Sveiki. Mastau siai ziemai nusipirkti Mora Nova System tik dabar galvoju geriau pirkti su prailgintu sneku iki 1.2m ledo ar vistik uztektu trumpesnio iki 90cm? mano ugis ~180cm.
Bet tai kainikė taiRamekas rašė:Sveiki. Mastau siai ziemai nusipirkti Mora Nova System tik dabar galvoju geriau pirkti su prailgintu sneku iki 1.2m ledo ar vistik uztektu trumpesnio iki 90cm? mano ugis ~180cm.
HIPIS rašė:As turiu su prailgintu sneku..
Ugis mano 181cm.
Dviem praejusiom ziemom, trumpesnio niekaip nenoreciau, reiktu pritupt greziant..
Bet turiu minti, siemet, pirmledziui pasiimt atskira sneka, trumpaji..Turesiu du sraigtus-snekus pagal situacija ir viena rankena..
Beje, kas jais dabar beprekiauja, didmena turiu omeni..Berods salmolita nebe..
jei pavyktu nusipirkti femoi sita preke, butu labai idomuRamekas rašė:femoj 590lt
nu tai ka, salmolitoj 6 stolniku nieks nesugraibo idomumo patenkinimui?Tironas rašė:jei pavyktu nusipirkti femoi sita preke, butu labai idomuRamekas rašė:femoj 590lt
Tironas rašė:jei pavyktu nusipirkti femoi sita preke, butu labai idomuRamekas rašė:femoj 590lt
SauliusM rašė:nu tai ka, salmolitoj 6 stolniku nieks nesugraibo idomumo patenkinimui?Tironas rašė:jei pavyktu nusipirkti femoi sita preke, butu labai idomuRamekas rašė:femoj 590lt
Taip. Aciu uz atviruma. Man naudingaTironas rašė:nei tu turi tu graztu, nei zinai kur ju gaut. klaunas esi ir tiek
Tironas rašė:nei tu turi tu graztu, nei zinai kur ju gaut. klaunas esi ir tiek
Arsi ir bekompromise konkurencine kovaOMar rašė:Tironai - atvirai pasakius <atsibodai> su savo tokiais pareiskimais. Jei nori uzversiu Salmolita sitais graztais det neturesi kur jei negaunat.....
LiuosiaiDonis rašė:Norejau paklausti per 100 grazto diametro skyle eis 2-3 kg lydeka istysti?
115 pakaks. Aš dabar irgi imčiau toki o ne 135.looking4snow rašė:Kaip ir atejo metas galutiniam apsisprendimui...
Jeigu as gaudau tik balansyrais ir mano laimikis tik eseriai ir lydekos (paprastai nedideles - vadinamosios "kilogramines", bet i sezona karta kita pasitaiko ir po 5 kg egzemplioriu), tai koki grazta man imti: 115 ar 135 mm?
p.s. kalbu apie orandzini Heinola HL2, nes HL1 man visiskai nepatiko sujungimas ir transportavimas rankose.
Tironas rašė:nei tu turi tu graztu, nei zinai kur ju gaut. klaunas esi ir tiek
Taigi įdentiški jie, pora puslapių atgal viskas pasakyta (argumentai dėl pasirinkimo taipogi), galiu ir parašu patvirtinti, kad Heinola classic ar sport variantas įdentiškas UR/Rapalai; visus Heinola čiupinėjau pardėj, o pats turiu mėlyną UR (Rapala). Taip, dėl ilgo šneko (80 cm) nėra patogu apglėbti vamzdį ir nešti už jo, nes sraigė trukdo, bet šiaip įmanoma, 135 skersmens taip nešu. Užlenkus rankeną ir ją priveržus galima už jos nešti esu taip daręs, bet vistiek svorio centras yra šneko pusėje, todėl nėra taip jau labai patogu nešti paėmus į ranką. Bet kaip aukščiau ir parašė - užsimeti ant peties nelankstytą ir neši. Iš vienos pusės anksčiau pas mus tų sulankstomų daug nevežė, o kita vertus ir pačioj Suomijoje visi daugiausia žvejoja su ištisiniais, o ne su sulankstomais - ten svarbiau storą ledą greičiau pragręžti, o ne nešiojimo patogumas. O comfort variantas aišku, kad patogiau transportuoti mašinoje, nuo mašinos iki ledo - kaip rusišką grąžtą perlenki ir neši, kita vertus ant ledo vaikšiodamas juk nelankstai ir comfort varianto (kaip ir rusiškų), o dedi ant peties ir neši, tą patį darai ir su ištisiniu (classic, sport) variantu. Ir dar - jei daug grežioji, o minusas didelis, ir jeigu grąžtas gerai apšąla, to komfort varianto nesulenksi, i gausi daužyti samteliu, mirkyti po ledu, kad atitirptų ir t.t. O classic nulenkei rankeną ir meti į bagažinę, aišku atitirpinės ten, bet nereiks grūsti į saloną nesulankstyto.looking4snow rašė:As galvojau, kad jie identiski jusu turimoms Rapaloms, UR, Rantanenams ir t.t.
Classic ir Sport toks pat rankenos nulenkimas. Tai va ir sakau, kad bandziau parduotuveje ir nesupratau ar tai imanoma (gal cia tik man nepavyko?). O Comfort perlenkei ir nesiesi uz rankenos patogiai.
Niekas dar neturi butent Heinola? Jeigu turite, kuri emete ir kodel?