Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #415637   edmundaxx
 18 Spa 2012 06:54
giedriuzzz rašė:Gal kartais kas žino kaip Panevėžyje Salmo parduotuvėje su spalvų pasirinkimu LJ Chunk Tail gumomis.
Kol kas šiemet geriausiai man pasiteisinę guminukai :gutgut Tik kad poros spalvų teturiu ir tie patys jau į pabaigą :roll:
Ten išvis jokio pasirinkimo nėra. Nebent nori Okumos koto ar Salmo ritės, ar dar voblerio Salmo arba Rapala firmos... Šūdas ne parduotuvė.
 #415638   Sokratas
 18 Spa 2012 06:59
tai jau tikrai. na, bet jei žmogui atsikabino, pabėgo ešeriukas sprindinis ar lydekiukas, o jis mėnesį užmigt nebegali, tai ką jau padarysi.... :lol:
 #415641   giedriuzzz
 18 Spa 2012 07:30
edmundaxx rašė:Ten išvis jokio pasirinkimo nėra. Nebent nori Okumos koto ar Salmo ritės, ar dar voblerio Salmo arba Rapala firmos... Šūdas ne parduotuvė.
Prieš gerą kokį mėnesiuką, kai buvau užlėkęs tai buvo truputi LJ gumų. Aišku pasirinkimas skurdokas, bet šį tą rast galima :roll:
Tioga keletą spalvų pasiėmiau. Bet pastebėjau, kad vienam karjeriuke tiek ešeriai, tiek lydžiakai labai mėgsta Chunk Tail'us :gutgut

Dar mačiau buvo kažkokių tipo starkiams guminukų buvo :roll:

Ei, Tironas, ko neaprūpini mūsų krašto normalia produkcija :twisted: :grin:
 #415646   Evaldas Z
 18 Spa 2012 08:14
Kleckas1978 rašė:ir kaip dzigauti su tokiu
klausimas buvo, kaip primontuot. aprasiau ir parodziau tik pati paprasciausia principa. be to, nieks dzigavimo neminejo. paveikslelyje apkarstytos dideles gumos ne toks jau ir retas vaizdelis tarp velkiautoju. mazesnems ir vieno trisakio uzteks, katras, isegtas virsutinej dalyj zacepu skaiciaus labai nepadidins.
 #415893   timocha
 18 Spa 2012 20:17
Šiandien Ignalinos raj ežere kol buvo rukas dirbo carolina su lucky john rudu veziuku, saulei pakilus visi kibimai ant žiemines tamsintos avizieles diskoteka + berkley uodo trūklio lerva (ta didesne su kvapu), viso apie 10 kg ešeriu per du žvejus, smagiai pažvejota :gutgut
P.s. išbandytas Graphiteleader Belezza GLABS-562XUL, žvejybai su avizielem kolkas geresnio koto ne esu bandes :gutgut
 #415897   HazeNN
 18 Spa 2012 20:44
Koki pravedimo budai taikot zvejodami avizelem, tikrisiau purtot ?
 #415900   timocha
 18 Spa 2012 20:56
priklausomai nuo gylio ir eseriu buvimo vietos darau taip: jei tarkim gylys 5 m, užmetu, leidžiu laisvai skesti apie 3-4 s, veliau pradedu tankiai purtyt po truputi sukant rites rankenėle, kol nepasiekiu dugno. Veliau staigesnis mostelėjimas kotu ir vienas prasukimas rite, ir viska kartoju is pradziu...
 #416066   martiz-zz
 19 Spa 2012 14:08
ar kas gaudot berkley gumom? siandien isbandziau tai *PYP*... akys nuskraide ant vieno po pirmos zuvies, ant kitu isvis metant. guma kieta + tusciaviduriai jie, labai plysta greit ties siule... ar man cia pasitaike toks s? ar visi jie tokie? ar su jais labai svelniai ir elegantiskai reikia elgtis? :-D
 #416068   henyte
 19 Spa 2012 14:23
gaudau su "split belly", starkiams labai patinka, akys nei ant vieno nenulakste, plysta tikrai negreitai, guma labai kieta ir su "atmintim", laikyti geriausiai istiesta dezuteje, o dar geriau tose formelese, kuriuose jie supakuoti buna...
 #416071   Saugirdas
 19 Spa 2012 14:33
martiz-zz rašė:ar kas gaudot berkley gumom? siandien isbandziau tai *PYP*... akys nuskraide ant vieno po pirmos zuvies, ant kitu isvis metant. guma kieta + tusciaviduriai jie, labai plysta greit ties siule... ar man cia pasitaike toks s? ar visi jie tokie? ar su jais labai svelniai ir elegantiskai reikia elgtis? :-D
KAi busi vln parašyk, ateisiu Tavo šitu nesamoniu apžiurėt, nu pasakei tai ir nusigandau nesuprates, kokio cia š prisipirkai... :grin:
 #416073   martiz-zz
 19 Spa 2012 14:39
Berkley Powerbait Ripple Shad -po 2 zuvu ismeciau, nes praplyso visiskai, akiu nebebuvo po pirmos lydekos. Berkley Powerbait Split Belly skilo guma per nugara nuo priekio, akys taip pat dingo.
 #416074   Saugirdas
 19 Spa 2012 14:51
Kažkokia Tu cia anti reklama užsieminėji. Ripple Shad pats ne viena turėjau ir turiu, neminkštos gumos, tai cia faktas, nu bet, kad akys išbira, tai nžn, vienam buvo viena akis pabėgus, bet toj pacioj žvejybos ir masalas pabėgo, del plišimo nežinau. Nors ir Split Belly nebandes...
 #416075   martiz-zz
 19 Spa 2012 15:00
Saugirdas rašė:Kažkokia Tu cia anti reklama užsieminėji. Ripple Shad pats ne viena turėjau ir turiu, neminkštos gumos, tai cia faktas, nu bet, kad akys išbira, tai nžn, vienam buvo viena akis pabėgus, bet toj pacioj žvejybos ir masalas pabėgo, del plišimo nežinau. Nors ir Split Belly nebandes...
anti reklamos nedarau, nes pagavau, kimba ant ju :-D o tada tai reiskia 2 variantai arba brokuota partija, arba pridirbo jom vezant kazka, persalde ar siltai labai laike, ar senos... nes sakau akys nubiro nuo visu :roll:
 #416076   henyte
 19 Spa 2012 15:06
martiz-zz rašė:Berkley Powerbait Ripple Shad -po 2 zuvu ismeciau, nes praplyso visiskai, akiu nebebuvo po pirmos lydekos. Berkley Powerbait Split Belly skilo guma per nugara nuo priekio, akys taip pat dingo.
gal movei ant virs 40gr galvos, kurios kablys aplietas storu svino sluoksniu, kuris tipo apsaugo nuo nuslydimo, o is tikruju sudrasko daugeli kietos gumos masalu? Nes ant "split belly" gaudau trecia (atrodo) sezona ir nera ne vienas skiles, aisku "susidrapalina" po daugelio kibimu, gali ir akis tarp dantu papulti, na ar zinoma pirmoj zvejyboj i dideles, piktos, diziadantes lydekos nasrus papult, no to niekas neapsaugotas, bet tikrai jie pas mane neplysineja po iprastinio, ne monstrinio kibimo. Tikrai nieko blogo negaliu apie juos pasakyti.
 #416246   Tironas
 20 Spa 2012 17:54
edmundaxx rašė:
giedriuzzz rašė:Gal kartais kas žino kaip Panevėžyje Salmo parduotuvėje su spalvų pasirinkimu LJ Chunk Tail gumomis.
Kol kas šiemet geriausiai man pasiteisinę guminukai :gutgut Tik kad poros spalvų teturiu ir tie patys jau į pabaigą :roll:
Ten išvis jokio pasirinkimo nėra. Nebent nori Okumos koto ar Salmo ritės, ar dar voblerio Salmo arba Rapala firmos... Šūdas ne parduotuvė.
ok kurioi parduotuvej panevezi, bent trecdalis dalyku yra to kas yra salmo :)
 #416393   Marius1
 21 Spa 2012 16:35
Saugirdas rašė:Kažkokia Tu cia anti reklama užsieminėji. Ripple Shad pats ne viena turėjau ir turiu, neminkštos gumos, tai cia faktas, nu bet, kad akys išbira, tai nžn, vienam buvo viena akis pabėgus, bet toj pacioj žvejybos ir masalas pabėgo, del plišimo nežinau. Nors ir Split Belly nebandes...
Nu ir aš pernai ne vieną sudrožiau Ripple Shad, bet akys sveikos likdavo, o šiemet pirktų akys kartais nulaksto vien ant kablio maunant :e:e Nors kažin ar kibumui tai turi įtakos :ks>
 #416404   HazeNN
 21 Spa 2012 17:19
tai matyt problemos su tom kurios parduotuvej po viena parsiduoda o ne pakelyje tai tos po viena sudziusta ir pradeda plyst ir akys krist :D
 #416408   martiz-zz
 21 Spa 2012 17:52
HazeNN rašė:tai matyt problemos su tom kurios parduotuvej po viena parsiduoda o ne pakelyje tai tos po viena sudziusta ir pradeda plyst ir akys krist :D
turbut, gal sensta tiesiog greiciau kol isparduoda, nes siandien nei akys krito nei plyso
 #416476   Evaldas Z
 21 Spa 2012 20:55
Makaules laidele matei ? Olandai tvirtina, kad tas trisakiukas papildomas padidina realizuotu kibimu skaiciu iki 70% :roll: tik cia jokia naujiena, mano pazystamas jau daugiau kaip pries 10 metu trisakiuka uodegon guminukui segdavo KM starkiaudamas.
 #416499   Arvidys
 21 Spa 2012 23:33
Va aš pažiūrėjau Korsako laidą tą iš Olandų ir nustebau... Sėdi jie prezentacijose, žvejoja taiko ale naujienas, o apie taip tvirtinama kablį negi tik dabar sugalvojo? Žinau kas daug seniau jau taip tvirtindavo... Tai atrodo kad vyksta regresas... :lol:
 #416525   dagys
 22 Spa 2012 07:52
Tironas rašė:
edmundaxx rašė:
ok kurioi parduotuvej panevezi, bent trecdalis dalyku yra to kas yra salmo :)
ir kur kitur Shimano Rarenium už 720 lt. rasi :/nek
 #416539   Tironas
 22 Spa 2012 08:37
tai apie ka snekam? apie kainas ar apie asortimenta?
kad jusu vietiniai "biznieriai" gyvena su antkainiu kuris net vaistinese netaikomas, tai cia aisku ju reikalas. ir jei jus tenkina ju turimas asortimentas tai aisku jusu reikalas. cia kiekvieno teise rinktis. jei nereikes salmo parduotuves ji su laiku uzsidarys. jei zmonem patiks kad prekes visada vietoje, uzsidarys kiti prekeiviai
 #416737   Evaldas Z
 22 Spa 2012 22:31
jeigu kam idomu pasikrapstinet ir paeksperimentuot, tai kazka panasaus i http://www.ownerhooks.com/images/produc ... _Light.jpg visai nesunku susisukt is storesnes stygos. o palankstymams gan imlus gamakatsu worm 36. lankstosi be jokiu kaitinimu.
Paveikslėlis
kolkas cia tik pasibandymas, tai proporcijos ir lenkimas gal nevisai tobuli, bet kadangi man kolkas tokiu nelabai ir reik, tai kam reiks, tas pasikoreguos pagal save ;-)
 #416776   shelwius
 23 Spa 2012 08:14
Evaldas Z rašė:
Makaules laidele matei ? Olandai tvirtina, kad tas trisakiukas papildomas padidina realizuotu kibimu skaiciu iki 70% :roll: tik cia jokia naujiena, mano pazystamas jau daugiau kaip pries 10 metu trisakiuka uodegon guminukui segdavo KM starkiaudamas.
Tik jie ten į kuprą beveik įsega trainyką, mano draugas starkius gaudydamas, kai jie nelabai aktyvus, griebia tik už uodegos ir dažnai nukanda, trainyką sega į patį uodegos galą. Tam naudoja tokius spec. kablius trišakius, kurių vienas geluonis yra žymiai trumpesnis už kitus 2.
 #416792   Hookaz
 23 Spa 2012 08:44
shelwius rašė:Kitam starkių sezonui, nors ir šįmet dar giliai rudenį žadu pagaut jų, teks išbandyt pontono Awaruna smirdukus. Gavau pratestuot keletą spalvų, 3 colių:
jau isbandytos ivairiom salygom...geros :gutgut
 #416810   Hookaz
 23 Spa 2012 09:24
Menke rašė:o 3" coliu ne per mazi starkiui? Nes as pasiemiau 4 tai man atrodo pats tas.
oij dabar subalamutinai kokie pas mane :-D gal ir 4 istikro..zodziu apie 10cm jie...patstas :ks>
 #416826   Saugirdas
 23 Spa 2012 10:52
Kur jos Vilniuje parsiduoda ir po kiek?
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 75
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis