Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklės parduotuvės, straipsniai ir laidos apie žūklę, meistravimas, bendrai apie pašarus, orai ir kt...
 #436612   Kairys
 06 Sau 2013 15:54
Šelviau, atrodo taviškiai tai grynai proletariškai, bet gaudo tai tikriausiai ne blogiau už rapalinius? :roll:
 #436642   TheTomas
 06 Sau 2013 17:10
Maniskis dar dziusta, bet svoris gavosi 10g o ilgis su kabliais 6cm tai mnau svoris didokas jei gaudant panasiai 1m gyli nu max iki 2m :lol: ziuret reiks kaip sklendzia, bet manau reiks itaisyt sonuose sparnelius dar.
 #436677   egiduks
 06 Sau 2013 19:24
TheTomas rašė:Ir nori pasakyt, kad svina islydai lituokliu, nes rasai, kad forma suteiki lituoklio pagalba? Ir dar noriu pasitikslint ta prasme isikerpi is tos skardeles forma sulenki staciu kampo ir i vidu ilieji ta svina ir lituokliu jau formuoji veliau?
nesupratai,kaip darau. pirma issikerpu forma ir issilenkiu, prieki siektiek iskalu kaip blizgute, kad issigaubtu. tada issilieju formoje svina istates joje kilpute ir viela trisakiui. o poto lituoklio pagalba viska sujungiu. Lituoklis grino svino neislydo, nebent labai galingas. bet jei maisyti su lidmetaliu, tai isslyditi imanoma, beje marmiskes kaikurias taip darau. su lituokliu lydau lidmetali ir dedu svino. beto svinas nebetkoks tinka. is akumuliatoriu geriau nelyditi, nes daug slaku gaunasi, o ir siaip daug visokio brudo isgaruoja. As asmeniskai lydau su dujine lietlempe nedideliais kiekiais, tik tiek kiek reikia, naudoju svina nuo telefoninio kabeliu ( kur jo gauti nezinau, pats kazkada darbe radau gabala, tai man visam gyvenimui uzteks :) ).
 #436707   TheTomas
 06 Sau 2013 20:04
Dabar aisku. Turiu toki tai rusi meginsiu su juo islydit svina http://www.stokker.lt/products/product/1136190/ tik maniskis kaista iki 800°C. Na seip jau pirma balansyra pasidariau sioki toki. Isbandytas vonioi. Dirba normaliai. Negaliu sakyt, kad jau ten super dirba, bet po vandeni vaiksto gan graziai. Rytoi jei galesiu imesiu foto.
 #437198   egiduks
 07 Sau 2013 20:42
Na kaip sakant neturejau si vakara ka veikti, tai pazaidziau. nors nesu muselininkas, bet manau ir ant spiningo kazkaip uzkabinsiu pavasari :)
Paveikslėlis
 #437203   Vegys
 07 Sau 2013 20:56
Aš irgi ne muselininkas. Ale klausimas - ar šie lašalai ne vienkartiniai ? Iš ko sparnai ?
 #437207   Airis
 07 Sau 2013 21:04
savas rašė:Nieko blatno, bet lyginant su parduotuvinem kinietiskom - vizualinis efektas nenusakomas :roll:
savas, jei nepaslaptis, is kokios koses liejei ir kur yra gauti.aciu
 #437210   Wytux
 07 Sau 2013 21:07
Bratka rašė:Geriau butum paklauses ar nepamirso kabliuku iristi :twisted:
Taigi rase kad su spiningu gaudys- des ant gavakablio :ruko
 #437220   looking4snow
 07 Sau 2013 21:20
savas, kiek laiko jie sviecia? As ant mazuju balansyru trisakiuku jau keli metai kaip fosforines tokias slangutes uzveres, bet kad jas apsvietus, paskui jos sviecia neilgai.
 #437229   savas
 07 Sau 2013 21:31
Airis rašė: savas, jei nepaslaptis, is kokios koses liejei ir kur yra gauti.aciu
Anokia paslaptis :lol: Dar pries naujus parsisiuntem su Diego fotoliuminescencinio pigmento is ... Nu kazkur stintu sistemelese kalbejom visai nesenai, vienzo - is Vilniaus. Po desimt gramu pacio ryskiausio (pasiseke, nes paemem priespaskutine tuo metu buvusia pakuote, dar diena ir butume spyga grauze). Daba jau garantuotai vel turi is kitaicu parsiunte. O kose labai paprasta: visiskai skaidrus nagu lakas 2/3 dalys ir 1/3 pigmento. O ta ispusta forma - tai paprastas baltas siulas ant kabliuko (teko pasiskolint is zento spaustuvus musems rist), Paskum pamerktas i baltus nitro dazus (du panardinimai). Po to lako-pigmento misiniu brukst ir viskas. Bet sviecia tai zveriskai, lyginant su pirktinem. Gal dar siek tiek pirktines laso formos su mazu raudonu taskiuku arciau traukia, bet vis tiek toli grazu...
P.s. Va paveizejau kur yra - http://www.narvita.com Mes man rodos P-23 emem.
P.p.s. Looking4snow, Bijau tiksliai kazka pasakyt, ale per diena pas mane dega dienos sviesos lempos, ta is ryto atejes dar randu ta pigmenta svytinti. narvita sako, kad daugiau kaip 10 val. Pas mane nuotraukoj guli pora tu kembriko gabaliuku - bet tamsoj ju praktiskai fotikas nefiksavo (viskas sviesoj buvo mazdaug valanda). Norejau ir su kitaiskom nufotografuot, bet fotoaparatas sedo visiskai) :cry:
 #437326   looking4snow
 07 Sau 2013 23:28
Eik tu sau, tai cia be proto ilgai. Visai dienai uztektu ziema. :) Tik as aisku nebandziau ilgai apsvitinti (neturiu su kuo), gal irgi neisblestu ilgai.
 #437369   egiduks
 08 Sau 2013 08:13
Vegys rašė:Aš irgi ne muselininkas. Ale klausimas - ar šie lašalai ne vienkartiniai ? Iš ko sparnai ?
na kai surisai, tai irgi pagalvojau,kad vienkartiniai. sparnus is celofaninio maiselio padariau, dugabaliukus suklijavau su superiu i vidu idejau plonos varines vielutes. vistiek viena per valanda surisu, tai bus galima daugiau prisigaminti. vat tik reiks dar pabandyt kuo mazesni padaryti. nes pas mus vasara tokiu dideliu nelabai maciau.
o man tevukas sake, kad jie gyva laumzirgi kabindavo ant kablio ir su pludine uzmetinedavo, be svino. tai reiks i spiningavimo tase isimesti dar kokia plude ir bus galima gaudyti.
kai spiningavau upej tai siais metais buvau uzejes, kai sapalai maitinosi po medziu, ale neturejau jokiu baidykliu. daba turesiu, bet kazi ar pataikysiu ant tokio momentu :)
 #437376   savas
 08 Sau 2013 08:54
looking4snow rašė: tai cia be proto ilgai. Visai dienai uztektu ziema.
Vienzo, gaunas taip: po devyniu valandu tamsoje galima iziuret kur pamesti kabliai guli, bet kad tai pavadint svytejimu... :roll:
Reiks dar pasiziuret kas kelias valandas - tada galima bus tiksliai zinot kiek realiai issilaiko normalus svytejimas ir kas kiek reik dasviest su lempa.
 #437394   Airis
 08 Sau 2013 09:24
kiek gramu emete? ar 10g yra pakankamai daug koki 20 avizeliu nudazyti?
 #437432   savas
 08 Sau 2013 11:17
Emem po 10 gr. Pagal mano darytas ( nusidaziau kazkur apie 40 vnt), turetu uztekt maziausiai 150 stuku. Gal ir daugiau...
 #437433   Rapolas
 08 Sau 2013 11:17
Aš tai žiūrau, kad visai neblogai gali pasiteisint ir vobleriui kokį šoninį peleką oranžine šviečiančia spalva nugrimuot, ypač kas starkius gaudo tamsoj. Reiktų pabandyt, dėkui "savas" už info. O gal tikrai norit kooperuotis pajūriečiai:D , galiu pasidomėt Vilniuj, beje Verkių g. randasi anys ;)
 #437435   Airis
 08 Sau 2013 11:25
aisku pasidomek. ir jei iseitu issiusti pastu,pigiau kainuotu. luakiam ka savas atrasys,kiek mums reikia tu milteliu
 #437439   savas
 08 Sau 2013 11:29
Aisku, kad lasiukus imanoma pasidaryt ant trisakiu, tik tada jau reiktu su epoksidke kazka burt arba su skaidriu silikonu. O spalvotai nudazyt irgi galima, yra visokiu spalvu pigmentu, tik ar butina?
P.s. Tam pigmentui geriausia, kad butu baltas pagrindas (geriau atspindi sviesa) ir uztenka kokio 0,2mm storio padengimo (pro storesni vis tiek nebeprasimus sviesa), kad ekonomiskai naudot.
Airi, parasiau keliom zinutem auksciau :-D . Tarp kitko, sako, kad anas sensta, taip, kad porai metu atsargu darytis neverta. Siuntimas pas anuos kainuoja 5 lt. Mes emem 20 gr. pakuote ir per puse pasidalinom gavosi pigiau nei 2 po 10gr. lygiai ant siuntimo sumos. Bet ziuriu dabar pas anuos ant lito pabrango :-D
 #437604   looking4snow
 08 Sau 2013 18:45
O sensta milteliai tik ar ir ant kablio uzvarvinus?

Man tai tiek daug nereikia. Uztektu poros gramu, kad kokius 20-30 kabliuku "pasipuosti". Galvoju, kad noreciau tokios zalsvos spalvos po vandeniu, nu kaip savas nuotraukoje: http://s2.postimage.org/b3e70o011/DSCF5358.jpg Nes labai panasios spalvos sviesa skleidziancius kembrikiukus ir dabar naudoju, tik jie ne taip intensyviai sviecia.

Tai jei kas is Klaipedieciu ims panasios spalvos, prasyciau poros gramu ir man atseiketi uz atitinkama atlygi. ;) Galbut ir pro Gargzdus prasukciau. Arba savas, gal tu visko nesunaudosi, jei sakai sensta?
 #437614   savas
 08 Sau 2013 19:11
A ka as daba galiu pasakyt? Man vienam stintinems avizoms 10 gr. - per akis tikrai, pardavinet nesiruosiu avizu, bet vat sunui dar reik kazkiek pagamint... Plius dar kaip ir stintu sezonas neprasidejes - tik pasizaidimas kol kas, ir nuostoliu nebuvo dar. Bet kaip ten toliau ..?
Del senejimo, tai nebepamenu is kur ta info gavau (gali but, kad toj pacioj firmoj. Reik Diego klaust, as jam lapeli su instrukcijom perdaviau atrodo). Siaip tai tie milteliai kazkokiu metalu oksidu kristalai, ju net negalima maisyti naudojant kazkokius kietus indus ir menteles, kad nepazeist kristalu briaunu. Sensta jie tur but del oksidacijos ar kitokios reakcijos i aplinka. Zmogui ir gamtai - nekenksmingi.
Na o susikooperuot tikrai rastum su kuom nors . Dabar stintu sezonas - avizeliu daug kam reik. Kam moket po lita su centais, jei gali nusipirkt reikalingo dydzio kabliuku, apvyniot eiliniu siulu ir ta konstrukcija nusidazyt pigmentu. Iseina kabliuku kaina, pigmento (tikrai uzteks min. 150 vnt padaryt) 10gr - 13 lt., siuntimas - 5 lt., siulai balti - 2lt., nagu lakas - 3 lt. O galima ir su skaidria epoksidke sumaisius, su skylamusiu is folgos ar kokios veidrodines pleveles pristampavus rutuliuku, pasidaryt "veidrodeliu"... Skaiciuokit "protingieji kurmiai", kaip kazkada multike buvo pasakyta...
 #437722   savii
 09 Sau 2013 01:52
viskas tame saite parasyta kaip ir kur naudoti,skaitykite atidziai,nes kiti yra su siera.o kiti vandens bijo i t.t.taip,kad stintom nemazai variantu ten atsimeta,bet pakanka.liaudis ten dirba super-is ryto uzsakiau,per pietus pravedziau litus,o vakare per siuntu pajieskas jau siuntinys paruostas i teviske ''plot tikiuosi antradieni galesiu pasidazyt :lol:
beje,siuncia jie pirmenybine siunta-reiskia greitai atkeliaus.
 #438870   savii
 12 Sau 2013 19:07
savas rašė:Nieko blatno, bet lyginant su parduotuvinem kinietiskom - vizualinis efektas nenusakomas :roll:
Paveikslėlis Paveikslėlis

ismeginau sivakara ir as si pigmenta.ne stebuklas,bet is visu mano turetu ivairiu marmiskiu ir tas kurias laikiau geriausiom-pigmentas sviete daug geriau.
 #439108   medvis
 13 Sau 2013 19:36
TheTomas rašė:Prie kokiu kabliuku limpa lydmetalis? Ar prie nei vienu nelimpa reik kazka daryt?
Nelimpa lydmetalis prie kabliuku . As visalaik naudoju druskos rugsti kurioje istirpinau cinka , su ja lituoju kabliukus ir nerudijancio plieno viela blizguciu kilputems prie kuriu tvirtinasi valas .
Paveikslėlis
 #439118   TheTomas
 13 Sau 2013 19:59
Aisku. Bandziau gamint balansyrus, bet neisejo kabliai iliet, nes jie neprilimpa prie svino tai reiskia reik druskos rugsties
  • 1
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 194
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė