Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žvejyba jūroje ir nuo kranto
 #410830   Diodas
 01 Spa 2012 08:07
augutis rašė:O tai I ta Liepaja beldetes jai jau cia salygos buvo kosmariskos???
Vėjas didelis, bet bangos per molą nesirito (kaip praeitą kartą), kibimai nors reti bet stiprūs ir jaučiami. Tiesa mest reikėjo toli, bet pati žvejyba labai smagi.

Kelios nuotraukos :)

http://www.part.lt/perziura/e726115c7a1 ... bd8420.JPG

http://www.part.lt/perziura/62142a509be ... cd6114.JPG
 #410894   augutis
 01 Spa 2012 10:22
O, tai visai neblogas ten oras buvo :) As Sekmadieni sventosios mola maciau, tai ir gavoju, jai bangos taip pat dauzes ir pas jus, tai turejo but nekas, bet db matau, kad visai nieko :) O kaip storis pleksniu, imitusius gerai jau???
 #411809   marijus*
 03 Spa 2012 17:10
šįryt nuo kranto 8 plekšnės ( keturios storos, tvarkingos po panašiai 350-400gr) , 1 VĖJAŽUVĖ ir 1 Vaivorykštinis upėtakis. pats likau apšalęs..
 #411815   okuma
 03 Spa 2012 17:24
smagiai cia, del vejazuves nesistebeciau,pries pora dienu pats maciau ju keleta,nezinau ar vaikus jos daboja ,ar juos eda, bet vejazuviu mailiaus tai dafiga..matyt ir jos sugrizta rudeniop, didziausias siurprizas - vaivorykstukas mano manymu
 #411817   marijus*
 03 Spa 2012 17:27
tie siurpryzai pusvalandžio bėgyje sukibo, gali įsisvaizduoti koks jausmas tokie netikėtumai. na ir dar viena gera kibimą turėjau, bet nepakirtau. graužiausi, kad blizges ir spiningą namie palikau. pažiūrėjau ,kad 14 laipsnių rodo jūroje, tai maniau, nebus ką ten vistiek blizgėmis violioti
 #411831   marijus*
 03 Spa 2012 18:47
praktiškai belekokia ta vieta.Smiltynėje. jau esu spjovęs į tą duobių ieškojimą. ne visada jose kimba. šiandien ir su tamsa ir rūke nematėme kas per dugnas, tik vėliau išsisklaidžius pamatėm, kad iki patamsėjimo nedametam. tada pradėjau toliau pabristi ir mesti jau į duobes, tačiau rezultatas, jau nebepakito. beje šiandien dariau maža bandymą. dvi meškerės tradiciškai paruoštos , o viena su šerykle. sunku ką ir spręsti kol kas, bet tos dvi meškerės man atnešė 4plekšnes ir vėjažuve, o ta viena su šerykle 4 plekšnes ir vaivorykštuką. bandysiu kitą kartą vėl pažiūrėti skirtumus.
 #411833   okuma
 03 Spa 2012 18:58
nu ,jo rezultatu nepalyginsi su tokiu akibrokstu...siaip as daznai ant svino ragu sumaunu atliekas ir daug maz jos "nusimauna" uzmetimo vietoj,na bet kad zenkliu rezultatu butu su tokia sistema Lietuvoj-nepasakyciau
 #411866   renaldas
 03 Spa 2012 20:27
marijus* rašė:praktiškai belekokia ta vieta.Smiltynėje. jau esu spjovęs į tą duobių ieškojimą. ne visada jose kimba. šiandien ir su tamsa ir rūke nematėme kas per dugnas, tik vėliau išsisklaidžius pamatėm, kad iki patamsėjimo nedametam. tada pradėjau toliau pabristi ir mesti jau į duobes, tačiau rezultatas, jau nebepakito. beje šiandien dariau maža bandymą. dvi meškerės tradiciškai paruoštos , o viena su šerykle. sunku ką ir spręsti kol kas, bet tos dvi meškerės man atnešė 4plekšnes ir vėjažuve, o ta viena su šerykle 4 plekšnes ir vaivorykštuką. bandysiu kitą kartą vėl pažiūrėti skirtumus.
O i serykla turbut kukuruzus dedi? :roll:
 #411874   marijus*
 03 Spa 2012 20:37
:D sumaliau viską, kas liko po porcijų išpjovimo , o kad suliptų , tai panaudojau, ką turėjau- pašaras karosams ir lynams :D buvo ir skaldytų kukurūzų ... dar česnako, na ir konkreti smarvė gavosi, kad nelabai norėjosi arti būti :D
 #411926   augutis
 04 Spa 2012 07:16
Nu apie zvejyba juroje su serykla pasvaige esam ne viena kart,bet isbandyt tai praktikoj,niekad neteko, marijus, jauksim tavo sekanciu zvejybu ir pasakojimu,kaip ten tau ta serykla pasiteisins :)
 #411993   marijus*
 04 Spa 2012 11:58
buvau ir šiandien nuėjęs pažvejoti. galvojau, gal dar spėsiu pagaudyti prieš užkylant prognozuotam vėjui, tačiau jūroje jau sparčiai kyla banga ir stipri pietų srovė nešanti daug žolių. užmečiau dvi, trečios , net neišvyniavau, pamačiau, kas darosi- šieno ravėjimas nerealus, žvejoti neįmanoma. belieka laukti kol viskas vėl aprims
 #414428   marijus*
 13 Spa 2012 06:51
vakar Smiltynėje iki 22 val pagavau dvi geras plekšnes, 10-15 bykų ir daug smulkių plekšnikių, kurios tik trugdė žvejybai iščiulpdamos, net stambias porcijas. kibo tik sutemus, kol švietė saulutė , buvo visškas nulis
 #416398   ramass
 21 Spa 2012 17:08
Siandien su seimyna nusibeldziau iki Papes. Jura rami , bangeles mazos. Buvo keli zvejai , bet kazkaip nesiryzau prieiti paklausti apie laimikius.
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Beje , kas gali suteikti informacija , kur galima nusipirkti Latvijos zvejo leidima. Sekanti savaitgali jei oras leis butinai leksiu Papen. Isanksto aciu uz informacija.
 #416491   marijus*
 21 Spa 2012 23:01
su draugu buvau Smiltynėje nuo kranto. po pusvalandžio žvejybos, smarkus kibimas, pakirtau , nė iš vietos, o vėliau parsitraukiau. parsitraukiau kažką lašišinės giminės apie du gal daugiau kg. pasiardė prie kranto ir atsikabino. nusistebėjome, apmaudu, bet ir smagu. draugas pirmą kartą jūroje nuo kranto gaudė, pirmas traukimas uotas (apie 400gr) nedidelis, bet tokiu metu tikrai labai keista. plekšnės kibo, bet pagrinde smulkios. pagavau apie 30 , bet tik kokios 5 stambokos. jau ruošiantis namo, vėl stiprus kibimas, aišku, ne plekšnė. vėl vaivorykštinis upėtakis ( steelhead*as). šį rudenį jau antras man , keista, nesitikėjau tokios žuvelės. plekšnės kibo 25-40 metrų nuo kranto, toliau tyluma.
 #416749   marijus*
 23 Spa 2012 06:10
o vakar vakare 18,30-23 val virš trisdešimt plekšnikių ir bykas. porcijas dedu didelės, bet vis tiek smulkios plekšnios, tarp kurių tik viena kita didesnė
 #417985   Sokratas
 27 Spa 2012 11:30
žalias pinokis :lol:
  • 1
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 82
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis