Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #426690   juliuz
 28 Lap 2012 21:47
koky spiningeli rekomentuotumet , zvejosiu 1-5gr galvakalbiais , kaina butu iki 800lt
 #426843   Robertas55
 29 Lap 2012 13:47
kokie atsilepimai apie fenwick spiningus ? gal kas naudojate ?
 #426923   megejas123
 29 Lap 2012 19:19
juliuz rašė:koky spiningeli rekomentuotumet , zvejosiu 1-5gr galvakalbiais , kaina butu iki 800lt

i pirma vieta statyciau Tict Ralgo RLG-66
i antra GRAPHITELEADER NUOVO FINEZZA su S virsune.
 #426928   Kipas
 29 Lap 2012 19:53
croixas ar loomis gaunasi uz tokia suma
 #426944   slavikas
 29 Lap 2012 20:34
Kipas rašė:croixas ar loomis gaunasi uz tokia suma
Džigavimui manau geriau tiktų rockfish klasės spiningai.
 #427000   RastaMan
 29 Lap 2012 22:30
Sveiki, norėčiau Jūsų paklaust - koks idealiausias koto ilgis gaudant vobleriais nuo kranto? Ir koks iš valties? Kotas skirtas gan aukštam žmogeliukui (Man) :grin: 1,95m :grin: Žinau, kad vienos ir neginčijamos taisyklėas nėra ,bet visvien pasidalinkit savo pastebėjimais. Nes kuo toliau tuo aiškiau darosi, kad žjejų krautuvėlėse teisingos info gan sunku gauti. Vis aiškiau matosi, kad bando įsiūlyt tai, kas daugiau pelno "neša" (nors greičiausiai ir pats taip daryčiau jei savininkas būčiau :oops: )
Ačiū.
 #427011   Evaldas Z
 29 Lap 2012 22:45
na, jeigu pagrinde guminukais ir tik kartais vobleriais, tai 210-240. nors cia dar priklausomai kokios salygos to "nuo kranto" ir ar is valties dazniau ir krante. as avs76mlxf2 naudoju ir nuo kranto ir is valties, tai pirmu atveju kartais truksta keliu cm, o antru tu keliu cm perdaug. bet ne tiek, kad kazkokiu nepatogumu sukeltu.
 #427016   Kleckas1978
 29 Lap 2012 22:53
RastaMan rašė:Sveiki, norėčiau Jūsų paklaust - koks idealiausias koto ilgis gaudant vobleriais nuo kranto? Ir koks iš valties? Kotas skirtas gan aukštam žmogeliukui (Man) :grin: 1,95m :grin: Žinau, kad vienos ir neginčijamos taisyklėas nėra ,bet visvien pasidalinkit savo pastebėjimais. Nes kuo toliau tuo aiškiau darosi, kad žjejų krautuvėlėse teisingos info gan sunku gauti. Vis aiškiau matosi, kad bando įsiūlyt tai, kas daugiau pelno "neša" (nors greičiausiai ir pats taip daryčiau jei savininkas būčiau :oops: )
Ačiū.
jei su vobleriu pas lasisas tada geriau ilgesnis 2,7-3m
Jei tvicinsi voblerius nuo kranto tada iki 2,2-2,3 ilgio maksimum, 2,4m jau man tikrai per daug tvicingui.
Jei ul pas eserius ar upetakius tai ir 1,8-2m

vienu zodziu sukonkretink - daugiau - kur, pas kokia zuvi, kokio galingumo kotas, kokio dydzio vobleriai, tvicingas ar paprastai pravedinesi.
 #427020   RastaMan
 29 Lap 2012 23:00
tai čia būtu 2m su kapeikom. Kaip supratau, kad gan komfortiškai žvejojant beveik neįmanoma ilgio rast ir guminukam ir vobleriam. Tai dabar iškilo klausimas koks optimalus ilgis vobleriam, nes ankčiau ar vėliau žadu pereit pagrinde su vobleriais ir tik kartais su guma (to pasekoje tikrai atsiras du kotai). Gal bandysiu siaurint klausima (nors kažkiek :grin: ):
pvz. masalas xrap 8 ar 10, tai koks optimalus ilgis nuo kranto ir koks iš laties būtu? Ir plius turbūt jau pabodęs klausimas apie gramatūrą :grin: Kokia ji optimaliausia būtu? Ir kiek suprantu kotas xtra fast arba fast nekitoks?
Žuvis - lydeka
Pravedimo būdas - manau tvičingas, juk visvien reikia juos "pamušt", kad smagiau judėtu :grin:
Paskutinį kartą redagavo 1 RastaMan. Iš viso redaguota 29 kartus.
 #427025   Evaldas Z
 29 Lap 2012 23:19
RastaMan rašė:masalas xrap 8 ar 10, tai koks optimalus ilgis nuo kranto ir koks iš laties būtu? Kokia gramatura optimaliausia būtu? Ir kiek suprantu kotas xtra fast arba fast nekitoks?
koto ilgis ne nuo voblerio dydzio priklauso, o nuo to, kaip juo gaudysi. jeigu tvicingu, tai ~210+/- 10cm , nes su ilgesniu dauzysi kranta ar vandeni virsune plaksi voblerius besokdindamas. gramatura rinkis pagal naudojamu masalu svori, o apie koto charakteri jau lyg ir supratai.
 #427177   Maukis
 30 Lap 2012 17:25
Turiu toki loomi jau turbut 12 m. Viena, ka galiu pasakyti, tai tikrai neuzmusamas spiningas. Ko jis pas mane per tuos metus mate, tai koks kitaicas penkis kartus butu uzlinkes. Ir vietoj dugnines 3 unciju svina pametau, kai privaziuja sveciu pazvejot ir pritruksta kotu, ir laukiniu karpiu zvejyboje "sudalyvavau", kur kazkoki is akmens padaryta (vietoj svino) svareli toli reikejo numesti. Ir is visu sumestu kotu butent ant mano vargso loomio pasivere 10,5 kg. karpis ir sekmingai (dar ir su kuokstu zoliu) buvo isvilktas i kranta. Ir menkiu zvejyboje juroje sudalyvavo, ir kolegos "no name" spiningo virsune esu nukirtes, su savo loomio virsune, kai tas staiga pakele savo spininga man metant :grin: Zodziu puikus, universalus ir viskam tinkantis kotas. Bet, bet kas tinka viskam, tas netinka niekam. Keiciasi supratimas apie zvejyba, "mados". Atsirado pas mane butent tam ar kitam zvejybos budui specializuotu spiningu, o senukas Loomis vis dazniau lieka namuose, nes jis skirtas mazu lasisu ir plienagalviu lasisu zuklei. O tokiu zuvu zukles as nepraktikuoju :)
 #427186   Taacis
 30 Lap 2012 18:20
Maukis rašė:...vietoj dugnines 3 unciju svina pametau, kai privaziuja sveciu pazvejot ir pritruksta kotu, ir laukiniu karpiu zvejyboje "sudalyvavau", kur kazkoki is akmens padaryta (vietoj svino) svareli toli reikejo numesti. Ir is visu sumestu kotu butent ant mano vargso loomio pasivere 10,5 kg. karpis ir sekmingai (dar ir su kuokstu zoliu) buvo isvilktas i kranta. Ir menkiu zvejyboje juroje sudalyvavo, ir kolegos "no name" spiningo virsune esu nukirtes, su savo loomio virsune, kai tas staiga pakele savo spininga man metant :grin:
Pagal šitą aprašymą, tai tokiems tikslams yra pigesniu kotų: slidžių lazda, šluotos kotas, stalo koja, vandentiekio vamzdis.
 #427189   Kipas
 30 Lap 2012 18:31
taaci,daraisi i sauliu panasus taip besikabinedamas is ''lempos''
 #427266   PelkiuSenis
 30 Lap 2012 23:34
Oho, ir kame ju blogumas? kas cia kainos ir kokybes santykyje su Avidu geriau?
 #427282   Kleckas1978
 01 Gru 2012 00:02
Kainos ir kokybes santykyje - geriausiai bus nenugincijamai teleskopas stiklinis uz 20 lt + golden rite su 15 guoliu ir mono valas 0,3mm uz 5lt - su juo galesi ir spiningauti ir kaip donke ir kaip pludine naudoti :-D :-D :-D :-D :-D :-D
 #427299   Zvejys86
 01 Gru 2012 00:52
Pagrinde noriu lasisoms .bet ir zvejociau dar kitas zuvis neryje salatis .lydeka.. Del masalu tai vobleriai. guminukai. blizges.aisku noriu kad voblerius gerai mestu spiningas
 #427326   Maukis
 01 Gru 2012 10:51
Zvejys86 rašė:Pagrinde noriu lasisoms .bet ir zvejociau dar kitas zuvis neryje salatis .lydeka.. Del masalu tai vobleriai. guminukai. blizges.aisku noriu kad voblerius gerai mestu spiningas
Loomis tam tinkamas. Tikrai puikus "darbinis arkliukas". Gerai meta, nei karto nebuvo, kad atsilaisvintu rites laikiklis ar sujungimas tarp spiningo daliu. Ziedeliai per 12 m. irgi neisdilo, nors zvejoju tik pintu valu ir didele laiko dali Nemune. Galios tikrai pakanka ir spiningas tikrai nepaves susikovus ir su lasisa ar kokiu samuku. Jeigu nepritreksi tarp kokiu automobilio dureliu, turesi tikrai ilgai tarnaujanti iranki.
Croixo neturejau, todel nieko pasakyt negaliu.
 #427331   PelkiuSenis
 01 Gru 2012 11:31
Kleckas1978 rašė:Kainos ir kokybes santykyje - geriausiai bus nenugincijamai teleskopas stiklinis uz 20 lt + golden rite su 15 guoliu ir mono valas 0,3mm uz 5lt - su juo galesi ir spiningauti ir kaip donke ir kaip pludine naudoti :-D :-D :-D :-D :-D :-D
:-D :-D :-D :-D Nee, nu faktas, kad taip iseina pigiausias unversaliausias irankis mesai :-D
Bet jei ziurint jau i tai, kad zvejyba malonumas ir t.t. tai ir pats viska supranti, nera net ka tau pasakot, pats daugiau isbandes nei as ;-)
Tiesiog idomu, ka zmogus atrades gyvenime, kad anuos du brandus nuraso :)
 #427344   PelkiuSenis
 01 Gru 2012 12:23
shelwius rašė:GL2 kotai, girdėjau, kad savo darbinėm sąvybėm prilygsta croix'o wild river modeliui, tai bus labiau "guminis" kotas nei avid'as. Avid'as bus žymiai kuoliškesnis.
As ir esu sitai girdejes, bet ne JIG'ui, o lasiu tramdymui gal net ir geriau tas GL2.
 #427354   Kleckas1978
 01 Gru 2012 13:17
PelkiuSenis rašė:
Kleckas1978 rašė:Kainos ir kokybes santykyje - geriausiai bus nenugincijamai teleskopas stiklinis uz 20 lt + golden rite su 15 guoliu ir mono valas 0,3mm uz 5lt - su juo galesi ir spiningauti ir kaip donke ir kaip pludine naudoti :-D :-D :-D :-D :-D :-D
:-D :-D :-D :-D Nee, nu faktas, kad taip iseina pigiausias unversaliausias irankis mesai :-D
Bet jei ziurint jau i tai, kad zvejyba malonumas ir t.t. tai ir pats viska supranti, nera net ka tau pasakot, pats daugiau isbandes nei as ;-)
Tiesiog idomu, ka zmogus atrades gyvenime, kad anuos du brandus nuraso :)
Taigi reikia zmogui sustru pasirodyti ir viska su s.... sulyginti - turbut tikrajam gyvenime skriaude, kad dabar mandras nori pasirodyti (tipo zino brangius kotus) :-D :-D :-D
Geriau i tokius isvis demesio nekreipti :idea:
 #427355   Kleckas1978
 01 Gru 2012 13:26
Zvejys86 rašė:Pagrinde noriu lasisoms .bet ir zvejociau dar kitas zuvis neryje salatis .lydeka.. Del masalu tai vobleriai. guminukai. blizges.aisku noriu kad voblerius gerai mestu spiningas
visgi vobleriai skrenda palyginus su dzigais (guminukais) ir blizgem zymiai prasciau, tai jei nedamesi iki lasisos su vobleriu desi blizge ~20-30gr ir mesi kad damestum, kito pasirinkimo nebus, jei dzigausi nemune ar didesnej upej tai ir zvorio didesnio reikes uzsideti, jei imti viena ilga kota viskam ir visur as rinkciausi avida 96MHF2 - t.y. iki 28gr ismetimo.
