Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai
 #431782   aidas32
 16 Gru 2012 17:54
Beje šiandien mačiau jau ant Kloviniu užtvankos 3 sėdėjo,tai kita savaitgali manau bus galima bene visuose ežeruose žvejot.
O ir sniego ne pulkai ant ledo ,tai turėtų dabar jau normaliau sušalt ledas ''plot
 #431786   Dziedas
 16 Gru 2012 18:18
Prasta situacija ant ledo Varėnos krašte.Privare snego,ir reiks laukt šiltu oru...Po to gal užšals. Nera kur žvejot 'viarkt
 #431788   saulux
 16 Gru 2012 18:20
Uzlipau siandien ant vieno nedidelio tvenkinuko prie namu. Prie pat kranto ledo storis apie 7cm, paejus pota metru irgi panasiai. Toliau bijojau eiti su graztu, o peikenos neturiu... :oops: Speju + - visur toks uzsidejo, nes tvenkinukas nedidelis pasagos formos. Zinoma reiketu kas pora metru grezt ir tikrint stori. Mano svoris truputi virs 60kg :lol: taigi turbut galima drasiai vaiksciot ir nesukt smegenu? kaip manot? :grin: baisu lipt, bijau paskest vienas budamas '''bum :lol:
 #431791   Vitolis
 16 Gru 2012 18:24
Tadunce rašė:O aš jums patarčiau apie rankų kilnojimo technikas šnekėti tam tinkamesnėse temose :/braj;
O kuo tau čia užkliuvo? čia kaip tik vieta. Va žmogus sako, kad ans stačias senai nebedaro. Nu aš irgi jau kuris metas tuo nebsnaudoju. Pakinkliai nebe tie. Linksta. O vat prigulus, jau visai kitep. Delikačiai. Vienžo, jau ir siusiot atsistojus nevisad beišein. Nors pradedant spaudimas būna 58 m/s įpusėjus jau tik 35 m/s greicu o vat baigdamas - tik 5 m/s teispaudžiu Paskui seka gal 8 s pauze ir kiek nori tu jį kratyk, bet paskutiniai lašai vis vien pam param tram taram - kelnėsna :e:e :-D
 #431792   giedriuzzz
 16 Gru 2012 18:26
Na yra keli variantai;
1. gręžk kas kokį metrą ar pora tikrindamas ledo storį, jei ledas 7cm tai pragręžt vienas juokas su padoriu grąžtu.
2. Pasiskolink pas ką nors peikeną, su ja lengviau tikrint ledo patvarumą.
3. Pasiimk kartu kokį kolegą ir eikit dviese turėdami virvę ir kitus gelbėjimosi reikmenis :roll: ;-)
 #431825   marijampolskis
 16 Gru 2012 19:05
saulux rašė:Uzlipau siandien ant vieno nedidelio tvenkinuko prie namu. Prie pat kranto ledo storis apie 7cm, paejus pota metru irgi panasiai. Toliau bijojau eiti su graztu, o peikenos neturiu... :oops: Speju + - visur toks uzsidejo, nes tvenkinukas nedidelis pasagos formos. Zinoma reiketu kas pora metru grezt ir tikrint stori. Mano svoris truputi virs 60kg :lol: taigi turbut galima drasiai vaiksciot ir nesukt smegenu? kaip manot? :grin: baisu lipt, bijau paskest vienas budamas '''bum :lol:
jeigu neturi peikenos kirsk kirvuku, vis greičiau negu su grąžtu bus, mane šeip 85kg laiko tas 7 cm ledas ;uolrait
 #431893   Donis
 16 Gru 2012 21:07
Kokie skirtingi Plateliai siandiena :)
ilankoje,zvejoja ir snkuciuojas zvejai ant ledo
Paveikslėlis

prie jahtklubo,ritasi bangu keteros,kaip Baltijos juroje
Paveikslėlis

:)
 #431918   SatanKlaus
 16 Gru 2012 22:37
Dzedas rašė:Prasta situacija ant ledo Varėnos krašte.Privare snego,ir reiks laukt šiltu oru...Po to gal užšals. Nera kur žvejot 'viarkt
Dzedai, ant Mekšrinio varyk, dalis ežero yra su pakenčiamu ledu (nuo Zervynų pusės), šeštadienį gaudžiau, vieną 1,75 kg lydeką paėmiau ;-)
 #432105   Dziedas
 17 Gru 2012 14:27
Paveikslėlis
upload pic

Va toks vaizdelis pro mano langa. Tai tiek snego ir ant ledo. Jei kokia bala palei krašta laike,tai dabar gali buti ir tam ledui šakes... :/nek .Nu liudna situacija... 'viarkt
 #432117   Vitolis
 17 Gru 2012 15:02
tukasG rašė:Manam krašte, tai vėjas per šias dienas buvo sniegą nuo ledo plikai nugramdęs, bet kad va vėl postipriai snyguriuoja...
Laukiam žinių nuo marių :) Kaip tik pamatysi tupinčius pingvinus, pranešk :)
 #432191   looking4snow
 17 Gru 2012 19:29
Ant Mazuriskiu karjero jau maciau keleta zveju. Ant Slengiu berods dar ne. Ant Danes irgi dar nemaciau. Bet tai nereiskia, kad nebuvo. Nes juk pravaziuoti trunka ne visa diena, o akimirka. :grin:
 #432516   Dziedas
 19 Gru 2012 12:37
Jei kur ,tai tik palei kranta.O snegas nedoda užšalt ...ir ne visur dabar gali nuvažiot...Liudna kolkas.
 #432552   giedriuzzz
 19 Gru 2012 14:07
Na buvau pažiūrėt kaip atrodo ledas ant Pasvalio parko ežeriuko.
Tai tokio lievo ledo dar nesu matęs :shock:
Vienžodžiu tas ežeriukas užšalo vienas pirmųjų ir dabar ledas yra 3 sluoksnių, o tuose sluoksniuose vanduo. Bendras ledo storis apie 10 cm, bet natūralaus ledo 1 sluoksnis apie 4cm. O kiti 2 sluoksniai sušalęs sniegas, bet nepasakyčiau, kad labai tvirtas.
Išgręžus skylę iš karto ant ledo paduoda nemažai vandens, be to ir vaikštant vietomis viršutinis sluoksnis lūžta ir ledas iškarto šlampa :twisted:
Taigi be guminių neverta net rodytis ant ledo. Be to dar ir sniego kokie 10 cm.
Tikiuosi ant kitų tvenkinių ledas geresnis.

P.s. švedas sluoksniutą ledą be jokių trikdžių pragręžė ;-) Gaila neturiu rusiško, kad palyginti juos :roll:
 #432597   mindoze
 19 Gru 2012 15:39
vaziavau i druskininkus tai gruto ezeras maciau uzsales koks storis netikrinau ir pedu nemaciau,bet kiek pamenu tai ezeriokas nera seklus
 #432602   Ramekas
 19 Gru 2012 16:19
mindoze rašė:vaziavau i druskininkus tai gruto ezeras maciau uzsales koks storis netikrinau ir pedu nemaciau,bet kiek pamenu tai ezeriokas nera seklus
Jei tas kur prie kelio tai isnuomotas ten pazvejot perdidele prabanga nes kainos nesveikos. o anas kur prie gruto parko tai ledas jau padorus zvejoti galima.
 #432623   Vegys
 19 Gru 2012 18:34
giedriuzzz rašė:P.s. švedas sluoksniutą ledą be jokių trikdžių pragręžė ;-)
Įdomumui, kuris grąžtas nepragręžtų tokio ledo ???
 #432627   giedriuzzz
 19 Gru 2012 18:54
Vegys rašė:
giedriuzzz rašė:P.s. švedas sluoksniutą ledą be jokių trikdžių pragręžė ;-)
Įdomumui, kuris grąžtas nepragręžtų tokio ledo ???
Aš nesakau kad nepragręžtu. Sakau tik kas be jokio net mažo užstrigimo prasigręžė.
Kažkada turėjau tą vadinamą leningradską, tai gręžiant jausdavosi strigimai :roll:
 #432628   Wytux
 19 Gru 2012 18:57
Ramekas rašė: Jei tas kur prie kelio tai isnuomotas ten pazvejot perdidele prabanga nes kainos nesveikos. o anas kur prie gruto parko tai ledas jau padorus zvejoti galima.
Ramekas, o kaip kitos balos? Ancios uztvanka, Aviris gal zinai ?
 #432635   Vegys
 19 Gru 2012 19:13
Palei Vilnių ant kas nors bandėt ? Kaip ledas tokiems kaip aš, kurie sveria >100 kg ? Savaitgalį norisi atidaryt sezoną ... Manau ir bandysiu ...
 #432642   p.arturas
 19 Gru 2012 19:25
Vegys rašė:Palei Vilnių ant kas nors bandėt ? Kaip ledas tokiems kaip aš, kurie sveria >100 kg ? Savaitgalį norisi atidaryt maudymosi sezoną ... Manau ir bandysiu ...
:-D
 #432645   Ramekas
 19 Gru 2012 19:45
Wytux rašė:
Ramekas rašė: Jei tas kur prie kelio tai isnuomotas ten pazvejot perdidele prabanga nes kainos nesveikos. o anas kur prie gruto parko tai ledas jau padorus zvejoti galima.
Ramekas, o kaip kitos balos? Ancios uztvanka, Aviris gal zinai ?
Ant ancios apries 2 sav. atlajose sedejom, graziu eseriu pasigavo, kelios 2.7-1.5kg lydekaites, pries savaite jau iki salos o pries 2 dienas niekaip per niekur neprivazevom :D dabar jau turetu visa laikyti. apie aviri nezinau nieko.
 #432648   Vegys
 19 Gru 2012 20:06
p.arturas rašė:
Vegys rašė:Palei Vilnių ant kas nors bandėt ? Kaip ledas tokiems kaip aš, kurie sveria >100 kg ? Savaitgalį norisi atidaryt maudymosi sezoną ... Manau ir bandysiu ...
:-D
Neprikarksėk :liež-uvis
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 69
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė