Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #422424   SauliusM
 14 Lap 2012 10:12
tai barzdu ir pas mane nei vienos per visa diena nebuvo, bet du voblerius tai nusoviau... :lol: dabar plona vala i multa jei vyniosiu, tai tik eserius/sapalus/upetakius masalais iki ~5gr gaudydamas. didesniem/sunkesniem masalam tai aciu ne... nebereik man to zaidimo su plonais valais daugiau, nes ziauri prabanga gaunas. kad ir kiek ilgiau multas uz beinertsa tarnautu tuo klausimu ir galingesnis butu, bet kai per 10 zvejybu nusauni tiek masalu, kad nauja rite galetum nusipirkt, tai ta ekonomika is multo ilgaamziskumo pradeda kitaip biskiuka atrodyt. :-D
 #422428   Taacis
 14 Lap 2012 11:23
negazdinkit Mangio, bereikalo. Kai išmoksti mėtyt niekas niekur nenušaudo, tik svarbu neplonint valo- multas ;uolrait ne mėsmalė :v-ar
 #422435   piatras
 14 Lap 2012 11:43
Menke rašė: Labai paprastas pavyzdys: metai lengva guminuka 7gr. valas multike(Curado 51E) sugula labai lengvai, po to dedi dideli voblika(pvz rudra ar pointer 100 DD) ir pirmoje provetkeje valas tvicinant isipjauna i priestai lengvai sugulusi vala ir sekancio metimo metu tik pykst ;-var-var.
:gutgut 100% sutinku, šitą visi turi išmokt mintinai (po tėve mūsų... :-D ) Paminėsiu dar pravedimus pasroviui na ir vediklio kraštinės padėtys kartais sukatalizuoja nepaaiškinamus "stopus". Sakyčiau kad aparato kaina $ labai nykstamai įtakoja šiuos procesus ir nesvarbu DC ar SVS ar MagForce stabdžiai, jei jie neperspausti o sureguliuoti optimaliam arba net minimaliam stabdymui :roll:
 #422726   M0de
 14 Lap 2012 22:37
Menke rašė:
SauliusM rašė:
Mangiz rašė:P.s. multikui nebutu perplonas pantoon 21 exteer 0.205 valas? Kiek zinau jis yra +- panasaus storio kiek nurodoma.
ziurint ka tu su juo daryt ruosies. as va praeitoj zvejyboj susivyniojau pontoon21 eight braid i muiline 0,165 storio. pirmas metimas ir pointer 100 "nusoviau". gera pradzia puse darbo. toliau jau meciau atsargiau (net slider 10S meciau su tuo valu balionais), bet dienos pabaigoj atsipalaidavau ir vel nusoviau orbit 80... tuom zvejyba ir baigiau. ka norejau pasakyt, kuo plonesni vala susivyniosi, tuo daugiau "saudysi".
Nuostolis +/- 100Lt, mano rekordas su 0,18 mm valu ir dar :'blud;/ tai du pointeriai ir du x-rapai. nuotolis +/- 150Lt per zvejyba. Nuo to karto su plonais valais nezaidziu. O su storu valu esu siemet tik viena voblika nusoves OSP RUDRA 'viarkt .
O ka cia Mode gyresi kokiu krutu riciu turi ir jokiu barzdu nebuna tai nesamones rasineja ir tiek. Labai paprastas pavyzdys: metai lengva guminuka 7gr. valas multike(Curado 51E) sugula labai lengvai, po to dedi dideli voblika(pvz rudra ar pointer 100 DD) ir pirmoje provetkeje valas tvicinant isipjauna i priestai lengvai sugulusi vala ir sekancio metimo metu tik pykst ;-var-var.
Isminciai jus isminciai :) Pasiskaitykit siektiek viesai prieinamos literaturos kokie pinti valai tinka castingui :) Kas tokio minkstumo pinta vala kaip Pontoon 21 8 braid vynioja ant multiku ... O jei noreciau pasigirti tikrai ne apie rites rasyciau :)
 #422744   piatras
 14 Lap 2012 23:32
:roll: Tik nereikia savo skaitymo sugebėjimų priešpastatyt praktiniams, laikai kad PP tai jau neminkštas valas neskaitant pirmo savaitgalio? :-D Varau su G-Soul SS112 20lb ir dar FC porą metrų amortizatorius, tai vistiek per sezoną (~4 žūklės vid.po 3h per savaitę) porą negražių "fejerverkų" atsitinka (taip pat ir nuo DC) :e:e
 #422747   M0de
 14 Lap 2012 23:43
piatras rašė::roll: Tik nereikia savo skaitymo sugebėjimų priešpastatyt praktiniams, laikai kad PP tai jau neminkštas valas neskaitant pirmo savaitgalio? :-D Varau su G-Soul SS112 20lb ir dar FC porą metrų amortizatorius, tai vistiek per sezoną (~4 žūklės vid.po 3h per savaitę) porą negražių "fejerverkų" atsitinka (taip pat ir nuo DC) :e:e
Jei per sezoną pora "fejerverkų" tai pasiūlymas būtų visą sezoną drožti su 20 lb valu? :) Gal ne ačiū :) Žvejoju dėl malonumo o su plonesniu valu man jis didesnis :)

(o per 3 val. žvejybos galima nebent patikrinti tinklus o ne pažvejoti :D )
 #422831   henyte
 15 Lap 2012 10:14
SauliusM rašė:as va praeitoj zvejyboj susivyniojau pontoon21 eight braid i muiline 0,165 storio. pirmas metimas ir pointer 100 "nusoviau". gera pradzia puse darbo. toliau jau meciau atsargiau (net slider 10S meciau su tuo valu balionais), bet dienos pabaigoj atsipalaidavau ir vel nusoviau orbit 80... tuom zvejyba ir baigiau. ka norejau pasakyt, kuo plonesni vala susivyniosi, tuo daugiau "saudysi".
nesuprantu kam tokio storio vala su tokiais masalais naudot? Kam isvis multiplikatorium zvejot jei tokios nesamones gaunasi? Nors bendrai sakei ir su mesmale tau kas dvi trys zvejybos vala keist reikia nuo barzdu nukentejusi. Nesiseka matyt...
 #422836   SauliusM
 15 Lap 2012 10:18
henyte rašė:
SauliusM rašė:as va praeitoj zvejyboj susivyniojau pontoon21 eight braid i muiline 0,165 storio. pirmas metimas ir pointer 100 "nusoviau". gera pradzia puse darbo. toliau jau meciau atsargiau (net slider 10S meciau su tuo valu balionais), bet dienos pabaigoj atsipalaidavau ir vel nusoviau orbit 80... tuom zvejyba ir baigiau. ka norejau pasakyt, kuo plonesni vala susivyniosi, tuo daugiau "saudysi".
nesuprantu kam tokio storio vala su tokiais masalais naudot? Kam isvis multiplikatorium zvejot jei tokios nesamones gaunasi? Nors bendrai sakei ir su mesmale tau kas dvi trys zvejybos vala keist reikia nuo barzdu nukentejusi. Nesiseka matyt...
su shudina mesmale tai jo reik. su gera tai ir visa sezona normaliai. va 0,125 pontoonas ant 2000 excelerio TSH jau antra sezona ir neatsimenu ar nors viena kilpa butu buvus numesta. taip kad nereikia isvedziojimu ir mano zodziu apvertinejimo aukstyn kojom, jei tau nepatinka kazkas, ka as rasau. o tokio storumo ir minkstumo vala i muiline vyniot as matyt turejau savu priezasciu. bet nesiplesiu, nes koks tau skirtumas. pagal tave vistiek gi, kam isvis su multiplikatoriais zvejot.
 #422902   Mangiz
 15 Lap 2012 12:37
Tai jus man paaiskinkit... :) as suprantu, kad voblerius nusauna kai barzda ant rites susivaro ir tada skrendantis voblikas be jokios amortizacijos sustojus valui truksta.
Ar kaip dar nusaunama? :)
 #422921   SauliusM
 15 Lap 2012 13:38
Mangiz rašė:Tai jus man paaiskinkit... :) as suprantu, kad voblerius nusauna kai barzda ant rites susivaro ir tada skrendantis voblikas be jokios amortizacijos sustojus valui truksta.
gali pacioj pradzioj po pirmos perebezkos nusisaut, kol dar nespejo barzda pasidaryt.
 #422926   Taacis
 15 Lap 2012 13:44
Mangiz rašė:voblerius nusauna kai barzda ant rites susivaro ir tada skrendantis voblikas be jokios amortizacijos sustojus valui truksta. :)
Trys grafologai verkia 'viarkt , du užgėrė :'blud;/ , vienas nuėjo nusišaut :superšokas [Sv{in
 #423054   piatras
 15 Lap 2012 20:57
Mangiz rašė:Tai jus man paaiskinkit... :)
Gerai jau, aš pabūsiu kad ir grafofobiku :-D Tarkim masalas jau sėkmingai skrenda tolygiai lėtėdamas, valas vyniojasi nuo besisukančios špūlės ir nėra kažkaip įtemptas nes skrenda geroku puslankiu. Ir staiga valas ar tai įsipjovęs, ar paprasčiausiai sulipęs nuo vandens (pastarasis momentas labai būdingas dirbant su 3-5g masalais) prasisuka su špūle žemyn ir po apsukos ar dviejų pats save užspaudžia: masalas patraukia špūlę priešinga jos sukimuisi kryptimi - štai ir visas konfliktas. Gaudant ne su pintuku, to nėra bet barzdos jau ištinka problemiškesnės. Deja mono ar FC valai ganėtinai apsunkina špūlę = padidina jos inerciją.
 #423060   SauliusM
 15 Lap 2012 21:06
piatras rašė:Deja mono ar FC valai ganėtinai apsunkina špūlę = padidina jos inerciją.
teoriskai taip, bet praktikoj tai nelabai pajutau sita efekta. net su masalais iki 3,5gr lengvumo... kuo daugiau gaudau su multiku tuo labiau man persas isvada, kad nesvarbu ka ten i ji vyniot, vistiek 90% viskas priklauso nuo to kieno rankoj tas multikas ir kiek ta ranka patirties turi, o visa kita tai bla bla bla.... va pusbroliukas mano cia kazkada ziurejo ziurejo kai as gaudau su multu, mikroguminukais eserius gaudziau, sako negali taip but, duok pabandyt. nu daviau. tai fyt viena fyst antra barzda. eik tu *PYP* su tokia rite sako... o kai pripranti tai metai ir nebepastebi. taip kad diskutuodami apie tuos mulltus nepamirskit esminio patirties/praktikos faktoriaus.
 #423111   looking4snow
 15 Lap 2012 22:01
Mangiz rašė:Tai jus man paaiskinkit... :) as suprantu, kad voblerius nusauna kai barzda ant rites susivaro ir tada skrendantis voblikas be jokios amortizacijos sustojus valui truksta.
Man dar ne karto nebuvo barzdos su multiku. Visi nusovimai turbut, kaip piatras ir sake - kazkuriuo metimo momentu bugneliui prasisukus greiciau nei per ziedus istraukiamas valas. Ta akimirka laisva vala bugnelis "surenka" ir del to momentaliai uzsistabdo. Na o masalas is insercijos ir toliau "bando" skristi i tolius. Ir, kaip bebutu gaila, jam tai dazniausiai pavyksta... :lol: Barzda nuo to nesigauna - nieko ispainioti netenka.
 #423179   Menke
 16 Lap 2012 08:40
looking4snow rašė: Man dar ne karto nebuvo barzdos su multiku. Visi nusovimai turbut, kaip piatras ir sake - kazkuriuo metimo momentu bugneliui prasisukus greiciau nei per ziedus istraukiamas valas. Ta akimirka laisva vala bugnelis "surenka" ir del to momentaliai uzsistabdo. Na o masalas is insercijos ir toliau "bando" skristi i tolius. Ir, kaip bebutu gaila, jam tai dazniausiai pavyksta... :lol: Barzda nuo to nesigauna - nieko ispainioti netenka.
O tu su multiku tikrai zvejojes?
 #423188   Menke
 16 Lap 2012 09:09
Nu as jau du sezonus atzvejojiau su multais, bet man tavo parasymai: ."Man dar ne karto nebuvo barzdos su multiku" arba "Barzda nuo to nesigauna - nieko ispainioti netenka" sukele labai dideliu abejoniu. Buna variantu kai nusauni masala, tai net peiliu krapstyti isipjovusi vala reikia, o tu cia dabar rasai kad nieko painioti nereikia :D
 #423199   looking4snow
 16 Lap 2012 09:25
Po teisybei, pacia pirmaja diena, kai paemiau multika i rankas, teko painioti viena mazyte barzdele su kuria susitvarkiau maziau ne per minute. Bet nurasykime tai pirmam pusvalandziui zvejybos. Be mokytojo buvau, pats turejau ismokti viska, tai cia kaip ir nesiskaito. :)

Dabar jau >30 zvejybu tai tikrai bus ir ne karto nebebuvo jokios barzdeles. O del nusovimu, tai jau kokius 10 Salmo Slaideriu Neptunui padovanojau...
 #423203   SauliusM
 16 Lap 2012 09:30
tai tu gal stabdzius iki max prisukes su beveik nesisukanciu bugnu metai? tai tada jo, barzda sunku ikalt. bet jei tu pradesi aiskint, kad su max atleistais stabdziais siekiant kuo lengvesnius masalus kuo toliau numest niekada nebuna, kad gryba supjautum, tai nu nepatikesiu.
 #423206   looking4snow
 16 Lap 2012 09:34
Metau ne lengvesnius nei 7-8 g voblerius su tikrai smagiai atleistais stabdziais. I kosmosa ju numesti neturiu tikslo. 20-25 m man viskas ko reikia. Dar karta kartoju - barzdu neturejau, o masalu nusovimu - taip. Bet po nusovimio niekada neteko nieko narplioti. Nuspaudziu ta knopke, kaip pries uzmetant ir istraukiu vala be jokiu painiojimusi.
 #423229   SauliusM
 16 Lap 2012 10:40
Menke rašė:Ne nu gal as durnas , bet kaip galima nusaut masala nepadarius barzos. Ar barzda vadiname tik tokiu atveju kai valas y senelio salcio barzda panasus apsidaro :D taigi masalas del to ir nusaunamas nes buna barzda.
nu matai, jei barzda tik vienos perebezkos dydzio, tai po nusovimo daznai barzdos ir nebelieka.
 #423246   Menke
 16 Lap 2012 11:07
SauliusM rašė:
Menke rašė:Ne nu gal as durnas , bet kaip galima nusaut masala nepadarius barzos. Ar barzda vadiname tik tokiu atveju kai valas y senelio salcio barzda panasus apsidaro :D taigi masalas del to ir nusaunamas nes buna barzda.
nu matai, jei barzda tik vienos perebezkos dydzio, tai po nusovimo daznai barzdos ir nebelieka.
bet tas uzsimetimas ir vadinamas barza, o ar jis vienos perebezkos ar keliu tai jau cia diela techniki.
  • 1
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 195
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė