Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Mėgėjiškos žūklės taisyklės, komentarai apie jas
 #437149   albertas70
 07 Sau 2013 18:41
nezinojau kad isnomuotuose ezeruose uz zvejyba negalima susimoketi tiesiogiai nuomininkui,turi kazkur varyti,ten moketi o jam parodyti tik kvita,anksciau vietoj viska galima buvo susitvarkyt ir patogu,tai kaip jum tokia tvarka,normalu?,pasiuliau 5 litus, nepaeme,sako man pinigu nereikia :grin: ,nu nereikia tai nereikia,pervaziavau kitur
 #437178   ciapajavas
 07 Sau 2013 20:03
man vienam atrodo, kad apskritai tas vandens telkiniu nuomojimas kazkam yra neteisingas dalykas? zeme tai dar suprantu. ir tai norint naudot gamtinius isteklius nuosavoj zemej(pvz eksloatuot karjera, kirsti miska) reik leidimu atskiru. o cia issinuomoja, nusiperka, apsitveria ir likusiems - ragai. uz nusimaudyma is vaiku po tris litus renka. cia kaip vienas is tokiu pavyzdziu. dar kiti nera pasistate net zenklinimo jokio. atvaziuoji, zvejoji, prisistato kazkoks muchamoras ir pradeda bartis kad padangas supjaustys. ikrausi snukin - vel ziurek paskui turesi bedu. paduos, sakys atvaziavo i mano zeme ir dar musasi...
nezinau, ne prie sirdies man tokie. :-vimt
 #437214   SauliusM
 07 Sau 2013 21:12
ciapajavas rašė:man vienam atrodo, kad apskritai tas vandens telkiniu nuomojimas kazkam yra neteisingas dalykas? zeme tai dar suprantu. ir tai norint naudot gamtinius isteklius nuosavoj zemej(pvz eksloatuot karjera, kirsti miska) reik leidimu atskiru. o cia issinuomoja, nusiperka, apsitveria ir likusiems - ragai. uz nusimaudyma is vaiku po tris litus renka. cia kaip vienas is tokiu pavyzdziu. dar kiti nera pasistate net zenklinimo jokio. atvaziuoji, zvejoji, prisistato kazkoks muchamoras ir pradeda bartis kad padangas supjaustys. ikrausi snukin - vel ziurek paskui turesi bedu. paduos, sakys atvaziavo i mano zeme ir dar musasi...
tai jei kazkas kazka nelegaliai daro, tai nereik pagal tai apie visus sprest, nes nei uz maudymasi pinigus imt nei apsitvert nieks neturi teises. o jei mintys iskart snukin kyla, tai ne ten gal problema.
 #437222   ciapajavas
 07 Sau 2013 21:21
ne iskart. gynybiniai mechanizmai yra. diplomatija ne visur ir visada gelbeja. o ir zinok dabar tu isviso ar ten jo, kiek ten jo, ka ten galima daryt ir t.t.
as aisku irgi negaliu garsiai rekt sia tema. domejesis nesu labai, nu tiesiog is principo nekeliauju zuvaut ten kur kazkas visu pilieciu teritorija ,,pasizenklines'' kaip savo. ar yra koks nors registras isnuomotu telkiniu?
 #437225   SauliusM
 07 Sau 2013 21:27
registras tai yra, bet ar tu prie duomenu prieisi, tai klausimas. o kokiu pagrindu renkantis lesas jas renka, tai visada turi teise paprasyt pateikti kazkokius dokumentus irodancius, kad turi teise tas lesas rink. ir nereik cia putotis ar emocijas rodyt kazkokias. sitie lausimai sprendziami civilizuotai turetu bt o ne vienas kitam ant ragu raunantis.
 #437230   ciapajavas
 07 Sau 2013 21:32
nenorejau pasirodyt besiputojantis labai. bet kai pradeda grasint kad padangas supjaustys ir "nepabegsi" tai zinai pradedi mastyt ar diplomatiniai skillai begali pagelbet :roll: toli grazu ne visi tau rodys savo popierius, greiciau buduliskai isprasys laukan. nezinau aisku kaip ten kulturingoj sostinej, ba mano patirtis pajurio regione tai tokia.
 #437238   SauliusM
 07 Sau 2013 21:37
ciapajavas rašė: greiciau buduliskai isprasys laukan
nu neturi realiai tam teises. gali pagasdint, kad skunda del ivykio parasysi i ministerija ir neteks nuomos teisiu uz tokius bajerius. turetu apsiramint iskart.
 #437248   ciapajavas
 07 Sau 2013 21:44
o dabar topas: kaip zinoti, (gal yra kokia nors registracijos duom. baze ar kaip) ar tvenkinys nuomojamas ar apskritai su visa zeme priklauso tam asmeniui? nes kiek zinau jeigu su zeme priklauso, vel "paniatkes" kitos.
nurodyk kur pasiskaityt sitom temom, kazkada reik pradet sviestis
 #437252   SauliusM
 07 Sau 2013 21:48
ciapajavas rašė:o dabar topas: kaip zinoti, (gal yra kokia nors registracijos duom. baze ar kaip) ar tvenkinys nuomojamas ar apskritai su visa zeme priklauso tam asmeniui? nes kiek zinau jeigu su zeme priklauso, vel "paniatkes" kitos.
nurodyk kur pasiskaityt sitom temom, kazkada reik pradet sviestis
sitom temom reikia skaityt istatymus. kad ir seimo puslapyje. www.lrs.lt ir nekurt legendu is serijos "viena boba sake".
 #437266   ciapajavas
 07 Sau 2013 22:11
yra bet jie lankosi tik karstuose taskuose karstu metu. na dar ant darogos kartais koki viena kita reida sugalvoja. siandien kazkuriame portale vot skaiciau kazkoki girta brakusha pagavo - tiek is ju girdeti. realiai nebepamenu kada teko juos matyti gyvai. ta prasme ne sedincius poskyryje su kava.
 #437368   Antas
 08 Sau 2013 08:12
ciapajavas rašė:man vienam atrodo, kad apskritai tas vandens telkiniu nuomojimas kazkam yra neteisingas dalykas? zeme tai dar suprantu. ir tai norint naudot gamtinius isteklius nuosavoj zemej(pvz eksloatuot karjera, kirsti miska) reik leidimu atskiru. o cia issinuomoja, nusiperka, apsitveria ir likusiems - ragai. uz nusimaudyma is vaiku po tris litus renka. cia kaip vienas is tokiu pavyzdziu. dar kiti nera pasistate net zenklinimo jokio. atvaziuoji, zvejoji, prisistato kazkoks muchamoras ir pradeda bartis kad padangas supjaustys. ikrausi snukin - vel ziurek paskui turesi bedu. paduos, sakys atvaziavo i mano zeme ir dar musasi...

apie isnuomotus telkinius turetum rasti info ALIS sistemoje. Anksciau buvo ministerijos tinklalapyje, bet ten jau sena info, niekas neredaguota, ezerai jau pranyke, o info dar kaba (ar tinklapi panaiino nezino, nors turetu, bet gal dar kabo). Siaip kiek aiskinausi, tai pries isvaziuodamas turi issiaiskinti ar tas telkinis nuomojamas, valstybinis ar licenzinis ir t.t. Teisiog ALIS sistemoje ivedi kur isnuomoti ar kaip ten, jei yra tada tau ismeta ir turi nusipirkti (visi isnuomoti ezerai, tvenkiniai jau turi buti ivesti). Jei nuvaziuoji prie nezinomo telkinio, kur nera jokiu zenklu ir prisistato - tada moki nustatyta kaina (dabar jau 2 parom + butinai pasiimti kvita, lapeli, jei neduoda siunti) ir toliau sedi ramus, jei grasina kvieti iskart policija ir rasai pareiskima del grasinimu, jei yra galimybe nesiokis visada ijungta diktofona, fotografuok, ;uolrait dar geriau jei paskambintum vietiniam inspektoriui ar uzeitum i ju buveine ir viska issiaiskintum, be to viso lrs.lt perskaityti neimanoma ir visu niuansiu nuo sauskelniu iki kosmonautiniu laivu info tikrai neismoksi.

net privaciuose ezeruose berods maudynes yra nemokos ir joks mokesti negali but imamas, bet geriau pasidomek. kartais zmones ima mokesti uz pliaza - pakrante, jei ta pliaza irengia savo zemeje prie bet kokio ezero, upes, juros ir t.t.

albertui esu pirkes kelis kartus leidimus isnuomuotiems ezerams, tvenkiniams.
 #437374   SauliusM
 08 Sau 2013 08:53
Antas rašė:...visi isnuomoti ezerai, tvenkiniai jau turi buti ivesti...
su salyga, kad visi nuomininkai pateike savo duomenis ivedimui.
 #437383   Rapolas
 08 Sau 2013 09:05
SauliusM rašė:
Antas rašė:...visi isnuomoti ezerai, tvenkiniai jau turi buti ivesti...
su salyga, kad visi nuomininkai pateike savo duomenis ivedimui.
O kurie nepateikė- eini ir žvejoji spakainiai, ateis pasišnekėt- susimokėsi vietoj, neateis- nuomininko problema :-D
 #437395   SauliusM
 08 Sau 2013 09:28
albertas70 rašė:tai kad jie vietoj neima babkiu,neturi jokiu kvitu,viskas per banka,man gi vakar taip buvo,pinigu neima kvita sako rodyk,kam tokia durna tvarka ivedinet
o paklaust nenorejei, tipo kas tu toks ir kokiu pagrindu as tau kazkokiu kvitus rodyt turiu :-D tvarka tai normali mano supratimu, bet va jos interpretacijos tai nemirtingos. :-D bet siaip tai jei zmogus pridaves savo banko saskaitos nr Alis sistemai, tai realiai per ta sistema ir turetum pirkt leidimus.
 #437396   Rapolas
 08 Sau 2013 09:29
albertas70 rašė:tai kad jie vietoj neima babkiu,neturi jokiu kvitu,viskas per banka,man gi vakar taip buvo,pinigu neima kvita sako rodyk,kam tokia durna tvarka ivedinet
Tai tuomet tegul pateikia duomenis AM , kad būtų užregistruotas išnuomotas tekinys ALIS sistemoj, kokia problema.
Jei žvejys negali susimokėt per ALIS, o nuomininkas neturi kvitų, tai žvejočiau su bendruoju leidimu ir visks:)
 #437398   SauliusM
 08 Sau 2013 09:32
Rapolas rašė:Jei žvejys negali susimokėt per ALIS....tai žvejočiau su bendruoju leidimu ir visks:)
jei zvejys negali susimoket per ALIS tai siai dienai tai yra zvejo problema, nes pvz lasisom licencijos nenusipirkes per ALIS su bendruoju leidimu neprasisuksi.
 #437401   Rapolas
 08 Sau 2013 09:38
SauliusM rašė:
Rapolas rašė:Jei žvejys negali susimokėt per ALIS....tai žvejočiau su bendruoju leidimu ir visks:)
jei zvejys negali susimoket per ALIS tai siai dienai tai yra zvejo problema, nes pvz lasisom licencijos nenusipirkes per ALIS su bendruoju leidimu neprasisuksi.
Neprasisuksi- jei būsi pagavęs tą lašišą, jei nebūsi (tik bandysi pagaut ir paleist)- tai prasisuksi ;)
 #437403   Bratka
 08 Sau 2013 09:41
Rapolas rašė: Neprasisuksi- jei būsi pagavęs tą lašišą, jei nebūsi (tik bandysi pagaut ir paleist)- tai prasisuksi ;)
Prasisuksi,jei visa tai vyks,nelicencijiniu laikotarpiu,arba nelicencijiniam ruoze....
 #437404   Rapolas
 08 Sau 2013 09:45
Bratka rašė:
Rapolas rašė: Neprasisuksi- jei būsi pagavęs tą lašišą, jei nebūsi (tik bandysi pagaut ir paleist)- tai prasisuksi ;)
Prasisuksi,jei visa tai vyks,nelicencijiniu laikotarpiu,arba nelicencijiniam ruoze....
Teisingai, minty turėjau dbr ,jei visą sezoną- tai taip.
 #437406   albertas70
 08 Sau 2013 09:57
ten toks nedidelis ezeriukas,lentele,numeri,savininkas gyvena salia as paskambinau jis atejo,kompe ziurejau,taip jis nomuojamas,viskas ten ok ir ciki bet kalba apie ka,jis atejo o man td reikejo iseit nes pinigu jis imt negali o as kazkokio su..... kvito neturiu,kam zvejuj tas gemorojus vazinetis nuo ezero prie ezero,karoce,reikia nieko nepirkt,eit kur nori,ateis gerai neateis dar geriau,ne visi jie salia gyvena
 #437413   sonca
 08 Sau 2013 10:18
albertas70 rašė:ten toks nedidelis ezeriukas,lentele,numeri,savininkas gyvena salia as paskambinau jis atejo,kompe ziurejau,taip jis nomuojamas,viskas ten ok ir ciki bet kalba apie ka,jis atejo o man td reikejo iseit nes pinigu jis imt negali o as kazkokio su..... kvito neturiu,kam zvejuj tas gemorojus vazinetis nuo ezero prie ezero,karoce,reikia nieko nepirkt,eit kur nori,ateis gerai neateis dar geriau,ne visi jie salia gyvena
Nu tai jeigu jis yra ALIS sistemoje tai ir susimoki internetu iš namų, atsispausdini kvitą ir varai ramus žvejot, kame parkės.
 #437416   SauliusM
 08 Sau 2013 10:30
albertas70 rašė:ten toks nedidelis ezeriukas,lentele,numeri,savininkas gyvena salia as paskambinau jis atejo,kompe ziurejau,taip jis nomuojamas,viskas ten ok ir ciki bet kalba apie ka,jis atejo o man td reikejo iseit nes pinigu jis imt negali o as kazkokio su..... kvito neturiu,kam zvejuj tas gemorojus vazinetis nuo ezero prie ezero,karoce,reikia nieko nepirkt,eit kur nori,ateis gerai neateis dar geriau,ne visi jie salia gyvena
o pries vaziuojant i koki nors ezera sunku pasidomet situacija ir nusipirkt ta leidima?
 #437417   hipy
 08 Sau 2013 10:32
sonca rašė:Nu tai jeigu jis yra ALIS sistemoje tai ir susimoki internetu iš namų, atsispausdini kvitą ir varai ramus žvejot, kame parkės.
kai zvejyba tikslinga - parkiu nera, bet jei vaziavai, pamatei telkini, patiko, sustojai, pamates uzrasa pasiskambinai - atejo ir isvare... nesamone kazkokia... nzn kaip ten ju pareigos, bet imho kvituka israsyt turetu sugebet ir vietoj...
 #437421   sonca
 08 Sau 2013 10:43
hipy rašė:
sonca rašė:Nu tai jeigu jis yra ALIS sistemoje tai ir susimoki internetu iš namų, atsispausdini kvitą ir varai ramus žvejot, kame parkės.
kai zvejyba tikslinga - parkiu nera, bet jei vaziavai, pamatei telkini, patiko, sustojai, pamates uzrasa pasiskambinai - atejo ir isvare... nesamone kazkokia... nzn kaip ten ju pareigos, bet imho kvituka israsyt turetu sugebet ir vietoj...
Gal neturi pajamų knygos, ten juk atskiros taisyklės, todėl ir neima grynais.
  • 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 142
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė