Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai
 #430222   Vitolis
 10 Gru 2012 19:49
tukasG rašė:Blogai su tuo sniegu... Prisnigta, sninga ir dar žada... Ledas kaip po pūkine kaldra...
Marios tai turbūt dar neužtrauktos. Toliau sniego stipraus kaip ir nebežada, bet va šalčio tai ojoj. Bus greit galima ir po visas marias bastytis, strkiecus gąsdint :) Trečiadieni žadu trumpam į tėviškę parlėkt, tai mažu jau Pauliankos bala bus žvejojama? Gal kartais važiuosi ton pusėn, padabotum :)
 #430226   silkius
 10 Gru 2012 20:06
Rapolas rašė:
silkius rašė:...bet vaikcioti galima tik apie 10m nuo kranto ir tai ciaudet negalima... :-D , nes peikena eina kiaurai is vieno smugio :(
:-D o perst db jau ant ledo galima ?
Garsiai ne... :-D , nebent šnypštuka... ir tai tik tuo atveju jeigu niekas arti neruko.... :-D
 #430241   looking4snow
 10 Gru 2012 20:30
SauliusM rašė:aha, as irgi tikejausi, bet sniegas padare savo... einu gal fotoreportaza "luzimo" idesiu. :-D
Svarbiausia, kad viskas gerai baigesi. Bus ka prisiminti. :lol:

Gal cia yra zveju nuo Plateliu? Kaip ten su ledu? Sestadieni jau bus galima saugiai vaikscioti toje pietineje dalyje uz Mazuju vartu ar dar anksti? :roll:
 #430243   SauliusM
 10 Gru 2012 20:34
looking4snow rašė:Svarbiausia, kad viskas gerai baigesi. Bus ka prisiminti. :lol:
ant rugio tokius atsiminimus... ir del gerai baigesi irgi dar klausimas. strenas skauda baisiausiai siandien. ar nebusiu inkstus atsales mastau dabar.
 #430276   SauliusM
 10 Gru 2012 21:52
looking4snow rašė:Tai gal ne nuo persalimo skauda, o nuo sildymosi tam tikrais gerimais? :grin:
irgi gali but, nes susiverciau tai nevaikiskai. o gal ir nuo to ir nuo to.
 #430334   xpp
 11 Gru 2012 06:38
looking4snow rašė:Buvau kitame gale Lietuvos. Sestadieni tik pora valandu turejau, tai per jas apvaziavau daug ezeriuku miskuose ir pan., bet taip ir neradau, kur saugiai butu galima uzlipti... Pries sutemstant dar prilekiau prie Obeliu ezero ir nors jis didelis, bet ledas pasirodo jame buvo storiausias is bandytu. Tai sekmadieni nuo pat ryto ant jo ir lipau. Deja, pasirodo pakankamas storis (5-7 cm) buvo tik nedideliame plotelyje, kuris be sniego. O kur tik buvo sniego, ten peikena is vieno smugio smigo kiaurai, uzlipus ledas traskejo nu ir pamatavus tose vietose gal 3 cm maksimum... Teko pasitenkinti anuo nedideliu ploteliu. Pasidariau jame koki 20 ekeciu ir ejau ratu per visas vis pakeisdamas balansyrus, kol po keliu valandu bandymu radau tinkama, o gal lydeka atplauke tik tuo metu. Nedidele, bet jau legali, o svarbiausia - pirmoji! Sezonas atidarytas. ''plot Siaip pirma karta gyvenime zvejojau ant tokio plono ledo...tikejausi rasti jau storesni po tiek saltu naktu. :roll:
o girdėti ežerai,kaip tik mano kaimas obeliuose:) tas ežeras labai negilus,uždumblėjęs,dėl to greit ir užšąla
 #430384   Vitolis
 11 Gru 2012 09:39
xpp rašė: o girdėti ežerai,kaip tik mano kaimas obeliuose:) tas ežeras labai negilus,uždumblėjęs,dėl to greit ir užšąla
Nu kam tu taip. Obeliai -kaimas. Gerbt reik tėviškę. Ir rašyt reiktų iš didžiosios raidės. :)
 #430406   Mindžius
 11 Gru 2012 10:11
marijampolskis rašė:
Mindžius rašė:As vakar nuvaziavau ant Ivoniskio ezerelio. Uzlipau lyg ir laiko. Paejau kelis zingsnius ir pradejo brasketi, slapti ledo pavirsius, tai letai teko apsisukti ir vaziuot ant kitos netoli Marijampoles esancios balos. Cia ledo storis buvo 4-5cm. Kai atvaziavau, radau jau 26 rybokus. Nuo pietu gaudziau, tai kelis eserius ant lervos pagavau, o ant balansyro nei klibt. Vienas su skrituliu apie 4 kg lydeka iseme.
papaskok katroi cia vietoi? netoli ivoniskio ezero gyvenu
Prie Gudeliu. As nuo kelio puses buvau uzlipes kelis metrus, bet toliau nejau. O ka, tu buvai uzlipes jau?
 #430410   xpp
 11 Gru 2012 10:20
Vitolis rašė:
xpp rašė: o girdėti ežerai,kaip tik mano kaimas obeliuose:) tas ežeras labai negilus,uždumblėjęs,dėl to greit ir užšąla
Nu kam tu taip. Obeliai -kaimas. Gerbt reik tėviškę. Ir rašyt reiktų iš didžiosios raidės. :)
O čia ne vienas iš to krašto:)
 #430429   tukasG
 11 Gru 2012 10:41
Vitolis rašė:Trečiadieni žadu trumpam į tėviškę parlėkt, tai mažu jau Pauliankos bala bus žvejojama? Gal kartais važiuosi ton pusėn, padabotum :)
Jeigu niekas nepasikeis, tai šiandien turėčiau tan kraštan važiuot. Kad ir ne žvejybos tikslais važiuosiu, ale peikena dėl visa ko reiks bagažinėn insmest. Pabaksnosiu, padabosiu, duosiu žinot kaip ir kas :/brazasista .
 #430432   Vitolis
 11 Gru 2012 10:46
tukasG rašė:
Vitolis rašė:Trečiadieni žadu trumpam į tėviškę parlėkt, tai mažu jau Pauliankos bala bus žvejojama? Gal kartais važiuosi ton pusėn, padabotum :)
Jeigu niekas nepasikeis, tai šiandien turėčiau tan kraštan važiuot. Kad ir ne žvejybos tikslais važiuosiu, ale peikena dėl visa ko reiks bagažinėn insmest. Pabaksnosiu, padabosiu, duosiu žinot kaip ir kas :/brazasista .
;-var-var.
 #430459   giedriuzzz
 11 Gru 2012 12:40
Šiuo metu mano krašte su ledu gaunas didelis š.... Bet jeigu kokią naktį ar dvi normaliai pašals tai bus gerai.
Pravažiavau pro vieną tvenkinuką, tai ant ledo pilna šlapio sniego, kaip pavasary :grin: tik ledo storis kokie 4cm. Koks buvo prieš užsningant toks ir liko, tik nuo to vandens kažkos minkštas jis :?

Lauksim šalčio, gal netyčia paduos kok -10 :roll:
 #430471   Poledines fanas
 11 Gru 2012 13:04
Buvau siandien Rusnej, tai vienas diedas (apie 100 kg) roplinejo. Patikrinau jo iskirstas eketes tai ledas apie 6-7cm. Vandens telkinio gylis apie 3-4 metrai. Gaila kad darbo reikalais vaziavau ir neturejau meskereles. O taip norejosi prabildinti eketes ir koki viena kita rainaji ispesti :? :shock:
 #430506   Rukis
 11 Gru 2012 15:10
Ryt bandysim apie Mazeikius kazkur uzsikart(nors kai kur jau ir nuo sestadienio sekmingai ropineja), biski bijau,bet- ku darysi.
 #430559   edikas
 11 Gru 2012 18:47
Hm sia savaite minusine temper. maza 5-7 Laipsniu salc. + sniegas ant ledo idomu ar kazkiek pastores ledas iki savaitgalio (Sestadienio )
 #430566   tukasG
 11 Gru 2012 19:09
tukasG rašė:
Lėvuo pasitiko taip: https://lh4.googleusercontent.com/--vCk ... 090750.JPG ... Vanduo pagaliau grįžo į vagą.
Karjeras pasitinka taip: https://lh5.googleusercontent.com/-tHo_ ... 090758.JPG ... Ant meldų kabantis ledukas rodo, kokiam lygy vanduo buvo šeštadienį, kai viskas dar bangavo ir garavo...
Dabar vaizdelis toks: https://lh6.googleusercontent.com/-QF0n ... 090751.JPG ... Slūgstanti upė, šaltis ir sniegas atliko savo darbus...
Ledas 2 - 4 cm, prasikerta antru peikenos smūgiu... Užlipęs buvau, žinant kur, atsargiai bandyt žvejot įmanoma, bet įmanoma ir išsimaudyt...
 #430591   TheTomas
 11 Gru 2012 20:20
Pas mus jau ant vietinio ezerioko nuo sestadienio eina kiekviena diena. Buvau trumpam nuejes bet nezvejojau. Ledas apie 5cm. Bed apsnigo dabar tai kazin kaip ten bus su juo...
 #430646   Vitolis
 11 Gru 2012 22:24
tukasG rašė: ......Ledas 2 - 4 cm, prasikerta antru peikenos smūgiu... Užlipęs buvau, žinant kur, atsargiai bandyt žvejot įmanoma, bet įmanoma ir išsimaudyt...
Dėkui už žinias. Mielos akiai ir dūšiai vietos :/brazasista
 #430654   marijampolskis
 11 Gru 2012 22:58
Mindžius rašė:
marijampolskis rašė:
Mindžius rašė:As vakar nuvaziavau ant Ivoniskio ezerelio. Uzlipau lyg ir laiko. Paejau kelis zingsnius ir pradejo brasketi, slapti ledo pavirsius, tai letai teko apsisukti ir vaziuot ant kitos netoli Marijampoles esancios balos. Cia ledo storis buvo 4-5cm. Kai atvaziavau, radau jau 26 rybokus. Nuo pietu gaudziau, tai kelis eserius ant lervos pagavau, o ant balansyro nei klibt. Vienas su skrituliu apie 4 kg lydeka iseme.
papaskok katroi cia vietoi? netoli ivoniskio ezero gyvenu
Prie Gudeliu. As nuo kelio puses buvau uzlipes kelis metrus, bet toliau nejau. O ka, tu buvai uzlipes jau?
Ne nebuvau, buvau prie Yglos (netoli Ivoniškio) tai ten dar ir prie pat kranto kaip reikiant neužšalę, o kur toji kita per bala jeigu ne paslaptis?
 #430696   tukasG
 12 Gru 2012 10:27
Tvirčiausias ir patikimiausias ledas turėtų susiformuot ten, kur jo iki praėjusio savaitgalio dar išvis ne buvo. Vakar apžiūrėjau kelias balas, tai ten, kur praeitą savaitgalį buvo gan neblogas ledas dabar maždaug 10 cm sniego, ledas ne tik kad nestorėja, bet šunta iš apačios, matosi daug šlapio sniego plotų...
Ten kur ledo iki praėjusio savaitgalio nebuvo, dabar ledas 2 - 4 cm, bet skaidrus ir tvirtas, sniego tik kokie 2 cm. Jeigu artimiausiu metu labai nesnigs, o šalt nenustos, ledas ten bus :gutgut :gutgut ... Aišku, ne per vieną dieną...
 #430717   Mindžius
 12 Gru 2012 11:42
Ne nebuvau, buvau prie Yglos (netoli Ivoniškio) tai ten dar ir prie pat kranto kaip reikiant neužšalę, o kur toji kita per bala jeigu ne paslaptis?[/quote]
Kokia cia paslaptis kai puse Marijampoles jau buvo susede. Cia vaziuojant link Vilkaviskio nuo Marijampoles, i desine Antupiai yra, o i kaire Bardauskai. Tai suki link Bardausku ir pirmos gyvenvietes gale yra po kairei fermos, o desinej pusej ta bala. Ten gal giliausia vieta 1,5m, o siaip visur iki 1m. As galvojau kad sitam varlyne tik karosai, bet vasara su spiningu istraukiau 3kg lydeka, svogeris gal 2 iseme. Vietinis sake pries 2 metus ten istrauke nuo ledo 7kg. su spiningu tai smagi bala pametyti, o nuo ledo pirma karta bandziau.
 #430746   giedriuzzz
 12 Gru 2012 13:58
Na dabar jei pora naktų pašals po kok -10 tai ledas ant tvenkinių turėtų būt :gutgut
Nes jau kai šianakt pašalo iki -5, tai tas šlapias sniegas daugmaž sušalęs, aišku dar nėra kietas kaip ledas, bet jau normaliai. Bendras storis kokie 7-8cm :gutgut
Beje pagręžiojau truputi eketėlių, kad patikrint ar grąžtas neatšipęs, tai eina kaip per sviestą ;uolrait
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 69
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė