Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#38650   tuomahaukas
 16 Rgs 2007 19:44
A jo, vos neužmiršau pridėt jau šimtąkart kartotą dalyką: lengvu match'u ~4 m pabandyk, neskaudės galvos.

#38653   žVYNAS
 16 Rgs 2007 20:50
Lioxa, turiu as mikruskei mikado feelinga, labai buvau juo patenkintas, kol vienas ozys nenulauze galiuko, bet cia jau istorija ir praeitis, bus jis pakeistas, del mikruskiu tai visu pirma ka ir kur ruosies gaudyt, sory neskaiciau temos is pradziu todel neseku mostes, jei eseriams galvoji naudot mikroguminukus, vobleriukus ir mepsus, pirk kazka panasaus is lenku gamybos, nera jie zveriskai brangus, nemanau, kad verta pirkt kazka is grandu, draugelis nusipirko gl ul ilga ir nelabai juo patenkintas, nes jame nera iklijuotos plonos virsuneles, zodziu ne tas. Del rites tai as visai esu priesingos nuomones, kad tipo gali uzsidet ir po 50 litu, rites reikia su tikrai geru ir patikimu stabziu, dirbancios be jokiu problemu, buna kartais stebuklu kai ikerti normalesni eseri ar lydeka, pas mane ant mikruskes stovi ryobi applause, plius dar jei galvoji zvejot mepsais nedek pinto valo, susuks ir jis prades garanksciuotis, teks ismest, mano asmenine nuomone monofilomenas daug kartu geriau, cia kas parasyta tinka jei gaudai 1 ar 2 guminukais, be jokiu svynu ir sistemeliu, jei gaudai upeliuose upetakius as tau situo klausimu patarimais daug padet negalesiu, nes kur as juos gaudau cia, upes yra gan placios, braidau as po jas ir zvejoju, kaip Lietuvoj jie ten grioviuose gaudomi paklausk Donio, Spiridono, kol jie netapo muselininkais upetakius gaudydavo spiningais. Jei dar kils kokiu klausimu-klausk drasiai, ka zinosiu -atsakysiu. Viskas ka cia parasiau yra grynai mano nuomone ;-)

#38688   tuomahaukas
 17 Rgs 2007 10:03
Man spiningas upėtakiui ir spiningas ešeriui skirtingi :roll: (čia iš savo bokšto šneku). Uždėjus ant savo sert'o (jis berods 103 g sveria) mažiausius pvz Ryobi modeliukus (mano atveju- Stamina)- olialia !nea! Užtat ji labai :gutgut draugavo su lengvuoju wildriveriu, įsigytu iš vital.
Žinoma, galima sėkmingai tiek ešeriauti, tiek upėtakiauti ir su WR, tiesiog aš su Sert'u labai nusismulkinau su masalais, todėl komplektuojama atskirai.
Kas dėl "jeigu užkibs lydeka ar monstras kokys"- šiaip jau nesvarbu. Man svarbiau kad padabniau subalansuotas ir smagu būtų žaist, negu turėt dideles galios atsargas dėl tų "jeigu" :roll:

#38690   Tim
 17 Rgs 2007 10:14
Sveiki kolegos,

Pagaliau susiklomplektavau spiningėlį: Shimano Catana UL 240 ir ritelė Spro Red Arc. Dabar svarstau kokį valą kabint, gal kas patartų? Misliju, jog jei jau ritėje du būgneliai, vienas bus su mono, kitam - pintas. Mono išsirinkau Dragon HM62 0.16, dėl pinto niekaip neapsisprendžiau. Salmo EliteBraid daug kas teigiamai vertina, bet Vilniuje tinkamo skersmens (0.10) niekaip neatrandu, gal kas užmatęs kokioje parduotuvėje? Ir šiaip gal kas nors rekomenduotų kokį ploną pintuką, kurį galima būtų atkapstyti Vilniuje. Sukasi mintys apie Sren ir Spiderwire...

Tiesa norėčiau dar paklausti, reikalingas suktukas gaudant vobleriais, ar užtenka tik karabino?

#38695   Gintasas1
 17 Rgs 2007 11:44
Pasižiūrėk Algirdo g. "Laureoloja", ten tokį pintuka esu pernai pirkes

#38717   Jackfish
 17 Rgs 2007 20:02
nzn ar vilniuj yra, bet pabandyk paieskot Sesame 0.08

#38760   tuomahaukas
 18 Rgs 2007 20:21
Dėl pinto valo storio gan įdomiai pašnekėta konferencijose (apart flood'o), tema: Fireline Crystal 0,06mm

#38787   tuomahaukas
 19 Rgs 2007 10:17
Gintasas rašė:Pasižiūrėk Algirdo g. "Laureoloja", ten tokį pintuka esu pernai pirkes
Šiaip jau sveikintina kai interesantams perduodama tiksli info, o ne "pernai-užpernai" :!erzina:!
P.S. Iš Salmo EB pintukų šiai dienai jie turi 0,10 mm. Kaina: 49.99 Lt už 92 m.
Daugiau jokio diametro pinto Salmo EB jie neturi (kol kas).
Info pasitikslinti: (8 5) 233 81 35.

#40715   tuomahaukas
 18 Spa 2007 19:31
Salmo, Dorado vobleriukai. Pastaruoju metu ten žvilgsnis krypsta.
Kaip sekasi ?

#40910   lydekiukstis
 22 Spa 2007 12:52
Sekasi gerai :-D Net labai... Aisku tada kada toks masalas efektyvus ;-) Salmo tai is vis klasika, mazu modeliuku pasirinkimas taip pat neprastas. Hornetas - sugundo visas lietuvoje gyvenancias zuvis ( pradedant auksle ir baigiant samu) Stai Dorado mazyliai itin lengvi ir juos bent truputi toleliau uzmesti problematiska. Visgi toks lengvumas padaro si vobleriuka itin patrauklu tiek isvaizda tiek judesiais. ( pvz invader, stick, classic)Aplamai nera ka cia ir pasakoti - imi ir gaudai. Ir pagauni ;-)

#40925   Mike
 22 Spa 2007 14:08
Salmo yra gėris. Šiaip tai turiu kelis modeliukus, kurie tikrai nepaveda. Salmo Hornet 2,5 cm ir 3,5 cm (spalva GT). Esu pagavęs ir ešerių, ir šapalų (ant mažesniojo) ir lydekaičių, Salmo Hornet SDR 3,5 cm (spalva P) ešeriai, lydekaitės, Salmo Bullhead 4,5 cm - ešeriai ir lydekaitės (beje, ešeriai velkiaujant sekliame telkinyje), na ir, sakyčiau Salmo topas bent jau man yra Salmo Tinny (geri dauguma spalvinių variantų), ant kurio šiemet pagavau ir salačiukų, ir šapalų, ir ešerių. Beje, Salmo Tinny, pagal savo dydį labai gerai metasi, kas leidžia gaudyti didesnėse upėse, ir labai negiliai neria, kas leidžia daryti pravedimą sekliose rėvose.
Paveikslėlis
Paveikslėlis

#41097   saniokas
 24 Spa 2007 09:35
paziurek Maxima(koralose prie Karolinos) Fanatikai,arba Zirmunuose prie Mc Donalds yra parduotuve visa para.

#41100   Mike
 24 Spa 2007 10:08
Mano galva tai abu nurodyti modeliai mikrikams gal kiek per sunkūs.

#41105   Xrapas
 24 Spa 2007 10:42
wors rašė:...noreciau paimti mikrikam, nes dabar su 10-30g nelabai metasi :lol:
Laikas žvejoti tokiais prekiavo. Pilaitėje vasarą buvo akcija:-30 proc, pamaklinėjau, bet nelabai patiko :neutral:
Sakyčiau, Žvėryne prie smuklės irgi buvo.

#41111   saniokas
 24 Spa 2007 12:10
wors rašė:sakai nepatiko, o kas butent? nelipo..?
Dela Catana,laikiau ji bet jis vaiksto kaip sosiska nuo pat rankenos.Darbas nekoks.
Turiu Larus Pearch JiG iki 13 gr ir Robinson Dynamic Jig iki 10 gr tai jie man asmeniskai dirba super.Mano nuomne UL turi buti virsune kliujojama o ne istisas kotas.

#41118   lydekiukstis
 24 Spa 2007 12:49
Mano nuomne UL turi buti virsune kliujojama o ne istisas kotas.
Na jau koliega nesutinku...Virsunele tik mikro dzigiukam, o vobleriukas, sukriuke ir mesis ir geriau bus valdoma minkstesniu, ne tik prie virsunes linkstanciu koteliu. ;-)

#41126   Xrapas
 24 Spa 2007 13:18
wors rašė:sakai nepatiko, o kas butent? nelipo..?
Pilaitėj mėginau tą 210 Force masterį. Prašė (akcijos metu) 87.5 Lt. Apie mikrikus negalvojau, visų kotų gale matau kabančius voblerius :-D
Pastariesiems kiek per liaunas pasirodė. Ypač, kai ritę uždėjau. Labai panašios akcijos, tik 270 turiu Shimano Solstace, todėl anas liko parduotuvėj :roll: .
Beje, renkantis labai rekomenduoju ritelę užsidėti, kotas dažnai neatpažįstamai pasikeičia.

#41127   Skumbrotas
 24 Spa 2007 13:29
Jei kas susiruošėt tapti UL'aitininkais patarimas - pirma susiraskit kas praktikuoja šį žvejybos būda ir turi tikrą UL kotą, paprašykit kad kur žvejyboj duotų pabandyti ir tik tada ieškokit pirkti koto sau. Žinosit bent kas tai per daiktas ir koks turi būti.
Arba bent jau pasiskaitykit rimtai apie UL. Nebepjausit grybo apie visokias 3-15g armatūras su įklijuotom viršunėlėm.

#41130   djxz
 24 Spa 2007 13:37
fanatikuose maciau ten jei preke virs 100lt 25% nuolaida, tai jei ten yra manau verta jimti. :roll:

#41131   Agis
 24 Spa 2007 13:39
Skumbrotas rašė:Jei kas susiruošėt tapti UL'aitininkais patarimas - pirma susiraskit kas praktikuoja šį žvejybos būda ir turi tikrą UL kotą, paprašykit kad kur žvejyboj duotų pabandyti ir tik tada ieškokit pirkti koto sau. Žinosit bent kas tai per daiktas ir koks turi būti.
Arba bent jau pasiskaitykit rimtai apie UL. Nebepjausit grybo apie visokias 3-15g armatūras su įklijuotom viršunėlėm.
Cia prieitu Vital ir tartu.....teisus tu bratka :lol:

#41133   alkanas
 24 Spa 2007 14:19
Agi- tu juokies :-D bet kazkodel niekas nenori pripazint butent ul spiningo- visokie dziginiai, velkiavimui - taip- o ka- ul-aitiniai - tokiu nera - ir manau kad tikrai max iki kokiu 7gr, na 10gr ne daugiau uzmetimo turetu buti, va pas mane light , tai jo uzmetimas iki 14gr bet tai tikrai jis ne ul - Skumbrotas teisingai raso ;-)

#41137   Agis
 24 Spa 2007 14:51
Alkanas, as nesijuokiu, nes zinau, kad sioje temoje pasiknisus galima rasti tiksliai aprasyta kas tai UL, o tie visi kiti nukrypimai, tai jau musu noras prisitaikyti prie UL.Spejau ir as nusipirkti kotu, kurie mano manymu tada buvo UL, dabar jau taip nemanau, nes pamazu pasiskaitinejau ir supratau, kad tie uzrasai su gramais ant kotu tai daugumoje vejai, nes metant su kazkokiu desrainiu :lol: tikrai nesulyginsi su sioje temoje aprasytais tikrais UL kotais.
Triju gramu bukaskes metymas su koteliu, kuriuo sekmingai galima ir 15 gramu galvakably svystelti ar trecio numerio sukres valdyti, tai jau ne UL
Cia mano nuomone.

#41139   saniokas
 24 Spa 2007 15:04
Skumbrotas rašė:Jei kas susiruošėt tapti UL'aitininkais patarimas - pirma susiraskit kas praktikuoja šį žvejybos būda ir turi tikrą UL kotą, paprašykit kad kur žvejyboj duotų pabandyti ir tik tada ieškokit pirkti koto sau. Žinosit bent kas tai per daiktas ir koks turi būti.
Gal tu ir pjauni gryba su armatura.Robinson Dynamic iki 10 gr serijos paimk i rankas,o paskui ziuresim.

#41158   Skumbrotas
 24 Spa 2007 17:43
saniokas rašė:Gal tu ir pjauni gryba su armatura.Robinson Dynamic iki 10 gr serijos paimk i rankas,o paskui ziuresim.
Kad jau nebėr kur žiūrėti. Esama ir turima ir geresnių kotų, negu robinsoniniai.
Apskritai UL yra iki 5g, na max iki 7g. Iki 10g tai jau Light klasės kotai, nors ir kaip norėtusi sau tai įteigti. O tavo pirminiam varijante minėtas 3-15g kotas yra jau normalus spiningas, netgi ne Light'as. Ant tokio kabini lydekinius masalus ir drąsiai eini gaudyt lydekų.

#41162   Airis
 24 Spa 2007 18:05
Xrapas rašė:
Turiu lygiai tokį pat...diagnozė- Light :-D
Bet kotelis gan smagus, ar ne? ;-)
as ir sakau, kad neskrenda jozuris 3g kaip reikiant.bet kotelis smagus.minijai gerai

#41202   alkanas
 24 Spa 2007 22:12
yozurikai gerai skrist turi, jei neskrenda gal su valu kas negerai arba su kotu :roll:

#41214   saniokas
 25 Spa 2007 07:00
As kalbejau apie Robinson Dynamic Perch Hi Speed 2.40,2-10 gr.
O kas liecia Laruso Pearch Jig iki 13 gr,tai su juo realiai iki 10 gr metu,nes didesne gramatura jam nelabai.
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 172
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė