Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #420466   alkanas
 07 Lap 2012 09:06
Kipas rašė:loomi TSR'a su medziaginiu deklu atsiunte o JBR'a jau celofane gavau :grin:.x... paimios ten ju ta sistema :shock:.kogero kad brangesniem duoda uzvalkalus :roll:
nezinau kaip dabar yra, bet senieji dvidaliai eidavo su medziaga o viendaliai celofane , nuo kainos ir nuo to is kokios medziagos nepriklause, lygtai kiek pamenu :roll:
 #420477   SatanKlaus
 07 Lap 2012 09:30
alkanas rašė:
SatanKlaus rašė:Tai nie vopros, tik papasčiausiai reikia atsirinkti ir pasitikrinti kur yra funny facts, o kur visiškas marketinginis blefas... :!:
idomumo delei gal nupasakotum kas ir kaip atsirinkus ir pasitikrinus paaiskejo ?
Domėjausi apie Talon kai buvo čia toks sporas rimtas prieš pora metelių berods :grin:
 #420480   Tironas
 07 Lap 2012 09:47
nedievai tuos lumius daro ir fufelio pas juos irgi pasitaiko pacio elementariausio. pav rites laikiklis man tiesiog rankose yra nukrites nafig nuo koto, nes buvo tiesiog priklijuotas su lasu kliju. tiesiog parodoje per demonstracija.
 #420483   Rapolas
 07 Lap 2012 09:58
Tironas rašė:nedievai tuos lumius daro ir fufelio pas juos irgi pasitaiko pacio elementariausio. pav rites laikiklis man tiesiog rankose yra nukrites nafig nuo koto, nes buvo tiesiog priklijuotas su lasu kliju. tiesiog parodoje per demonstracija.
Tai gerai dar ,kad ne kelnės nukrito.. :-D
Šiaip tai ,galiu sutikti, kad net "krūčiausiems" asams visko pasitaiko ,bet kad GLoomiai yra vieni iš rimčiausių kotų- tai taip pat mažai kas abejoja ;-)
 #420484   Rapolas
 07 Lap 2012 10:02
Ignelis rašė:...buvau uzhmates no parduotuvese tokio tipo kompaktishkus stendukus isigyti bus kuo siena papuoshti kur tapetai atplyshe :lol:
dbr yra visokiausių parapetų su gamtovaizdžiais gražiais ant sienų užklijuot, bet vistiek sudomino stendukas.. jei nesunku, brūkštelk adresiuką, kur čia užmatei tokį kompaktišką dalykėlį ;-)
 #420489   Tironas
 07 Lap 2012 10:25
gerai pasakei, vieni is rimciausiu, o ne taip kaip kiti rekia LUMIS LUMIS< visa kita sudas.
 #420496   SauliusM
 07 Lap 2012 11:01
jo butent, vieni is rimciausiu, tai dar nereiskia kad patys rimciausi...
 #420511   Ignelis
 07 Lap 2012 11:26
Čia pan kaip tarp audi ir bmw :lol: sudeginkit mane, jei paėmus betkuri croix jis bus pats geriausias pasaulyje neturintis sau lygiu net japonų tarpe :lol:
 #420512   SauliusM
 07 Lap 2012 11:27
is kur tas vaikiskas noras ieskot "paties geriausio pasaulyje"? toks isvis egzistuoja?
 #420518   shelwius
 07 Lap 2012 11:59
Tikra tiesa, kad negali būti vieno geriausio koto už visus kitus, vien tik pagal specifikacija, tarkim džigui ar mikro masalam, vieno aukšto lygio gamintojo kotas, bus žymiai geresnis už kito. Bet nereiškia, kad kitas bus prastas. Abu bus aukšto lygio, tik pritaikyti skirtingiem žvejybos tipam. Taip, kad geriausio koto už visus kitus net neverta ieškot ir ginčytis.
 #420522   SauliusM
 07 Lap 2012 12:09
tai net ir tam paciam taikymui ir tam paciam masalui geriausio koto nelabai but gali. nes viskas dar ir nuo zmogaus charakterio priklauso, ir jei vienam geriausias yra vienas, tai kitam visai kitas.
 #420528   Ignelis
 07 Lap 2012 12:26
Ką aš ir sakiau, :lol: tad nėr ko stumti nei ant vieno nei kito. Visi daiktai randa savo pirkėją. O kad aš kažko ieshkau tai nusisnekejei :grin: tiesiog pasakyt norėjau kad ner čia ko sureikšminti vieno ar kito
 #420531   SauliusM
 07 Lap 2012 12:37
Ignelis rašė:Ką aš ir sakiau, :lol: tad nėr ko stumti nei ant vieno nei kito. Visi daiktai randa savo pirkėją. O kad aš kažko ieshkau tai nusisnekejei :grin: tiesiog pasakyt norėjau kad ner čia ko sureikšminti vieno ar kito
o tai kas cia ka sureiksmina? pats islindai su kazkokiu durnu pareiskimo kazkokio lumio fano kad kroiksas yra... nu ir paskui pats aiskini kad kazkas kazka sureiksmina. va kad lumio fanai ir pardavejai lumi sureiksmina, tai jo... bet cia senai visiem viskas aisku.
 #420533   Rapolas
 07 Lap 2012 12:51
Ne, nu jūs kaip ir maži vaikai... ;)
Papasakosiu pavyzdį, neatsimenu ar pasakojau. Pas mane GL STR1141, pas sūnų- St.Croix legenda (panašių ilgių ir parametrų). Abiems viskas patinka. Sakom- susikeičiam.. pagaudom pusdienį- sakom nu neblogai, bet norėčiau “atsikeist”. Tas pats su ritėm… pas mane Daiwa Infinity, pas jį- Shimano Twinpoweris. Sakau- susikeičiam. Pagaudom gerą pusdienį ir vėl grįžtam prie savo… ;) Analogiškai ir su automobiliais- pas jį Toyota Rafas, pas mane Honda CRV – po pusdienio vėl kiekvienas grįžtam prie savo ;) Tai čia vienoj šeimoj tokie “skirtumai”, o ką kalbėt apie visą armiją žvejų su skirtingais charakteriais ir įsitikinimais.
Taip kad baikim šitą beprasmę diskusiją, tuo labiau- kad pvz. man Croix-o muselinis blankas- išvis atrodo šedevras, o kitas į jį net nežiūrėtų :-D
 #420540   SauliusM
 07 Lap 2012 13:21
Rapolas rašė:...pvz. man Croix-o muselinis blankas- išvis atrodo šedevras, o kitas į jį net nežiūrėtų :-D
o man kuo toliau tuo labiau TFO Professional museliniai blankai patinka.
http://www.templeforkflyrods.com/produc ... ional.html
Ir Beulah Surf museliniai blankai jegu jega yra.
http://www.beulahflyrods.com/products/surf-rod-series/
o va Hardy Sintrix nesenai ciupinejau, tai ten isvis jegu jegos jega:
http://fly.hardyfishing.com/en-gb/produ ... s/proaxis/
tik uz tokia kaina pirkt muselka, nes blanku atskirai neparduoda, nudraskyt viska ir daryt spina, tai jau reiktu psichu konkreciu but.
 #420548   alkanas
 07 Lap 2012 14:02
tikrai, su tais spiningais visai idomiai buna...
radau sy pavsari uzkista kampe kazkoki sena shekspyro spininga, na ir daviau biciuliui jy pazvejot, kadangi jis saviskius abu sulauzes kaip tik buvo, na ir karta nuvaziavom su juo pazvejot, ir iskaulijau pabandyt, kaip sakoma "pasimainem" trumpam, nu ir ka galiu pasakyt :gutgut aisku nepamenu net kiek as uz jy kazkada mokejau, ir jo uzvadinimo nepamenu, bet galiu pasakyt, kad i tam tikrus kroiksus ir lumius net neziureciau toki turedamas :gutgut
 #420556   Rapolas
 07 Lap 2012 14:27
Gailiesi, musiau, dbr kad bičiuliui padovanojai- žmogus bent malonumą apturėjo- džiaukis :-D
Pas mane kažkur dar voliojasi Šekspyro ritė (Catera), kuria atgaudžiau kokius tris metus ir visai dar neblogam stovyje (rimtai:D)- tai galėčiau tamstos bičiuliui mielai padovanot (į PM- jei sugalvosi:D) ;-)
 #421224   silkius
 09 Lap 2012 11:36
Kolegos, cituoju staipsneli apie GL spiningus, jame kalbama apie ziedu surinkimo vieta ant blanko. Pagal atstovo teigima, kiti amerikonai-kotai pagal si testa "nesivarto". Laukiu kolegos, Jusu atsiliepimu siuo klausimu, idomu Jusu nuomone, nes nesu didis ekspertas ir gamybos technologiju zinovas. :shock:
Bet straipsnis uzmuse intelektu... :roll:
Svarbiausias momentas po blanko susukimo yra teisingas jo surinkimas. Sudėti žiedus "teisingai" išlaikius atstumus yra pusė reikalo, tą tvarkingai atlikti nesudėtinga. Bet. Kiekvienas blankas turi taip vadinamą "siūlę". Visi žiedai turi būti sudėti į priešingą nuo siūlės blanko pusę. Šitas elementas itin svarbus ir liečia absoliučiai visus svarbiausius momentus: metimas, jautrumas, patvarumas! Aš tikrai nelinkęs agituoti jus kilnoti už galūnių meškeres. Nes tai yra ekstremalus kriterijus, kuris absoliučiai nereikalingas. Iki šios apgailestauju parodęs šį šposą per televiziją. Nes buvo sulaužyta labai daug kitų gamintojų meškerykočių.

Laidos vedėjas perspėjo jokiu būdu to nedaryti, deja nemažai žmonių pabandė. Šis testas, apie kurį jums pasakoju, vadinasi "meškerės prasukimas". Teisingai surinktai meškerei matyt ir kiti momentai svarbūs ne tik surinkimas paleis siūlę. Na, o dabar apie testą:

1. Spiningo rankena atremta į grindis ir maždaug 40-45 laipsnių kampu spiningas padėtas ant ištiesto piršto kairės ar dešinės rankos, maždaug pilvo lygyje (nuo rankos - kairės ar dešinė - priklauso į kurią pusę padėta spiningo rankena). Pirštas gali būti maždaug prie 4-5 žiedo nuo galūnės. Bet kuriuo atveju žiedai turi atsidurti apačioje. Užfiksavus tokią spiningo padėtį pradedame antrą veiksmą.

2. Su laisvos rankos ilgu pirštu iš viršaus paspudžiame spiningo galūnę prie antro, galima ir trečio, žiedo. Jokiu būdu paspaudimo metu spiningo rankena neturi būti atplėšta nuo grindų.

Štai kas tuo tarpu turėtų įvykti. Spiningas iš padėties "žiedai apačioje" turėtų tiesiog pasisukti aplink savo ašį 360 laipsnių kampu. Dar gražiau, kai žiedai tiesiog "įstringa" viršutinėje padėtyje. Jeigu toks efektas yra pasiektas, reiškia meškerė yra tikrai teisingai surinkta. Jeigu pasisuks tik 90 laipsnių kampu į šoną - yra blogai, jeigu taip ir lieka apačioje - labai blogai.

Klaipėdoje perėjau per kelias parduotuves. Nė vienas iš 20 tikrintų spiningų netgi nesugebėjo ir pusės užduoties atlikti. Vienas "Daiwa" pasisuko ne daugiau kaip 80 laipsnių. Visi kiti, netgi ir vieno amerikiečio gamintojo, praktiškai vos vos judėjo. Tiesa, vienas "amerikietis" šiek tiek pasisuko, bet tik 90 laipsnių. Po tos procedūros 10 "G.Loomis" spiningų buvo duoti susidomėjusiems žmonėms. Visi 10 "šoktelėjo" kaip ir turi būti. Nori aplinkui suk, nori - užfiksuok žiedus viršutinėje padėtyje. Medžiagos testavime buvo naudotos visos: GL-2, GL-3, IMX, GLX ir kotai įvairiausio ilgio ir paskirties.
 #421237   Airis
 09 Lap 2012 11:56
idek ir straipsnio nuoroda, nors kas rase, tai manau ir arkliui aisku
 #421241   Rapolas
 09 Lap 2012 12:01
Na "gospodinas" Shaninas dbr drėbtų ,jaučiu.. :-D
 #421253   SatanKlaus
 09 Lap 2012 12:32
Nu pzdc, dar vienas galvos skausmas, dabar prieš renkantis spinigną dar teks žiūrėt ar 360 laipsnių apsisukt sugeba.... :shock: :-D, nes kitu atveju tai starkį :!fig! pagausi :!: :mėlynvarla
 #421254   Evaldas Z
 09 Lap 2012 12:42
Ignelis rašė:toks mini stovelis bus pats tas :)
kiek praso uz tuos stovelius ? gal verta nueit ir isdrozt viena kita tamsiajam rusiukyj :roll:
 #421255   MariusM
 09 Lap 2012 12:43
o ką mūsų forumo eksperai į tokį pareiškimą atsakyti gali ?
 #421259   paska
 09 Lap 2012 12:50
buvau užkibes ant to testo tai loomis tikrai pasisuko :gutgut o shimano :/nek bet kiek tai atspindi kokybe :?: buvau ta testa pamiršes reiks eit nauja spina testuot :-D
 #421260   Marius1
 09 Lap 2012 13:00
Nežinau, man tai čia visišku briedu trenkia. Jau toks gudras tas loomis, kad visi kiti nesugeba žiedelių išdėstyti :ks> , nejuokinkit :lol:
 #421263   Xrapas
 09 Lap 2012 13:13
paska rašė:buvau užkibes ant to testo tai loomis tikrai pasisuko :gutgut o shimano :/nek bet kiek tai atspindi kokybe :?: buvau ta testa pamiršes reiks eit nauja spina testuot :-D
Čia jau pasenęs testavimas :/nek ...
Dabar naują kotą derėtų pratestuot va taip:

http://www.youtube.com/watch?v=VZo7c1eQhYk

:-D
 #421267   silkius
 09 Lap 2012 13:14
Airis rašė:idek ir straipsnio nuoroda, nors kas rase, tai manau ir arkliui aisku
Airi, va ir nuoroda:
http://www.zvejams.lt/index.php/idomybe ... -spiningus

Mano pasvarstymas siuo klausimu butu toks:
Dabar bl... reikia isivaizduot, kad kiti rimčiausi pasaulio gamintojai bus ant tiek durni, kad žiedus dės bet kaip ir bet kur, jei dėl šitos siūlės pasikeičia visos blanko savybės?...
Logiska?... :-ug
 #421268   Airis
 09 Lap 2012 13:16
gera reklama. glx jau butu sutrupejes
 #421270   SauliusM
 09 Lap 2012 13:19
bet tai ko tik neprirasys ir kaip tik zmonem smegenu nepripudrins kad tuos lumius parduot. nu kazkaip nei vieno kito gamintojo atstovai tokiu marazmu neuzsiima. tik luminiai... tuom tas lumis ir uzknisa negyvai su savo demagogijom visokiom. plius nu kaipgi jie shudo nepapils ant konkurentu. nu visiskai nesolidus marketingas.
  • 1
  • 208
  • 209
  • 210
  • 211
  • 212
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė