Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #422653   gostas
 14 Lap 2012 20:01
looking4snow rašė:
krioklis rašė:
looking4snow rašė: Susimeciau i telefona ta GPS Esentials. Pagal default dave paprasta googlemaps zemelapi, o kaip padaryti palydovini vaizda ar nera tokios galimybes?
Pas mane nokijoje atrodo su 2 klavisu keiciasi i palydovini ir atgal.
Aj ple grybauju... Draugas tik peme i rankas tel. ir is pirmo kartu pataike i ta meniu, kur reikia: prie sluoksniu (layers) yra opcija "satellite". :gutgut

Vis dar domina, kaip ten reikia isikelti is kompo *.gpx formatu taskus ir marsrutus? :roll:
Grybaujate, ir dar smarkiai.. Visų pirma, reikėtų pasidomėti kur kokie masteliai. Taigis, kelių navigacijoje ir telefonuose, didžiausias mastelis yra 30 metrų. Pėsčiųjų navigacijose - 5 metrai. Taigis jei kad pagauti krypti, su mašininėmis reikia bėgti :-) O su pėsčiųjų užtenka vieno žingsnio, ir tai tik su tomis kurios neturi kompaso.
 #422658   gostas
 14 Lap 2012 20:04
Klausimas: Ar kas žinote kur galima būtų nusipirkti sonaro laikiklį ant elektrinio variklio sraigto. Na kas žino tas supras.
Šiaip kiek suprantu būna komplektuose, gal kam nereikalingas?
 #422700   chrysler
 14 Lap 2012 21:13
gostas rašė:Klausimas: Ar kas žinote kur galima būtų nusipirkti sonaro laikiklį ant elektrinio variklio sraigto. Na kas žino tas supras.
Pasidares pats. Kainavo tik pora litu uz chamuta. Valanda darbo iskirpt is skardos juostele, pragrezt keleta skiluciu, sulenkti, tai yra pagaminti sonarui kronsteina ir ji chamuto pagalba pritvirtinti prie el. variklio.
 #422872   Vitolis
 15 Lap 2012 11:03
gostas rašė:Klausimas: Ar kas žinote kur galima būtų nusipirkti sonaro laikiklį ant elektrinio variklio sraigto. Na kas žino tas supras.
Komplekte tikrai jo nebūna. Pirkau atskirai. Turiu, nenaudoju. Galiu perleist. Tik reiks pačiam pasiimt Iš Utenos ar Kupiškio. Jei reik, į PM
 #423735   skyfall
 18 Lap 2012 10:35
Airis rašė:sitas be gps. savaitgali meginsiu
Sveiki, zvejai
skubiai reikia patarimo echolotu!!!

bus perkamas amerikej, tad imsiu lowrance, nes turetu jame buti metrine matavimo sistema (cia tiek isskaiciau is forumo);
GPS atkrenta, nes kiek supratau, ji vis vien uzblokuos per palydova pasijungus GPS europoj;

naudosiu daugiausiai spiningavimui, velkiavimui, tad manyciau reiktu yamti dsi serijos, belieka apsispresti tarp Mark-5x dsi ir elite-5x dsi, pastarasis skiriasi tik tuo, kad turi spalvota ekrana ir yra 100$ brangesnis;
http://www.youtube.com/watch?v=2h7wRwZl ... re=related

gal kas esate abu ar bent viena ju naudoje, kaip jie pasiteisina praktikoje (reklaminiai video aisku grazus visada) detaliau atvaizduojant dugna lyginant su standartiniais 2d esholotais (aisku suprantu kad ne echolotas gaudo zuvi);

Beje, per cabelas.com kazkodel lowrance neleidzia international shipping, gerai kad yar ir kitu e-shop'u

Labai is anksto visiems aciu !
 #423771   Airis
 18 Lap 2012 14:06
manasis nespalvotas. dugno zoles ar kariagas rodo be problemu, tik fish id nera, tai reikia orentuotis i tokius ale lankelius. jei skirtumas tik 100,tai geriau spalvota imciau, lengviau parduoti bus, jei nusibos
 #424512   Cimbris
 21 Lap 2012 00:45
Opanki,kaip laiku perskaiciau,kad GPS uzsiblokuoja europoje.As pats buvau nusiziurejes echolota su GPS....Is kur tokia info?Butu labai gaila,jei tai butu tiesa...
 #424787   skyfall
 21 Lap 2012 18:55
Cimbris rašė:Opanki,kaip laiku perskaiciau,kad GPS uzsiblokuoja europoje.As pats buvau nusiziurejes echolota su GPS....Is kur tokia info?Butu labai gaila,jei tai butu tiesa...
Pradzioje taip girdejau is lt pardaveju, kurie kaip ir butu suinteresuotoji puse viso sio block reikalo, bet paskui Humminbird.com radau, kad ...Products with GPS functions do not allow for time zones to be reset outside of the US time zones. This will affect your ability to acquire satellites..., tai tik speju kad ir lowrance'ams tas pats su GPS
 #424997   Cimbris
 22 Lap 2012 12:34
As kazkaip irgi Amerikoj buvau nusiziurejes,bet viena is humminbirdu. Maniau kad ir Gps veiks pas mus ir metrine sistema bus galima nusistatyti,bet kaip is jusu suprantu tai metrine sistema tik pas Lowrancus nusistato?Butent perkant is usa.Aisku matavimus gali mintyse i metrus persivesti,bet jei neveikia gps tai kam moketi papildomus doleriukus tada...
 #427037   riboks
 29 Lap 2012 23:40
Cimbris rašė:As kazkaip irgi Amerikoj buvau nusiziurejes,bet viena is humminbirdu. Maniau kad ir Gps veiks pas mus ir metrine sistema bus galima nusistatyti,bet kaip is jusu suprantu tai metrine sistema tik pas Lowrancus nusistato?Butent perkant is usa.Aisku matavimus gali mintyse i metrus persivesti,bet jei neveikia gps tai kam moketi papildomus doleriukus tada...
pirkau usa ir jokiu problem su GPS,na o metrines sistemos idiegti neina :/
 #428447   Cimbris
 05 Gru 2012 10:23
riboks rašė:
Cimbris rašė:As kazkaip irgi Amerikoj buvau nusiziurejes,bet viena is humminbirdu. Maniau kad ir Gps veiks pas mus ir metrine sistema bus galima nusistatyti,bet kaip is jusu suprantu tai metrine sistema tik pas Lowrancus nusistato?Butent perkant is usa.Aisku matavimus gali mintyse i metrus persivesti,bet jei neveikia gps tai kam moketi papildomus doleriukus tada...
pirkau usa ir jokiu problem su GPS,na o metrines sistemos idiegti neina :/
kokios firmos pirkai?Man reikia kad valdymas butu kuo paprastesnis
 #437708   Vitolis
 08 Sau 2013 23:53
Tomas2000 rašė:Sveiki.
Norejau paklausti cia toks pat :ks> , ar kaip cia :shock: Nes kaina daugiau nei per pus pigiau.
Gal kas bandet?
Nifiga kainikes lietuviukai kad užlaužę :superšokas O jie 1:1
 #437800   valdas40
 09 Sau 2013 10:39
Vitolis rašė:
Tomas2000 rašė:Sveiki.
Norejau paklausti cia toks pat :ks> , ar kaip cia :shock: Nes kaina daugiau nei per pus pigiau.
Gal kas bandet?
Nifiga kainikes lietuviukai kad užlaužę :superšokas O jie 1:1
Tai taip. As pirkau HUM 788, tai man kainavo 1400 Lt, o pas mus prase 3000. Stai tau ir skirtumai. Aisku, mano echolote matu sistema pedos, coliai. bet uz toki skirtuma ir tas pedas ismoksti skaiciuoti...
 #437825   Tomas2000
 09 Sau 2013 11:05
Supratau , kad 1:1, tik kainos skirtumas :shock: 2:1. Kai toks skirtumas, pedas galima :ks> ismokti.
Aciu.
 #437850   Vitolis
 09 Sau 2013 12:43
Tomas2000 rašė:Supratau , kad 1:1, tik kainos skirtumas :shock: 2:1. Kai toks skirtumas, pedas galima :ks> ismokti.
Aciu.
Na jei pinionzų nelabai skaičiuoji, tada taip. Galima ir tokį imt. Bet ar apsimoka? Va kur klausimuks. Atskirai GPSą nusipirk (kaip tik mačiau mūsų vaikinas parduoda, pasiskaityk pardavimuose) :gutgut daiktas. Pats tokiuo naudojuosi. Tai turėsi ne tik valtyje, bet ir kelionėje, miške ir..... Šiaip užtenka, kad rodytų dugną, jo struktūrą žuvį, na dar vandens temperatūrą jei reik navarotų, greitį. Raiška kad gera, ekranas nemažas ir 2 spinduliai.
 #437962   Tomas2000
 09 Sau 2013 17:49
Vitolis rašė:
Tomas2000 rašė:Supratau , kad 1:1, tik kainos skirtumas :shock: 2:1. Kai toks skirtumas, pedas galima :ks> ismokti.
Aciu.
Na jei pinionzų nelabai skaičiuoji, tada taip. Galima ir tokį imt. Bet ar apsimoka? Va kur klausimuks. Atskirai GPSą nusipirk (kaip tik mačiau mūsų vaikinas parduoda, pasiskaityk pardavimuose) :gutgut daiktas. Pats tokiuo naudojuosi. Tai turėsi ne tik valtyje, bet ir kelionėje, miške ir..... Šiaip užtenka, kad rodytų dugną, jo struktūrą žuvį, na dar vandens temperatūrą jei reik navarotų, greitį. Raiška kad gera, ekranas nemažas ir 2 spinduliai.
Pinionzus tai skaiciuoju, cia siaip palygimui, nes ebay galima nupirkti ir koki kita uz puse LT kainos. Jai pas mus 1000, tai USA uz 500Lt. Tik bus nespalvotas, bet cia nera butina. Ateity butinai reiks koki pirkti, neteko niekada naudotis eholotu. O GPS manau uztenka kas yra telefone.
 #442618   Airis
 24 Sau 2013 15:28
kolegos klausimas.
kas naudojate kokias programeles GPS,kordinatems suvesti, krypciai parodyti, samsung protingajame telefone.didelio tikslumo nesitikiu, bet ,kad nors panasiai rodytu vieta,pagal ivestas koordinates. gali buti ir mokama
 #442648   Cimbris
 24 Sau 2013 16:06
Sveiki ekspertai.Isigijau echolota humminbird 570di.Tai mano pirmasis toks daigtas gyvenime..Gal kam teko su juo turet reikalu?gal kas kokia nuoroda imestu kaip su juo per trumpa laika susidraugauti kad netektu valtyje pamirst meskeres.Aisku jau post faktum,bet ar jis aplamai vertas demesio..man jis nuotraukose atrode zymiai maloniau nei realybeje..is anksto dekoju uz bet kokia info.uz pasisakymus ir kritika taip pat ;-)
 #442683   Airis
 24 Sau 2013 16:45
is kur ja galima parsisiusti i telefona?bet cia ziuriu daugiau navigacija.man reiketu kaip paprasto gps
Paskutinį kartą redagavo 1 Airis. Iš viso redaguota 24 kartus.
 #442685   ramkis
 24 Sau 2013 16:49
pabandyk per samsungapps, arba per google pasieskok. Siaip man kaimyno vaikis igrudo kazkaip.
 #442740   laisvis
 24 Sau 2013 19:56
Airis rašė:kolegos klausimas.
kas naudojate kokias programeles GPS,kordinatems suvesti, krypciai parodyti, samsung protingajame telefone.didelio tikslumo nesitikiu, bet ,kad nors panasiai rodytu vieta,pagal ivestas koordinates. gali buti ir mokama

Naudoju point to point is google play store. Ji nemokama, nedaug sveria bei paprasta. Igo daugiau skirta navigacijai keliuose.
 #442794   Airis
 24 Sau 2013 21:38
va dekoju uz navodke. viena jau ir pats radau, bet ziuriu koordinates jei truputi netiksliau ivedi, tai taskas gaunasi ziauriai ne toje vietoje,kur turi buti
 #442807   Kleckas1978
 24 Sau 2013 22:02
as navionics turiu isimetes po kursmares plaukioti (yra sioks toks kursmariu batimetrinis su bujais) - pasizymeti taskam kur kibo - kazkur kazkas forume buvo imetes apie ja info.
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 76
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė