Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #420715   looking4snow
 07 Lap 2012 22:48
As cia tik pirmas paieskoje pasitaikiusias nuorodas i modelius is gamintojo tinklapio paemiau, o siaip dydis yra man tinkamas (42 arba 43). ;-)
Ir i kainas reikia ziureti skliausteliuose, o ne ten, kur nuorodose Eurais surasyta beveik dvigubai brangiau.

Dekui uz pasiulyma del apsilankymo Salmo parduotuveje, bet esme tame, kad as specialiai tokio tipo batu neieskau. Cia tiesiog butu pirkimas ta proga, kad jiems akcija - turiu galimybe uz gan demokratiskas kainas isigyti butent sio gamintojo (Trespass) batus. Tai va ir suku galva dabar, ar pasiimti kokia pora is ju asortimento, ar tiesiog numoti ranka ir tuos pinigus panaudoti visai kitur. :roll: Nes siaip tai nera ypatingo poreikio isigyti naujus batus, o bet taciau, jeigu tas Trespassas gamina kokybiskus batus, tai prigriebciau viena pora - namie vietos visada atsiras kur padeti... :grin:
 #420725   looking4snow
 07 Lap 2012 23:23
Nu man jau anam forume isaiskinot, kad nevertas demesio sitas gamintojas. Tai dabar ta nuomone pakeistu nebent kas nors parases, kad "turiu toki ir toki modeli ir esu patenkintas" ar ka nors panasaus. :grin:
 #420907   Antas
 08 Lap 2012 16:14
looking4snow rašė:Nu man jau anam forume isaiskinot, kad nevertas demesio sitas gamintojas. Tai dabar ta nuomone pakeistu nebent kas nors parases, kad "turiu toki ir toki modeli ir esu patenkintas" ar ka nors panasaus. :grin:
visu pirma tau nieks ir neatsakys, nes mazai tiketina, kad siu firmu batu yra Lietuvoje, o jei yra keleta poru, tai vargu ar jie skaito forumus, antra odiniai batai waterproof cia jau priklauso nuo odos paruosimo budo. Turiu odinius, bet tik ne sios firmos. Cia greiciausiai bus klijuojama tarpsluoksnineje fazeje kaip parasyta Action leather / PU (hidrofobas - atstumia vandeni, dazniausiai plevele liejama is dispersines fazes ir gaunama labai plona plevele, jei taip tai mikronu eiles). medziaginiu batu struktura irgi sluoskniuota.
Trecia, kas tau pardavines sudinus batus uz daugiau nei 100 svaru ir kodel reikia bijoti to kas nera pardavinejama Lietuvoje ir YPAC NETURI GORE-TEX ( irgi turi PU hidrofobine pleve)?

imk drasiai ir buk patenkintas, ypac kai rasai, kad tu juos devesi vos ne ant parketo ir dar gausi nuolaidos. As su savo odiniais stoviu vandenyje, braidau per slapias pievas, dirvozemius ir t.t. - nes tam pirkau.
p.s. istikruju ju nera Lietuvoje ir jie be gore-tex :-D
 #420920   vava
 08 Lap 2012 17:24
nu, eilini karta Antas sublizgejo ziniomis :)
 #420972   Ulafas
 08 Lap 2012 19:32
Gal jau kai kas turi nuomone iš praktikos apie Norfin Titan kostiumą? Vertas pinigų? Pasiūlė su nemaža nuolaida, tai ir susimasčiau... :roll:
 #422754   Ignelis
 15 Lap 2012 00:01
sportlande nuolaidos rubeliams 40/50proc.... :gutgut batu labai simpatishku yra like dar. "G-sport" nebloga nuolaidele antram fleesiniui sluoksniui... :) :gutgut thermo wave ziemos fleesines kelnes(antro lsuoksnio) dar priglaudziau viso labo uzh 80pinigu. :gutgut
 #423620   ciapajavas
 17 Lap 2012 17:08
gal galit patart, ar apsimoka pirkti pigias bridkelnes? turiu omeny kazka panasaus uz ~100lt?
http://www.zuklys.lt/index.php?page=cat ... egory=2447
http://www.zuklys.lt/index.php?page=cat ... tegory=510
ar jos normaliai laiko? neprakiura prisilietus prie kokio sudniekio?
suprantu kad su jom silta nebus, bet man reikia is ju tik visisko vandens nepralaidumo ir kad neapsunkintu judejimo. tiek tenorint is ju - apsimoka pirkti? ar gal geriau pasiieskoti ilgu(na iki tarpukojo jau tokiu pvz: http://www.blockpost.lt/sapogi-rybackie ... p-489.html ) botu?
tiklsingai po vandeni braidyt beveik netenka, ne muselininkas. tik kartais krantai, pelkynai tampa komplikuoti praeiti su trumpais ar vidutiniais botais :/
 #423622   looking4snow
 17 Lap 2012 17:20
Turejau kazkokias gumines uz ~100 Lt. Pamenat gal kur pardavinejau su N skyliu? :lol: Daugiau komentaru turbut nereikia ar ne? Dalis aisku nuo spygliuotu vielu, tai cia bet kokioms bridkelnems peilis. Bet kita dalis skyliu net nezinau kada ir is kur ten buvo atsirade. Tikrai ne pacios tvirciausios bridkelnes.

Dabar Aises Solvkrokenus atidroziau jau trecia sezona visai nesaugodamas ir dar nepanasu, kad jos ruostusi poilsiui. Sekasi ir kad ant spygliuotu vielu nepataikau. Specialiai vien del to ir pirkau pigiausias is kvepuojanciu, kad paskui kokius Simms nusipirkus nereiketu verkti uzsokus ant vielos. :)

O siaip tavo vietoje, tikrai pamastyciau ar tau ju butinai reikia. Kad apsunkins judejima palyginus su paprastais guminiais batais, tai tikrai apsunkins. Ir kas svarbiausia - troskinsiesi savo sultyse.
 #423632   SauliusM
 17 Lap 2012 17:42
tos papigiaja is gumos ar is PVC laikys belekiek kartu ilgiau nei visokios membranines brangios ir atsparesnes belekiek kartu bus tik nei jos kvepuojancios, nei atrodo graziai, nei itin patogios.
 #423639   looking4snow
 17 Lap 2012 18:07
Klausimu niekada nebuna per daug. ;) As vasaros gale irgi norejau nusipirkti tuos ilgus batus tiems atvejams, kai zinau, kad ne braidysiu nuolat, o tik kartas nuo karto perbrisiu i kita kranta. Bet tada pats pardavejas atkalbejo nuo tokio pirkinio. Sake daug geriau bus su mano jau turimomis bridkelnemis. O jeigu jau zmogus, kuris is tu parduotu daiktu uzdirba, atkalbineja, tai matyt ne siaip sau. :grin:
 #423640   SauliusM
 17 Lap 2012 18:10
looking4snow rašė:jeigu jau zmogus, kuris is tu parduotu daiktu uzdirba, atkalbineja, tai matyt ne siaip sau. :grin:
dazniausiai tai buna del to, nes nori isiulyt kazka brangesnio :-D
 #423648   ciapajavas
 17 Lap 2012 18:22
na is anksciau pateiktu argumentu galiu suprast kad tos pigios bridkelnes anoks malonumas. o brangesnems nu tiesiog ner poreikio. uztenka is esmes man ir botu normaliu, bet buna pasitaiko avariju, pvz i koki bebro urva viena koja prasmegt :x is esmes nuo tu avariju ir noriu apsisaugot, braidyt man nereik beveik isviso.
o kokie argumentai pries butu tuos ilgus guminius batus? ar tas pardavejas tiesiog sake "nepirk tokiu, einam parodysiu-turiu kitokiu"? :lol: nes seip neturetu labai daug skirtis jausmas su jais nuo paprastu guminiu batu is paziuros, tik tiek kad ta virsutine dalis man itartina atrodo. ar netabaluoja kaip kokie maisai, ar vaiksciot kazkaip ypatingai netrukdo :roll:
 #423653   looking4snow
 17 Lap 2012 19:03
Nu jis mane atkalbejo del to, kad as pasisakiau, kad bridkelnes turiu, bet dar noriu ir situ ilgaauliu batu. Tai sake mazdaug "nenusisnekek, su tom bridkelnem bus N kartu patogiau net ir nebraidant, nei su tokiais batais". Tai ir nepirkau. O zmogui dar neturinciam bridkelniu, gal ir normalus dalykas.
 #423665   Taacis
 17 Lap 2012 20:33
ciapajavas rašė: tik tiek kad ta virsutine dalis man itartina atrodo. ar netabaluoja kaip kokie maisai, ar vaiksciot kazkaip ypatingai netrukdo :roll:
Nesuk galvos- 100 lt netokie baisus pinigai- nusipirk ir matysi, ant kiek jos tau pasitarnaus. Tas virshus niekam nemaisho- nei spiningaut, nei vaikshchiot. Ash upeliuose vaikshtau su guminem brydkelnem, tam, kad masalus atsikabinchiau ir kliuvinius apeichiau. Ir dar, kad vasara nereiketu bristi dilgelynais iki ausu.
Prie brydkelniu visokie kvepuojantys apatiniai ir antas sluoksnis- butini. Prakaitas per virshu ishgaruoja (ishdalies, beabejo). Visokie dzhinsai/treningai- beda, sushlampa ishkarto.
 #424042   ssk
 19 Lap 2012 11:56
ciapajavas rašė:gal galit patart, ar apsimoka pirkti pigias bridkelnes? turiu omeny kazka panasaus uz ~100lt?
http://www.zuklys.lt/index.php?page=cat ... egory=2447
http://www.zuklys.lt/index.php?page=cat ... tegory=510
ar jos normaliai laiko? neprakiura prisilietus prie kokio sudniekio?
suprantu kad su jom silta nebus, bet man reikia is ju tik visisko vandens nepralaidumo ir kad neapsunkintu judejimo. tiek tenorint is ju - apsimoka pirkti? ar gal geriau pasiieskoti ilgu(na iki tarpukojo jau tokiu pvz: http://www.blockpost.lt/sapogi-rybackie ... p-489.html ) botu?
tiklsingai po vandeni braidyt beveik netenka, ne muselininkas. tik kartais krantai, pelkynai tampa komplikuoti praeiti su trumpais ar vidutiniais botais :/
Aš su tomis antromis Behr šį sezoną atgaudžiau ir nesiskundžiu, nesimato nei kad sudrožtos, nei kur leidžia. Dėl patogumo irgi didelės bėdos nėra, nes padarytos yra ne iš storos medžiagos ar kaip kitos būna iš viso sunkios guminės. Aišku negaliu palyginti su brangiomis kvėpuojančiomis ir neabejoju, kad gerumu nusileidžia daug kartų, bet už savo pinigus atidirba gerai. Taigi jei nereikia prie +30 visą dieną tušintis tai tokių brydkelnių visai per akis (bent man) ;-)
 #425901   Marius1
 25 Lap 2012 16:25
Patarkit kas batus kokius nusipirkt, kad valtyje velyva rudeni nesusalt ( su guminiais sušalu ). But gerai, kad jie dar ir isistumiant valty nesušlaptu. Biudžetas iki 500
 #425911   Kleckas1978
 25 Lap 2012 16:54
Marius1 rašė:Patarkit kas batus kokius nusipirkt, kad valtyje velyva rudeni nesusalt ( su guminiais sušalu ). But gerai, kad jie dar ir isistumiant valty nesušlaptu. Biudžetas iki 500
nusipirk Lemigo arctic ir uzteks - gi niekur tu nevaikscioji daug toje valtyje - nematau tikslo kam tau tiek litu moketi, tik tam kad valtyje sedetum apsimoves :idea:
http://www.zuklys.lt/index.php?page=cat ... egory=2446
http://www.zuklys.lt/index.php?page=cat ... egory=2445
http://www.zuklys.lt/index.php?page=cat ... egory=2851
 #425916   Marius1
 25 Lap 2012 17:33
Nu su Lemigo Grenlander 862 EVA jau keliose žvejybose sušaliau kojas. Dabar turiu bėdą su kosuliu :e:e
Vaikštant su jais tai tikrai pofig, nešalta. bet sėdėt valtyje tai gaidys gaunas.
 #425985   vk
 25 Lap 2012 21:35
Kleckas1978 rašė: nusipirk Lemigo arctic ir uzteks
Aš irgi šiandien valtyje sėdėjau su batais iš EVA medžiagos, bet ne lenkiškais Lemigo, o rusiškais Pskovo gamybos. Buvo komfortiška su plona kojine. Mano pėda plati ir aukštas pakilimas, tai Lemigo batai man visiškai netinka :/nek - spaudžia pėdą arba reikia imti gal 3 dydžiais didesnius, bet tada priekyje liktų laisvi 5 cm. O va Pskovo gamybos man labai tinka - nereikia imti daug didesnio dydžio, pėdai patogu ir yra laisvos vietos pirštus pajudinti. Šiuos batus ir nuo ledo naudoju, tik tada dar papildomai pusstorę kojinę apsimaunu. :)
 #426014   Donis
 26 Lap 2012 08:03
O tie Pskovo batai kartais ne kaip Roksai,gremezdiski tokie,sunkus? :roll:
 #426019   Tironas
 26 Lap 2012 09:07
tie patys plasmasiniai. lengvi, tik kad matomai keltis auksta, panasiai kaip Norfinu arba kamiku
 #426026   vk
 26 Lap 2012 09:33
Donis rašė:O tie Pskovo batai kartais ne kaip Roksai,gremezdiski tokie,sunkus? :roll:
Va tie batai:
http://www.gordis.lt/index.php?eva-avalyn-nordman-1

NORDMAN PE 15UMM
Batai «Nordman» (PE 15UMM) yra sukurti specialiai medžiotojams ir žvejams, atsižvelgiant į jų pageidavimus ir rekomendacijas.
Priešingai nei modelis PE-5, šis turi tankesnį daugiasluoksnį izoliacinį pamušalą, kuris užtikrina komforą ir šilumą net esant -45ºС temperatūrai.

Daugiasluoksnių izoliacinių pamušalų struktūra:
Išorinis sluoksnis - tankaus folijos audinys su natūraliu linų ir vilnos pluoštu, sulaiko šaltį ir užtikrina kūno temperatūrą;
Vidinis sluoksnis - minkštas kailis šildo ir išlaiko šilumą net ir per stiprų šaltį.
Dydžiai: 41-48
Vidutinis aukštis: 38 cm
Vidutinis svoris: 900 gramų / pora
Darbinė temperatūra: iki -45ºС
Spalvos: juoda, pilka, žalia
 #426045   HIPIS
 26 Lap 2012 11:07
Gal ciut ne tiesei i tema, bet arti..
Gal yra nuomoniu apie si daikta..
http://www.proguidedirect.com/a-jensen- ... aders.html
http://graphiteleader.fema.lt/a-jensen-flyfishing.html

Radiporai mano jau kaipo nusidrenge, nevieneri metai, ir jau kaipo kaskur kaskas dreksta....
Tai ziuriu jiem pamaina, ziema bapkes taupo, tai reik kaska sumislyt, pavasariui..
O cia ir kaina dar puse bieso ant lietuvos..
 #426065   Jonvabalis
 26 Lap 2012 13:13
HIPIS rašė: ant lietuvos..
Na, taip ne skaniai skaitosi tokie išsireiškimai. Keistas klausimas, bent jau man, juk Omaras, berods, tik prieš mėnesį pradėjo reklamuoti šią firmą, o tu jau nori atsiliepimų :)
Teks pačiam būti pionieriumi su šia firma.
  • 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 148
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė