Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai
 #433498   marijampolskis
 23 Gru 2012 20:52
TheTomas rašė:Mano manymu kolkas dar niekur nera saugaus ledo. As nerizikuociau.... Negi sunku palaukt atlidzio ir kai po jo ant ledo susidares vanduo susals tada lipt drasiai?
tiesa pasakius gana sunkoka :jeheje:
 #433503   looking4snow
 23 Gru 2012 21:01
Reikia ne aklai vaikscioti, o nuolat kontroliuoti esama situacija ir nebus tas ledas toks baisus. Nes yra buve pavasari, kad vienur jau 50 cm, o kitur vos vos uztrauktos propersos del saltiniu, tai apie kokius dar saugius ar pavojingus cm galima kalbeti?.. Visada ziuri kas po kojomis ir tiek, nes pvz., mane idealiomis salygomis 5 cm islaiko. Bet tai visiskai nereiskia, kad esant tokiam ledui vaikstau kur papuola ir kaip papuola. Taip sakant, 9 kartus matuok ir tik 10 pjauk.
 #433507   Wytux
 23 Gru 2012 21:25
TheTomas rašė:Mano manymu kolkas dar niekur nera saugaus ledo. As nerizikuociau.... Negi sunku palaukt atlidzio ir kai po jo ant ledo susidares vanduo susals tada lipt drasiai?
o kada tavo nuomone ledas tampa saugus?
 #433508   marijampolskis
 23 Gru 2012 21:26
looking4snow rašė:Reikia ne aklai vaikscioti, o nuolat kontroliuoti esama situacija ir nebus tas ledas toks baisus. Nes yra buve pavasari, kad vienur jau 50 cm, o kitur vos vos uztrauktos propersos del saltiniu, tai apie kokius dar saugius ar pavojingus cm galima kalbeti?.. Visada ziuri kas po kojomis ir tiek, nes pvz., mane idealiomis salygomis 5 cm islaiko. Bet tai visiskai nereiskia, kad esant tokiam ledui vaikstau kur papuola ir kaip papuola. Taip sakant, 9 kartus matuok ir tik 10 pjauk.
tai apie tai ir kalbu! einu su peikena ir kas žingsnis duriu ir visur tas 2 sluoksnių ledas, tad ir klausiu ar toks ledas saugus. O tu jau galvojai kad prie kranto iškirtes ekete pasimatuoju ir einu kur papuola (ka beje teko matyti daug zmoniudarant).
 #433517   tukasG
 23 Gru 2012 21:51
marijampolskis rašė:einu su peikena ir kas žingsnis duriu ir visur tas 2 sluoksnių ledas, tad ir klausiu ar toks ledas saugus...
Ledas saugus tada, kai Tu ant jo jautiesi saugus ir esi tuo įsitikinęs, jeigu bent kiek tuo abejoji, vadinasi jis dar nėra iki galo saugus... Kuo labiau nesaugus jautiesi, tuo atsargiau reikia elgtis. Besisaugantį ir Dievas saugo... ;uolrait
 #433518   GvidasG
 23 Gru 2012 21:55
nebludyk zmogau :D Mazeikiu raj ledas 15-20cm kiti jau ventoj zvejoja ;/ aisku upej dar nesaugus bet jai jau upe uzsalus tai ka kalbet apie stovinti vandeni.
 #433536   looking4snow
 23 Gru 2012 23:34
marijampolskis, kaip as tau pasakysiu, saugus tas tavo ledas ar nesaugus?.. Gerai tau raso - pats turi jausti.
Man tokie klausimai nekyla, kai bunu ant ledo. Jeigu saugu - einu toliau, jeigu nesaugu - gryztu ten, is kur atejau ar pan. Viskas sprendziama bunant vietoje, o ne pasikauscius teoriskai. Dvigubas ledas pats is saves nei blogas, nei geras.
prie kranto iškirtes ekete pasimatuoju ir einu kur papuola (ka beje teko matyti daug zmoniudarant)
Tie zmones ne beprociai. Jie zvejoja daug metu tame vandens telkinyje ir pazysta ji kaip penkis pirstus. Ta prasme, zino, kuriose vietose metai is metu ledas buna plonesnis, o kuriose vienodas ir gali eiti drasiai.
 #433545   silkius
 24 Gru 2012 00:50
looking4snow rašė:Reikia ne aklai vaikscioti, o nuolat kontroliuoti esama situacija ir nebus tas ledas toks baisus. Nes yra buve pavasari, kad vienur jau 50 cm, o kitur vos vos uztrauktos propersos del saltiniu, tai apie kokius dar saugius ar pavojingus cm galima kalbeti?.. Visada ziuri kas po kojomis ir tiek, nes pvz., mane idealiomis salygomis 5 cm islaiko. Bet tai visiskai nereiskia, kad esant tokiam ledui vaikstau kur papuola ir kaip papuola. Taip sakant, 9 kartus matuok ir tik 10 pjauk.
Cia absoliuti tiesa :gutgut
Nera absoliuciai saugaus ledo, net vidurziemi :!:
Yra tik atsargus ir kvailas elgesys ant ledo :!:
 #433587   SauliusM
 24 Gru 2012 13:49
GvidasG rašė:..jai jau upe uzsalus tai ka kalbet apie stovinti vandeni.
jei upe uzsalus tai absoliuciai ne rodiklis. nes jei stovinciam vandeny tik uztraukus uzverte sniegu, tai ir nebestorejo tas ledas, o upe jei pradejo traukt po to, kai sniega verte ir salo jau be sniego tai ir bus dar geresnis ten tas ledas. nes siemet prie tokiu oru, tai jei ne sniegas tai jau 30cm tas ledas visur butu. bet yra kaip yra.
 #433600   marijampolskis
 24 Gru 2012 14:38
looking4snow rašė: Tie zmones ne beprociai. Jie zvejoja daug metu tame vandens telkinyje ir pazysta ji kaip penkis pirstus. Ta prasme, zino, kuriose vietose metai is metu ledas buna plonesnis, o kuriose vienodas ir gali eiti drasiai.
Nejaugi. Žvejoju tik antrus metus, bet kiek pamenu praeitais metais ledas buvo daug solidesnis, nors ir plonesnis, bet buvo gan skaidrus ir saugiai užšalęs netgi toje vietoje kur užvakar pastebejau neužšalusią properšą, kurioje nuolat judėjo vanduo lyg jy kas purkštų iš apačios į viršų. Gal tu dėl kitko ir teisus, bet kad ledas tame pačiame vandens telkinyje kasmet būna vienodas nesinori tikėti.
 #433617   looking4snow
 24 Gru 2012 16:16
Tu tik pakartojai ka as ir rasiau - kai daug metu pazvejosi prie ivairiu salygu ten pat, tada ir zinosi, kur tokie saltiniai pramusa. Jeigu rimta ziema, tai ir kur saltiniai uzsala kapitaliai, ka pernai ir matei, bet tai dar nereiskia, kad ten saugu. Nes gali dingti saltukas ir tose vietose ledas suplones greiciausiai.
 #433633   Tadunce
 24 Gru 2012 17:39
Manau, kad nėra teisinga tai, ką Tu rašai, kad pastoviai žvejojant gali žinoti kur koks ledas..

Vienus metus gali užšalti staigiai, kitus metus vyraus vienos krypties vėjas, kuris sniegą suneš į vieną pusę telkinio, kitais metais keliuose kraštuose bus geras ledas, kitur su sniegu..

Variantų yra per daug, kad visus galimus pereitum per neilgą gyvenimą..
 #433639   looking4snow
 24 Gru 2012 18:58
Yra prasmes, bet +/- jeigu kazkur buna propersos, tai jos ir buna metai is metu del saltiniu, nebent rimtai sala ilga laika ir tas saltis permusa saltiniu siluma. O kur nevienodai uzsala nuo vejo, tai nieko baisaus ten nera, nes kai jau uzsalo, tai ir bus ten ledas geras.
 #433645   GvidasG
 24 Gru 2012 19:28
nu ir peskites jus su tais ledais pasmanes rajone ant balu 20cm be jokiu propersu i man rami galva :) vo po kaledu per atlydi eisiu juokint baltos zuvies :)))
 #433667   kosta
 25 Gru 2012 09:45
Sekmadieni buvau elektrenu rajone, ant kazkokio ezeriuko, ledas per gera sprindi, ramuniuks... -:saliut
P.s. pagavau tris imamus eserius, du po pora simtu gramu ir vienas, gerulis, 460g. tu maziuku nebuvo per daugiausiai, gal kokius 12 pagavau, gaudziau ant blizgutes, visa diena, nuo 9 iki 15 val. turejau keturis jamimus ant gyvos, bet nei vienos nepaemiau... Tokios tai savaitgalio naujienos, sezonas atidarytas :/braj;
 #433930   Mindžius
 27 Gru 2012 10:16
marijampolskis rašė:ar pavojingas toks ledas kurio storis 15cm taciau jis susideda is 2ledo sluoksniu tarp kuriu neuzsales vanduo? peikena gan sunkokai prasikerta, netrasak, uzpustytas
Kur tu toki leda radai? Ar tik ne Raišupy (Balandziu vadinamam)? As buvau sekmadieni tai ten dvieju sluoksniu ledas buvo. apatinis ledas skaidrus apie 5-7cm, virsutinis baltas kaip pienas netoli 10 cm.
 #433940   Matukas
 27 Gru 2012 10:56
sveiki , siuo momentu ant sito atlidzio ar kur lipot ar imanoma ? as kaune gyvenu tai sitoi apylinkei bandet pasakykit kur imanoma atidaryt sezona. aciu is anksto :ruko
 #434171   tukasG
 28 Gru 2012 09:56
AurimasB rašė:Na ant Kupiskio mariu bandysiu dar sestadieni uzlipt, tikiuosi pasiseks:)
Mano švogrius šiandien ten žvejoja, tai sakė, kad normaliai kol kas dar laiko ledas. Aišku, atsargumo ir budrumo pamiršt nereik...
 #434208   Dusia
 28 Gru 2012 11:44
kosta rašė:Nevezi, jau ketvirta diena kliovas mirtinas, sapalai, ziobriai, plotkes...
vakar 48 galvas paemiau, draugas - 51 :tia-tau
idomu kokio dydzio zuvys, matyt legalus sapalas sveria 50 gramu :roll:
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 69
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė