Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #426073   Jonvabalis
 26 Lap 2012 13:25
vk rašė:
Donis rašė:O tie Pskovo batai kartais ne kaip Roksai,gremezdiski tokie,sunkus? :roll:
Va tie batai:
http://www.gordis.lt/index.php?eva-avalyn-nordman-1

NORDMAN PE 15UMM
Šilainių turguje pas brolius nusipirkau šios firmos batus NORDMAN PE 15UMM (120 lt), būtent, tikslu valtyje rudenį, bei kartais pasiduoti pakrantėmis. Užpraeitą savaitgalį buvo išbandyti aktyviau - vaikščiojant pakrantėmis. Rezultate man patiko, nes guma minkšta ir lengva, todėl nevargino ir nenervino. Valtyje nespėjau išbandyti, bet manau bus irgi gerai.
 #426114   HIPIS
 26 Lap 2012 17:17
Nevaryk dievo i medi..su postais pro sona..Zemaitijoi dar netaip pasakytu,,..ir ant ko ir kaip ir dar isilgai padeda, ar deda..
O del britkelniu, naujumo lietuvoi..Na juk neapsiriboja zmones tuom kas tik lietuvoi..buna ir ne is saviskiu nusiperka, ;-)
 #426131   Jonvabalis
 26 Lap 2012 19:38
Na ir kiek atsiliepimų apie šią firmą čia gavai? Net Google su tokia užduotim bejėgis. Dėk išilgai, kaip tu ten išsireiškei, kad žemaitijoje sakot ir imk tu jas :-D
 #426146   HIPIS
 26 Lap 2012 20:30
Nu ,vsem na zlio,, ir paimsiu.. :-D
 #426236   DainiusM
 27 Lap 2012 09:05
na zlio tai na zlio :)
 #426287   Donis
 27 Lap 2012 13:38
Na as kiek perziurejau rasomu ju partneriu,tai niekas neturi,kiek klausinejau pazystamu irgi niekas niekur nemate,gal paprasciausiai niekas i juos demesio neatkreipe arba tikrai neturi :roll:
 #426308   Xrapas
 27 Lap 2012 14:35
Rapalas rašė:...O šitu galima tik pas anuos kirtimuose pačiupinėti, ar kas matėt ir kokioi tai pardėj ant vilniaus?
Beveik 100% įsitikinęs, kad rastum Gariūnuose :-D
 #426311   Rapalas
 27 Lap 2012 14:43
Jiem parašiau, tai atsakė, kad šalčiausias modelis kainuoja 180 Litų, jei pirkti parduotuvėse ar pas platintojus butų kaina gerokai didesnė. Idomu ko jie čia taip užsikėlė kainas, gal kad čia lietuvoi kur gamina, lenkuose darbo jega pigesnė dėl to pigesni.
 #426315   spacecow
 27 Lap 2012 14:49
Sveiki,
Biski pasimeciau ar cia geriau rasyt ar prie poledines zukles aprangos temu.
Bandau susikomplektuot 1 ir 2 sluoksnio rubelius tiek pabraidymam upese, tiek ir lipimui ant ledo.
Biudzetas butu apie 200lt
1 sluoksniui mastau pasirinkt viena is siu variantu:
Norfin Comfort Line; Norfin Thermo line; ThermoWave is Armija ir Civiliams
2 sluoksniui misliju:
Norfin Winter Line arba Norfin Cosy Line

Kaip manot kuri komplektacija butu geresne? Nebent butu dar ir kitu variantu :)
 #426323   Rapalas
 27 Lap 2012 15:02
Norfino pirmas sluoksnis man nepatiko, labai nemalonus, o guaho sport heavy superinis, bet biudžetan netelpa vien pirmas sluoksnis :(
 #426332   Tadunce
 27 Lap 2012 15:14
Pirmam sluoksniuj būna, kad naudoju norfino thermoline, o antram cosy line.
Ankstyvam rudeniuj su nestora striukyte pats tas, bet spalį, lapkritį, ar juo labiau žiemą, deduosi daug daug daugiau rūbų.
 #426336   spacecow
 27 Lap 2012 15:23
Tadunce rašė:Pirmam sluoksniuj būna, kad naudoju norfino thermoline, o antram cosy line.
Ankstyvam rudeniuj su nestora striukyte pats tas, bet spalį, lapkritį, ar juo labiau žiemą, deduosi daug daug daugiau rūbų.
Po zieminiu kostiumu, jei reiktu, dar trecia sluoksni uzsideciau (virsutine dali), apatinei manau uztektu. Nors kiek skaitinejau, tai tokiu variantu zmones trecio ir nebesideda jau :)
 #426348   vk
 27 Lap 2012 16:11
Rapalas rašė:Norfino pirmas sluoksnis man nepatiko,
Pritariu, man irgi Norfino pirmas sluoksnis (thermoline) visai "neprilipo", nors antras sluoksnis - Cosy Line - gana normalus. Pirmam sluoksniui geriau jau būtų paieškoti ko nors kito, jei ieškai pigiai - tai galbūt rastum darbo drabužių parduotuvėse. Arba dar variantas - rengtis tiesiai antrą sluoksnį nenaudojant pirmo.
 #426352   p.arturas
 27 Lap 2012 16:30
vk rašė:
Rapalas rašė:Norfino pirmas sluoksnis man nepatiko,
Pritariu, man irgi Norfino pirmas sluoksnis (thermoline) visai "neprilipo", nors antras sluoksnis - Cosy Line - gana normalus. Pirmam sluoksniui geriau jau būtų paieškoti ko nors kito, jei ieškai pigiai - tai galbūt rastum darbo drabužių parduotuvėse. Arba dar variantas - rengtis tiesiai antrą sluoksnį nenaudojant pirmo.
Arba dar variantas - rengtis tiesiai antrą sluoksnį nenaudojant pirmo-labai prastas variantas.
man visi tenkina paprasciausi termowawe is armijai ir civiliams, ir kapeika tekainuoja. nepamenu, berods 35 litai uz maike. nepatiks tai sunesiosi taip, o ne izvejyba.
 #426364   looking4snow
 27 Lap 2012 18:12
Turiu Five Seasons slidinejimo kelnes, nu tokias ekonom klases su 5k/5k parametrais, bet be problemu atlaike pora intensyviu sezonu. Gal tada ir pirmas sluoksnis neblogas bus. :roll:
 #426399   Mike
 27 Lap 2012 20:35
Xrapas rašė:O kaip ŠITIE?
Gavau gimtadieniui, bet išbandyt dar neteko...
A šituos (gal tik senesnį ir moterišką modelį) žmona jau tris metus nešioja slidinėdama ir pan. Viskas gerai su jais.
 #426415   Ignelis
 27 Lap 2012 22:08
snd netycia i batu kalna uzhsukau, supratau kad buciau sutaupes nemazhai pinigo. didelis pasirinkimas vasariniu, rudeniniu zhieminiu batu :gutgut geri brendai, o kainos juokingos :gutgut uzh 200lt gali "rieker" goretexinius naturalios odos ir avikailio batukus ciupt :gutgut kaip supratau ten likutines prekes suvezhtos, nes nevisu batu yra dydziu gama... ;-)
 #426683   vk
 28 Lap 2012 21:31
p.arturas rašė: Arba dar variantas - rengtis tiesiai antrą sluoksnį nenaudojant pirmo-labai prastas variantas.
man visi tenkina paprasciausi termowawe is armijai ir civiliams, ir kapeika tekainuoja. nepamenu, berods 35 litai uz maike. nepatiks tai sunesiosi taip, o ne izvejyba.
Gal iš savo praktikos gali papasakoti, kuo blogai rengtis antrą sluoksnį be pirmo? Kalbu apie atvejį, kai antras sluoksnis yra teisingas - iš sintetikos. Teoriškai pirmas sluoksnis skirtas prakaito nuvedimui. Tačiau dauguma normalių antrų sluoksnių lygiai taip pat sėkmingai tą padaro ir nesijaučia jokio diskomforto.
Aš taip pat turiu Thermowave (GAGA) viršutinę dalį, dažnai panešioju šiom dienom. Thermowave trūkumai - apsivelia jau per savaitę ir perdaug tamposi. Jei į tai nekreipti dėmesio, tai kitkas gerai. Jei ką domina Thermowave, tai ją dažnai gerom kainom parduoda čia - http://pigu.lt/search?q=thermowave
Dabar mano pagrindinis pirmas sluoksnis - pernai pirktas eilinėje Maximoje, pilnas komplektas kainavo viso labo apie 30 lt. Komfortiškas, neapsivėlė, priekaištų neturiu, nešioju dažnai.
 #426686   vk
 28 Lap 2012 21:33
Xrapas rašė:O kaip ŠITIE?
Gavau gimtadieniui, bet išbandyt dar neteko...
Sūnus Five Seasons intensyviai nešioja metus, viskas gerai. :gutgut
 #426736   Ignelis
 29 Lap 2012 08:14
drenaziniu kelniu as asmenishkai nenesioju... ;-) bet virshutinei daliai, aktyviai judant jis reikalingas... ::hai-bai kazin ar verta gincytis kai apatinis rubas apatiniui nelygu :/braj; pvz ant mano storoku polartec sasta apatiniu rasho, kad juos ir tiesiai ant kuno galima detis(buvau uzhsidenes, niekas per galva nedave, tikrai galima :-D ), bet kaip ir minejau aktyviai judant dar pasimaunu ir sportui skirta plonyti strombergo drenazhini ;-) kuo daugiau sluoksniu tuo ir shilumine varzha geresne
 #426792   p.arturas
 29 Lap 2012 10:52
vk rašė:Gal iš savo praktikos gali papasakoti, kuo blogai rengtis antrą sluoksnį be pirmo? Kalbu apie atvejį, kai antras sluoksnis yra teisingas - iš sintetikos. Teoriškai pirmas sluoksnis skirtas prakaito nuvedimui.
antras sluoksnis yra laisvas, o pirmas aptemptas,prigludes, kaip sakai skirtas prakaito nuvedimui. tai jis ta funkcija puikiai ir atlieka. neleidzia prakaitui varvet. tuom ir gerai kad paskirsto dregme o ne leidzia jei suvarvet kazkur, susikaupt... na ty menia ponial.
 #426811   Xrapas
 29 Lap 2012 11:37
vk rašė:...viskas gerai. :gutgut...
Supratau ;uolrait .
Šiandien "testuoju" darbe- ploni, slidūs :? ...
Kolkas jaučiuosi keistai...kaip kokia Paryžiaus šliundra šilkiniais apatiniais :roll: :-D
 #426830   Airis
 29 Lap 2012 12:58
tai su vienais apatiniais i darba isejei? kaip kolegos reaguoja?
 #426869   vk
 29 Lap 2012 15:40
p.arturas rašė: antras sluoksnis yra laisvas, o pirmas aptemptas,prigludes, kaip sakai skirtas prakaito nuvedimui. tai jis ta funkcija puikiai ir atlieka. neleidzia prakaitui varvet. tuom ir gerai kad paskirsto dregme o ne leidzia jei suvarvet kazkur, susikaupt... na ty menia ponial.
Mano žvejybos nėra tokios ekstremalios, kad prakaitas labai varvėtų ir kažkur jo daug prisikauptų. Turbūt tokiomis ekstremaliomis sąlygomis (gal realiau sportuojant, o ne žvejojant) tikrai verta naudoti pirmą sluoksnį.
Realiai aš turiu trijų skirtingų storių apatinius komplektus - "pirmas" ploniausias, storiausias "Norfin Cosy Line", tarp jų per vidurį pagal storumą Platte River apatiniai. Visi jie sintetiniai, visi jie pakankamai prigludę ir gerai nuveda prakaitą. Rengiuosi juos įvairiai atsižvelgdamas į orus ir viršutinį sluoksnį - kartais kažkurį vieną komplektą, kartais kažkurių dviejų kombinaciją. Sutinku, kad jei kaip antrą sluoksnį naudoti kokį nors laisvą polarteco megztinį, tai tada maloniau būtų po juo pasirengti ploną pirmą sluoksnį. Bet jei antras sluoksnis toks prigludęs, malonus ir minkštas kaip, pavyzdžiui, minėti Platte River apatiniai, tai tada tikrai galima apsieiti ir be pirmo sluoksnio.
 #426870   vk
 29 Lap 2012 15:42
Xrapas rašė: Šiandien "testuoju" darbe- ploni, slidūs :? ...
Aha, čiupinėjant tikrai jaučiasi slidumas. Bet argi tai blogai? Kiek įsivaizduoju, tai tik sumažina pasipriešinimą judėjimui, tad turėtų būti gerai, gal tik prie to priprasti reikia. :)
 #427056   Taacis
 30 Lap 2012 06:44
Airis rašė:tai su vienais apatiniais i darba isejei? kaip kolegos reaguoja?
...keista, dingo Xrapas :roll:
  • 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 148
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė