Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #437518   Rapolas
 08 Sau 2013 15:32
Sportininkas rašė: koks cia voblikas? panasu y dorado.. bet koks..? ftr spalvinimas? nes as galvoju kazka panasaus isigyt..
Dorado INVADER, spalvinimas - FTR
 #437523   ciapajavas
 08 Sau 2013 15:50
mangi cia nerasyta taisykle tarp zveju. o tu kurie upelyje gyvena draugai del tos taisykles yra siek tiek nuproteje :D bet matyt yra pagrindo, nes visi upetakininkai daugiau maziau tokie. jiems tik blogi zmones stovi galvoj. geri tik jie patys :)
 #437563   arabas
 08 Sau 2013 16:51
Patarimas :ks>

Esant oro temperatūrai žemesnei nei -5*C, sedėk namie arba važiuok ekečių gręžioti. Su valo ir žiedų ledėjimu gal dar ir susitvarkysi, bet pažvejoti tikrai nepasiseks. Prie tokios temperatūros vandenyje pradeda formuotis ižas, kuris labiausiai ir trukdo. Žvejoti tampa praktiškai neįmanoma. Patikrintas reikalas.
 #437565   Sportininkas
 08 Sau 2013 16:53
arabas rašė:Patarimas :ks>

Esant oro temperatūrai žemesnei nei -5*C, sedėk namie arba važiuok ekečių gręžioti. Su valo ir žiedų ledėjimu gal dar ir susitvarkysi, bet pažvejoti tikrai nepasiseks. Prie tokios temperatūros vandenyje pradeda formuotis ižas, kuris labiausiai ir trukdo. Žvejoti tampa praktiškai neįmanoma. Patikrintas reikalas.
nu gal ir tiesa. geriau palauksiu pavasario arba kito atsilimo.
Rapolas rašė:
Sportininkas rašė: koks cia voblikas? panasu y dorado.. bet koks..? ftr spalvinimas? nes as galvoju kazka panasaus isigyt..
Dorado INVADER, spalvinimas - FTR
radau tik Dorado invader TR spalvinima, palyginus tai tas pas. tik kad kur as zvejoju jis artu dugna.. reiks kazka kito susirast
 #437566   Rapolas
 08 Sau 2013 17:02
Sportininkas rašė:...radau tik Dorado invader TR spalvinima, palyginus tai tas pas. tik kad kur as zvejoju jis artu dugna.. reiks kazka kito susirast
FTR su rausva nugarėle, o TR- ruda, o šonai ir papilvė- vienodi. Man, asmeniškai, TR dar labiau patinka.
Truputį sekliau už INVADER "eis" STICK-as, o dar sekliau- CLASSIC, bet klasiko judesiai jau perdaug agresyvūs gali pasirodyt upėtakiui. Bet laiko yra- per žiemos šalčius susirasi tinkamą masalą papėtakiui :-D
 #437580   Vegys
 08 Sau 2013 17:32
Rapolas rašė:FTR su rausva nugarėle
Ant šio ne kart kiršlį sugavęs. Upėtakiai irgi nespjauna. Liuks spalvikė. Iš tos pačios serijos - GFR irgi gera.
Rapolas rašė:o TR- ruda, o šonai ir papilvė- vienodi. Man, asmeniškai, TR dar labiau patinka.
Manau, geriausias spalva iš Invader skaidriam ar šiek tiek drumstam vandeniui. Šiaip spalvinimas RT / PTR man labiau patinka, keista, kad parduotuvėse tokio spalvinimo rasdavau tik Clasic ar Stick'ų, Invader'ių nerasdavau. Dar geras spalvinimas BR, tik gaila, kad perkant skirtingu laiku skirtingą spalvinimą gauni ... :(
Rapolas rašė:Truputį sekliau už INVADER "eis" STICK-as, o dar sekliau- CLASSIC, bet klasiko judesiai jau perdaug agresyvūs gali pasirodyt upėtakiui.
Classic tiesiog nemėgstu, bo per mažai neria. Sekliose upėse ok (ale ir ten randu kuom juos pakeist), bet aš dažniau gilesnes mėgstu.
Dėl agresyvumo - tinka tikrai. Šiltu laiku Classic mėgsta upėtakiai. Beje, gaudydavau ir ant Alaskos burbuliuko. Ne stebuklą, bet esu sugavęs. Tik va su dydžiais man nesigaudavo - arba per mažas arba per didelis.

Tiek apie Dorado :)
 #437583   Vegys
 08 Sau 2013 17:34
arabas rašė: Esant oro temperatūrai žemesnei nei -5*C, sedėk namie arba važiuok ekečių gręžioti.
:gutgut Bo net prie -5 lau žiedelius valyt dažnai reik. P.S. jokių purškalų nesu naudojęs.
 #437593   arabas
 08 Sau 2013 18:07
Vegy, ledėjantys žiedai - ne didžiausia problema. Žiemą naudoju senesnio modelio amerikonišką spiningą, kurio žiedai ganėtinai dideli - ne taip greitai užsineša leduku. Purškalai yra gerai, bet jie tik kažkiek apmažina ledėjimą. Dar problemos su šalančiu valu. Pintalas greičiau dengiasi ledu ne monofilas, todėl pastarasis prie minuso geriau.
Bet kaip minėjau, didžiausia problema yra srovės nešamas ižas. Sėdint prie kompo tai atrodo fignia, bet užtenka nuvažiuoti prie griovio, padaryti porą metimu, ir viskas pasidaro aišku.
Ir yra dar viena labai didelė problemytė: leduku apšalantys masalai. Pora sekundžių ore ir trišakiai prilimpa prie korpuso, sukrės lapelis - prie ašies, ir t.t. Be to, patys masalai pasidengia ledo sluoksniu. Jeigu norite, pavyzdžiui, pamatyti neskęstantį Rapalos CD, pažvejokite su juo kokias 5 min prie žemesnės nei -5*C oro temperatūros. Būsite nustebinti. Garantuoju. :-D
 #437599   Vegys
 08 Sau 2013 18:28
Man nelabai komfortiška prie -5 buvo, tai prie žemesnių temperatūrų nebandęs ... :oops: Tikriausiai todėl ižo nė kart nenešė, tik kartais būdavo, kad šiaip po ledu ...
 #437609   Aruunis
 08 Sau 2013 19:01
Galvoju pameginti dar pagaudyt savaitgali. Gal tu purskalu pavadinimus ar nuorodas numeskit, kurie mazina apledejima. Arba FC tada reik pabandyt uzsiviniot
 #437616   Tadunce
 08 Sau 2013 19:14
FC praktiškai tas pats, kas mono bus..
Nors deklaruoja, kad vandens neįgeria, bet didelio skirtumo nepajutau keletą kartų pamėginęs tiek vienu, tiek kitu.

Visgi mono beveik nenaudoju, nei žiemą, nei vasarą.
 #437619   apu
 08 Sau 2013 19:36
8654 rašė:Galvoju pameginti dar pagaudyt savaitgali. Gal tu purskalu pavadinimus ar nuorodas numeskit, kurie mazina apledejima. Arba FC tada reik pabandyt uzsiviniot

Purskalai brangus santykinai. Nueik į vaistinė nusipirk vazelino aliejaus. Juo istepk vala ir žiedus. Super.
 #437740   Rapolas
 09 Sau 2013 08:40
arabas rašė:...Jeigu norite, pavyzdžiui, pamatyti neskęstantį Rapalos CD, pažvejokite su juo kokias 5 min prie žemesnės nei -5*C oro temperatūros. Būsite nustebinti. Garantuoju. :-D
Čia iš karto keletetas klausimų pasistojo:D ,ar tik Rapalos CD nebeskęsta prie tokių temperatūrų, ar ir kiti pvz. suspenderiai (arba artimi suspenderiams) "patampa" plaukiančiais?
 #437744   Rapolas
 09 Sau 2013 08:47
Vegys rašė: Tiek apie Dorado :)
:gutgut ne kažkas, bet vistiek :-D
BR spalva man irgi buvo pasitaikiusi skirtingais tonais. Kartais daugiau rudo, kartais daugio auksinio atspalvio. Šiaip, daugiausia, pasiteisno šapalams (Storm/scout modeliukas 4cm) saulėtomis dienomis. Beje, pasižiūrėjau dorado sajte, nebegamina šito modelio kažkodėl (liko tik septintukas ir 10cm, kurio net nemačiau pardėse).
 #437759   pensininkas
 09 Sau 2013 09:18
8654 rašė:Gal tu purskalu pavadinimus
nu, prie minus 10 tai nei kepimo aliejus, nei riebalai nepades, jau nebent wd40 ;uolrait ir pasiimk grazta su balansyrais, nes vaiksciojau 6dieni, tai nors ir po ganetinai ilgo tarpo atodrekio, bet balkonu buvo principe visur ir visur jie laike mano svori :gutgut
 #437778   arabas
 09 Sau 2013 10:02
Rapolas rašė: Čia iš karto keletetas klausimų pasistojo:D ,ar tik Rapalos CD nebeskęsta prie tokių temperatūrų, ar ir kiti pvz. suspenderiai (arba artimi suspenderiams) "patampa" plaukiančiais?
Rapolos CD - tai tik kaip pavyzdys tipiško greitai skęstančio voblerio. Į dugną jis eina kaip akmenukas, o kaip pasidengia leduko sluoksniu, tampa floating. :e:e

Moralas: laukiam atšilimo. :cry:
 #437788   Rapolas
 09 Sau 2013 10:18
arabas rašė:...Moralas: laukiam atšilimo. :cry:
Tik ragai kolei kas, nes pingvinai laukia stintelių :-D
 #437958   vytasxxxl
 09 Sau 2013 17:31
Sendie maciau kaip deddukas ant avizeles istrauke upetaki virs kilo tai drasei ,man ir akis ant kaktos iššoko :D
 #437966   Sportininkas
 09 Sau 2013 18:21
vytasxxxl rašė:Sendie maciau kaip deddukas ant avizeles istrauke upetaki virs kilo tai drasei ,man ir akis ant kaktos iššoko :D
kur cia taip? ant ko pagavo? paleido?
 #438515   pjuska
 11 Sau 2013 11:28
sveiki, noreciau paprasyti pagalbos :) gal galetu kas patarti koki spininga isigyti, upetakiu zvejybai. :) isanksto dekoju :)
 #438525   Tadunce
 11 Sau 2013 11:55
Kažin ar vienareikšmišką atsakymą gausi :)
Vieni gaudo ilgesniais (ir 270cm) nedideliuose upeliuose, argumentuodami, kad gali atsistoti toliau nuo kranto ir iškišę spiningo galiuką švystelėti masalą nepastebėti upėtakio.
Kitiems patinka trumpi kotukai. (lengviau mosikuotis tankiai apaugusiose pakrantėse)

Jei gaudai sukrėm, gal labiau tiktų kažkas švelnesnio (moderate?)
Jei gaudai vobleriais ir nori pajudinti masalą ne tik jo "įgimtais" judesiais, tai gal griežesnis tiktų (fast)

Ir dar skirtingo dydžio upėms, bent aš keičiu spiningus. Mažiems vieną, didesniems kitą..
 #438569   Taacis
 11 Sau 2013 13:22
pjuska rašė:sveiki, noreciau paprasyti pagalbos :) gal galetu kas patarti koki spininga isigyti, upetakiu zvejybai. :) isanksto dekoju :)
Geriau perziurek turimus spiningus- manau, kad rasi kazhka tinkamo.
 #438590   pjuska
 11 Sau 2013 14:16
na gaudau tikrai mazosia upeliuose, tai manau noerciau ne ilgesnio nei 2.10m.
tai tiesiog noreciau isiaiskinti kokios firmos ir kokie modeliai labiausia tinka margiu zvejybai.
 #438591   Sportininkas
 11 Sau 2013 14:16
Taacis rašė:
pjuska rašė:sveiki, noreciau paprasyti pagalbos :) gal galetu kas patarti koki spininga isigyti, upetakiu zvejybai. :) isanksto dekoju :)
Geriau perziurek turimus spiningus- manau, kad rasi kazhka tinkamo.
koks biudzetas pas tave?
 #438598   looking4snow
 11 Sau 2013 14:42
Jeigu kaina dzin, rekomenduoju Pontoon Unitra. Tik dar nebuvau su juo ikirtes jokio rimtesnio, tai nezinau ar susitvarkys. Tiesa sakant su juo daugiau lydeku istraukiau, nei upetakiu, nors ir gaudziau upetakius. :lol: Dideliu lydziu nepasitaike, tai lengvai susitvarkiau. Puikus kotas atvirose vietose, kur gali varginti zuvi. Neisivaizduoju ka su juo darysiu, kai ikirsiu 50+ tarp kliuviniu.

Seniau daug laiko atgaudziau kazkokiu ale no name (nu tipo Cormoran ar pan...) gal uz 300 Lt su ryskiai per dideliu optimalaus uzmetimo svoriu ir ilgis jo 270 cm, bet siaip tikrai negaliu skustis. Kotas kaip kotas, anglinis, tvirtas, greitas, jautrus, zuvi laikydavo labai gerai. Uztat >50 cm egzempliorius galejau +/- suvaldyti. Aisku tik tiek, kiek tai apskritai imanoma, nes pirmas kelias minutes turbut ir su dzerkiniu kotu tokie sugebetu prasiverzti i ten, kur jiems norisi. :grin:

Jeigu ziureti dar seniau, tai esu gaudes su absoliuciai bet kokais kotais, iskaitant tas spagas, kur su Nevskom dar ir dabar kai kas naudoja vietoje dugniniu. :grin: Ir nieko - kai neturi geresnio, galima gaudyti su visiskai bet kokiu kotu.

Manau, nera universalaus upetakinio koto. Jeigu dabar nieko netureciau ir reiketu pirkti nauja kota, tai visgi imciau du. Nedideliems ir vidutiniams upeliams su daug kliuviniu, rinkciausi tvirta galinga kota, kuriuo gali ir per jega uzstabdyti ir patraukti link saves rimtus egzempliorius. Atvirose vietose del didesnio malonumo imciau lengva kotuka su lengva ritele, nes atviroje vietoje tik laiko klausimas, kada bet kokio dydzio zuvis bus tavo rankose.
 #438609   Vegys
 11 Sau 2013 15:08
Koks skirtumas ką tu renkiesi, kai tavo sūnus tave vis tiek apgaudys ? :-D
P.S. sorry, nesusilaikiau :) Esu kietas, nes manęs sūnus dar apgaudyt negali :liež-uvis
 #438616   ramkis
 11 Sau 2013 15:17
Vegys rašė:Koks skirtumas ką tu renkiesi, kai tavo sūnus tave vis tiek apgaudys ? :-D
P.S. sorry, nesusilaikiau :) Esu kietas, nes manęs sūnus dar apgaudyt negali :liež-uvis
Na tai jam liks :-D Vat pas margius tai da jam biskuti reikia padirbet, nors rezultatai jau yra :-D Nesidairyciau as sito, o bet taciau, kai atsikraciau paskutiniojo tipo "upetakinio" brangakmenio tai vat ir islindo skyle sitam segmente, na dar mikro jig segmente yra nedidele skylute. Taigi tenkina mane puikiai ir mano "senelis" bet vat jaunuolis tai irgi nor su manim :-D Ir siaip as dziaugiuos, kad ans mane apgaudo, bet nesidziaugia mano kiesene :-D
 #438644   julius69
 11 Sau 2013 17:04
pjuska rašė:na gaudau tikrai mazosia upeliuose, tai manau noerciau ne ilgesnio nei 2.10m.
tai tiesiog noreciau isiaiskinti kokios firmos ir kokie modeliai labiausia tinka margiu zvejybai.
jaigu nori malonumo siulyciau UL mazu uzmetimo gramaturu . ne ryklius gaudisi gi. tai ir malonumo pilnos kelnes bus ir seip smagu zvejoti jauti visus mazu vobleriuku judesiu dugno skaityma.del ilgio jei braidai tai net ir tas 210 per ilgas. o ka rinktis jau pats pagal finansus ziurek nera baisios ju sumos.tribunos skelbimuose ideda daznai geru spiningiuku.

P.S cia tik mano nuomone is mano asmenines patirties
  • 1
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė