tiesa pasakius gana sunkokaTheTomas rašė:Mano manymu kolkas dar niekur nera saugaus ledo. As nerizikuociau.... Negi sunku palaukt atlidzio ir kai po jo ant ledo susidares vanduo susals tada lipt drasiai?

tiesa pasakius gana sunkokaTheTomas rašė:Mano manymu kolkas dar niekur nera saugaus ledo. As nerizikuociau.... Negi sunku palaukt atlidzio ir kai po jo ant ledo susidares vanduo susals tada lipt drasiai?
o kada tavo nuomone ledas tampa saugus?TheTomas rašė:Mano manymu kolkas dar niekur nera saugaus ledo. As nerizikuociau.... Negi sunku palaukt atlidzio ir kai po jo ant ledo susidares vanduo susals tada lipt drasiai?
tai apie tai ir kalbu! einu su peikena ir kas žingsnis duriu ir visur tas 2 sluoksnių ledas, tad ir klausiu ar toks ledas saugus. O tu jau galvojai kad prie kranto iškirtes ekete pasimatuoju ir einu kur papuola (ka beje teko matyti daug zmoniudarant).looking4snow rašė:Reikia ne aklai vaikscioti, o nuolat kontroliuoti esama situacija ir nebus tas ledas toks baisus. Nes yra buve pavasari, kad vienur jau 50 cm, o kitur vos vos uztrauktos propersos del saltiniu, tai apie kokius dar saugius ar pavojingus cm galima kalbeti?.. Visada ziuri kas po kojomis ir tiek, nes pvz., mane idealiomis salygomis 5 cm islaiko. Bet tai visiskai nereiskia, kad esant tokiam ledui vaikstau kur papuola ir kaip papuola. Taip sakant, 9 kartus matuok ir tik 10 pjauk.
Ledas saugus tada, kai Tu ant jo jautiesi saugus ir esi tuo įsitikinęs, jeigu bent kiek tuo abejoji, vadinasi jis dar nėra iki galo saugus... Kuo labiau nesaugus jautiesi, tuo atsargiau reikia elgtis. Besisaugantį ir Dievas saugo...marijampolskis rašė:einu su peikena ir kas žingsnis duriu ir visur tas 2 sluoksnių ledas, tad ir klausiu ar toks ledas saugus...
nebludyk zmogau :D Mazeikiu raj ledas 15-20cm kiti jau ventoj zvejoja ;/ aisku upej dar nesaugus bet jai jau upe uzsalus tai ka kalbet apie stovinti vandeni.TheTomas rašė:Mano manymu kolkas dar niekur nera saugaus ledo. As nerizikuociau.... Negi sunku palaukt atlidzio ir kai po jo ant ledo susidares vanduo susals tada lipt drasiai?
tukasG rašė: Besisaugantį ir Dievas saugo...
Tie zmones ne beprociai. Jie zvejoja daug metu tame vandens telkinyje ir pazysta ji kaip penkis pirstus. Ta prasme, zino, kuriose vietose metai is metu ledas buna plonesnis, o kuriose vienodas ir gali eiti drasiai.prie kranto iškirtes ekete pasimatuoju ir einu kur papuola (ka beje teko matyti daug zmoniudarant)
Cia absoliuti tiesalooking4snow rašė:Reikia ne aklai vaikscioti, o nuolat kontroliuoti esama situacija ir nebus tas ledas toks baisus. Nes yra buve pavasari, kad vienur jau 50 cm, o kitur vos vos uztrauktos propersos del saltiniu, tai apie kokius dar saugius ar pavojingus cm galima kalbeti?.. Visada ziuri kas po kojomis ir tiek, nes pvz., mane idealiomis salygomis 5 cm islaiko. Bet tai visiskai nereiskia, kad esant tokiam ledui vaikstau kur papuola ir kaip papuola. Taip sakant, 9 kartus matuok ir tik 10 pjauk.
jei upe uzsalus tai absoliuciai ne rodiklis. nes jei stovinciam vandeny tik uztraukus uzverte sniegu, tai ir nebestorejo tas ledas, o upe jei pradejo traukt po to, kai sniega verte ir salo jau be sniego tai ir bus dar geresnis ten tas ledas. nes siemet prie tokiu oru, tai jei ne sniegas tai jau 30cm tas ledas visur butu. bet yra kaip yra.GvidasG rašė:..jai jau upe uzsalus tai ka kalbet apie stovinti vandeni.
Nejaugi. Žvejoju tik antrus metus, bet kiek pamenu praeitais metais ledas buvo daug solidesnis, nors ir plonesnis, bet buvo gan skaidrus ir saugiai užšalęs netgi toje vietoje kur užvakar pastebejau neužšalusią properšą, kurioje nuolat judėjo vanduo lyg jy kas purkštų iš apačios į viršų. Gal tu dėl kitko ir teisus, bet kad ledas tame pačiame vandens telkinyje kasmet būna vienodas nesinori tikėti.looking4snow rašė: Tie zmones ne beprociai. Jie zvejoja daug metu tame vandens telkinyje ir pazysta ji kaip penkis pirstus. Ta prasme, zino, kuriose vietose metai is metu ledas buna plonesnis, o kuriose vienodas ir gali eiti drasiai.
Kur tu toki leda radai? Ar tik ne Raišupy (Balandziu vadinamam)? As buvau sekmadieni tai ten dvieju sluoksniu ledas buvo. apatinis ledas skaidrus apie 5-7cm, virsutinis baltas kaip pienas netoli 10 cm.marijampolskis rašė:ar pavojingas toks ledas kurio storis 15cm taciau jis susideda is 2ledo sluoksniu tarp kuriu neuzsales vanduo? peikena gan sunkokai prasikerta, netrasak, uzpustytas
siuo metu? ir kas ta salote?Romka_ rašė:jei prognozes nepasikeis, manau ir 15 cm jau bus saloteje, nebent pasnigs nemazai
Mano švogrius šiandien ten žvejoja, tai sakė, kad normaliai kol kas dar laiko ledas. Aišku, atsargumo ir budrumo pamiršt nereik...AurimasB rašė:Na ant Kupiskio mariu bandysiu dar sestadieni uzlipt, tikiuosi pasiseks:)
idomu kokio dydzio zuvys, matyt legalus sapalas sveria 50 gramukosta rašė:Nevezi, jau ketvirta diena kliovas mirtinas, sapalai, ziobriai, plotkes...
vakar 48 galvas paemiau, draugas - 51