500 Lt ? Man kažkaip nesigauna tiek ...
 #405345   SauliusM
 12 Rgs 2012 18:52
Vegys rašė:5 vobleriai, 3 kuusamo blizgės, 2 spoon'ai, 2 aisės ... + 4 dar kažkokios (rankų darbo ?) blizgės + kabliukai su žiedeliais kainuoja 500 Lt ? Man kažkaip nesigauna tiek ...
gaunas gaunas, nes tos blizges, kur cia pakrove,tai neprasciau uz voblerius kainuoja :-D
 #405352   Evuldis
 12 Rgs 2012 19:02
Tik isejes supratau, kad tos blizges kur be kabliuku, tai 25lt vnt, o pas mane jos 5...vienas kazkuris vobleris 72lt.. Viso buvo 529, tai tipo afigena nuolaida padare uz 500 pardave.. Kusamo jei neklystu po 18lt buvo:)
 #405360   Evaldas Z
 12 Rgs 2012 19:14
visi pasiulymai, patarimai tik nukreipt gali tinkama linkme, o jau atsirinkt kiekvienam paciam tenka. buna pagiru prisiskaitai, nusiperki koki vobleri ir pora kart pametes supranti, kad nelimpa, neprakalbini ir pan. nors kazkas gal butent ant tokio puikiai gaudo. o siaip, tai ka tau gali pardej pasiulyt, kai pats nelabai zinai, ko tau reikia. ner ko kaltint pardaveju, darbas ju toks.
 #405378   Evuldis
 12 Rgs 2012 19:33
Koloneleje kai perki benzina, tai gali isiulyti dyzelio - nors ir netinka tavo automobiliui, bet vistiek siulo tinkama linkme t.y. kuras :)
 #405386   Evuldis
 12 Rgs 2012 19:46
8654 rašė:prastas palyginimas...
Nepyk, geresnio nesugalvojau :)

Bet kokiu atveju nusipirkau, tai ka nusipirkau ir eilini karta isitikinau, kad pries perkant reikia daugiau info pasiskaityt forumuose, o paskui pirkt...o uzejau tik poros blizgiu nusipirkt... :-D
 #405391   DainiusM
 12 Rgs 2012 19:50
hehe... kaip is to anekdoto, pirkejas nusipirkes kateri, priekaba jam gabent ir dzipa, kad i vandeni ileist patogu butu, bei visa zvejybos ekipiruote aiskinasi sutrikes: "as ka... tik uzejau i prekybcentri zmonai tamponu nupirkti, o pardavejas sako- vis tiek tau savaitgalis jau sugadintas, tai kodel gi nenuvaziavus pazvejoti?" :)
 #405393   Evuldis
 12 Rgs 2012 19:53
DainiusM rašė:hehe... kaip is to anekdoto, pirkejas nusipirkes kateri, priekaba jam gabent ir dzipa, kad i vandeni ileist patogu butu, bei visa zvejybos ekipiruote aiskinasi sutrikes: "as ka... tik uzejau i prekybcentri zmonai tamponu nupirkti, o pardavejas sako- vis tiek tau savaitgalis jau sugadintas, tai kodel gi nenuvaziavus pazvejoti?" :)
:gutgut :-D
 #405516   looking4snow
 12 Rgs 2012 23:23
Nestumkit ant to Chubiko. Jis normalias lydekas vilioja, net ne peiliukus kokius. Pries pora savaiciu bandziau Veivirze sapala pagauti, tai tik vienas, bet toks jau normalus ~1 kg sapalas atseke, bet negriebe. Uztai pagavau eseriu ir dar uzkibo trys lydziai. Kibo ir ketvirtas, bet tas nusinese sau prisiminimui mano Chubika... Turejau ir kita dezuteje, bet nebekilo ranka jo risti - ejau kaip ir tikslingai sapalu, todel nebuvau pasiemes pavadeliu.

O del vartykliu, tikrai pritariu, kad nelogiskas pasirinkimas, turint galvoje lydeku zvejyba. Nieko geriau kainos/kokybes atzvilgiu uz Taurages produkcija toje srityje nera. Na dar Kibs gal. O uzsienietiskos nevertos demesio.
 #405569   DainiusM
 13 Rgs 2012 08:34
vat kaip, uzsienietiskos nevertos demesio... :))))))) stipru, ka bepridursi.
 #405580   shelwius
 13 Rgs 2012 08:48
Visas tas vartikles drąsiai galima Nemune ir Nery pritaikyt salatui/lydekom ir net taškuotom žuvim. Žiedeliai jei ten tie stambiausi balti, tai jie stiprūs, bet prasti, nes uždedant išsiskečia ir lieka tarpas pro kurį karabinas gali išsinerti.

p.s. vartiklių kaina ~25 lt/vnt tikrai juokinga, aceit sakė savadarbės labai geros, bet po to broliukas manęs užsiprašė blizgių :-D
 #405594   looking4snow
 13 Rgs 2012 09:36
DainiusM rašė:vat kaip, uzsienietiskos nevertos demesio... :))))))) stipru, ka bepridursi.
Ne ta prasme, kad ant ju nepagausi. :grin: Turejau galvoje, kad tauraginiu kainos/kokybes santykio uzsienietiskos niekaip nepralenks.
 #405608   Rapolas
 13 Rgs 2012 10:05
looking4snow rašė:
DainiusM rašė:vat kaip, uzsienietiskos nevertos demesio... :))))))) stipru, ka bepridursi.
Ne ta prasme, kad ant ju nepagausi. :grin: Turejau galvoje, kad tauraginiu kainos/kokybes santykio uzsienietiskos niekaip nepralenks.
Pritariu ;-) ir ne tik tauraginių blizgių, kurių vartiklių modeliai dar iš "senųjų" (rusiškų..., o reikia pripažinti, kad rusai tikrai yra vartiklių asai) laikų likę beveik nepakitę (na gal tik spalvų įvairesnių atsirado), bet ir KIBS,AISĖS blizgių bei SHELWIAUS (ir mano minėto bičiulio Eriko) savadarbių vartiklių kokybės/kainos santykis tikrai neįkandamas užsieniniams "grandams".. nu gal išimtis- lenkiški metaliniai "trocai" (po tris-penkis ar tai kiek) ir "karlinkos" gali pakonkuruot, bet tai ir wiskas.. :-D
Nu kad nusigrybavom su vartiklėm į voblerių temą, tai reikia kažkaip "surišt" su vobleriais...
O vat su vobleriais, kiek kitaip, nes būtent juose sugalvojamos ir pritaikomos įvairios naujos technologijos (kad ir pvz. tolimojo užmetimo sistemos, įvairūs magnetai ir barškalai), beto ir ši masalų grupė, sakyčiau, yra pati įvairiausia, todėl konkuruoti lietuviams (su savo trimis milijonais) yra pakankamai sudėtinga. Na bet, sakyčiau, ir biudžetiniai lietuviški vobleriai (Aisės, Vivingros) yra pakankamai neblogi ,bet kažkodėl nepelnytai mažai vertinami ;-)
 #405611   looking4snow
 13 Rgs 2012 10:15
Kodel nevertinami? Butent del zemos kainos jie yra net labai vertinami slakiautoju. :) Sako japonai kibesni, bet turbut daugumai nekiltu ranka palaidoti viena po kito voblerius, kurie kainuoja kaip penki Valukonio vobleriai...
 #405621   SauliusM
 13 Rgs 2012 10:22
Rapolas rašė:... tauraginių blizgių, kurių vartiklių modeliai dar iš "senųjų" (rusiškų...
tai kad ne rusus, o vakariecius taurage kopijavo. abu garcia ir panasiai. buvau nuotraukas idejes i vartikliu tema sulyginimui. nu tipo abu gracia ir taurage side by side...
 #405643   Rapolas
 13 Rgs 2012 11:04
SauliusM rašė:
Rapolas rašė:... tauraginių blizgių, kurių vartiklių modeliai dar iš "senųjų" (rusiškų...
tai kad ne rusus, o vakariecius taurage kopijavo. abu garcia ir panasiai. buvau nuotraukas idejes i vartikliu tema sulyginimui. nu tipo abu gracia ir taurage side by side...
na gal būt :-D pradžioj rusai "šliopino", paskui- tauragiškiai ;-)
 #405644   Rapolas
 13 Rgs 2012 11:07
looking4snow rašė:Kodel nevertinami? Butent del zemos kainos jie yra net labai vertinami slakiautoju. :) Sako japonai kibesni, bet turbut daugumai nekiltu ranka palaidoti viena po kito voblerius, kurie kainuoja kaip penki Valukonio vobleriai...
Na, matai, su Valukonio vobleriais taip toli neužmesi kaip su kokiais "basdeičikais", bet pasunkinus galima visai neblogai darbuotis ;-)
 #405657   Rapolas
 13 Rgs 2012 11:26
SauliusM rašė:o ar visada reik mest uz kilometro?
aš šito ir nesakiau, kaip ir nesakau, kad nereikalingi tolimi metimai..
 #405658   SauliusM
 13 Rgs 2012 11:28
Rapolas rašė:
SauliusM rašė:o ar visada reik mest uz kilometro?
aš šito ir nesakiau, kaip ir nesakau, kad nereikalingi tolimi metimai..
nu tai pagal situacija ir pasirenki, kai nereik toli mest ir dedi ta vivingros stebukla. pvz kaip pajurio sventojoj gaudant, ten niekur uz kilometro metyt nereik ir vivingra labai OK...
  • 1
  • 198
  • 199
  • 200
  • 201
  • 202
  • 407
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė