Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #446696   blight
 06 Vas 2013 19:48
Tvarkiausi aš čia fotkes ir prisiminiau, kad dar fotoreportažuose rudenį žadėjau apie savo powerfyderio "modifikuotos" asimetrinės kilpos sistemą papasakot. Kelis metus vis ieškojau tinkamiausios sistemėlės gaudant šapalus srovėje svaidant 100-120gr šėryklą. Specifika ten tokia, kad gaudant pintu valu, didesnis ir alkanesnis šapalas kartais taip staigiai kala, kad numuša visą kabliuką nuo pavadėlio (0,22 FC)... arba dažnas atvejis ir traukiant - kotas kietas, mažai amortizuoja ir POKŠT. po visokiausių bandymų dabar jau kaip ir atradau sau labiausiai tinkančią tam reikalui. Sukurpiau tokia ale tai modifikuotą asimetrinę kilpą su feeder gum'u:
http://imageshack.us/photo/my-images/580/img4707w.jpg/
Išsididinus galima įspitrint - viršuj trumpojoj daly naudoju fyder gum'ą (0,30mm), ilgesniojoj Fluorokarboną (0,22-0,28m). Kilpos galus rišu ne tarpusavyje valą mazgais, o ant sukučių ir užtempiu kembrikus:
Paveikslėlis
Šėryklą pakabinu ant plonesnio valo atkarpos, kad jai užkliuvus už kelmo ar ten įtempus žuviai pirmiausia jin nutrūktų.
Paveikslėlis
Šėryklą laikančio valo galas sistemos kilpoje slankioja per suktuką... tiksliau pervertas per suktuko kilputę (ten dar uždėtas ir guminis rutuliukas). A vat čia ir iškyla didžiausia problema, kurios kolkas neišsprendžiu. Po pusdienio žvejybos sistemėlė atrodo taip:
Paveikslėlis
Įtempus valą aišku dar ir su tokia galima žvejot, nu bet... Naudojau Seaguar Grand Max fluoriką. Kadangi ans viens geriausių, tai priėjau išvados, kad apskritai fluorikas tam reikalui nelabai iš vis tinkamas. Bet ką vietoj jo naudot? :roll: Galvoju gal kokį minkštesnį monofilą, kokį tai shock leader'į... pernai taip ir nespėjau prabandyt, bet reiks mėgint. Mažu dar kokių gudrių minčių turit? :roll:
 #446715   vyrgaz
 06 Vas 2013 20:42
Šėryklai naudok karabinus, kurių kilputė tokiam plastmasiniam burbuliuke paslėpta..Aš kai žvejodavau su nesimetrine kilpa, paprastu karabinčiku ir stoporo vietoj burbuliukas guminis, tai ir pastoviai susigarankščiuodavo..Pradėjus naudoti tuos su plastmasiuku bėdos baigėsi..Na o vėliau pradėjus naudoti running sistemą tie patys karabinčikai taip pat puikiai tarnauja..Jų yra salmolitoj Kaune.. ;-)
Šitoj foto ans matosi juodai raudonas:
Paveikslėlis
 #446777   vyrgaz
 06 Vas 2013 22:43
Per sezoną tik vienas pasidalino- plastmasiukai atsiskyrė, net nežinau kelintoj žvejyboj, nes visada tą patį naudoju kol nenutraukiu kur..kas irgi retai būdavo..Tą vienetinį atvejį užskaičiau kaip broką.. :) O gamintojas jų viso labo lucky john.. :)
 #446819   blight
 07 Vas 2013 00:27
vava rašė:Virgi, o tau jie neluzta? as kazkada esu bandes tokius naudot, bet jie pakankamai greitpasidalina i tris dalis
Va būtent ir aš taip norėjau paklaust :-D Pas mane tas pats būdavo kai bandžiau, svoris tai nemažas pareina. Kitus dar bandžiau tokius kur su keramikiniu indėklu kilputėje, nu kaip kad slankiojančiom plūdėm skirti - irgi gyvatė ištrupėdavo :roll:
vyrgaz rašė:O gamintojas jų viso labo lucky john..
O vat šituos tai reiks pamėgint, dėkui. Jei pasiteisins pastatysiu tau :beer'2 :-D
 #446824   Skridžas
 07 Vas 2013 00:36
vava rašė:bliamba, tai kaip pataikyt ant tu, kur netrupa??? nes buvau susidares vaizda, kad visi vienodi, bo kelias skirtingas pakuotes turejau
Jegu ant pakelio bus parašyta preston,korum.Tai paliubomu bus geri..Bet manau kaina kai sužinosi geri bus tau tie ir kur trupa :lol:
 #447144   vyrgaz
 07 Vas 2013 22:45
Antas rašė:metaliniai, is kotas parduotuves (kur pludei kabinti) irgi gerai laiko
Antai, čia kalba eina ne apie karabino išlaikymą, o jo "sugebėjimą" kuo mažiau pažeist, t.y sugarankščiuot sistemos valą.. :)
 #447170   Guru
 08 Vas 2013 00:20
Skridžas rašė:http://www.ebay.co.uk/itm/KORUM-FEEDABE ... 564f8a6b7c

Va tokie..Aš tokiu turiu kažkur nupirkau Lietuvoj ta prasme tokio spalvinimo,nes tie kur pas virgi tai man surudijo :roll:

Bet principe nuspirksiu ir tokiu paažiurėsiu kuo jie šustresni :roll:
Craluso analogiško spalvinimo, tik užsegimas į išorę kas man ne labai patinka..
http://cralusso.com/en/products/swivels ... lock-snap/
 #447190   Antas
 08 Vas 2013 06:33
vyrgaz rašė:
Antas rašė:metaliniai, is kotas parduotuves (kur pludei kabinti) irgi gerai laiko
Antai, čia kalba eina ne apie karabino išlaikymą, o jo "sugebėjimą" kuo mažiau pažeist, t.y sugarankščiuot sistemos valą.. :)
sita dar suprantu, pakeisk laiko - negaranksciuoja ;uolrait
 #447531   Guru
 09 Vas 2013 16:51
Skridžas rašė:Guru kiekvienam savo, man nepatinka papildomi išsikišimai kurie renka šiukšles pvz upėje o ir pavadėlis gali užsikabinti...
na aš ir sakiau kad man nelabai patinka būtent dėl tavo išvardintų priežasčių. Kartais naudoju tuos metalinius
Paveikslėlis
 #448148   blight
 12 Vas 2013 12:21
Antas rašė:As tokius naudoju http://cralusso.com/en/products/swivels ... fety-snap/ patogus, neluzta
Tu čia karmūškei slankiot juos naudoji? Bandžiau aš juos tam aprašytam reikalui - nepasiteisino, taipogi garankšlina valą :/nek Gal dėl to kad kaip minėjau karmūškė eina "king size" :-D
Pasiėmiau šiandien Lucky John, tik ten tas burbulas yra dviejų dydžių (įmesiu dar foto paskui), pagriebiau abudu - reiks žiūrėt katras geriau pasiteisins ;-)
 #448224   Antas
 12 Vas 2013 16:48
normalus tie geleziniai, nieks neissitiesina, cia kaip su fideriu, anksciau bijojau smarkiai mesti - dabar pats kaifas ''plot. pintas 0.10 - 0.12, o svori metau 60 - 80 gr (serykla + pasaras - sveriau).
man plastmasiniai nepatiko vien del to, kad vienoje puseje skylute normali, eina su ovalu, o is kitos padaryta maza skylute (geleziniuose didesne skyle - galima storesni vala risti), tai yra i viena puse normaliai slankiojasi, o kita jau kabinasi is briaunu. Kita priezastis, kad atrodo grubiai, geleziniai labiau estestiskesni - vaikscioja lengviau, bet zuviai dzyn matyt po vandeniu kas ten guli.

Bligt be to ko noreti gaudant sroveje ir metant sunkius svorius geriau pasikeist sistemas dazniau, namuose persirisi ir pirmyn. As gaudau ezeruose ir tai sistemos sueina gerai, daznai persidarau jau esamas pagal salygas ir t.t.
Bet siais metais reiks kazkaip persimesti i upe, jei pavyks viskas :-D

p.s. kiek mataves browning feeder gum, tai jo islaikymas buvo 2.5 kg
 #448253   blight
 12 Vas 2013 19:56
Antas rašė:Bligt be to ko noreti gaudant sroveje ir metant sunkius svorius geriau pasikeist sistemas dazniau, namuose persirisi ir pirmyn.
Nu tu matau juokus mėgsti :-D . Nu jei pusdienį žvejot, tai konfortiškai su viena sistema pratemčiau, bet jei visą dieną tai reikia jau 2 sistemų... Kuriai reikia kiek daugiau nei pusmetrio grand-max'o... O grand-max'as kiek kainuoja žinai? Ir svarbiausia atsimink, kad su turinčiu suvalkietiško kraujo šneki :-D

Va tie "lakiai", vyrgaz tu turbūt mažesnius karoliukus naudoji? Kiek žiūrėjau jų skylės diametras nesiskiria, skiriasi tik karoliuko dydis (ten kur rašo "SIZE" tai galima susiklaidint - nes ten žymi tik karabinčiko dydį):
Paveikslėlis
 #448302   blight
 12 Vas 2013 21:56
vyrgaz rašė:Nežinau kokios pas mane jie išmieros..Kai pirkau nebuvo iš ko rintis..tik vieno dydžio tebuvo..O norėjosi šiek tiek mažesnių..bet va..Greičiausiai bus M dydžio.. :roll:
Aš specialiai parašiau žinutės gale skliaustuose "ten kur rašo "SIZE" tai galima susiklaidint - nes ten žymi tik karabinčiko dydį" :-D Ir tu matau išsidūrei :-D . Aš irgi parduotuvėj vartaliodamas kol supratau, kad dydis ten rašomas tik karabinčiko, o pačio karoliuko dydis su tuo žymėjimu niekaip nesusijęs - yra tiesiog mažas ir didelis, nu ir kiekvienas variantas su 3 ar 4 rūšių dydžių karabinais ;-)
 #448316   EDVD
 12 Vas 2013 22:20
dar neblogų tokių karabinčikų esu pirkęs rovanoj, tipo su silikonu kad nepažeistų valo. kaina buvo virš 10lt berots, stipriai brangesni už kitus. Pavadinimas koks nepasakysiu.
 #448335   blight
 12 Vas 2013 23:11
vyrgaz rašė:Neišsidūriau- :n.nee: Man karoliuko dydis nesvarbu- karabinčikas biski didokas.. ../;nzv
Aaa, tai netaip supratau, tu čia visgi apie karabinčiką... o manęs matai priešingai - šiuo atveju karabinčiko dydis visiškai nedomina :-D Ateis pavasaris mėginsim :ruko
EDVD rašė:dar neblogų tokių karabinčikų esu pirkęs rovanoj, tipo su silikonu kad nepažeistų valo.
Rovanoj tai gali būt kad Colmic... arba Dragon :roll: Tik nelabai supratau korioj vietoj ten tas silikonas :-D
  • 1
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė