Sveiki visi zvejotribūnos nariai, kolegos ir bendraminčiai…

.
Bandysiu sudelioti zodzius i sakinius kad kazkokias savo mintis ir prisiminimus pateikcau Jums

. Is anksto atsiprasau, Lietuvisku raidziu nebus, nes prie to nepriprates kompiuteriniame rastingume...
Vegeles... Sezono atidarymas... Ka ten atidarymas, seniai zinojau kad joms paskirsiu 2 savaitgalius iki draudimo isigaliojmo. Taigis jei atidarymas bus ir uzdarymas kita savaitgali.
Pradedam.
SESTADIENIS.
Pries sy laukta ”SESTADIENI” praejo daug dienu, net daugiau nei vieni metai turi dienu kai pernai pirma karta islekiau taip pat vegeliu! Bet as kupinas ryzto, entuziazmo, pasiryzymo, net ir pasiaukojimo bei tikintis savo viltimi..
Meskeres, skambalai, apsvietimas, minkstas kreslas, beabejo masalai, pasitikejimas savimi, bendramintis kuris ”pasiraso” lekti kartu ir paradeti..
Prasideda 02:00 kai mano akys atsimerkia

. Kazkos kasnis burnoje, karsta kava, visi metai neskambeje skambalai, tos patcios praeitu vegelizmo laiku meskeres, net ir tie patys valai ir kabliukai jau surusiuoti, belieka juos tik nusitarabaninti iki masinos, dulkiu valyti nereikia, pakanka tik nupusti... Nesam ir kraunam, smagu. Vilniuje karaliauja ziema.

Lekiam pas kolega, kurio vardas Tomas, tad retsykiais vadinsiu ji Tomu arba tiesiog kolega. Jo amunicija, mintys ir prisiminimai prilygsta manajai – pernykste vegelizzmooooo manija. Viskas sukrauta ir pasiruosta... kelelis tolimas, kelelis TIKRAI NE artimas.. Vaziuojam

”prancuzu’.
Atvaziuojam, Rambyno kalnas, ten kur ir planavom. Pirma vieta aiski, lekiam ten, ogi ten masina stovi, reiskias gaudo. Zygiuojam. Pradedu paleidineti is savo lupu zodzius – ’jei ta masina Passatas, zinau kas ten, pernai lygiai tokia pati pirma zukle buvo”, akurat, tie patys zvejai

. Prismeige ”NANIET”, vienas masinoj, antras kitoj, trecias po stalu ”ilsisi”, o gyvibingiausias arba daugiausia ”pakeliantis” ryskiai blaskosi po damba, TIPO as zvejoju ir esu Kietas

.
Sveiks sakau, pernai kai atvariau 1 karta tave sutikau, siemet taspats..Galbut – ats. Prie to pacio klausimelis – alaus turi? 5lt uz buteli nes snapsas pabodo... Aiskiai suprantama lietuviu kalba mazeikiskiui aiskinu kad neturiu

, tas netiki, tebunie… Kiek turi klausiu. 9 gal 8… nezino, parodyk paprasau, rodo – akurat. Kita nakti busit? Taip, net visas dar 3 arba 4eturias. Prie ju 1 damba laisva, zinau kad tai gera, tikrai gera damba, bet man reikia dvieju

. Einu link masinos pro ju meskeres, viena pradeda ikyriai skambaluoti –ryskiai vegelinis kibimas, ilgai tusosi ir skamba, sakau kirsk, tam neaisku ka kalbu, nes alaus zodzio mano sakinyje nesigirdi, po trecio mano pakartojimo “daeina garsas link jojo ausu” bet smegenine nedirba… tegu valgo – giliau yris… po 15sek “irijo”taip kad net pakirsti nereikejo. Vaziuojam toliau… Skambutis..

Audrutis…. Kas, kaip ir t.t… Ats – tuoj viska zinosiu. Lekiam slapiu zvyru toliau link kitu vietu… ten gi visgi randam laisvas dambas kitai nakciai. Uzimu 3 dambas. Vietoje buvau 7 ryto, iki 8:30 bucau likusias dambas tikrai pardaves uz buteli maziausiai 5 ekipazams bet… gi Audrutis ant rambyno kalno mano ziniu laukia. Nieko neparduodu, nes laukiu savu, neuzilgo ir jie jau cia. Man ramu, galiu eiti kur noriu.. mano valia

. Bandom su kelega Tomu koki pugzli pagauti – be sansu… Motylius, sliekeliai, nieks nedirba.. lyg kibire.. Po 3 val ziopsojimo i fyderio virsune susimastau ir sumastau- imu tinkliuka zuviai paimti ir su juo prasuguoju pakrasti, gal koki muiliu pasigausiu, neapsirinku ir pasigaunu. Kolegos pagalba suguojam toliau ir pasigaunam virs 20, tarp ju vienas kilbas, venas karosas, viena nebloga auksle ir likusios tiesiog muilius. Butumem ir toliau tikrine pakrantes, bet saciokas luzo

. Kinskas, nieko noreti is jo, bet kiek turim tiek manom pakaks. Griztam, uzkandziai.., pats vidurdienis, 14 val, tipo einam numigsim i masina, neuzilgo kolega knarkia, man to padaryti nesiseka, nors jauciuos nuvarges – 3 val miego pries zvejyba, visa kelia vairas rankose.. Kam bandyti save priversti to ko nenori? pagalvoju

.. Na ir nereikia, lai pasiilsi tiem kuriems reikia, o as einu pas paneveziskius, ten po 50gr, pokalbiai, linksma nuotaika ir ... arteja 16val, viskas... dingstu i savo damba. Kolega jau ir pazvalejes trina rankas.
Uzsimetam ir pradedam laukti skambalo, juk TEGUL SKAMBA!!!

Mes isgirsime. 19 val pirmaji isgirstam, kirtimas – yra, netoli kylo. Toma pasveikinu su pirma siemet pagauta vegele, po 50gr

... Gliaudom saulegrazas, liezuvis dyla... Pradeda lynoti, po to lyti, veliau isisiubuoja

... gerai kad specialiai naktiniai zvejybai isigyjau ”uzuoveja” stai kaip ji atrodo.

Sedim po ja ir ruko prisigere uztektinai karts nuo karto savo kunus pasildom trejomis 999.
20, 21,22, 23,24 val tokia skambalu tyla kad nors pats imk ir pradek giedoti skambalo skleidziama garsa

. 1:00 pirmieji vegeliautojai isvyskta namolio link Panevezio, mes gi su Tomu aptarinejam

toki ora, lygtais vegelinis, ko daugiau reikia – lietus, slapdrina, vejas.. trejos devynerios mums pritaria

. Nutariam nusnusti, vieniems tas sekasi padaryti per 5 min, kitam tenka palaukti, sysyk tenka laukti abiems, bet arti 01:30 luztam po prisiminimu apie zvejyba Latvijoje abu. Zadintuvas nustatytas 02:00. Pasirodo gerai imiges buvau, nes realiai is masinos issikabaralioju 02:14. Tomas – dar geriau imiges ir as jo nezadinu. Permetu visas savo 4 meskeres, visi sliekai vegeles zabtu nemate, bet pakeiciu jais naujais, o kai kur muiliuka uzmaunu kartu su kilbu. Salta, vejas, o dar po migio. Kuriu lauza, pavyksta, siluma

.... Skambalas!!! Atsistoju ir dar karta idemiai klausydamas bandau isitikinti, akurat vel skamba tik sysik trumpai, begu ir pribegu, vytele vos vos juda, bet juda. Sirdis laukia naujo darbo po mano pakirtimo. Vytele su garsu isisiubuoja. Kirtimas.. kazkas kaba... Matau kaip murmurine atkeliauja pas many krantan uzrietus uodega. Esu laimingas

. Desines rankos 5 pirstai apkabina sio salto gyvio kuna ties ziaunomis ir nunesami pas Toma – KELKIS

! Klauso

!
5 val ta pati meskere, tas pats pamiselis pakerta dar viena marmurine ir is paziuros tokio pat kuno sudejimo varliazuve, si krante. Gerai galvoju gal prasides

...
Neuzilgo vel ta pati pavesine, vel tu paciu lupu yspudziai. Pro visa damba prabega juoda kate balta uodega, aiskinu kad prabego kate, kolega netiki, tebunie, bet susimasto

... Kazi apie ka? Gal 2:1 gaunu... Netikiu. Pas mus to nebuna

. Neuzilgo suzinau ir as apie ka jis taip rusciai.. Ka blogai darome

? Nieko – tokia ta vegeliu naktis, nesvarbu kad 3 val lijo kaip is kibiro, veleliau slapdriba, dar toliau tyla kaip siltnamyje (jokio vejelio apie 2,5 val per kurias pagavau savo 2 egzempliorius). Baigesi saulegrazos, tabako nebesinori, pasigardinam dar vis silta sriuba is termoso. Atsineses is dambos priekio meskere prie tosios kur dvi suviliojo prisedu ir laukiu. Belaukdamas jauciu kad akies blakstienos pradeda lipti. Tomai – varau I masina nes luztu… Man pakaks sakau o beto ir masina neuzilgo teks pardraivinti 290km, atsakymo taip ir neisgirdes slepsiu link prancuzu pagaminto sidabrinio bolido. Atsigulu. Raktelio pagalba ijungiu degima ir zvairom akim bandau izziureti laikrodzio parodynus, tas tiksi 06:22. Rakteli suku pries laikrodzio rodykle ir palieku masinos elktronika ramybeje. Uz 5 min prisistato ir Tomas, sakosi irgi bandys primigti nes Nemune kaip suliny, BET uzsisato laikrodi 07:00. Siuo laiku kaip ir nustatyta nuskamba telefono zadintuvas, girdziu ir as, bet abu i suliny ziuret nebenorim, rankos nekyla, kojos nesilanksto, akys prilipe, liezuviai nekalbus... 07:10 pakartotinai vel pradeda zadinti mus Nokia.. Tomas ragina mane keltis, kertu keleta keismazodziu

i jo ausis,nes miegas valdo... tas galutinai nusprendzia – varom namo kuo greiciau, nes S.... gaunas, pavairuosiu AS o TU galesi pamiegoti. As sutinku. Kylu is masinos ir slepsiu link meskeriu nuo kalnelio. Priejes prie vandens ganetinai tiksliai zinau kiek val, panasiai 07:12, nes Nokios zadintuvo pakartojimo signalas atsikartoja kas 10 min, plius mano atejimo laikas iki vandens 1-3 min, priejes prie vandens suprantu kad reiks rinktis smutkes ir nesti jas namo... Kolega dar vis guli, turbut ruosiasi vairuoti atgalios

. Einu link meskeriu jas surinkineti, tuo paciu metu Tomas irgi kelia koja is masinos, praejes 10 metru girzdiu skamba skambalas, begu, jauciu kad koordinacija dar tik pasiekusi 10% tikraji lygi

, smengu i bebro urva

, bet sugebu prabeges savo paskutini meskerykoti (turejom abu po keturis) riktelti – Tomai tau kimba! Anas irgi sleivai bet atbega, kerta ir anapus musu pasirodo ketvirtoji vegele, netrukus ji krante. Abu nustembam kad beveik jau puse 8 ir sulaukem kibio. Padarom kelias foto, gyvate veriam ant kukano ir nutariam rinkti meskeres. Nepamelavus uz 2-5 min vel skambalas, vel kibimas, pakirtimas, Tomosius rapartuoja kad siadien didziausia pakabino, neapsiriko, krante 1.8kg. Prasvinta, zvejyba galutinai baigta

.
Jei butume vaziave del zuvies tai butume visai patenkinti, bet vaziavome prisiminti vegelizmo, deja bet jis buvo laibai neaktyvus.
Man 3 kibimai – 2 ant slieko ir abu realizuoti, treciasis ant vienintelio kilbo (net nekirtau kadangi patasius vegele po 5 sek spjove viska lauk), pas kolega Toma 3 kibimai, (2 ant nacniko, viena ant zuvytes).
Kibimu laikas man:03:00 ir 05:00 ( plius minus 5min)
Pas Toma 19:00 vakare, 07:15 ir 07:30.
Stai kelios nuotraukos...

Stai ir viskas. Vegeles nedideles. Viena 1.8kg sekancios keturios nuo 1.1 iki 1.4kg.
Ate