Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žvejyba jūroje ir nuo kranto
 #418306   lukas55
 28 Spa 2012 20:58
As matau kokiais kabliukais gaudo ant tilto suvaziave ribokai . Tokiais gaudomos auksles . Ir kreveciu gabaliukus deda maziukus , kad tik tas pleksniukas pakibtu . Sedi galvas uzverte i dangu ir puola kirsti vos sujudejus botago galui , juokas ima ziurint is sono . Ir nei vienas mazas pleksniukas nera paleidziamas , viskas eina i kibira .
 #418330   Agis
 28 Spa 2012 21:40
Nu tai tokių neišauklėsi, juo labiau, kad taisyklių kūrėjai nesirūpina leistinų minimalių dydžių žuvų rūšių papildymu teisyklėse.Reiškiasi liaudžiai reikia zupės ir nieko jau čia nepakeisi :(
 #422073   Agis
 12 Lap 2012 19:39
Nu aš manau, kad tų pitačiokų nereiktų "smaugti" ne dėl tikrinimo, o dėl nesavanaudiško supratimo, jog tokiu būdu naikiname tai, ko ir taip mažai, o vertės apart to, kad ten kažkokį jovalą iš jų išvirti stengiamasi, tai tikrai nematau daugiau naudos.Tai labai panašu į žieminį piršto dydžio ešeriukų smaugimą ir jų išmėtymą ant ledo, nepamirštant pasipuokuoti koks esu geras žvejys, kaip tobulai marmyškinu ir kaip man gerai kibo.Laiką praleisti galima puikiai ir su viena kita didesne plekšne, kuri praris naudojamus didelius kablius ir dideles porcijas.
Kol bijosime tik tikrintojų, o ne savo sąžinės, tol pasaulis aplinkui ir bus pilkas ir neįdomus, matuojamas tik per asmeninio savanaudiškumo principus ;-)
 #422683   ultimate
 14 Lap 2012 20:45
Vakar buvau Palangoje ant tilto 18-24val kibimo galima sakyti jokio nebuvo. Plekšnės mažytės ir tos nekibo išvis. Menkių pagavo tačiau irgi kibimai pavieniai. Stintų viena kita. Kadangi kibimo nebuvo tai gerai viska mačiau kas, kaip ir ant ko :ruko
 #426266   smikiz
 27 Lap 2012 12:07
vakar pats buvau su dviem pagaleis pasigavau 1.5kg stinta stambi net keista vienas kitas piestukas isimaisydavo jaigu 20cm stinta smulki tai as patyliu ...
 #427302   vytasxxxl
 01 Gru 2012 01:08
Nu siwakara buwom ant tilto palangoj tai pagavom kelias pleksnes,stintos silpnai tėjo kiek maciau.plekšnės geriau kibo ant kreveciu ,bet mes ju neturėjom gaudėm ant kuojos porciju tai nestebuklai :)
 #433737   Lydeka
 25 Gru 2012 17:02
Sveikinu Visus su šventėmis, norėčiau sužinoti kokia padėtis ant Palangos tilto, gal kas bandėte ką nors pagauti. Planuoju atvykti pusdieniui į Palangą tai būtų įdomu keletą valandų pamirkyti meškerę.
 #439914   SauliusM
 16 Sau 2013 00:21
martiz-zz rašė:idomu ka dabar ant tilto gaudys chebra kai pleksne nuo 21cm galima bus tik imt :-D
pradzioj tai ta pati gaudys, kol nebus kelis kart uz tai isdulkinti. o kol kazkam rankos pakils juos dulkint ant to tilto tai irgi gali nemazai laiko praeit. kaip ne kaip aplinkos ispekcija prie aplinkos ministerijos, tai ko jiem dabar list i ta jura kuri zemes ukio ministerijai atiduota... nors. permanu metas, pagyvensim, pamatysim kaip ten bus.
 #440131   Kulai
 16 Sau 2013 19:11
man idomu, kaip aplinkos ministras tikisi paleisti pitacioka i laisve be suzalojimu, kuris isiurbia puse strimiles porcija iki uzpakaliuko :superšokas
jei visi paleidines siuos lavonelius atgal, tai vasara pliazuose dvoks :shock:
Iseitis viena - deti visa srimele ar kuoja, pasedet kokias 3-4 val. gamtoje ir eit namuciu, lesti maximines shlakisysos '''bum
 #440133   martiz-zz
 16 Sau 2013 19:18
Kulai rašė:man idomu, kaip aplinkos ministras tikisi paleisti pitacioka i laisve be suzalojimu, kuris isiurbia puse strimiles porcija iki uzpakaliuko :superšokas
jei visi paleidines siuos lavonelius atgal, tai vasara pliazuose dvoks :shock:
Iseitis viena - deti visa srimele ar kuoja, pasedet kokias 3-4 val. gamtoje ir eit namuciu, lesti maximines shlakisysos '''bum
nepaliksi meskeres puse valandos, desi normalius kablius ir neiris...
 #440137   Kulai
 16 Sau 2013 19:30
ir nori pasakyti, kad nei karto nesi pagaves pleksnes mazesnes nei 21 cm, ant savo super puper dydziuliu kabliuku ir kerti vos sujuda surfo galiukas :?: :evil:
 #440141   martiz-zz
 16 Sau 2013 19:39
Kulai rašė:ir nori pasakyti, kad nei karto nesi pagaves pleksnes mazesnes nei 21 cm, ant savo super puper dydziuliu kabliuku ir kerti vos sujuda surfo galiukas :?: :evil:
aisku esu, tik tos kapeikines labai retai buna tiek prarijusios, kad neisgyventu, na viena is 10
 #440154   Agis
 16 Sau 2013 20:13
Neįryja jos didesnio kablio, tai iškabinant sužeidimai būna minimalųs ir nereikia žiaunų plėšti.Tiesiog reikia pabandyti žvejoti kitaip ir pamatysit, kad galima apseiti be tos smulkmės žudymo.
 #440162   marijus*
 16 Sau 2013 20:23
tai po keletos metų reikia laukti didelių plekšnių pagausėjimo :)
aš tai su šypsena žiūriu į tokį naują nutarimą. mažų plekšnių stengiuosi negaudyti , todėl ir kablius ir porcijas dideles dedu, bet vis tiek ypač rudenį tos mažos viską nulesa ir dažnai pasikabina. pastebėčiau, kad anksčiau daugiau pakliūdavo didelių plekšnių ir mažiau tų smulkiųjų gaudant dideliais masalais. pastaraisiais porą metų tos mažosios beveik neleidžia normaliai žvejoti. o jūs nepagalvojate, kad gal per tas mažas ir tos didžiosios tiek link kranto nebeina, nes tokia masė jų tikrai daug maisto nurenka. čia tik šiaip staigiai sugalvota mintis, bet verta apmąstymo :)
dar vienas dalykas. pamenu ,kai vaikystėje tik pradėjau žvejoti-mokytis, kaip smagu buvo gaudyti mažus karosiukus, ešeriukus, dygles. kad ir paleisdavome tą smulkmę, bet tai darydavome tikslingai. kiek vėliau, kai tik pradėjome žvejoti jūroje, taip pat džiugino ir stebino nedidelės plekšnės. dabar vaikams teks mokytis pagauti jūroje iškart dideles plekšnes.
kitas dalykas. jūros žvejybos taisyklėse rašo apie plekšnių minimalų dydį, o kaip dėl vidaus vandenų? ta prasme marių? :D aš skaičiau, o jūs?
 #440231   Agis
 16 Sau 2013 23:01
marijau, jau buvau rašęs berods sistemėlių temoje, kad labai puiki priemonė nuo smulkmės masalo "nulesimo" yra ta guma.Vienas dalykas išsiverti su 10-30 krevečių arba su nedidele kuoja, nes ta guma neleidžia "issipūsti" nei krevetei nei porcijai, tai mažikės tiesiog apžioja ir laiko, ištrauki, tymptelni ir meti atgal.
 #440260   marijus*
 17 Sau 2013 06:28
turiu aš tų masalui fiksuoti gumų, bet naudojant dideles porcijas norisi palikti ir laisvai kabantį ilgesnį galą porcijos, o tos mažos tikrai to nepraleis, o slieko tai išvis geriau nei nemauti rudeni :) dar rudenį, gaudant menkes nuo kranto maunu stintų galvas ant kablio, tai kiek pastovėjusias ištrauki tas galvas be žiaunų ir be akių, nes mažosios iščiulpia viską :) pavasari aišku kitaip su plekšnėmis :)
šiaip savo komentarais norėjau tik pasakyti, kad mano akimis, tai mažų plekšnių nemažėja, gal net labiau atvirkščiai, o didelių tai pastebimai mažiau bepagaunu.
 #440832   SauliusM
 18 Sau 2013 12:10
jei dideliu pleksniu pagauni maziau o mazu daugeja tai akivaizdus faktas, kad pleksne kaip rusis yra pergaudoma. nes normalioj situacijoj pasiskirstymas pagal amziu turetu but tolygiai mazejantis, ta prasme vienmieciu tiek, dvimeciu kazkiek maziau, trimeciu dar maziau. jei dideliu sumazeja o daugeja mazu, tai akivaizdu, kad rusis pergaudoma. del to limito ivedimas yra tik sveikintinas. o del paledimo, nebutina draskyt ziaunas, visada turi galimybe kirpt pavadeli ir paleidinet su kabliuku kuris juros vandeny gana greit surudys/ispuliuos zuviai. ir pagal istatyma irgi zuvi turi paleist kuo skubiau ir gyvybinga, tai draskymas ne i tema. taip kad arba naudoji didelius kablius arba jei naudoji maziukus tai pasiruosi turet iki poros pakeliu kabliuku nuostoliu per zvejyba.
 #441214   Donatas78
 19 Sau 2013 11:20
Sveiki :/braj; . norejau paklausti, kada geriausiai kimba didesnes pleksnes( vadinamosios A-4-iu formato :) )
rudeni, ziema, ar pavasari? :roll: LT niekada nesu gaudes ju, bet UK kelis kartus teko, dar a-4 formato nebuvo, vieni sako rudeni, atseit jos kaupia riebalus ziemai, todel intensyviai maitinasi, kiti- pavasari, dar kiti, kad ziema ... kaip is tikruju? salis aisku, kita, bet turetu but panasiai kaip ir LT, juk nersia jos panasiu metu, tiek vienur tiek kitur.
 #441220   Agis
 19 Sau 2013 12:02
Nu žiemą jūroje nepavyko pagauti jokių :lol: neskaitant tų, kur įplaukia į kuršmares.A4 formatas pasirodo balandžio-gegužio mėnesiais, priklausomai nuo vandens temperatūros ir dingsta kai jau vanduo įšyla iki kokių 8-10 laipsnių.Pavasarinės kaip popierius tai praktiškai aš jų nei neimu, nes nerandu to kas yra tarp kaulų ir skūros :lol: Rudeniop, pernai jau rugsėjį pavyko pasigauti, bet kažkaip jos įtartinai anksti pasitraukė.Lapkričio pradžioje jau nemačiau kad kas pagautų.Manop išvados tik žvejojant Neringoje arba Latvijoje.
 #441387   marijus*
 20 Sau 2013 13:43
mano pastebėjimu, tai stambiosios plekšnės priekrantėje pavasari būna iki 13-15laipsnių vandens temperatūros net. ne kartą esu gaudęs dideles, kai jau braidai sau be jokių bridkelnių ir deginiesi ant kranto. panašiai iki birželio galo (jau net ne pavasaris gaunasi).ir praeitais metais (2012) stambiosios geriausiai nuo birželio pradžios, kai jau net vėjažuvės savo puotą priekrantėje užbaiginėjo. o dėl plekšnių storumo, tai nepastebėjau jokio skirtumo. tų didelių, kur vien kaulai ir skūra rudeni taipogi pilna. čia ,kaip kada pataikai viena kūda, kita žiūrėk stora ir pavasari taipogi.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 20
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė