evaldasb rašė:chebra neskaudinkit sirdies su tokiom fotkem

buvau sestadieni tai 50 stintu poligone visi sake (ant ledo) kad paciam prieky ties kiaules nugara visi juodai trauke tai antradieni ten nuvariau tai 80 vnt nu bet jau tokios smulkios kad net uzkirst neina

nesuprantu ar as kazka blogai darau ar ka nes jau kokie 3 metai kaip gaudau tai tik karta uztaikiau kada normaliai pagaut buvo galima
įtariu, kad viską tu gerai darai, tik ne visada ir ne visiems matyt pasiseka. Aš pačiam priekyje - arčiausiai Kiaulės buvau pirmadienį ir tikrai žoras buvo non stop ryte nuo 9 iki 11 (tiek ir težvejojau, nes sekmadienį visą dieną ten buvau jau atisžvejojęs) - per tas dvi valandas surinkau 85 vnt., bet netoli manęs klūpėjęs minimum dvigubai daugiau. Tiesa pavėlavau, nes jei būčiau nuo 8 pradėjęs, tikrai bučiau daugiau pritraukęs. Bet dėl to jau nesisieloju, va čia jau plonybės ir lemia tą skaičių - jis žvejojo klūpodamas, plikom rankom su paprastom meškerėlėm žiauriame vėjyje prie minus 7 su trim meškerėlėm ir gana dideliais svareliais - 2-3 uncijos. Aš žvejojau su 2 spiningėliais beinercinėm ritėm, su mažais svareliais (1 uncija), pirštinių nenusiimdamas ir pirštų galus iškišdamas tik porcijoms uždėti. Aš gerai praleidau laiką gamtoje, nesušalau rankų, ilsėtis nebuvo kada, kibo pastoviai, buvo malonu traukiant jausti žuvies pasipriešinimą, dupletų ir tripletų neskaičiavau, bet nebuvo tokio greičio, kaip su paprasta meškerėle, nes šalo žiedai, reikėjo prapūsti, pravalyti. Kaimynas laimėjo laiko, kad jo sistemėlė greičiau pasiekdavo dugną, vieną sistemėlę paleidžia, o kitą meškerėlę jau kerta ir traukia. Bet žmogaus rankos po valandos buvo raudonos ir ištinusios kaip klumpės. Vienu žodžiu yra smagu, kad pasiseka daug pagauti, ar net rekordą pasiekti, bet reikia įvertinti kokia kaina. Na ir nereikia pamiršti avižėlių, porcijų skirtumų ir vis dėl to sėkmės. Tiesiog manau, kad reikia mažiau pasiduoti skaičių psichozei - 300, 400 vnt. Sutinku, kad realu tiek pritraukti, bet kai tai pradedama laikyti norma, o visiem mažiau pagavusiem įkalama į galvą, kad jie "nemoka žvejot", "nekeičia porcijų", "lenda į kolchozą", tada ir atsiranda beprasmis matavimasis. Dėl smulkios stintos - sekmadienį užsidėjau mažų fosforinių avižėlių ežerinėms stintelėm (antalieptės mariose tokias mėgsta) sistemėlę - vienu metu pakirtau net 4 iš karto - visos smulkesnės, bet po to vistiek dėjau normalią kuršių marių sistemą, nes užteko ir didelių. Taigi, jeigu jau tikrai tik mažos tekima, galima atsargoje turėti ir delikatesnę sistemą, kad tik tų vienetų "primušti"