man tai 96MF2 visgi botagas - nu per liaunas man ir tiek.
del lumio nezinau - neciupinejau.
Su avido pirkimou pakentek iki kaledu - bus greiciausiai pas fabu ispardavimai kalediniai iki 30% nuolaidos ant croixu (siaip kelis metus jau buvo) tai bus imanoma pasiimti avida uz skania kaina - ir visgi man 9.6 prie upes nuo kranto smagiau nei 9 ilgio, stai jei imti ML ar L tada jo 9, bet jei M ar MH tai 9.6 ilgio ;-)
 #427371   Zvejys86
 01 Gru 2012 15:11
nesukubu dar pirkt to spiningo , tik informacijos noriu surinkt , jo laukiu kol fabuose bus tos kaledines akcijos , buvau pas juos ciupinejau avidus , is pradziu vienas pardavejas siule 2.74 iki 21g , poto buvau dar, kitas dirbo toks pagivenes jau, sako jei neri zvejosi tai tik 2.92 imk , ir seip dabar nzn del to ilgio , o kas vilniui g.loomis priekiauja ? noreciau paciupinet tuos spiningus :)
 #427372   darencas
 01 Gru 2012 15:16
Kleckai o tu esi bandes prie vandens AVS96MF2? jis vobleriukus kuo puikiausiai sviedzia geru atstumu jau nekalbant apie vartikles ir dzigus as kitam sezonui jau pasiemiau iki 18gr kotuka 9.6 pedos salaciams sapalams ir lasiakams kadangi atsisakiau praktiskai metalo nors ir liaunesnis nei 21gr bet su metalu irgi puikiai tvarkosi seip cia skonio reikalas as nelabai megstu kuolu bet sie du kotukai kaip tik man labiausiai patinka ''plot ir turbut savo zvejybos salygoms nelabai ka rasciau universalesnio :gutgut
 #427373   shelwius
 01 Gru 2012 15:17
Su ilgiu nepersistenk, metimas nuo ilgio nelabai priklauso, todėl trumpesnis bus jautresnis, lengvesnis ir mažiau ranką vargins. Dabar pats mąstau imt 8'6'' pėdos avidą didžiosiom upėm nuo kranto gaudyt, nors turiu ir 9'6'' pėdos du croix'us.
 #427376   darencas
 01 Gru 2012 15:29
shelwius rašė:Su ilgiu nepersistenk, metimas nuo ilgio nelabai priklauso, todėl trumpesnis bus jautresnis, lengvesnis ir mažiau ranką vargins. Dabar pats mąstau imt 8'6'' pėdos avidą didžiosiom upėm nuo kranto gaudyt, nors turiu ir 9'6'' pėdos du croix'us.
metant sunkesnius masalus tokias kaip vartikles skirtumo tikrai nelabai pajausi bet kas liecia vobleriukus tai zenkliai jauciasi atstumai seis metais eksperementavom su croix kotukais abu kotai iki 21gr tik ilgiai skyresi vienas 9.6 kitas 9 pedu valai ir rites vienodi rites aplausai 300 ir valai 0.14 pinti vieno gamintojo ir rezultate vobleris kamsinas su 9.6 pedos kotu tikrai zenkliai toliau skrido nei su 9 pedu
  • 1
  • 214
  • 215
  • 216
  • 217
  • 218
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė