Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #422192   shelwius
 13 Lap 2012 10:55
PelkiuSenis rašė:Cia man biski idomu pasidare :-D Tai M net per galingu skaitot? Ir kalbat apie ML, tai kokiais svoriais jus dzigaujat? Ir jei imant MH - tai cia jau ziaurus kuolas ar kaip? :roll:
žiūrint ar upėj, kur srovė savo darbą padaro, ar ežere kur gyliai nemaži. Jei ežere nori dugną jaust normaliai su nedidele sąlyginai galvą, tai beabejo M kai kuriais atvejai net per galingas bus, nes kokius 7g 10m gylyje chren jausi. O vat upė visai kas kita, ten ir gyliai mažesni ir dugnas dažniausiai kietas, todėl ir jautrumas padidėja + srovė savo darbą daro, todėl ir MH labai liuks net, aišku nekalbam apie mikrodžigą ir galvas ~2 - 5g.
 #422193   SauliusM
 13 Lap 2012 10:56
tie visi zymejimai M, ML, MH yra labai salyginis dalykas priklausantis tiek nuo koto ilgio, tiek nuo zukles budo, tiek ir skirtingi gamintojai juos skirtingai peckioja ant blanku. tai jau jais tik labai grubiai orientacijai as vadovauciaus, bet ir tai koto uzmetimo svoris tam yra tinkamesnis dalykas mano supratimu.
 #422332   DainiusM
 13 Lap 2012 19:46
Tai Saulenai plem... snekam apie konkretu modeli, tai gal galim sakydami M ar ML jau kaip ir zinot gramaturas... parasyt gi lengviau M negu svoriu ribas. :)
Vitoli, na nezinau, jei kalbet gryn apie dziga tai man 7,4 berods pedos ML nepalyginamai smagesnis :P tik voblom per ilgas. As pats M turiu 6,6 pedos, tai ir pradziginu ir voblerius pamusu... aisku dzigint su lengvesniais kaip koki 12g visai minciu nekyla, tam salia valtyje guli jo brolis 6,6 pedos L :) va sita galima lygint su tavo numyletu 842GLX nes tos pacios kategorijos kotai... tai va, legendukas man visais klausimais smagesnis. :)
 #422334   Vitolis
 13 Lap 2012 20:04
SauliusM rašė:
Vitolis rašė: Kaip dugnas?- iki 10gr. gaidys. Sunkesni, jau gerai.
nu tai nenorek su vienu kotu ir mikrikais 2 gr gaudyt ir balvankem po 50gr.. o vat 14-28gr dzigaut tai tas kotas pats tas. nezinau geresnio. o tie palyginimai su 842GLX, nu jau kaip matau is tavo puses beveik baiges. nes nu pats matyt supranti, kad tai skirtingos galios kotai. nei tu pointer 100 patvicinsi nei su 20gr normaliai dzigausi su 842...
Bet kai inkerti starkiecą kokių 3 kg su 842, tai daugiau kaifo nei su legenda. Ai tegu... baigiam. Geri kotai ir tiek. Kol kas dar jie visi keturi pas mani pabus ;-var-var. Jau keli draugeliai legendas insigijo mano paskatinti. Saulius iš Fabų turėtų nors padėką pareikšt diedukui už marketingą, bet va jau metai kaip kiepkos negali užsakytos atvežt. Galėtų jau kaip prezentą už viską, ale tyli kai partizanas :-D
 #422342   SauliusM
 13 Lap 2012 20:55
DainiusM rašė:Tai Saulenai plem... snekam apie konkretu modeli, tai gal galim sakydami M ar ML jau kaip ir zinot gramaturas... parasyt gi lengviau M negu svoriu ribas. :)
tau paprastas pavyzdys tas pats avidas tas pats MH. 7 pedu uzmetimas bus iki 21gr, 9 pedu iki 28gr... su legenda beje identiskai. o jei imt senesnes kartos avidus tai MH ilgesni isvis iki 35gr buvo.
 #422344   tomasia
 13 Lap 2012 21:03
Tai prie to pacio pasiulikit koki kotuka patvincint voblom ne castingini, 100, 115, patampyti
 #422358   Kipas
 13 Lap 2012 21:33
Vitolis rašė: Bet kai inkerti starkiecą kokių 3 kg su 842, tai daugiau kaifo nei su legenda.
loomis jautresnis?ar kaip?vitoli,retas turi abu(legenda ir glx) ir gali juos palygint is praktikos o ne is pakratimo parduotuvej...gal galetum smulkiau aprasyti kuo tie kotai geresni ir blogesni vienas uz kita :roll:
 #422399   vava
 14 Lap 2012 08:27
Kipai, tai juk jau surase savo pastebejimus
 #422454   eimantasv
 14 Lap 2012 12:55
gal zinot kaip sitas spiningas croix AVS66MHF2 tvicingui butu, ismetimas geras,viskas tvarkoj,tik galvoju ar nebutu jis per trumpas ar gerai su juo metasi? veiksmas ezere is valties
ir dar idomus variantas yra abu garcia veritas 66FT MH ir ilgis ir ismetimas vienodi..
 #422457   looking4snow
 14 Lap 2012 13:04
judesys rašė:galvoju ar nebutu jis per trumpas
Siaip idomu pasidare, o tai gali buti is valties tvicinguojant per trumpas kotas? :roll: Per ilgas, tai jo, bet per trumpas??? Aisku nekalbame apie zieminius spiningelius. :grin:
 #422460   eimantasv
 14 Lap 2012 13:14
looking4snow rašė:
Siaip idomu pasidare, o tai gali buti is valties tvicinguojant per trumpas kotas? :roll: Per ilgas, tai jo, bet per trumpas??? Aisku nekalbame apie zieminius spiningelius. :grin:
ilgis dar kaip ir nieko butu,tik ar mestusi su tokiu ilgiu gerai,va kas man neduoda ramybes,jei kas toki turit,tai galit pakomentuot kas kaip..
 #422461   SauliusM
 14 Lap 2012 13:17
judesys rašė:ar mestusi su tokiu ilgiu gerai,va kas man neduoda ramybes
o uzmetimas nuo ilgio labai priklauso? :-D kad siaip tas spinas yra kuolavotas tai pofig uzmetimui svarbu ilgis... :-D
 #422495   Maukis
 14 Lap 2012 14:17
judesys rašė:gal zinot kaip sitas spiningas croix AVS66MHF2 tvicingui butu, ismetimas geras,viskas tvarkoj,tik galvoju ar nebutu jis per trumpas ar gerai su juo metasi? veiksmas ezere is valties
ir dar idomus variantas yra abu garcia veritas 66FT MH ir ilgis ir ismetimas vienodi..
Pats buvau ilgesniu spiningu salininkas, kol neisigijau 66 spiningeli. Dabar as jo is ranku nepaleidziu. Ir lengvesnis ir jautresnis ir taiklesnis negu mano senasis 2,74m. O kas del uzmetimo atstumo, tai mano manymu daugiau lemia valas ir jo storis, rite ir zinoma pats spiningo blankas. Asmeniskai man zvejojant is valties ilgesnio negu 66 tikrai nereikia.
 #422499   looking4snow
 14 Lap 2012 14:22
judesys rašė:
looking4snow rašė:
ilgis dar kaip ir nieko butu,tik ar mestusi su tokiu ilgiu gerai,va kas man neduoda ramybes,jei kas toki turit,tai galit pakomentuot kas kaip..
Apie koki cia uzmetima kalba eina, kai zvejosi ezere is valties?.. Taigi nesiruosi metyti su juo per Neri ar Nemuna. Jeigu tik tas klausimas neramina, pirk ir nesuk galvos. :gutgut
 #422514   DainiusM
 14 Lap 2012 14:39
Tik klausimas ar tas MH nebus per sunkus rankai ir per daug kuolavotas... man lydekiniams vobleriams legendos M pilnos akys ir galingesnio nesinorisi. Beja irgi 66 ilgio... O kam ilgesniu reikia i valti velniai zin... as ne.
 #422517   SauliusM
 14 Lap 2012 14:43
DainiusM rašė:Tik klausimas ar tas MH nebus per sunkus rankai ir per daug kuolavotas... man lydekiniams vobleriams legendos M pilnos akys ir galingesnio nesinorisi. Beja irgi 66 ilgio... O kam ilgesniu reikia i valti velniai zin... as ne.
as sita perejau istorija kai pats kota rinkaus. man avidas sitas MH pasirode per ziaurus o avidas M jau slangavotas o vat legenda M labai graziai tarp ju i tarpa atsigule. aisku jei su pinigais iki legendos netraukiant ir reiiktu butent is avidu rinktis, tai visgi imciau MH nes M ir ant tvico lagintu jau ir ant dzigo ne toks skambus butu.
 #422529   Marius1
 14 Lap 2012 15:01
Maukis rašė:
judesys rašė:gal zinot kaip sitas spiningas croix AVS66MHF2 tvicingui butu, ismetimas geras,viskas tvarkoj,tik galvoju ar nebutu jis per trumpas ar gerai su juo metasi? veiksmas ezere is valties
Pats buvau ilgesniu spiningu salininkas, kol neisigijau 66 spiningeli. Dabar as jo is ranku nepaleidziu. Ir lengvesnis ir jautresnis ir taiklesnis negu mano senasis 2,74m. O kas del uzmetimo atstumo, tai mano manymu daugiau lemia valas ir jo storis, rite ir zinoma pats spiningo blankas. Asmeniskai man zvejojant is valties ilgesnio negu 66 tikrai nereikia.
Auksiniai žodžiai, nei pridursi, nei atimsi :gutgut
 #424385   Robertas55
 20 Lap 2012 14:46
Sveiki , kur galima butu isigyti mistrall shogun spininga , kas situos spiningus pardavineja , vilniui rast imanoma ?
 #424430   rusla02
 20 Lap 2012 17:38
Pamegink Romadoj pažiuret, liktais ten mačiau.
 #424712   Robertas55
 21 Lap 2012 16:21
kokia cia romadoi matei ? , nes vilniui neteko romadoi matyt sitos firmos kotus
 #424992   shelwius
 22 Lap 2012 11:55
Galvoju apie spiną spec. šapalui vaikyt:
1. kroikso legenda LES90LM2
2. kroikso avidas AVS90LM2

Abu vienodų parametrų ~ 11g, abu moderate, gaila fast nėra.
Tai daba labai skirtumas bus tarp anų ? Legenda turbūt bus šiek tiek "galingesnė", mažiau į baranką gal riesis ant srovės ? Gaudymas pagrinde tik didžiosiose upėse ir pagrinde vobleriais (šapalam tai max ~7g bus kur naudoju). Laukiu patarimo ;-)
 #424999   Rapolas
 22 Lap 2012 12:40
Keista, shelwiau, girdėt.. Tiek metų Nemune gaudai ir tokį klausimą dėl šapalo užduodi. O kam iš viso šapalui- fast ?
Aš rinkčiausi šapalui kuo minkštesnį kotą. Gal net ne croix-ą rinkčiaus (nepurčiau aš minkštų croix-ų, išskyrus muselinius).
 #425013   shelwius
 22 Lap 2012 13:15
Rapolas rašė:Keista, shelwiau, girdėt.. Tiek metų Nemune gaudai ir tokį klausimą dėl šapalo užduodi. O kam iš viso šapalui- fast ?
Aš rinkčiausi šapalui kuo minkštesnį kotą. Gal net ne croix-ą rinkčiaus (nepurčiau aš minkštų croix-ų, išskyrus muselinius).
Tiesiog spec. šapalui koto neturiu, o pripratęs prie fast'ų. Ir laito išvis neturiu, tai įdomu, gal kas naudoja tokius.
 #425017   SauliusM
 22 Lap 2012 13:23
neimciau as laito ilgesnio nei 8 pedos nes bus slangas. as pats su nuovo finezza 7'6'' gaudau. kitas smagus kotas yra Pontoon21 unitra. o jei is kriuksiu tai girdejau kad siemet pasirodes naujas LTWS80MLF2 smagus yra, bet man paciam jo ciupinet neteko.
bet cia jei sapalam tikrai reikia L koto... Nemune dazniausiai visgi su ML verciuosi. o butent avidu AVS90MLF2
Paskutinį kartą redagavo 1 SauliusM. Iš viso redaguota 22 kartus.
 #425019   Airis
 22 Lap 2012 13:24
papurtyk palms pinwheel 90. turiu 86, tai smagus daiktas minijai. gal nemunui ir ilgesnio noretusi
 #425022   SauliusM
 22 Lap 2012 13:27
Airis rašė:papurtyk palms pinwheel 90. turiu 86, tai smagus daiktas minijai. gal nemunui ir ilgesnio noretusi
purciau. smagus kotas, bet nei su fiinezza nei su unitra as jo salia nestatyciau. o shelwius idant i legenda dairos, tai speju, kad kaina ne klausimas siuo atveju.
  • 1
  • 211
  • 212
  • 213
  • 214
  • 215
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė