Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai
 #417997   Tironas
 27 Spa 2012 12:33
nu kaip cia pasakyt kad neisizeistu zmones ir suprastu. kad kox goretextas butu, bet sveiko proto zmogus nevaziuos su goretexiniais batais zvejot kai reikes sedet baloje. juk buna tokiu situaciju.
taigi zieminei zvejybai reiktu turet botus ( guminius arba plastmasinius) ir patogius lengvus batus kai sausa ir ketinama vaikscioti pakankamai daug.
 #418033   eLPi
 27 Spa 2012 17:13
Tai pagal tave, jei aš gaudau stintas ant KM ir beveik nevaikštau (taip kaip ieškodamas ešerių), geriau būtų rimti (kad ir sunkesni) ilgi batai, jei netyčia ant ledo atsirastų vandens :?: Gal kaip ekspertas, galėtum ką pasiūlyti, ką įsigyt ant marijos žemės :?: Firma ne taip svarbi, svarbu nešalt ir laaabai sunkiai nenešiot ir kaina protinga :lol:
 #418092   Tironas
 27 Spa 2012 21:32
nu tai turbut geriasiai tokius reikalavimus atitiktu plasmasinai tie. artai norfin ar tai lemigo ar dar kokie, tik gal ziureciau kad ideklas butu storesnis, pav 12mm ir daugiau. tokie paprastai gali buti zymimi -50 ar dar daugiau, nes tie paprastieji zymimi -30
 #418094   p.arturas
 27 Spa 2012 21:40
Tironas rašė:nu tai turbut geriasiai tokius reikalavimus atitiktu plasmasinai tie. artai norfin ar tai lemigo ar dar kokie, tik gal ziureciau kad ideklas butu storesnis, pav 12mm ir daugiau. tokie paprastai gali buti zymimi -50 ar dar daugiau, nes tie paprastieji zymimi -30
yetti pro :gutgut
 #418423   Rapalas
 29 Spa 2012 12:25
Aš vava pasirinkau tuos, nes jie ne gore tex o iš laminuoto neopreno, tai jie bus tikrai atsparesni vandeniui. Musu žiemos idomios buva ir ant ledo buna vandens karais. O medžioklėje kai eini, kartais reikia per griovi koki perlipti, buna uzlietu pievu ar pamiškiu ir tenka bristi, todėl aukščiu laimi jie.
 #418440   hipy
 29 Spa 2012 14:04
p.arturas rašė:yetti pro :gutgut
tik dabar neaisku kurie durnina: sitie ar sitie...
 #418441   eLPi
 29 Spa 2012 14:10
O čia ne tie patys ?
Bent jau pagal foto :roll: , tik kaina pas AIC turbūt už vieną batą :lol:
 #418445   p.arturas
 29 Spa 2012 14:21
turetu but labai silti. tik labai griozdiski. ir matomai vairuot be sansu su jais.
 #418447   giedriuzzz
 29 Spa 2012 14:25
Griozdiški bet lengvi.
Su Lemigo Arctic ir nelabai einas pedalius spaudyt, nebent automatas :roll:
 #418462   Rapalas
 29 Spa 2012 15:48
Vistiek minusas kailis kuris išsidėvi. Pas mane buvo demar ar ne demar new tryak su vilna naturalia, tai išsidevejo ir trina baisiai bei šala koja jau. Imčiau polyver, bet kad jie irgi neišsiema ir irgi tas pats kailis išsitrins ir bus taspats š tik brangiau isigytas.
 #418468   EDVD
 29 Spa 2012 16:11
kažkur skaičiau, kad membraminius batus su paprasta kojine autis negerai. Jei batai su thinsulate reikia spec kojinės ar gali autis su belekuo?
 #418470   Rapalas
 29 Spa 2012 16:37
Manau reikia imti geras šiltas koines kurias pardavineja pardese žuklės ar medžioklės, nes paprastos sušlampa ir drėgmė lieka prie kojos, taip ir šala, o su normaliom koinem, jos ta drėgme išstumia nuo saves i kita sluoksni ir koja lieka sausa bei šilta. Nu bet čia man taip atrodo, kiek aš žinau. Ir dauk kas daro klaidas kai perka apatinius rubus, turi netik tie guaho ar devolt ar dar kažkokie buti kvepuojantys, bet ir triusikai po jais, ir antras sluoksnis virš jų ir pats drabužis esantis kaip viršutinis sluoksnis. Todėl ydomu ir su rockio batais tuo neoprenu laminuotu, kur dingsta drėgmė nuo kojos.
 #418473   hipy
 29 Spa 2012 17:00
Rapalas rašė:Todėl ydomu ir su rockio batais tuo neoprenu laminuotu, kur dingsta drėgmė nuo kojos.
kondensuojas rasos lasais ant vidines bato sieneles...
 #418478   vava
 29 Spa 2012 17:27
EDVD rašė:kažkur skaičiau, kad membraminius batus su paprasta kojine autis negerai.
nieko labai blogo nera. Yra tokiu rekomendaciju membraninius batus derint su sintetinem kojinem del to, kad jos neigeria i save dregmes, o "atiduoda" i isore, kur paskui jau goretex ar dar kas nors stumia toliau laukan. Bet as pvz visiskai negaliu sintetiniu nesiot, nes diena panesiojus toks vonius buna, kad nu i nafik.
Todel i goretexinius aunuosi kojines su merino vilna, kuri taip pat turi savybe neigert dregmes.
O jei yra siltas metu laikas, bet reikia membraninio bato, aunuosi paprastas medvilnines su ta mintim, kad geriau tegu truputi padreksta ta koja is vidaus, nei vanialina batus nusiavus.. :)
EDVD rašė: batai su thinsulate reikia spec kojinės ar gali autis su belekuo?
nebutinai
 #418514   EDVD
 29 Spa 2012 19:15
ačiū vava už paprotinimą :)
 #418626   Donis
 30 Spa 2012 07:51
Dairiausi as irgi tokius :gutgut ,Klaipedoje pirkai? kaip su dydziais reikalai? yra pasirinkimas?
 #418648   Vegys
 30 Spa 2012 09:03
200 g Heatseeker™ insulation
Kaip čia yr, kad vieni perka 1000 g insulation, o čia 200 g gana ? :roll: Plius skirti "For winter treks, snowshoeing excursions, or an all-purpose buffer to sport in wintry conditions". A tikrai šilti bus ?
 #418662   Rapalas
 30 Spa 2012 09:37
Visi renkasi tokio tipo, bet jie manau visai netinka vandeniui, ir jei ant ledo pilna vandens o taip buna dažnai, tai ir šiti nekas.
 #418663   Tironas
 30 Spa 2012 09:42
200g bet ne kokio atgyvenusio thinsulate ar seip pigios vatos o PRIMALOFT. aisku thinsulate maciau prigaminusi labai daug skirtingu lygiu izoliacines medziagos, bet i batus deda ta sena elementaria ir pigiausia.
turiu striukyte is primaloft 100g tai po apacia nesiojau paprasta maike arba maike ilgom rankovem ir visa ziema kai nepusto labai ir kai ne -15 be problemu.
dar primenu kad tas kaicius nera absoliutus o salyginis. jis nusako stori izoliacijos. bet tai vel salyginis dalygas, nes as neisvaizduoju kox kiekis turi buti primalofto kad jis svertu 200g. tai butu kalnas, ne jis nieko nesveria :)
ir kuo jau jum sitie prastesni?
http://www.aku.it/en/scheda/famiglia/10 ... a_gtx.html
arba sitie
http://www.aku.it/en/scheda/famiglia/10 ... a_gtx.html

cia yra 100% neperslampami
kvepuojantys
primaloft yra 400g
pagaminta BATU gamykloje italijoje pacio gamintojo.
bus pardese po 2 savaiciu. jau krauna i fura :)
 #418680   Rapalas
 30 Spa 2012 11:02
Nori pasakyti kad su šitais gali isibristi i vandeni, arba ziema ant ledo kai 20 cm vandens gali varineti ir per diena neperšlaps? Jeigu taip, tai galetu buti aukštesni. Bet kainos ju matyt bus irgi ne vaikiškos.

O kaip šitie batukai?
http://darborubai.lt/darbo-batai/246-au ... -GBES.html

Jau blemba išvis pasimečiau dėl tų batų.
 #418687   Airis
 30 Spa 2012 11:23
brangus. yra pigesniu,po 80lt tokiu paciu
 #418692   hipy
 30 Spa 2012 11:29
Tironas rašė:ir kuo jau jum sitie prastesni?
speju, kaina...
 #418705   Tironas
 30 Spa 2012 12:21
Rapalas rašė:Nori pasakyti kad su šitais gali isibristi i vandeni, arba ziema ant ledo kai 20 cm vandens gali varineti ir per diena neperšlaps? Jeigu taip, tai galetu buti aukštesni. Bet kainos ju matyt bus irgi ne vaikiškos.

O kaip šitie batukai?
http://darborubai.lt/darbo-batai/246-au ... -GBES.html

Jau blemba išvis pasimečiau dėl tų batų.
noriu pasakyti kad jie neskirti braidymui ir buvimui vandenyje po 10valandu :) bet einant per balas ar slapia sniega jie neeperslaps. kaip jau imnejau, jei zinai kad visa laika sedesi vandenyje, geriau naudoti botus.
sitie ir panasus skirti aktyviai zvejybai. jei nereik vaikscioti yra puikiu ir siltu botu.
 #418706   Tironas
 30 Spa 2012 12:24
hipy rašė:
Tironas rašė:ir kuo jau jum sitie prastesni?
speju, kaina...

sutinku. bet as asmeniskai nematau sau panaudojimo tokiu batu. jie pakankamai dramblavoti kad su jais vairuot ir seip eit i miesta. nepakankamai silti ir atsparumas vandeniui auksciau gumos nekelia passitikejimo, nepaisont labai gero vardo.

mano asmeninis parisinkimas ziemai yra silti botai ( man labiau patinka ala kamik goliath nei plasmasinai) ir kai sausa ir reik daugiau pasivaiksciot lengvi goretexiniai batukai, kaip pav kad AKu ar Rocky, tokio stiliuko
 #418734   Rapalas
 30 Spa 2012 13:21
Nu bet tų kamiku kaina tai ka žinau irgi... jau geriau tada lemigo kur aš idėjau, irgi gad dramblavoti bet geresni nei lemigo vermont, tie tai išvis vietoi sniego tų plokščių...
 #418740   Tironas
 30 Spa 2012 13:39
na cia jau skonio reikalas. man asmenisnkai ziemineje zvejyboje plasmasiniai batai neprilipo niekaip. va ant pleksniu as juos apsiaunu. bet gaudant nuo ledo man labai nepatogu su jais. man reik kad batai lankstytusi
 #418746   Ignelis
 30 Spa 2012 13:49
Donis rašė:Dairiausi as irgi tokius :gutgut ,Klaipedoje pirkai? kaip su dydziais reikalai? yra pasirinkimas?
kaune sportlande pasiemiau, sake kad tik priesh pora dienu gavo, tai dydziu visa palete. tiesa teko rinktis ne 43 kaip iprastai bet 45 :roll: klaipedoj nepastebejau ju, arba pro akis netycia praleidau. turi tik tokius timberlandus labai simpatishkus ish paziuros, aukshtesnius, goretexinius berods, bet anu kaina man perdidele tai net nesimatavau. :roll:
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 47
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė