Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #435820   Marius1
 04 Sau 2013 11:39
Man pvz. voblerių išmušinėjimui geriausia sueina iki 2m. kotas.
 #435822   Xrapas
 04 Sau 2013 11:49
Fuksas rašė:...kotas butu pagrinde tvicingui 5-18g vobleriam (max riba orbit 110 ar LC100 pointer DD ka ismustu), ir prie progos padziginimui. Nu ir kaina kokiu iki 400LTL.
Ai, naudosiu rite neinercine, valas - pintalas, zvejosiu pagrinde is valties, retsykiais nuo kranto.
BANAX SPURT STS70MF2
213 cm, 5- 18 gr.
TRITURUSE turėtų būt, atgaudžiau prėjusį rudenį- labai neblogi įspūdžiai :gutgut
 #435850   Fuksas
 04 Sau 2013 12:43
Xrapas rašė:
Fuksas rašė:...kotas butu pagrinde tvicingui 5-18g vobleriam (max riba orbit 110 ar LC100 pointer DD ka ismustu), ir prie progos padziginimui. Nu ir kaina kokiu iki 400LTL.
Ai, naudosiu rite neinercine, valas - pintalas, zvejosiu pagrinde is valties, retsykiais nuo kranto.
BANAX SPURT STS70MF2
213 cm, 5- 18 gr.
TRITURUSE turėtų būt, atgaudžiau prėjusį rudenį- labai neblogi įspūdžiai :gutgut
Prisimenu, esi siules anksciau man Xrapai si koteli. Buvau anksciau Trituruse apsizvalgyt tada ir klausiau apie butent tavo naudojama BANAX'a bet pardavejes kazkaip keistai mane nukreipe i croix kotus:" jei nori tikro tvicingo, tai va sita imk - croix koki tai dave papurtyti" na tarp eiluciu dave suprast mol banax'as sudas, o va croix tai real thing :-D Biski netaktas man pasirode is pardavejo. Jei as noreciau skirti 2x pinigu tai gal as ir imciau croix, bet man tiek skirti kotui yra siai dienai dar gaila... o beje ,xrapai, tu gal turi ir croix tvicingini koki kota. Jei taip tai kokie pastebejimai butu lyginant banax su croix tvicinginius kotus?
 #435852   SauliusM
 04 Sau 2013 12:49
dabar skaitau, skaitau Fukso rasta ir kazkaip kilo tokia mintis, kad jei zmogui kyla tokie klausimai renkantis spininga, tai gal jam kroikso ir nereikia. gal realiai zmonem su tokiom problemom reikalingas nu maximum wild riveris krooikso koks ar GL2 lumio. o jau perkant kazka pagal lygi ale avidas ar GL3 ar kitu gamintoju kazka panasaus lygio, tai turbut zmonem jau nebeturetu kilt klausimai koki kota pasirinkt, o jei tokie klausimai vis dar kyla, tai gal to lygio kotu ir pirkt neverta, nes vistiek ju privalumu suprast nesugebes.
 #435905   Fuksas
 04 Sau 2013 14:50
SauliusM rašė:dabar skaitau, skaitau Fukso rasta ir kazkaip kilo tokia mintis, kad jei zmogui kyla tokie klausimai renkantis spininga, tai gal jam kroikso ir nereikia. gal realiai zmonem su tokiom problemom reikalingas nu maximum wild riveris krooikso koks ar GL2 lumio. o jau perkant kazka pagal lygi ale avidas ar GL3 ar kitu gamintoju kazka panasaus lygio, tai turbut zmonem jau nebeturetu kilt klausimai koki kota pasirinkt, o jei tokie klausimai vis dar kyla, tai gal to lygio kotu ir pirkt neverta, nes vistiek ju privalumu suprast nesugebes.
Sauliau, sunkoka kartais tavo mintis iki galo suprast, dalinai kazka supratau, bet ne iki galo :-D
Esme ta, kad as nei vieno is cia tavo paminetu kotu nesu turejes ir negaleciau daryti jokiu isvadu, ar tai maximumas man ar minimumas ko reikia. Jei tureciau savas praktines isvadas matyt cia neklausciau, ir nebuciau "probleminis". Prisimink save perkanti antra spininga gyvenime, ir ar buvai uztikrintas ka pirkti ir nebuvo dvejoniu? As nesakau kad croix kazkokie pervertinti ir pan. (nes negaliu to sakyti, nera patirties), ateityje esu isitikines, kad pabandysiu ir juos, siuo atveju as paminejau kad pardavejas buvo netaktiskas ir tiek. Siaip gaila pinigu croix prasomu, bet neatmetu kad iki kito sezono ir ji galiu isigyti.

Ka is croix tvicingui, mano aprasytom salygom, parekomenduotum?
 #435907   SauliusM
 04 Sau 2013 14:55
Fuksas rašė:Prisimink save perkanti antra spininga gyvenime, ir ar buvai uztikrintas ka pirkti ir nebuvo dvejoniu?
dabar mastau ar tai buvo rusiskas stiklinis ar aliumininis kotas ir dvejoniu nebuvo, pirkom tai ka buvo imanoma gaut :lol:
Fuksas rašė: Ka is croix tvicingui, mano aprasytom salygom, parekomenduotum?
gal i ka nors is mojo bass serijos pasiziuret. iki 18 ar iki 21gr uzmetimo.
 #435926   EvaldasR
 04 Sau 2013 15:27
Fuksai,

pardavejas Trituruse yra suinteresuotas issiurbti is taves kuo daugiau pinigu. Todel ir nesiule ziureti i pigesni kota.
Jie apart Croix ten nieko kito patys nesiulo, nors turi ir kitu gamintoju koteliu.
Visada prisimink tai, kai eini i suinteresuota zvejybine parduotuve, a lia Triturus :)
Vien nuo to, kad turesi croixa, o ne banaxa, zipa, o ne salmo, exteera, o ne eighteria tu daugiau pagauti nepradesi - cia 100% teisybe.
Bet pradesi tik daugiau pinigu ir laiko leisti "zvejybines" atributikos fetisho patenkinimui, nei uzsiimti zukle :-)
 #435933   Xrapas
 04 Sau 2013 15:40
Fuksas rašė:...turi ir croix tvicingini koki kota. Jei taip tai kokie pastebejimai butu lyginant banax su croix tvicinginius kotus?..
Vobleriais nuo pointer 100 ar ZB ORBIT 110 gaudau multiplikatoriniu komplektu, todėl pirkt tvičinginį komplektą neplanavau, o tas BANAX arsenale atsirado visiškai atsitiktinai :donknow' ...Na bet išbandyt jį teko pakankamai :lol: .
Gana standus kotas, daug maž juntamai apsikrauna metant maždaug 10 gr. L-minnow 66 ir panašūs jau lekia savaime :lol: , praktiškai be koto "pagalbos". Jautrumo pakanka, Orbit 80 vibracijos ir visi kontaktai su žolėm aiškiai juntamos į ranką ;uolrait . Stambiausias, ką mėčiau- Jackall Mag squad 128, jokių perkrovų nesijaučia. Darbe pakankamai "griežtas", minėtą Jackall arba pointer 100 DD ištampo be jokių "laginimų". Galios pakanka, > 5 kg. lydeką ištraukė be didesnių "įkalbinėjimų". Surinkimas neblogas, furnitūra aukšto lygio. Pradžioj trikdė šiek tiek neįprasta, storoka rankena, bet po poros žvejybų apsipratau. Iš minusų nebent nemažas koto svoris, ~ 137 gr., bet balansas su 2500 Daiwa geras, riešo po žvejybos bintuot nereikėjo :-D .
Grynai tvičinginių Croix'sų neturiu :? . Parduotuvėj esu nekart purtęs avid'us ir legendas, bet bandyt "ant vandens" neteko.
Yra tiktai vienadalis tokių pat, kaip banax'sas (213 cm, 5- 18 gr) MOJO BASS MBS70MLF. Nors parametrai nurodyti identiški, mojo visai kitokio "charakterio": liaunas, šmaikštus, lengvutis (114 gr). Puikiai mėto viską nuo 3 iki 20 gr., bet tviče, jei tai- aštrus masalų tampymas gali susitvarkyti nebent su kokiu L- minnow 66. Na jis, po teisybe ir pozicionuojamas daugiau kaip džiginis. Su gumom jo dar nemėginau, bet su visokiais deep'ais ar minnow "stok-trauk" metodu tai tikra nirvana ;;yel ...
 #435942   Fuksas
 04 Sau 2013 16:00
[/quote] dabar mastau ar tai buvo rusiskas stiklinis ar aliumininis kotas ir dvejoniu nebuvo, pirkom tai ka buvo imanoma gaut :lol:

:-D ramus laikai buvo...
Fuksas rašė: Ka is croix tvicingui, mano aprasytom salygom, parekomenduotum?
gal i ka nors is mojo bass serijos pasiziuret. iki 18 ar iki 21gr uzmetimo.[/quote]

Cia is ekonomiskiausios serijos croix pasiulei, kaip supratau (bet viendalis ma nelabai tinka),o is Avid serijos tvicui kas?ar is kitu seriju croix'so?
 #435956   Fuksas
 04 Sau 2013 16:38
Xrapas rašė:
Fuksas rašė:...turi ir croix tvicingini koki kota. Jei taip tai kokie pastebejimai butu lyginant banax su croix tvicinginius kotus?..
Vobleriais nuo pointer 100 ar ZB ORBIT 110 gaudau multiplikatoriniu komplektu, todėl pirkt tvičinginį komplektą neplanavau, o tas BANAX arsenale atsirado visiškai atsitiktinai :donknow' ...Na bet išbandyt jį teko pakankamai :lol: .
quote]

Dekui uz naudinga info, imsiu banax'a pagal tavo aprasa mano stiliui Mojjo truktu grieztumo.
Svoris tiek to, kaip anksciau minejau siuo metu su 2,4m 185g. tvicinu :-D reliatyvu...
Gal biski bobiskai taip cia as, bet man dizainas sio banaxo apyslykstis toks :-D bet, aisku, ne esme cia.
 #435969   Xrapas
 04 Sau 2013 17:11
Fuksas rašė:...dizainas sio banaxo apyslykstis toks...
Normaliam fone perdaug į akis nekrenta ;uolrait :-D

Paveikslėlis

MOJO šiaip jau irgi toks...mėgėjui :?
 #435981   Fuksas
 04 Sau 2013 17:35
EvaldasR rašė:Fuksai,

pardavejas Trituruse yra suinteresuotas issiurbti is taves kuo daugiau pinigu. Todel ir nesiule ziureti i pigesni kota.
Jie apart Croix ten nieko kito patys nesiulo, nors turi ir kitu gamintoju koteliu.
Visada prisimink tai, kai eini i suinteresuota zvejybine parduotuve, a lia Triturus :)
Vien nuo to, kad turesi croixa, o ne banaxa, zipa, o ne salmo, exteera, o ne eighteria tu daugiau pagauti nepradesi - cia 100% teisybe.
Bet pradesi tik daugiau pinigu ir laiko leisti "zvejybines" atributikos fetisho patenkinimui, nei uzsiimti zukle :-)
Sutinku, Evaldai. Biznis yra biznis, tik kulturos truksta ir tokie saliskumai jiems patiems ne i nauda. Man pvz is principo tada nesinorejo pirkti croix, ir aplamai tada nepirkau ir banax. Jei butu supratingesnis ir klausytu manes tai buciau banaxa nusipirkes, o gal net ir croix'a. VNZ pardavejai jie gan silpni mano akimis, ju laime kad konkurencija salyginai yra nedidele. t.y. tam tikru brendu kategorijose ir banaxa vistiek is ju pirksiu :lol:
 #435994   SauliusM
 04 Sau 2013 17:52
Fuksas rašė: (bet viendalis ma nelabai tinka),o is Avid serijos tvicui kas?
is avid serijos nebent koks nors AVS66MHF2, kiti tau bus per silpni arba per ilgi arba vienadaliai. bet ar tau tikrai reik avido?
 #435997   Fuksas
 04 Sau 2013 17:54
Kleckas1978 rašė:Fuksai
Is pigesniu tau tvicingui tiktu
Mitchell MAG PRO LITE EVO 662M 8/32 Spin.
Dekui uz pasiulyma, bet man banax'o gramatura ir ilgis priimtinesnis.
Ateityje galvoju UL'a pabandyti, tai 2-8 g. butu galima isbandyti is LITE EVO
pirmai pradziai.
 #436000   SauliusM
 04 Sau 2013 17:55
Fuksas rašė:pagal tavo aprasa mano stiliui Mojjo truktu grieztumo.
o tu demesi atkreipei, kad Xrapas apie liauniausia MLF mojo raso? kad MHF mojo tau grieztumo pritruktu tai taipsakant... bet nu nenori tai nenori vienadalio...
 #436001   SauliusM
 04 Sau 2013 17:56
Fuksas rašė:Ateityje galvoju UL'a pabandyti, tai 2-8 g. butu galima isbandyti is LITE EVO
pirmai pradziai.
tik salia UL tas kotas net negulejes... :lol:
 #436005   Tadunce
 04 Sau 2013 18:03
Jo, ten jau grynas light šakalys
 #436011   Fabai
 04 Sau 2013 18:08
EvaldasR rašė:Fuksai,

Isikisiu, jei galima.Netaktiskus pardavejus reikia "skalpuoti", o bendrai paemus visada stengiames "issiurbt kuo daugiau pinigu" ir "ikisti" iranki su garantija. Atsiprasom jei pardavejas pasielge chamiskai ar panasiai...
Del fetisizmo patylesiu :)
 #436014   SauliusM
 04 Sau 2013 18:15
Fabai rašė: Del fetisizmo patylesiu :)
aha... nes jei pradet rasyt, tai biski nekulturingai gali gautis, tai as irgi kazkaip nutylejau ta momenta, nors buvo biski uzkliuves :lol:
 #436015   Fuksas
 04 Sau 2013 18:15
SauliusM rašė:
is avid serijos nebent koks nors AVS66MHF2, kiti tau bus per silpni arba per ilgi arba vienadaliai. bet ar tau tikrai reik avido?
Man, nebutinai AVID ar MOJO ar pan. Tiesiog tvicui tinkamo, patogaus ir patvaraus koto. Matai, jei avid serija tvicui netinkama vadinasi man jo ir nereikia. Geriau sakyk ka pats naudoji tvicui is croix ir bus paprasciau :-D
 #436017   SauliusM
 04 Sau 2013 18:19
Fuksas rašė:
SauliusM rašė:
Man, nebutinai AVID ar MOJO ar pan. Tiesiog tvicui tinkamo, patogaus ir patvaraus koto. Matai, jei avid serija tvicui netinkama vadinasi man jo ir nereikia. Geriau sakyk ka pats naudoji tvicui is croix ir bus paprasciau :-D
kad avidai tvicui netinkami as nesakiau. ju tinkamu yra. bet tau ir vienadaliai netinka ir pointeri 100 DD tvicint tu nori. tai kad butu dvidalis ir ta ozi dar paveztu tai tik tas galingiausias ir tinka dvidalis :-D
 #436018   Fuksas
 04 Sau 2013 18:23
SauliusM rašė:
Fuksas rašė:Ateityje galvoju UL'a pabandyti, tai 2-8 g. butu galima isbandyti is LITE EVO
pirmai pradziai.
tik salia UL tas kotas net negulejes... :lol:
Netycia nuslydo pirstas ir ant "U" :lol:
 #436020   zet
 04 Sau 2013 18:26
cia daznai zodis naudojamas "tinkamas", o jo sinonimas butu "galima su juo". Tai tinkamas tvichinti bet sukurtas dzigui. Kitaip tariant su dzipu galima ir automagistraleje vazineti. Beje, dar zmones kartais sako, kad tinkamas kotas vobleriukams, bet gaudo "suk ir pause" principu ar isvis sroveje ramiai sukant rankena. Reikia buti tikslesniems. Sukurtas pvz tvitchui, is bedos dzigas. Sukurtas dzigui, is bedos tam ir tam.

:)
 #436022   edmundaxx
 04 Sau 2013 18:29
Man šita tema tuoj bus panaši į BLEVYZGAS. :grin:
 #436023   Fuksas
 04 Sau 2013 18:32
zet rašė:cia daznai zodis naudojamas "tinkamas", o jo sinonimas butu "galima su juo". Tai tinkamas tvichinti bet sukurtas dzigui. Kitaip tariant su dzipu galima ir automagistraleje vazineti. Beje, dar zmones kartais sako, kad tinkamas kotas vobleriukams, bet gaudo "suk ir pause" principu ar isvis sroveje ramiai sukant rankena. Reikia buti tikslesniems. Sukurtas pvz tvitchui, is bedos dzigas. Sukurtas dzigui, is bedos tam ir tam.

:)
Is principo labai gera pastaba, tik primine kalbos pamokeles per tv kai rodo, arba kalbajobus :-D
 #436028   Fuksas
 04 Sau 2013 18:41
[quote="SauliusM kad avidai tvicui netinkami as nesakiau. ju tinkamu yra. bet tau ir vienadaliai netinka ir pointeri 100 DD tvicint tu nori. tai kad butu dvidalis ir ta ozi dar paveztu tai tik tas galingiausias ir tinka dvidalis :-D[/quote]

Ok, tai koks butu viendalis, sukurtas tvicingui ir is bedos butu tinkamas dar kam nors?
:-D
 #436049   SauliusM
 04 Sau 2013 19:34
Fuksas rašė:[quote="SauliusM kad avidai tvicui netinkami as nesakiau. ju tinkamu yra. bet tau ir vienadaliai netinka ir pointeri 100 DD tvicint tu nori. tai kad butu dvidalis ir ta ozi dar paveztu tai tik tas galingiausias ir tinka dvidalis :-D
Ok, tai koks butu viendalis, sukurtas tvicingui ir is bedos butu tinkamas dar kam nors?
:-D[/quote]
visi vienadaliai avidai daugiau ar maziau tinkami tvicingui tik esme, kokio dydzio vobleriais, kuo galingesni, tuo didesniais ir labiau besipriesinanciais. bet tau avido tikrai nereikia,jei tau kyla tokie klausimai. pataupyk pinigus, nusipirk kazka paprastesnio ir pazvejok, kol tokie klausimai nebekils, tada ir nusipirksi avida toki kokio reikia. ir issirinksi pats, neklausinedamas.
 #436072   zet
 04 Sau 2013 20:27
edmundaxx rašė:Man šita tema tuoj bus panaši į BLEVYZGAS. :grin:
parasiau del to, kad jau viena spina isigyjau, kuris buvo tinkamas, na jis ir buvo tinkamas, tik kitiems dalykams buvo tinkamas labiau :)
ir man va su tuo fastais iki galo nera aisku. Kazkodel atrodo, kad didesnmiems vobleriams nebutinas fastas, galima ir su media fast. O mazesniems geriau fastas, labai maziems Xfastas. Nes kai galingas kotas pvz linksta per virsune man nei sis nei tas, geriau visas biski. Ta prasme, kad media fastas linkti prades veliau, prie didesniu aprkuvu, negu fastas (cia jei vienodi blankai).
 #436075   SauliusM
 04 Sau 2013 20:32
zet rašė:
edmundaxx rašė:Man šita tema tuoj bus panaši į BLEVYZGAS. :grin:
parasiau del to, kad jau viena spina isigyjau, kuris buvo tinkamas, na jis ir buvo tinkamas, tik kitiems dalykams buvo tinkamas labiau :)
ir man va su tuo fastais iki galo nera aisku. Kazkodel atrodo, kad didesnmiems vobleriams nebutinas fastas, galima ir su media fast. O mazesniems geriau fastas, labai maziems Xfastas. Nes kai galingas kotas pvz linksta per virsune man nei sis nei tas, geriau visas biski. Ta prasme, kad media fastas linkti prades veliau, prie didesniu aprkuvu, negu fastas (cia jei vienodi blankai).
jei kazkas atskirtu kas tai yra koto akcija ir kas tai yra galia, tai tokie klausimai nekiltu. o kai viskas sumakaluojama i viena kruva tai ir gaunasi kas gaunasi.
  • 1
  • 221
  • 222
  • 223
  • 224
  • 225
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė