Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #440422   ciapajavas
 17 Sau 2013 15:14
visa sita demagogija buvo skirta edmai, kuriam tobulejimo procesas atrodo svarbiau uz pacius esminius(na, tarkim mano nuomone.......) zvejybos malonumus. as niekur neminejau kad tavo ivardytas dalykas yra blogai. labai teisinga tavo pastaba del A ir B masalu.
na minejau kad tai savo ego smaukymas, bet velgi, neissireiskiau kad tai yra blogai. kiekvienam gi savo. juolab gal kaiptik labai gerai, gal man dar toli iki tokio dvasinio nusvitimo. greit sedesim ant kranto ir ne kad zvejosim bet diskutuosim kaip patobuleje esam(sarkazmas!) :D
 #440426   edmundaxx
 17 Sau 2013 15:26
O tai kam tada pirkt vis kitą kotą,jei ir turimas geras ir patenkina poreikius? ;-) Juk daug kas, kam leidžia galimybės, nusiperka, vien dėl to, kad nori "atsinaujint", vien jau tas teikia malonumo, kad kažką naujo sau gali leist išmėgint. Tas pats ir su vobleriais, juk vis nauji ir nauji modeliai eina, vis smalsu išbandyt, kaip tas valdosi, kaip dirba, o gal netgi ant jo dar ir kimba, tada išvis gerai. :gutgut
P.S. Sakai Doradas kainos/kokybės principu geriau. O jei man žvejojimas juo neteikia malonumo, nepatinka man jo elgsena? :roll:
Man pats žvejybos procesas svarbiau negu, kad lydį pagaut.
 #440429   Rapolas
 17 Sau 2013 15:37
Nu čia iš jūsų abiejų "užsimezgusios" diskusijos visai neblogą feljetoną būtų galima sukrapštyt- "gaudymo japonišku vobleriu proceso malonumai". Procesas apimtų labai daug malonumo efektų, pradedant nepriekaištinga voblerio išvaizda, nuotolinio užmetimo sistemos ypatumais, pravedimo niuansais (jei skęsta kaip kirvis- tai tvičas) ir baigiant braidymu po akmenynus ir narų samdymu išvaduojant "įstrigėlį". Šiaip tai, jei be "sarkazmo"- tai kuo brangesnis vobleris, tai tuo jis labiau yra vertinamas ir tausojamas :-D
Va jums ir atsakymas į klausimą- kodėl nevertinamos "pigienos", pvz. aisiniai, valukoniniai, kad ir tie patys doradiniai ar glugai? - per pigūs, t.y. ką čia iš jų uždirbsi.. ir narams nebus su jais darbo :-D
p.s.: asmeniškai vertinu japoniškus voblerius, nes tikrai yra gerų dalykų, tik tas plastikas.. "užknisa";)
 #440434   ciapajavas
 17 Sau 2013 15:47
koto, rites, valties, variklio, aprangos...ir kitos ekipiruotes teikiama nauda(malonuma procesui) dar zinai suprantu. bet ziuret i vandeni ir aikcioti kaip graziai masalas dirba nu tai jau cia aukstas pilotazas, kolega :-D ba, visad manydavau kad masalas turi patikti zuvims ir kad jo geruma nusako laimikiai. na o dabar teks viska pergalvoti...
 #440437   SauliusM
 17 Sau 2013 15:48
ciapajavas rašė:greit sedesim ant kranto ir ne kad zvejosim bet diskutuosim kaip patobuleje esam(sarkazmas!) :D
jei su gero viskio buteliu geru draugu kompanijoj tai galima apie ka nori diskutuot ant kranto sedint.
 #440455   Evaldas Z
 17 Sau 2013 16:31
ciapajavas rašė:visad manydavau kad masalas turi patikti zuvims ir kad jo geruma nusako laimikiai. na o dabar teks viska pergalvoti...
tai ir matos, kad nerauki nifiga nieko... del zuvu as galvos tikrai nesuku ir nesiruosiu sukt. pacios kaltos. man svarbu, kad dezutej grazu butu :lol: ypac, kol ledas dar stovi :lol:
 #440468   edmundaxx
 17 Sau 2013 16:53
Evaldas Z rašė:
ciapajavas rašė:visad manydavau kad masalas turi patikti zuvims ir kad jo geruma nusako laimikiai. na o dabar teks viska pergalvoti...
tai ir matos, kad nerauki nifiga nieko... del zuvu as galvos tikrai nesuku ir nesiruosiu sukt. pacios kaltos. man svarbu, kad dezutej grazu butu :lol: ypac, kol ledas dar stovi :lol:
+10 :-D Trumpai ir aiškiai :!: :grin:
Aš per šios žiemos laikotarpį, eksperimentuoju, kaip man viskas sudėliota gražiau dėžėj atrodo. :-D Man ir čia afigienas malonumas :grin: , nors žuvies tai tikrai nepagausiu namie voblerius ar gumas bedėliodamas. :-D
 #440483   ciapajavas
 17 Sau 2013 17:27
tai sito reikalo nereiketu tapatint su zvejyba. gal i kokius dizainerius, estetikus eik mokintis :lol:
 #440494   Vijūnas
 17 Sau 2013 18:00
Sveiki,

Norėjau pasiteirauti, kur Vilniuje galima pačiupinėti Tsuribito produkcijos?

Dėkoju už atsakymą ::hai-bai
 #440496   edmundaxx
 17 Sau 2013 18:08
ciapajavas rašė:tai sito reikalo nereiketu tapatint su zvejyba. gal i kokius dizainerius, estetikus eik mokintis :lol:
:grin: Tas pats, kas sakytum, kad svarbu tik rezultatas, o ne pats procesas. ;-)
 #440524   ciapajavas
 17 Sau 2013 19:12
edmundaxx rašė:Aš per šios žiemos laikotarpį, eksperimentuoju, kaip man viskas sudėliota gražiau dėžėj atrodo. :-D Man ir čia afigienas malonumas :grin: , nors žuvies tai tikrai nepagausiu namie voblerius ar gumas bedėliodamas. :-D
o cia tas pats kas parsivesti gera pana vakarop namo, pagraibyti pora valandu ir nueiti miegot :jeheje:
 #440533   Maukis
 17 Sau 2013 19:31
Aš per šios žiemos laikotarpį, eksperimentuoju, kaip man viskas sudėliota gražiau dėžėj atrodo. :-D Man ir čia afigienas malonumas :grin: , nors žuvies tai tikrai nepagausiu namie voblerius ar gumas bedėliodamas. :-D[/quote]
Galvojau aš vienas toks ligonis :grin: Spininga "paglamžau iš dėklo išsitraukęs, voblikus su gumom padėlioju ir vėl viską padedu atgal. :roll:
 #440550   edmundaxx
 17 Sau 2013 19:51
Maukis rašė:Galvojau aš vienas toks ligonis :grin: Spininga "paglamžau iš dėklo išsitraukęs, voblikus su gumom padėlioju ir vėl viską padedu atgal. :roll:
Aha, pas mane kai viskas kambary stovi, tai dažnai man užkliūna kažką pačiupinėt. :-D
ciapajavai, tai matai, ne aš vienas parsivedęs namo merga, tik ranką paglostyčiau ir miegot eičiau. :-D :-D :-D :-D :-D
 #440594   looking4snow
 17 Sau 2013 21:24
As irgi "perkratau" kartas nuo karto zvejybinius irankius ir masalus. Man atrodo cia vienintelis ciapajavas "kitoks". :grin: Nu bet visokiu yra, visokiu ir reikia. ;-)
 #440604   ciapajavas
 17 Sau 2013 21:40
looking4snow rašė:As irgi "perkratau" kartas nuo karto zvejybinius irankius ir masalus. Man atrodo cia vienintelis ciapajavas "kitoks". :grin: Nu bet visokiu yra, visokiu ir reikia. ;-)
nu jo, vargas tam ciapajavui. nes jis vobleriu stabeliavimo nelaiko zvejybiniu malonumu. nors gal ir laiko tam tikra prasme(paziurejus senesnius postus akciju tematika), bet to su zuvies gaudymu netapatina. ir siaip, jau ant tiek toli nuklysta nuo pradines temos... kad tikrai jau, vargsas tas kitoks ciapajavas :mėlynvarla
moderatoriai i darba! :[anuol
 #440659   zet
 17 Sau 2013 23:10
Maukis rašė:Aš per šios žiemos laikotarpį, eksperimentuoju, kaip man viskas sudėliota gražiau dėžėj atrodo. :-D Man ir čia afigienas malonumas :grin: , nors žuvies tai tikrai nepagausiu namie voblerius ar gumas bedėliodamas. :-D
Galvojau aš vienas toks ligonis :grin: Spininga "paglamžau iš dėklo išsitraukęs, voblikus su gumom padėlioju ir vėl viską padedu atgal. :roll:[/quote]

as irgi :D ipac, kai dar nekrysktytas spinas, bei vobleriai vandeny :) tik moteriske keistai pasiziuri :D :D
 #440707   Taacis
 18 Sau 2013 06:48
SauliusM rašė:
ciapajavas rašė:greit sedesim ant kranto ir ne kad zvejosim bet diskutuosim kaip patobuleje esam(sarkazmas!) :D
jei su gero viskio buteliu geru draugu kompanijoj tai galima apie ka nori diskutuot ant kranto sedint.
Nu nereikia jau taip griezhtai :)
Su deru viskiu galima ir be draugu :cool:
O su gerais draugais- galima ir priplekusiu rugiu samagona gurkshnot... :koliorava
 #440738   SauliusM
 18 Sau 2013 09:02
Taacis rašė:
SauliusM rašė:
Nu nereikia jau taip griezhtai :)
Su deru viskiu galima ir be draugu :cool:
O su gerais draugais- galima ir priplekusiu rugiu samagona gurkshnot... :koliorava
be draugu tai su kuo diskutuot nebus, cia tik viskio buteli pasistates zvejo tribunoj vejus vakare gali rasyt bliavyzgu temoj :lol:
 #440802   Xrapas
 18 Sau 2013 10:34
SauliusM rašė:...be draugu tai su kuo diskutuot nebus...
Nebent grįžt prie tos idėjos :-D :
Xrapas rašė:
Menke rašė:... smagu butu sudalyvauti "Vobleriu myletoju festibvalyje"...
Kyla negeros asociacijos :? ...
Sėdi chebra ratu, kiekvienas paeiliui atsistoja ir "...mano vardas toks ir toks. Esu voblerių mylėtojas"... :-D
 #440808   Evaldas Z
 18 Sau 2013 10:51
Xrapas rašė: "...mano vardas toks ir toks. Esu voblerių mylėtojas"... :-D
blyn, kaip suriete noras nukalt koki zipa dabar :-D
 #440815   ciapajavas
 18 Sau 2013 11:09
Xrapas rašė:Sėdi chebra ratu, kiekvienas paeiliui atsistoja ir "...mano vardas toks ir toks. Esu voblerių mylėtojas"... :-D
:jeheje: :jeheje: :jeheje: turiu problemu su VOBLERIAIS
 #440835   Rolas
 18 Sau 2013 12:13
Prisipazystu, ir as ilgais žiemos vakarais kartas nuo karto juos pačiupineju... :oops:
 #440844   WooHoo
 18 Sau 2013 12:47
Paplokime draugui Rolui uždrąsą ir tuom jį palaikykime :D Kas sekantis..? :D
 #440852   Rapolas
 18 Sau 2013 13:09
ciapajavas rašė:koto, rites, valties, variklio, aprangos...ir kitos ekipiruotes teikiama nauda(malonuma procesui) dar zinai suprantu. bet ziuret i vandeni ir aikcioti kaip graziai masalas dirba nu tai jau cia aukstas pilotazas, kolega :-D ba, visad manydavau kad masalas turi patikti zuvims ir kad jo geruma nusako laimikiai. na o dabar teks viska pergalvoti...
Būtent, kad jau seniai dauguma viską pergalvoję..
Pirmiausia, masalas turi patikti žvejui, kad jis pats juo patikėtų. O tik po to- jis jau bando įtikinti ir žuvį, kad maslas yra "valgomas ir skanus". Jei žuvis nepatiki, tuomet šiek-tiek nusivylęs žvejys, masalą kabina ant eglutės arba išsikeičia į kokį nors kitą :-D
p.s.: jeigu būtų pas daugumą kitaip, tai iki šiol gaudytumėm su blizgėm (ir špagom) ;-)
p.p.s.: jei domintų tik galutinis rezultatas- pagauta ir suvalgyta žuvis, tai arčiausias ežeras būtų- žuvų turgus :-D
 #440878   ciapajavas
 18 Sau 2013 13:56
tai as geriau ateinanti sezona nuvykes prie vandens visu pirma pakalbesiu, paderinsiu su paciom zuvim, ant ko jos siandien(ar apskritai sezono metu) bus linkusios kibti, sukirsim rankom ir tik tada zvejosiu. ar taip ne zymiai geriau bus negu spresti apie kibuma tik is savo varpines? pliauzalynes, niekaip kitaip nepavadinciau sito razgavoro. juoku forma viskas okei, bet jeigu rimtai savitaiga tau svarbesne uz faktines aplinkybes tai tu jau turi garantuota priejima prie dvasiskai pilnaverciu, forumines veisles zveju olimpo.
viskas is esmes ka jus sakot irgi butu okei, as irgi pasistates nuo ziemos pradzios visas savo dezes kambary, karts nuo karto apziuriu(ko atsikratyt, ko dasipirkt) bet tam teikti tiek daug reiksmes yra paika. vistiek nesuprantu kuom dziugavimas turint daug graziu daiktu yra susijes su esminiais zvejybos teikiamais malonumais. arba as jusu subtilaus humoro nepagaunu. /me balta varna.
 #440900   Rapolas
 18 Sau 2013 14:25
Žinutė ištrinta- nukrypta nuo temos... Paveikslėlis
  • 1
  • 221
  • 222
  • 223
  • 224
  • 225
  • 407
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis