Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Stinta jūroje, mariose; ežerinės stintos
 #442862   sliekas
 25 Sau 2013 00:18
as sendien pora kg draugelis kilograma. nuo7 iki12val zvejota. vietu nekeitem gal del to tiek ir tepagavom. ir labai daug nepakirstu. jo cesnakas visiskai nedirba..
 #442873   Airis
 25 Sau 2013 07:51
ne cesnakas nedirba, o ta vieta ,kur po kepure randasi.
prisiklausote reklamos,siandien karpis dirbo, vakar raude,uzvakar cesnakas
vieta reikia ieskoti, vieta
 #443007   savas
 25 Sau 2013 14:03
Nuo 8,30 iki 11,45 valandos - 4,8 kg. Stinta biski stambesne nei vakar (viena is vis motinine pakliuvo), bet paskutine valanda pradejo retet ir smulket.
Vieta reik is karto gera susirast ir nemaklinet, siandie tik dvi eketes ir teisgreziau :-D . Turejau visokio bieso, ant visko ir kibo, bet, kad rankenu nesalt - pasilikau prie karpio. Biski saltukas buvo -18C' - kabliai prisalinejo prie ledo.
 #443027   eLPi
 25 Sau 2013 14:41
Vakar poligone nuo 8 iki pietų 6 kg. Kažko stinta labai smulki, reik dauk dirbt :lol: .
 #443057   eLPi
 25 Sau 2013 15:14
Nea, aš nuo ryto buvau toli prieky :lol:
Nors... jei gerai pamenu, tai tokiu laiku ėjau dar į priekį, paskui save roges temdamas :roll:
 #443061   Ignelis
 25 Sau 2013 15:18
Airis rašė:
Ignelis rašė:...naudojami svoriai proporcingi valo storiui. as plonu valu (0,14/0,16) megejas. tai man uncijos per akis
tai papaskok, kaip tu prisitraukes 8 metrus skaidraus 0.16 valo, paskui ji sugebi sukisti atgal i ekete...
mazochizmas
dedi normalu,kad ir 0.3,jurini, ryskiai zalia arba karpini juoda vala ir vargo nematai. nei painiojasi ir galima stipriau trukteleti,jeigu uz leduko uzsikabina, bet uztat matosi ant ledo be problemu, o salotinis dar ir nakti gerai matosi
o ka cia pasakot. ekete ishsigrezes stengiuosi svariai aplinkui apsivalyti ir man niekas uz nieko nesikabina. o kita meskeryte tai spiningelis su ritele ant stovelio :/braj; jokio mazoxizmo grynas malonumas. jauti ar uzkibo, ir kiek zuveliu uzkibo, pleksniukas paemes ar stinta.. :/braj; siemet dar nevienos stintines sistemeles nenutraukiau. lygiai taippat gaudau kaip jus su 0.3valu :gutgut tiesiog man taip labiau patinka. ateiciai isigysiu ir antra kroiksiuka stintu zuklei tokiam poligone, kad nereiktu vargt rankom :gutgut o ziedeliu ledejimo problema spresti bandau purskalais.
P.S preiloje vietoj, daugelio zhveju naudojamos, uncijos. naudoju kokiu 6gr fosforine blizgute.
Paskutinį kartą redagavo 3 Ignelis. Iš viso redaguota 25 kartus.
 #443072   savas
 25 Sau 2013 15:29
Ignelis rašė: jauti ar uzkibo, ir kiek zuveliu uzkibo, pleksniukas paemes ar stinta.. :/braj; siemet dar nevienos stintines sistemeles nenutraukiau.
Nu tai tau su tokiais valais sekasi. As jau dvi 0,18 nutraukiau ties sistemos karabino mazgu. Viena - pats nesupratau kaip, o kita - kai kazkas rimto sedo pakirtimo momentu. Po ilgo sargio virpejimo staigiai ir stipriai nulinko visa meskeres galune, o as priprates prie stintu pakirtinejimo, lupau kaip priklauso... pajutau tik, kad kazkas i padanga panasaus is svorio ir pokst... :-D
Nesu poligone vegeles pakabines, tai fantazijai erdves placios. :-D
P.s. Spiningelio nebeimu i poligona - nepatogu, o ir nebuna kada zaisti, vis tiek stintine sistema pakabinu jei buna laisvo laiko. Ir ka daryt, kad tepalas ritej nesaltu prie kokiu -15C'. Nesinori plaut viso mechanizmo...
 #443075   Ignelis
 25 Sau 2013 15:33
na siemet as dar tik keleta sykiu tebuvau... :lol: o sezonas dar tik prasideda..., :) zukle netektu labai dedeles dalies zavesio, jeigu nebutu istoriju apie uzkibusias ir nutrukusias.... :cool: ;;yel
 #443125   ramass
 25 Sau 2013 19:02
Na ka , meskeres broliai , gali buti , kad stintas reiks ilgam pamirsti, po 15 dienu prasides duju terminalui skirtas gilinimas. Manau tai stintas turetu neigiamai paveikti.
 #443132   marijus*
 25 Sau 2013 19:17
visą laiką randama priežasčių kodėl žuvys nekimba. pamenu anksčiau dar žemkasę kaltino daugelis kelis metus, kai stinta nekibo, mol ji triukšmauja ir atbaido stintas eiti į mares, bet, kai pradėjo kibti , o ta žemkasė šalia veikė, kažkaip jau niekam nebeįdomu patapo. tas pats, kaip jau praeitais metais ,kai gilino pavasari, tai vanduo balkšvas marėse buvo. kai nekibo , žinoma visi tai ir kaltino, kai kibti ir tokiam gerai pradėjo žuvys, niekam jau vėl nebeįdomu . aš tai tik džiaugiuosi, kad gilinimai vyksta ir tikiuosi vis daugiau vandens iš jūros marėse dėl to išgilinimo, nes bus manau daug įdomiau žvejoti.
 #443146   Vaidis
 25 Sau 2013 19:54
Šiandien nuo 9 iki 10:30 sugraibiau 46vnt ir kai visiškai aprimo kibt, nebegalėjau išsėdėt nei minutės ilgiau, ba nuo pat ryto apie ešerius galvojau :-D O apie juos kitoje temoje :/braj;
 #443152   savas
 25 Sau 2013 20:10
Vaidi, tai kai skambijai pirma kart, jau tada sakei, kad apie 30 turi. Jei taip nekibo, be reikalo sakei, kad nemigruosi...
Butum pas mane atlekes, buc uzleides viena laiminga skyle, da ir meskerikiu laimingu buc pora paskolines.
Kai isvaziuodamas pasakei kiek turi, tai maniau, kad neisgirdau gerai...
P.s. Kol paskutini kart kalbejom, kokius 5 kibimus praleidau, bet tada man irgi jau buvo uztenkamai - nebepergyvenau. ;-)
 #443153   Vaidis
 25 Sau 2013 20:14
Tai skambijau dėl to, kad nebekibo :-D Bet aš baisiai dėl to ir nepergyvenau, nes kaip ir sakiau, apie ešerius galvojau :lol:
Bus dar tų stintų, dar iš praeitų metų į ledą prisišaldęs turiu :superšokas
p.s. o aš ešerį dešimtą ir paskutinį paleidau, kai kalbėjom po piet :evil: :-D
 #443157   marenas
 25 Sau 2013 20:23
gyrdiejau,liktai rytoi ablava bus,ziuries ar kabes islipimui turi,ir bilietus.na aisku musu tai nelecia,mes kaip profai tai viska tai turim,bet tie kas vienasiki lipa per metus ant ledo,kiti pabandyt,taurios zuvies pasigaut,buteliuka isgert,tradiciskai,tai bus skaudzei,gyrdiejau uz stinta po 5lt,ir dar80lt uz bilieta.reik bendradarbiams skambint,kad parai nusipirktu,zada sekmadieni liekt. gerai pelno pavarys. gaus koks zmogelis 500lt baudos,kaip uz lasi,ir eis kriogdamas.tikiosi nebus tokiu bespredielu.
 #443159   romas26
 25 Sau 2013 20:30
girdejau ir as, kad si savaiygali 30 GA darbuotoju komanda darbuosis ant kursmariu ledo. manau protokolu bus surasyta dafiga.
 #443164   savas
 25 Sau 2013 20:37
Tai kai daug sneka, tai paprastai tik burbulai pavirsium nusiridena.
Tai kad ner nurodyta kokie tie smaigai turi but. Gali dvi sakutes is virtuves pasiimt, su virve perrist (nors ir tokio reikalavimo negirdejau) ir sueis jei liezuvis geras ir istatymus zinai. Bet kokiu atveju tai yra geras daiktas ir jei dar jautiesi kam nors reikalingas, reik toki daikta turet, kaip ir ilga virve... As roges tempiu is paskos mazdaug 10 metru ilgio dviguba virve pripirdolines - jei ne mane, tai gal ka kita pades istraukt. Sitais dalykais nejuokaujama - bandymu paprastai daug nebuna....
P.s. Gaila fotikas gatavas - paprasto kauptuko koto gabalai su isuktais galingais medvarsciais nusmailintais ir visos bedos.
 #443171   p.arturas
 25 Sau 2013 20:41
marenas rašė:gyrdiejau,liktai rytoi ablava bus,ziuries ar kabes islipimui turi,ir bilietus.na aisku musu tai nelecia,mes kaip profai tai viska tai turim,bet tie kas vienasiki lipa per metus ant ledo,kiti pabandyt,taurios zuvies pasigaut,buteliuka isgert,tradiciskai,tai bus skaudzei,gyrdiejau uz stinta po 5lt,ir dar80lt uz bilieta.reik bendradarbiams skambint,kad parai nusipirktu,zada sekmadieni liekt. gerai pelno pavarys. gaus koks zmogelis 500lt baudos,kaip uz lasi,ir eis kriogdamas.tikiosi nebus tokiu bespredielu.
cia kas tau bespredielas? kad GA tikrina leidimus?
 #443176   savas
 25 Sau 2013 20:49
Bet is tikro, ar yra kur nurodyta kokie tie smaigai turi but, bei kur anuos ir kaip laikyt, bo galiu pasakyt, kad su tuo "karvisku skambalu" (netgi labai kompaktisku) ant kaklo pakabintu, stintu tikrai nepagaudysi...
 #443178   ramass
 25 Sau 2013 20:53
marijus* rašė:visą laiką randama priežasčių kodėl žuvys nekimba. pamenu anksčiau dar žemkasę kaltino daugelis kelis metus, kai stinta nekibo, mol ji triukšmauja ir atbaido stintas eiti į mares, bet, kai pradėjo kibti , o ta žemkasė šalia veikė, kažkaip jau niekam nebeįdomu patapo. tas pats, kaip jau praeitais metais ,kai gilino pavasari, tai vanduo balkšvas marėse buvo. kai nekibo , žinoma visi tai ir kaltino, kai kibti ir tokiam gerai pradėjo žuvys, niekam jau vėl nebeįdomu . aš tai tik džiaugiuosi, kad gilinimai vyksta ir tikiuosi vis daugiau vandens iš jūros marėse dėl to išgilinimo, nes bus manau daug įdomiau žvejoti.
Matai , skirtumas tame , kad zemkase darbuosis siauriausioje mariu vietoje. Niekas nesako , kad gilinimas blogai ir duok dieve , kad ne mano o tavo zodziai dievui į ausi
 #443183   Vaidis
 25 Sau 2013 20:57
savas rašė: ant kaklo pakabintu, stintu tikrai nepagaudysi...
Aš laikau ant kaklo pasikabinęs ir užsikišu po kombinezono kelnėm ties krūtine, kai žvejoju, kai einu, nėra jokių problemų išsitraukt ir tegu jis maskatuojasi, nemaišo.
 #443184   Vaidis
 25 Sau 2013 20:58
Tai, kad tos smaigės nekaži ką tekainuoja, atviorkės irgi pinigus kainuoja, kam čia burtais užsiiminėt....
 #443187   ramass
 25 Sau 2013 21:00
Savas , nereikia lia lia , tėvui iš atsuktuvu padariau , tai po to pats su jais žvejojau , originalius jam perkabines , nei maise , nei ką.
 #443189   renaldas
 25 Sau 2013 21:00
Jei ir tikrins, nemanau kad jie prie tu smaigu kabinesis, pagrinde ziures zvejo bilietus, kuriu bent puse ten gaudanciu neturi, nu ir kad virsvorio nebutu :)
  • 1
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 201
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė