Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai
 #427762   SauliusM
 03 Gru 2012 12:52
Vitolis rašė: Pagrindas, telkinio (dugno reljefo)ir žuvų susibūrimo vietas gerai žinot. AMEN :-D
aha... tada ant balansyru (arba "rezaku" kaip kaikas vadina) kimba ir karsiai, ir karpiai, ir ziobriai... ne visada aisku su burna ima, kartais ir "isdulkint" "rezaka" bando. bet svarbu trisaki papilvej kuo didesni pasikabint ir su galingu kotu agresyviai "tvicint"...
 #427765   SauliusM
 03 Gru 2012 12:57
nu kaip matau, mes vienas kita supratom... :lol: tik "rezakus" reik imt kuo didesnius tada, kad normaliai trainyka normalaus dydzio "petemptu". naujieji 8cm rapalos turetu neblogai tikt.
 #427805   SauliusM
 03 Gru 2012 15:18
ubuntu rašė:Saulius turbut niekad nepraleis progos isdarkyt zmogaus pasisakymo...
Manau tikrai turejo omeny slaitu ir duobiu zinojima, o ne kabliavima...
o tave kas nuskriaude? Vitolis pats suprato kas parasyta juokais i jo zinute ir atrase atitinkamai ir nieks jam neuzkliuvo. o tau vat paverkt reikia.
 #427833   Vitolis
 03 Gru 2012 18:10
ubuntu rašė:Saulius turbut niekad nepraleis progos isdarkyt zmogaus pasisakymo...
Manau tikrai turejo omeny slaitu ir duobiu zinojima, o ne kabliavima...
Viskas OK :-D Nesupraskim viens kito parašymo tiesiogiai :)
 #427834   Vitolis
 03 Gru 2012 18:13
Užsitavorinau tsakant unt "pakirtimo" :-D Tik brangūs velniukai tie naujieji Rapaliukai. Ydomūs. Kaip tam anegdote: tu gaidys? ne drakonas. Matai kad skiauterė per visą nugarą :-D
Paveikslėlis
upload photos
 #427858   looking4snow
 03 Gru 2012 19:36
Biski papiktinti. :twisted: Kazin, eseriai nemirs is juoko pamate tokia pikta mailiaus aki i juos spoksancia? :lol:
 #427965   Rapalas
 04 Gru 2012 09:54
Nemirs nemirs, bet jei nekibo su paprastais tai nekibs ir su šitais matyt :D Nu bet reiks ir man prigriebti koki viena, nes jau nebetelpa jie man dėžukėj...
 #428060   looking4snow
 04 Gru 2012 14:08
O cia logikos nereikia izvelgineti ar kaip: "Nu bet reiks ir man prigriebti koki viena, nes jau nebetelpa jie man dėžukėj" ? :grin:
 #428100   Rapalas
 04 Gru 2012 15:05
Nu tai parašiau kad viena, o ne kelis :D Nes keliu nebesutalpinsiu, o jei pasiteisins tai anuos parduosiu o situ prisipirksiu :D
 #428114   Rapalas
 04 Gru 2012 16:00
Jo tokia mintis, nes baisiai noriu persilaužti su balansyrais gaudyti ir pagauti, bet niekaip neiseina, turiu LJ bet nepatinka turiu rapalos dvieju tipu ir nils masters kupriuku, bet tik ant rapalos esu pagaves ir ant LJ vieno. O daugiau visi tyli. Net silkės jokios, ant rapala viena kuojytė ir vienas ešeriukas o ant lj vienas ešeriukas, ai dar anr rapalos upėj šapaliuka :)
 #428124   aidas32
 04 Gru 2012 17:24
Rapalas rašė:Jo tokia mintis, nes baisiai noriu persilaužti su balansyrais gaudyti ir pagauti, bet niekaip neiseina, turiu LJ bet nepatinka turiu rapalos dvieju tipu ir nils masters kupriuku, bet tik ant rapalos esu pagaves ir ant LJ vieno. O daugiau visi tyli. Net silkės jokios, ant rapala viena kuojytė ir vienas ešeriukas o ant lj vienas ešeriukas, ai dar anr rapalos upėj šapaliuka :)
Tai atvažiuok gi pas mus į Utena nu tikrai pagausi.Indrajį ar Antalieptes mariose faktiškai visalaik kimba ant balansyrų.O ypač pernai labai gerai kibo tik nedideli nu bet beveik visur ar sekliai, ar giliai :)
 #428182   looking4snow
 04 Gru 2012 19:16
Rapalai, neimk i zvejyba visiskai nieko tik pvz., du 4-5 cm balansyrus (kad nebutu pasaliniu minciu, ale spalva bloga ar modelis blogas). Duodu 100 proc., kad jeigu ne pirmoje, tai antroje zvejyboje surasi veiksminga zaidima ir ji toliau taikydamas bei tobulindamas igysi patirti. Su salyga, kad zvejosi ne sulinyje. :grin:

Jeigu po ledu yra eserys ar lydeka, viska lemia technika.

Nors dabar pagalvojau, kad visgi balansuoti zymiai geriau sekasi skaidriuose ezeruose. Galbut todel, kad zuvys is toli ji pamato ir priplaukia paziureti kas cia. O "purviname" vandenyje, kimba tik tos, kurioms pataikai po nosimi pakisti. :roll:
 #428208   Karalaitis
 04 Gru 2012 20:00
aidas32 rašė:
Tai atvažiuok gi pas mus į Utena nu tikrai pagausi.Indrajį ar Antalieptes mariose faktiškai visalaik kimba ant balansyrų.O ypač pernai labai gerai kibo tik nedideli nu bet beveik visur ar sekliai, ar giliai :)
Vat man reiktu gido ant balansyru :grin: kaip tai man tylintis masalas...
 #428210   Vegys
 04 Gru 2012 20:07
Rapalas rašė:Jo tokia mintis, nes baisiai noriu persilaužti su balansyrais gaudyti ir pagauti, bet niekaip neiseina, turiu LJ bet nepatinka turiu rapalos dvieju tipu ir nils masters kupriuku, bet tik ant rapalos esu pagaves ir ant LJ vieno. O daugiau visi tyli. Net silkės jokios, ant rapala viena kuojytė ir vienas ešeriukas o ant lj vienas ešeriukas, ai dar anr rapalos upėj šapaliuka :)
Pernai (ar užpernai ? susibalamūtinau) skrituliais dar spėjau pagaudyt iki draudimo. Mailiuką gaudydavau su balansyru. Rapaliukas mažiukas (kiek ten, 3 ar 4 cm) gerai veikė. Man su juo paprasčiau buvo gaudyt nei su aviža ar blizge. Aviža gal geriau būtų, ale su spiningėliu įdomiau ...
LJ normalūs balansyrai. Tik skirtingų būna - sunkesnių ir lengvų.
Nilsai kupriukai - ar čia tie kur sunkūs ? Mano supratimu jais giliau reik gaudyt.
Beje, neblogas dalykas ant skaidraus pirmledžio negiliai tiesiog pasižiūrėt kaip masalas dirba ....
 #428371   aidas32
 04 Gru 2012 23:09
Karalaitis rašė:
aidas32 rašė:
Vat man reiktu gido ant balansyru :grin: kaip tai man tylintis masalas...
Gal rimtu gidu aš jau nebusiu nes pats vis kasmet tolyn mokausi, bet pasipraktikuot ir kažką apibendrint tikrai galima ;-var-var.
Aš po teisybei gan mėgstu mokytis ir iš kitu žveju, ypač ir senoliu kurie blizgiavimo technika atidirbę bene tobulai
Ir džiaugiuosi kad jie mane vis priima i kompanija ;;yel
Tik va balansuot tenka mokytis vienam atliekant praktika vandeni ir teorija filmukuose apie balansavimą :)
 #428373   aidas32
 04 Gru 2012 23:13
Vegys rašė:
Pernai (ar užpernai ? susibalamūtinau) skrituliais dar spėjau pagaudyt iki draudimo. Mailiuką gaudydavau su balansyru. Rapaliukas mažiukas (kiek ten, 3 ar 4 cm) gerai veikė. Man su juo paprasčiau buvo gaudyt nei su aviža ar blizge. Aviža gal geriau būtų, ale su spiningėliu įdomiau ...
LJ normalūs balansyrai. Tik skirtingų būna - sunkesnių ir lengvų.
Nilsai kupriukai - ar čia tie kur sunkūs ? Mano supratimu jais giliau reik gaudyt.
Beje, neblogas dalykas ant skaidraus pirmledžio negiliai tiesiog pasižiūrėt kaip masalas dirba ....
Aš tai LJ niekaip neprakalbinau,nors turiu kelis. O va Rapala tai iškart man suveikė ir ypač įvairiu atspalviu ešeriukas
 #428433   Rapalas
 05 Gru 2012 09:57
Nu nilsai nera dideli tai nėra ir sung\kų\ūs, va rabalos jigging shad turiu tai jie jau sunkoki, juosna gylin reikia varyti, bet pagrinde gaudau 5 cm rapaliniais arba 3 dar uzsidedu, reiks ant pirmo ledo ir varyti tik su balansyrais.
 #428543   looking4snow
 05 Gru 2012 13:29
Nera jokio skirtumo koks ledas. Reikia pataikyti i zuvu sukilima ir tiek. Man asmeniskai visi didieji eseriai ir lydziai sukibdavo sausio-vasario men. Taip kad tos teorijos apie puikius pirmledzius ir blogus vidurziemius tyliai ruko kamputyje.
 #428567   Rapalas
 05 Gru 2012 14:21
Man išvis teorijų nėra, visais sezonais neka tepagaunu, nors pastangų idedu nemažai.
 #428662   giedriuzzz
 05 Gru 2012 18:20
Beskaitinėdamas apie tuos balansyrus radau pasakymą, kad tuos naujuosius Rapala gali naudoti ne tik poledinėje žūklėje, bet ir atviro vandens sezonu. Ir kas svarbiausia yra video, kur žvejojama ne iš valties o nuo kranto :roll:
Gal kas ir su senaisias esate bandę taip žvejot?
 #428663   Rukis
 05 Gru 2012 18:22
As ir vasara sekmingai balancyrais gaudau,bet pravda tik is valtikes. Kur dugnas svarus,manau,kad ir visai imanoma butu juosius pradzigint.
 #428763   looking4snow
 05 Gru 2012 22:41
Ir jiems reikia ant duonos uzsidirbti. :) Bet kaip reklama, tai dar sakyciau labai net nebloga, nes papasakoja beveik visa balansyru ABC naujokams.
 #428781   Bratka
 05 Gru 2012 23:39
Jei gaudysi 2m gylyje,tai per daug,jau nuo kokiu 7m turetu dirbti...
 #428785   Vegys
 06 Gru 2012 00:08
gal ir dirbs ... nesakau ... ale permerčiau akim internete rapala/nils master / LJ - nė vieno tokio sunkaus neradau. Beveik visi 2x lengvesni.
Jamsi Strike pro ? :)
Berods Osko turiu viena sunkų kupriuką - nenaudoju ... netikiu aš juom ...
 #428809   Vitolis
 06 Gru 2012 09:25
Naujieji Rapaliukai(kur su skiautere per visą nugarą) 7cm- 18,6gr. 5-9.6gr. Ką tik pasverti :)
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 33
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė