pritariuku2002lt rašė:gili mintisNegazdink rašė:Gandonus pirkdamas ir tai gauni ceki, o cia variklis.Andrei rašė:kas man atsakis , siulo man varikli bet be dokumentu . Ar nera problemu su registravimu ?

pritariuku2002lt rašė:gili mintisNegazdink rašė:Gandonus pirkdamas ir tai gauni ceki, o cia variklis.Andrei rašė:kas man atsakis , siulo man varikli bet be dokumentu . Ar nera problemu su registravimu ?
a tai beproblemu jama litus i kisene,nes turiu ir varikliuka,tai reik vertima pasidarit to siavo,gal geriau duot i kisene ir padies dokus sutvarkit,uz kiek kazi jie tampa draugiski.gal zinot.nes guli varikliuks sklepe bereikalo,isleidau bereikalo pinigus,gerai kad nedydelius.aruncikas7174 rašė:pinigas visagalis
manau tokiu dalyku neklausinek,o pabandyk padarytimarenas rašė:a tai beproblemu jama litus i kisene,nes turiu ir varikliuka,tai reik vertima pasidarit to siavo,gal geriau duot i kisene ir padies dokus sutvarkit,uz kiek kazi jie tampa draugiski.gal zinot.nes guli varikliuks sklepe bereikalo,isleidau bereikalo pinigus,gerai kad nedydelius.aruncikas7174 rašė:pinigas visagalis
Laivo registracija tiks, teisiu ten reikia nuo 10AG. Reikalavimai kaip ir pas mus i jura einant. Gelb priem, signal raketos, racija, saukiniai ir t.t.DainiusM rašė:Tokis klausimas atsistojo, gal kas susidures... patars...
Planuoju pavasario antroj pusej savo pripuciama laineri veztis i svedu arhipelaga, pasvejot savaitele. Gal kas zinon su kuo galiu susidurti? Reikia kokiu papildomu dokumentu ar daiktu valtyje? Kaip svedai ziuri i registravimo bei technines apziuros lietuviskus popierius? Nuo kiek AG sveduose reikalingos teises? Gal siaip kazkokiu apribojimu yra ar kazko ka reiktu zinoti? Vnz buc dekingas uz bet kokia su tuo susijusia info.
Kol nepatikrino.DainiusM rašė:na... kiek [plaukiojau po arhipelaga su nuomotom svediskom geldom nei ten raketu nei ten raciju budavo. gelda su 5-8AG ir liemene (ir tai ne pas visus).
na cia tai faktas,bet valties registruotos nereikia...Vitolis rašė:Užtai pats turi būt registruotas.Leidimą į pasienio zoną turi turėt.
A nei kiek, isleisiu balionus ir hiluxo kuzave nusivesiuAiris rašė:ar nepigiau nuomotis iseina? cia jei riba tempsi vien keltas kiek kainuos
man atrodo reikia visur liemenes,bet kiek plaukiojau dar nebuvo paprase niekas...nors ir 100us kartu su zaliukais nebuvau susidures...robkam rašė:Sveiki
O kaip dabar del gelbejimo liemeniu ar jos privalomos ar ne, cia kalba apie vidaus vandenys ne apie jura, valtele 2.6 ar 2.8 ilgio nepamenu jau, su el. varikliu...
Tai taip ir nesupratau ar pvc valtyje iki 3m reik tureti butinai liemene ar ne??? ar ta valti galima vadinti laivu????Vitolis rašė:Lietuvos saugios laivybos administracijai buvo užduotas klausimas:
2013-01-16 Ar privaloma dėvėti gelbėjimosi liemenę mažose pripučiamose valtelėse ilgio iki 4metrų?
Atsakymas:
Laba diena,
Šiuo metu galiojančio teisės akto, kuris nustatytų gelbėjimosi liemenių dėvėjimą, nėra.
Pagal Mažųjų laivų, kurių ilgis iki 10 m, pramoginių ir asmeninių laivų techninių apžiūrų atlikimo taisykles (Žin., 2010, Nr. 69-3467) gelbėjimosi liemenės privalo būti visuose laivuose.
Pagarbiai,
LSLA
Nors Administracinių teisės pažeidimų kodekso (ATPK) 119str. rašoma, kad gelbėjimo priemonėmis plaukiojimo priemonė turi būti aprūpinta.
AMEN
p.s. tai galioja tik vidaus vandenims.!!!
zaliukai po teisibe neturietu rupintis liemenem,Andrius0522 rašė:man atrodo reikia visur liemenes,bet kiek plaukiojau dar nebuvo paprase niekas...nors ir 100us kartu su zaliukais nebuvau susidures...robkam rašė:Sveiki
O kaip dabar del gelbejimo liemeniu ar jos privalomos ar ne, cia kalba apie vidaus vandenys ne apie jura, valtele 2.6 ar 2.8 ilgio nepamenu jau, su el. varikliu...
jai per tus laivavedzio kursus nebutum snaudes zinotum, kad valtyje tureti butina lemenias, deveti butina tik einant dideliu greiciu, vaikams ir esant 3 ir daugiau balu bandavimui.Kleckas1978 rašė:stai ka internete radau o stai kai teises laikaisi tai visai kitaip prirasineta![]()
http://www.msa.lt/lt/kita-informacija/k ... kymai.html
1 - klausimas-atsakymas
Valtyje privalo buti - bet deveti nereikia,
o kai laivavedzio teisem kursuose buvau visai ka kita aiskino - ir parasyta kitaip buvotingiu ieskoti bet esme kad vaikams privaloma visalaik deveti + glice plaukiant privaloma deveti, o letaeigiuose nereikia deveti - stai ir skirtumai - jei netingesiu paieskosiu info tikslesnes.