Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai
 #419062   timocha
 31 Spa 2012 20:41
as jau keleta metu bezmatylkai naudoju šampano kamsti su lanksčia stikline virsunele, rusijoi yra pirkti pagal gramatura, tai naudoju 0.3-1 g, apie 20 cm ilgio (patrumpinu pagal savo stiliu) :gutgut
 #419064   tukasG
 31 Spa 2012 21:15
O vat įdomu paklaust naudojančių tas "ščerbakovkes", kurios patogiau naudot, ar tos, kur kamštis kampu su viršūnėle sujungtas, kaip čia http://www.fion.ru/handmade/7669/, ar tos, kur kamštis su viršūnėle vienoj ašinėj linijoj, kaip čia http://www.fion.ru/handmade/6015/ . (Pavyzdžius įdėjau, ne todėl, kad jie tobulumo viršūnė, bet kad lengviau būtų suprast apie kuriuos meškerėlių tipus šneku). Antrojo tipo man atrodo turėtų pliusą, kad esant reikalui vargint didesnę žuvį valas slysta nuo meškerėlės lengvai kaip nuo beinercinės ritės, o frikcijono darbą pirštas atlieka. Jokių užšalimų, prišalimų užsikirtimų. Tik kad metant ant ledo, kai reik žuvį traukt nenusivyniotų per daug nereikalingo valo tai gal reik kokia gumelė uždėt (kaip fyderiaujant ant ritės būgnelio dedam, kai reik valas užfiksuot)...
 #419073   Wytux
 31 Spa 2012 22:06
Nu tas antras variantas man biski nesuprantamas kaip ten ta vala zuvis isvyniotu, nes :
1. ten ant rankenos pora mazu ziedeliu- nifiga nesivynios niekas;
2. net jei tu ziedeliu nebutu gal kazkiek nuvyniotu valo zuvis, bet tas valas spirale apsivyniotu ant kotelio- irgi fignia pagal mane.
O pirmas variantas kiek pamenu del nusivyniojimo yra toks, kad pac kotelis yra parenkamas pagal valo stori, kad artejant prie trukimo ribos jis (kotelis) islinktu taip, kad galiukas sudarytu 90 laipsniu kampa nuo pradines padeties- ir tada automatiskai nusivyniotu valas nuo 'rites' . Jei sotresnis valas- reikia kietesnio kotelio, o jei plonesnis- liaunesnio...
Nezinau, ar suprantamai cia surasiau...
 #420131   silkius
 06 Lap 2012 11:45
Del skonio kaip sako draugu nera... , bet man sitie modeliukai primena dviratuko kurima is naujo... Nerandu juose privalumu. :/nek
Yra dar ka tobulinti ir standartines balalaikas... Pvz. niekaip nesumastau kaip standartinems balalaikoms (geltonosios)perkonstruoti riteles uzverzima, kad jis butu tolygus, o tai dabar truputi sukteli neprasisuka, truputi atgal jau tabaluoja :shock:
 #420136   Saugirdas
 06 Lap 2012 11:55
silkius rašė: Yra dar ka tobulinti ir standartines balalaikas...
Butent balalaiku lengvinimu užsiemu, jei reiks lengvintu kreipkis. ;-)
silkius rašė:Pvz. niekaip nesumastau kaip standartinems balalaikoms (geltonosios)perkonstruoti riteles uzverzima, kad jis butu tolygus, o tai dabar truputi sukteli neprasisuka, truputi atgal jau tabaluoja :shock:
Šita mislė ne tau vienam neleidžia naktimis užmigt, daug bandyta, daug ekspermentuota, bet užlipus ant ledo metama i šali ir vel viskas iš naujo... :e:e
 #420178   silkius
 06 Lap 2012 13:23
Dekui uz pasiulyma. Turesiu omeny! Brukstelk savo tel. Nr. i privata, kad butu kaip susisiekti, jei prireiktu.
O as uzsiimu "galiuku" prailginimu :-D Jeigu rimtai, tai keiciu virsuneles..., nes pirktines man kazkaip ne prie dushios...
Kad ritele nesikirstu tai jau esu sugalvojes, bet va su tuo plastikiniu sraigtu, tai didziule beda...
Nezinojau kuu daryt... :shock:
 #420220   tukasG
 06 Lap 2012 15:36
Aišku, skonio reikalas, bet dažniausiai tobula tai, kas paprasta... "Ščerbakovkių" pagrindiniai privalumai ir yra jų paprastumas, lengvumas, jautrumas į ranką.
 #420228   giedriuzzz
 06 Lap 2012 15:57
Na atviros vadinamos "balalaikos" minusą įžvelgiu tame, kad jei ją mėtysi ant sniego traukiant žuvį (kaip daroma su įprastom balalaikom), tai manau ji gali apšalt ir tada keičiant gyli bus problemų su valo nuvyniojimu :roll:
Ir šiaip atvirai suvyniotas valas labiau pažeidžiamas, kad ir transportuojant jas dėžėse :roll:
 #420237   tukasG
 06 Lap 2012 16:51
Spiningėlio beinercinėj ritėj valas irgi atvirai suvyniotas... ;) Pažeist galima viską, jei negrabiai bus naudojama ar saugoma, o kas dėl užšalimo, prišalimo, tai man kol kas daugiausiai buvo užšalę balalaikų ritelės, spiningėlių žiedeliai, sargelių skylutės valui pravert, beinercinė ritelė ir kiti patobulinimai ir patogumai, o sibiriakiškoj meškerikėj nėr kam užšalt, nes siekiant to užšalimo išvengt jos tokios ir buvo sukurtos... :)
Nu nėr kam čia užšalt ir kaži ar gali būt panašaus svorio, panašių gabaritų tradicinė "balalaika" http://www.fion.ru/handmade/2375/ ...
 #420337   silkius
 06 Lap 2012 21:12
Man sitie "isradimai", siek tiek primena vaikyste, kai i pagali vinis kaldavom zilkai susukti ir izolke virsuneles prichimicindavom. :-D
O jeigu i visa tai rimciau ziurint, tai ju visu vienas pagrindinis trukumas yra ilgas ir nuobodus valo suvyniojimas, nes su standartine balalaika nusibosta vala vynioti pereinant i kita tolesne vieta, o cia jau butu vien tik 'viarkt
Va, kad kas nors sugalvotu normalia ritele balalaikoj, kuri nestrigtu ir butu nesunkiai sureguliuojama ir greiciau but galima vala suvynioti tai tikrai toks "isradimas" ;-var-var.
Bet kol kas tokiu balalaiku nepasitaike :(
 #420370   Wytux
 06 Lap 2012 22:20
O tai kiek ten to vyniojimo yra ? nes jei ta kur paskutine su blizgute - tai pereinent nuo eketes ir taip mazai kas vynioja ant rites ar 'ant viniu' juolabiau- viska ant ranku 'matalina' .. o jei kalba apie tas mikroskopines meskereles tai jos skirtos mikroskopinem marmyskem gaudyt- kas daznai reiskia, kad gaudai mazuose gyliuose. Kad su balalaika gaydyt dideliuose gyliuose tai nebent karsius - bet tada sedi vienoj vietoj. O jei eserius dideliuose gyliuose tai turbut ne su balalaika gaudyt, o greiciu jau spiningeliu su beinercine. Siaip kazkokio universalaus meskerykocio/bablalaikos viskam tinkamo nera ir nebus man rodos.
 #420379   Saugirdas
 06 Lap 2012 22:48
Bus, pažadu, bus. ;)
 #420402   silkius
 06 Lap 2012 23:35
Jeigu "trinantis" visa diena vienoje vietoje, tai as sutinku. Bet jei nuo sekliaus iki sekliaus yra atstumai, tai kazin kaip ten butu, manau ant rankos su vyniojes "eziuka" :-D nusinesi, be to reiktu tada dar ledgrazti dantimis laikyti :-D
Cia mano nuomone ir jos niekam nepersu - paprasciausiai pagal mano iprocius man patinka viska susitvarkyti taip, kad zvejyboje reiktu kuo maziau kuistis ir galetum skirti pagrindini laika -zvejybai.
 #420408   silkius
 06 Lap 2012 23:38
Saugirdas rašė:Bus, pažadu, bus. ;)
Saugirdai! Nekantriai laukiu naujo gaminio reprezentacijos. :gutgut
 #420418   Saugirdas
 06 Lap 2012 23:52
Tiek dugninės tiek plūdinės visos naujienos atkialiauja iš vakaru Europos, o su poledine žukle sunkiau nes didžiosios žvejybinės šalys dažniausia ledo net nesulaukia, tad nieko naujo neišmasto, rusai suka ratus, mažai ka naujo pristatydami, latviai avižom žaidžia nebe pirmus metus, bando, kuria, tik mažai kas pasiteisina, kitos šalys irgi mažai ka sugalvoja, tad tenkinkinės tuo ka turime.
Taciau esu isitikines, kad tos daugiafunkcinės meškerytės neturėsime, nes paprašciausiai masalu gabaritai skiriasi, juk su UL kotu džerku nemėtom...
 #420433   tukasG
 07 Lap 2012 00:50
Aš dažnai pats iš savęs juokiuosi, kai žvejodamas su spiningėliu, žuviai užkibus, automatiškai metu jį su visa beįnercine rite ant ledo ir su didžiausiu malonumu traukiu žuvį rankom už valo, kaip kad su balalaika žvejojant... :-D Kaip sakoma - pripratimas pikčiau prigimimo... :) Be to, kaip Saugirdas labai teisingai sako - nėra universalaus įrankio visiems atvejams. Todėl ir tobulina visi kaip kas išmano tuos savo įrankius, kažką naujo, ar gerai pamiršto seno atrast bando, kad tik kuo labiau prisitaikytų prie savo žūklės sąlygų ar pomėgių... Aš visada labai žaviuosi kruopščiai ir dailiai atliktais žvejų-meistrų namų darbais, nes tokių mielų įrankių kokius jie sau susikuria ir pasigamina dažniausiai jokia pramonė negamina. O kas dėl poledinės žūklės naujovių, tai čia kaip tik ko gero daugiausia naujo ir įdomaus atranda ir sugalvoja būtent rusai, nes ko gero niekur kitur poledinė žūklė nėra tokia populiari, o ir požiūris į gyvenimą ten kol kas dar artimesnis šūkiui "susikurk ir pasidaryk pats", negu šūkiui "dirbk, pirk, vartok", kas savaime skatina kūrybą. Tik kad tos jų sugalvotos naujovės lėtai skinasi kelią iki masinės pramonės todėl nelabai mes jų matom, žinom ir naudojam...
 #420542   silkius
 07 Lap 2012 13:24
Jo jo jo... del spingelio sveitimo tai as irgi ji epizodiskai paleidziu tolyn kaip balalaika... :-D
Siaip tos geltonosios gal nieko jeigu but nestringacios, normalios riteles, kitaip tariant isbaigtas gaminys, o ne nedadielka :lol: Apie universaluma, tai as nesneku... jo paprasciausiai negalima tiketis...,nes visi universalus daiktai savo fukcijas atlieka nekaip...
 #429402   Ramekas
 07 Gru 2012 16:56
Artejant poledines zukles sezonui nusprendziau patiuninguoti balalaikas ir as :roll:

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis
 #429405   liorenas
 07 Gru 2012 17:08
:gutgut Tiuningas... ;uolrait uzskaitau... ;uolrait
 #429677   Ramekas
 08 Gru 2012 14:44
Simonas rašė::gutgut bet as dar ir virsuneles butinai pasikeisciau :)
A kam jas keist? sakai akis links ne i sargeli o i virsune? :grin:
 #430452   Simonas
 11 Gru 2012 12:05
Ramekas rašė:A kam jas keist? sakai akis links ne i sargeli o i virsune? :grin:
Aisku gali ir nekeisti, bet tai kam tada ir tas balalaikas drozti? :) labai jau jos grubios ir sunkios tos virsunes, beto labai plonu valu gaudant baisu ir kirsti su tokiom.
 #430956   RoBass
 13 Gru 2012 01:43
Perskaiciau visa tema, tai radau tik viena Skridzo pasiulyma, bet gal dar kaip nors galima, nes deti kazkokius kembikus, tai bus problema atitaikyti....?
Taigi pora klausimu:
1. Nusipirkau stiklo galuniu, bet ju storieji galai plonesni nei skyle, kaip, su kuo galima jam pritvirtinti (pastorinti)?
2. jos ilgos, tai noriu pasitrumpinti, ir pakankamai minkstos ( 180 laipsniu lenkiasi), tai nzn ar nutrumpinti nuo storojo galo ir palikti minksciausia dali ar biski nupjauti nuo minksciausios dalies, kad butu truputi standesnes?
Dekui uz patarimus :)
 #430964   Ramekas
 13 Gru 2012 06:48
RoBass rašė:Perskaiciau visa tema, tai radau tik viena Skridzo pasiulyma, bet gal dar kaip nors galima, nes deti kazkokius kembikus, tai bus problema atitaikyti....?
Taigi pora klausimu:
1. Nusipirkau stiklo galuniu, bet ju storieji galai plonesni nei skyle, kaip, su kuo galima jam pritvirtinti (pastorinti)?
2. jos ilgos, tai noriu pasitrumpinti, ir pakankamai minkstos ( 180 laipsniu lenkiasi), tai nzn ar nutrumpinti nuo storojo galo ir palikti minksciausia dali ar biski nupjauti nuo minksciausios dalies, kad butu truputi standesnes?
Dekui uz patarimus :)
Susirask tinkama kembrika ir nieko ten nereikes atitaikineti. Kitas varijantas privyniok siulo ar pinto valo reikiama kieki ir ji suklijuoj, kad neisirtu. Kas del galuniu, tai man patinka minkstesnes, pakirsi zuvi tikrai nes juk nezvejosi su balalaikomis daugiau kaip 10m gylyje, plius balalaikoms ploni valai dazniausiai naudojami, tad kertant smarkiau stambesne zuvi bus maza tikimybe nukirsti vala su minksta virsunele.
 #431059   RoBass
 13 Gru 2012 12:20
su tais siulais gal ir ideja, cia kaip senais laikais ziedelius tvirtindavau ''plot nu o del to minkstumo as irgi panasiai galvojau, kad su minkstesne saugiau ir maloniau, tep y padarysiu :gutgut dekui ;uolrait
 #438149   Dziedas
 10 Sau 2013 10:42
Apie balalaikos. Pirmas foto: lig ir panašios, bet kokybe skiręsi.
Pirma iš kaires ,kažkiek geresne ,kaip kitos. Jos užsukimas pagamintas iš kiek geresnes plastmases, minkštesnes .Savaime neatsisuka ir ne taip dažnai lūžta.
Ant foto per vidurį: kietesne plastmase...dažniau lūžta ir prasitrynęs atsisuka savaime. Arba vyniojant valą užsiveržia .Kad taip nebūtu aš patepu sriegi nagu laku. Kažkiek laiko būna gerai.Ir trečia meškere. Broko kolekcija. Užsukimas dažnai vienkartinis-lūžta. Pats korpusas trūkinėja.(foto 2) I plyši papuola dregmes ir dar stipriau trūkinėja ant šalčio .O toks užsukimas dabar ant visu meškerių, geresnio varianto parduotuvėse jau nerandu...
Paveikslėlis
photo sharing sites

Paveikslėlis
image upload
 #438191   Saugirdas
 10 Sau 2013 13:19
Prisiperka nesamoniu paskui diskutuoja. '''bum
Nesupykit gerbiamasis,bet pirma balabaika dar vadinama balalaika atsižvelgiant i sriegi. Yra dar vienas sriegis, daug maš kaip trecioje balalaikoje tik be tos nereikalingos pasmasės bugnelio, ir lengvesnė balalaika automatiškai...
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 15
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė